Bestaat de vermiste Siebe Viegers uit Enkhuizen wel? Onderzoek doet PsyOp vermissingszaak vermoeden

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 19 februari 2019 22 Comments

bron: cybercrimeinfo.nl

Toen de vermissing van Siebe Viegers uit Enkhuizen gister groot in het nieuws gebracht werd, moest ik onmiddellijk denken aan de Anne Faber zaak en de wens van de overheid om het spel Problem, Reaction, Solution te spelen ter introductie van nieuwe wetgeving. Om te beginnen deed ik een zoekactie op de naam Viegers, omdat deze mij nogal zeldzaam voorkwam. Kijk je bijvoorbeeld op de website geni.com, dan levert de naam Viegers zeer weinig zoekresultaten op. De naam lijkt zelfs helemaal uitgestorven, maar dat is niet geheel zeker en daarvoor moet je eerst iets dieper graven. Ook de foto en de reacties op bijvoorbeeld reddit.com triggerden mijn aandacht. Die reacties waren bepaald niet van mensen uit de buurt, allemaal anoniem en niet echt heel erg oprecht bezorgd.

Siebe’s Facebook profiel is typisch eentje zoals je die verwacht van gecreëerde social media profielen; de meeste vage foto’s en slechts (letterlijk) een handje vol vrienden dat zich zorgen lijkt te maken over zijn vermissing (let op dit kan aangepast worden zodra ik dit publiceer, maar is vastgelegd middels schermopnames). De uitingen gaan echter niet veel verder dan “Al vijf dagen vermist en we missen je erg“, waarop dan 2 of 3 likes van hetzelfde kleine groepje volgen. Alleen Lotte Schipper lijkt zich een beetje meer bezorgd te maken en de vermissing iets actiever onder de aandacht te brengen, maar Siebe komt verder niet in haar voorgaande post in de reacties of likes voor. Instagram en Snapchat kon ik niet vinden.

Als deze jongeman echt zo’n opvallende bekende verschijning in Enkhuizen was geweest hadden zich toch op zijn minst honderden vrienden om hem bekommerd. Niets van dat alles! Het zijn er slechts een vijftal! Dus dan maar op onderzoek uit. Ik belde een bevriende fotograaf die in de buurt woont om eens een kijkje te gaan nemen. Hij ging zelfs even naar de kroeg (café De Slof) waar Siebe veel kwam en van waaruit hij om 2:30 uur ‘s nachts naar huis zou zijn gelopen waarna hij vermist zou zijn geraakt. Aangekomen in die kroeg werd erg geschrokken gereageerd en iemand die zich zijn vriend noemde gaf schichtige en ontwijkende antwoorden, maar zei wel dat Siebe daar al acht jaar kwam.

Maar Vrijland, kom op zeg! Je gaat toch niet weer beweren dat dit in scene is gezet? Doe normaal man gestoorde idioot!” Ik zeg u nogmaals: overheden doen er alles aan om een probleem te scheppen, de reactie uit te lokken om vervolgens de oplossing aan te kunnen bieden: Problem, Reaction, Solution. In de Anne Faber zaak draaide dat om meerdere aspecten: TBS zonder psychiatrisch onderzoek, DNA als bewijslast kunnen gebruiken en de voorbereiding op de introductie van de ‘samen zoeken’ app van justitie. Nou zult u zeggen dat met alle drie niets mis is, maar dan raad ik u aan respectievelijk dit, dit en dit artikel nog eens te lezen en te ontdekken dat het gecreëerde probleem de drempel wegneemt voor iets wat in potentie iedere burger flink in haar rechten aantast. Dus het optuigen van Psychologische Operaties (PsyOp’s) kan niet worden uitgesloten en we weten inmiddels dat valse social media profielen eenvoudig met NVDIA software gecreëerd kunnen worden. Deep fakes noemen we dat (klikt u maar eens op de link). Je kunt zelfs levensechte filmpjes van iemand maken zonder dat die persoon echt bestaat, waarbij je zelfs de stem kunt faken (zie hier).

De grote vraag is dus of we hier weer met een PsyOp te maken hebben en (als dat eventueel zo is) welke Problem, Reaction, Solution uitkomst we dan moeten verwachten. Draait het dan om de introductie van de ‘samen zoeken’ app die een mooie big data spionage tool oplevert voor justitie? We weten het niet. Wat we wel weten is dat maar weinig mensen in de buurt Siebe Viegers echt lijken te kennen. De bevriende fotograaf sprak zelfs iemand die om de hoek van café De Slof woont. Luistert u zelf maar even hoe de man zegt dat hij Siebe (die toch een opvallend lange verschijning heeft en al acht jaar in café De Slof zou komen) daar nog nooit heeft gezien.

Leest u ook de reacties onder dit artikel even. Daarin worden vaak nuttige aanvullingen gegeven. Lees ook hier het vervolg artikel.

Bron linkvermeldingen: reddit.com

290 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (22)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  Ik begrijp dat Siebe vermist verklaard is. Op welk moment en door wie en waarom op dat moment? Op welk adres woonde hij? Bij koophuis kun je dat via kadaster achterhalen of het zijn woning was. Bij een huurwoning kun je zijn directe buren navragen, even aanbellen. Hij moet toch bekend zijn als hij 2 meter lang was. Werkte hij, was hij werkloos? Waren er geen camera’s in de buurt bij het cafe? Is zijn telefoon achterhaald en gelezen? Wie is zijn familie? Vrienden? Is zijn computer thuis al bekeken?

  Vreemd verhaal. Wat leven wij toch in een eng land, maar de tuintjes worden goed onderhouden.

 2. Camera 2 schreef:

  Er kunnen absoluut mensen zoek raken hoor.

  Maar deze oproep(YouTube film onder) is inderdaad wel heel vreemd en na twee/drie dagen ook nog eens, zonder enige reactie? En waarom verteld die man in dit YouTube filmpje onder niet uit “welke kroeg” Siebe kwam, de naam van de kroeg, is toch zeer belangrijk! zo niet essentieel zou je zeggen

 3. Camera 2 schreef:

  Maar ook hier in de FaceBook van de politie.nl zelfs oproep wordt vermeld “een cafee”

  waarom zeggen ze niet gewoon, Kroeg: De Slof, zoals het cafee heet, “een”