Bent u ook zo met stomheid geslagen?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 2 september 2019 7 Comments

bron: tenor.com

Bent u ook zo met stomheid geslagen? Waarover? Over het simpele feit dat vrijwel iedereen om u heen nog steeds gelooft dat de politiek een betrouwbare aangelegenheid is. Mensen denken echt serieus dat democratie bestaat. Nou zult u wellicht denken: “Nou, dat geloof ik ook. Het gaat misschien niet altijd helemaal zoals het zou moeten gaan, maar we leven toch echt in een democratie“. Mag ik u dan vragen om met de rest van Nederland lekker verder uw hoofd in het zachte warme zand te blijven steken? Of leest u, als gevolg van uw niet te onderdrukken nieuwsgierigheid, toch nog even verder?

Het wordt echt tijd om de wereld te gaan zien zoals die is. Uw wereldbeeld is namelijk volledig ingekleurd. U bent vanaf de wieg tot aan het ‘hier en nu’ geprogrammeerd met een wereldbeeld dat niet klopt. Dat begint al bij uw ouders die zelf geprogrammeerd zijn en hun programmering op u over gedragen hebben. Ook als ze misschien wat rebels waren tegen hun traditionele kerk of politieke partij. Misschien zijn ze zelf van PvdA op Groenlinks over gestapt of waren ze echte hippies.

U bent uw hele leven geprogrammeerd met een wereldbeeld, dat bepaald is door onderwijs, media, muziek, films, bladen, radio, internet, Facebook, enzovoort. Als u nu denkt: “Ja, dat is toch logisch. We leven allemaal in dezelfde wereld, dus we zien allemaal min of meer dezelfde dingen. Hooguit vanuit een andere invalshoek; als je in een ander land geboren bent, maar we leven nu eenmaal allemaal in dezelfde wereld“. Het wordt misschien echt eens tijd dat u gaat zien dat alles wat uw ogen en oren gedurende uw leven geabsorbeerd hebben, slechts door een relatief kleine groep bepaald wordt. Misschien werken er wel miljoenen mensen voor die kleine club, maar die miljoenen mensen zijn afhankelijk van hun werk en werken voorts allemaal aan een dusdanig klein onderdeel, dat ze het grote plaatje niet overzien. Maar bovenal, zijn ze zelf van jongs af aan zo geprogrammeerd dat ze niet beter weten en net als u geloven in deze collectieve valse realiteit.

U gelooft waarschijnlijk ook dat koningshuizen niets te vertellen hebben. ‘Koningshuizen zijn er slechts nog ceremonieel. Ze hebben wel een belangrijke marketingfunctie, want ze gaan bijvoorbeeld soms op handelsmissie naar een ander land en dan nemen ze managers van grote bedrijven mee om met dikke deals terug te komen. Daarin zijn ze dan toch wel erg belangrijk. Eigenlijk zijn ze zeer nuttig voor ons land.‘ Heb ik daarmee uw beeld van het Nederlands koningshuis goed beschreven? Als u vrouw bent, dan droomde u vroeger wellicht van Assepoester en de prins op het witte paard en uw moeder keek misschien wel naar de gouden koets en Prinsjesdag op tv met een glaasje oranje bitter. Mag ik u dan toch en opnieuw het volgende melden? U bent geprogrammeerd met een beeld dat totaal niet strookt met de werkelijkheid.

Iedere agent, advocaat, militair, ambtenaar, rechter, minister, buiten-gewoon-opsporingsambtenaar (BOA) – en ga zo maar door – zweert trouw aan de kroon. Aan het koningshuis dus. Wiens handtekening staat er onder elke wet? Juist ja, dat van de koning. “Ja, maar die wetten worden wel via democratische processen vervaardigd en daar is een hele hoop discussie over en uiteindelijk kom je dan wel op iets wat volgens een overeenkomst tussen de grootste politieke partijen wordt geregeld. En die partijen vertegenwoordigen de stem van het volk in navolging van de verkiezingsuitslag“. U gelooft dat nog steeds toch? Hoe oud bent u? Hoeveel regeringen heeft u al de revue zien passeren? Maar u gelooft het nog steeds?

Gelooft u ook dat discussie op radio en tv, zoals bij Jeroen Pauw, Eva Jinek of bijvoorbeeld DWDD, volledig authentiek zijn? U gelooft niet dat daar misschien een beetje sturing vanuit gaat? U weet zeker dat die mensen aan tafel daar niet met een missie zitten en dat de discussie er slechts is om de schijn van kritiek hoog te houden of om de discussie af te leiden van de feitelijke kernvraag?

We worden ook wel heel erg geraffineerd bespeeld hoor, moet ik bekennen. Zo wist ik al bij de opkomst van Thierry Baudet’s Forum voor Democratie (FvD) dat dit een goed opgeleide pion van de macht was. Iemand die heel geloofwaardig oppositie mocht voeren. Als je dan een discussieprogramma op tv ziet, denk je echt dat het authentiek is en dat er echt eindelijk iemand is die serieuze kritiek durft te leveren. Niet om mijzelf op de borst te slaan, maar ik vertel het u slechts ter illustratie. Ik had namelijk al voorspeld dat de opkomst van het FvD slechts en alleen bedoeld was om uiteindelijk de kritiek in de maatschappij de nek om te draaien, door het te koppelen aan ‘rechts, complotdenken, nationalisme en vrouwonvriendelijkheid’, om vervolgens het bommetje in de dubbele bodem te kunnen activeren. Datzelfde proces zien we momenteel wereldwijd. Lees daarvoor dit artikel eens grondig.

Nou leuk hoor Vrijland, al die kritiek, maar wat moeten we dan?” Als u het mij vraagt en om te beginnen, wordt het tijd dat u echt gaat zien dat uw beeld van de wereld slechts en alleen een volledig extern ingekleurd beeld is: een geprogrammeerd beeld. “Ja, nou en!? Ik leef toch in deze wereld, dus dat is toch logisch?” Ja, het is wel logisch, want we hebben die programmering allemaal ondergaan. Wil dat dan zeggen dat het goed is? “Ja, maar ik heb ook geen zin om een buitenbeentje te zijn. Laat me lekker blijven meedoen met de rest!” Dat mag, maar heeft u de indruk dat het erg goed met de wereld gaat? Ik heb het dan niet over die leuke feestjes die u in het zomerseizoen bezoekt en die leuke 2 weken vakantie en al dat bier en zo. Ik heb het dan over de algemene trend wereldwijd qua belastingen betalen, milieu, oorlogen, ziektes enzovoort. Vindt u dat het best goed gaat en dat zeker Nederland gewoon een redelijk leuk land is met een best aardige structuur.

Ja, misschien zit u wel in dat geloofssysteem: “Wij Nederlanders hebben zo’n beetje het beste wegennetwerk van geheel Europa. We hebben hele goede regels voor bijvoorbeeld bouwkundige zaken, hebben goede sociale vangnetten en een uitstekende kwaliteitsniveau van de zorg. We zijn goede internationale ondernemers en politiek en boekhoudkundige hebben we het uitstekend voor elkaar“. Ik verwacht eigenlijk niet dat (als u zo denkt) u dan überhaupt hier op de site terecht gekomen bent, maar het zou kunnen dat u die lezer bent. Diezelfde mensen die hier daadwerkelijk in geloven hebben vaak de grootste moeite om rond te komen en velen in Nederland zitten aan de antidepressiva, maar de trots om te onderkennen dat er ergens iets niet klopt geeft misschien wel blijk van ‘de meest ideale slaven’. Ook al is de uitputting nabij: we blijven oranje vlaggetjes zwaaien op Prinsjesdag en we blijven geloven in het systeem dat ons zo zwaar belast.

De kortste samenvatting die ik u kan geven, die u wellicht echt eens even goed tot u door moet laten dringen is:

Uw wereldbeeld is ingekleurd door een kleine groep die macht heeft over alle onderwijs en media en u de illusie van keuze vrijheid voorhoudt onder de noemer van democratie. Politici zijn allen goed opgeleide acteurs, die goed in weten te spelen op de behoefte en smaakjes in de maatschappij. Media kunnen die smaakjes inkleuren en helpen categoriseren. Media en social media zijn er om uw perceptie te sturen en het uitbrengen van een stem is niets meer dan een graadmeter voor hoe effectief de beïnvloedingstechnieken hun werk doen. Social media wordt voorts bewaakt door een heel leger ‘reaguurders’ die in het voormalig DDR waarschijnlijk de titel Inofizieller Mitarbeiter zouden krijgen. Facebook en Twitter reacties worden veelal beheerst door dat leger, die zich verschuilen achter deepfake profielen. Uw beeld van de wereld wordt full time ingekleurd door de media, de bladen, radio, tv, films, muziek etcetera. U leeft in een collectieve Trumanshow; een valse realiteit.

Daar geloof ik simpelweg niets van Vrijland. Dat is mij te pessimistisch. Je gaat mij niet wijsmaken dat zoveel mensen aan de leugen meewerken“. Die mensen weten niet dat ze daar aan meewerken, want zij vullen slechts een heel klein deelgebied in en overzien geen van allen het grote plaatje. Als u zich er (via bijvoorbeeld de artikelen op deze website) echt eens in zou gaan verdiepen, dan gaat u ontdekken dat uw wereldbeeld voor een groot deel niet juist is geweest. Pas op, want u kunt ook in de vangnetten van de truth community gelokt worden. Het kleine machtsblok dat de wereld controleert, heeft namelijk ook de oppositie in haar zak. “The best way to control the opposition is to lead it yourself” is hun credo. Dat beschreef ik onder meer in dit artikel.

Als u de moeite genomen heeft om de artikelen onder de blauwe linkjes te lezen (het zijn er maar 4), dan komen we op de vraag hoe we de wereld dan moeten gaan zien. Hoe is dan de echte realiteit opgebouwd als de conclusie klopt dat we al die tijd in een soort droomwereld gehouden zijn. Over dat onderwerp heb ik meerdere artikelen geschreven, maar het meest recente vindt u onder de titel ‘Levensbelangrijke informatie voor uw actuele leven’ en vindt u onder deze link. Ik zeg u er vast bij dat ik al deze moeite om u hierop te wijzen, doe zonder enige belang. Het heeft mij zelfs heel veel in mijn leven gekost. Er zit geen religieuze drijfveer achter (ik geloof dat religie mind control is) en er zit geen financiële drijfveer achter. Ik doe dit omdat ik denk dat het echt de enige weg naar verandering is. Leest u daarom de artikelen onder de blauwe linkjes en laat mij dan horen wat u ervan vindt.

127 Shares

Tags: , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Dick Klein Oonk schreef:

  Weer een helder goed artikel Martin.Ik kan er mij geheel in vinden. Daarom gedeeld op Twitter en FB.

 2. Willem S schreef:

  Democratie is een hoax.

 3. marcos schreef:

  Wellicht goed om eerst te onderkennen dat net als in the UK onze staatsvorm geen democratie maar een constitutionele monarchie is. Hierin heeft de koning / queen wel degelijk een rol. Een goed voorbeeld is in de UK waar Johnson zogenaamd een suspension van het parlement heeft aangevraagd. Is dit daadwerkeijk de situatie of wordt ons dit scenario ingekleurd. Kan het wellicht zijn dat de constitutie ten uitvoering is gebracht waar de zogenaamde Privey Council besloten heeft om het parlement te schorsen. Dit is een meer realistischer scenario dan degene welke wij voorgespiegeld krijgen.
  Wellicht niet zover als Martin het hele theater perfect omschrijft, maar toch ……. Ik vond het wel een voorbeeld waarbij wij allemaal een plaatje voorgeschoteld krijgen welke weleens onwaar kan zijn.

  • Martin Vrijland schreef:

   Het is een soapera.
   Kijk wie er op de troon zit in Brussel (vul even ‘Ursula’ in in het zoekveld op deze website).
   De arristocratie regeert en verschuilt zich achter de schijn van democratie (schijnbare tegenstellingen) verkocht door de media (de propagandamachines) en acteurs die wij ‘politici’ plegen te noemen.
   De Brexit is alleen geïnitieerd om de rest van Europa te laten zien dat anti-globalisering tot ellende en financiële afstraffing leidt EN om de pond en de euro op gelijk niveau te brengen.
   Het spel wordt nog even uitgespeeld: voor de geloofwaardigheid.
   Johnson mag nog even de hardliner zijn.
   Het is niets meer dan acteerwerk.

 4. guppy schreef:

  Wat ze elke keer doen is een balletje op gooien in de hoop dat wij het accepteren. We hebben de laatste generaties zoveel geaccepteerd dat we nu in een ongelijke en oneerlijke wereld leven.

  Zolang soldaten (Grieks voor ziel verkopen) nog vechten voor hun (religieuze) koning zal oorlog blijven bestaan. Het gaat om slachtoffers die negatieve energie opwekken. Niet meer meedoen aan herdenkings rituelen, je energie op het hier en nu richten.

  De truc (waan) waar we intrappen is in het verleden blijven hangen. Dat heet zonde, zonde van de tijd 😉

 5. Willem S schreef:

  Nou dat we een democratie zijn dat geloof ik al heel lang niet meer, we leven in een Criminele Dictatuur staat.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten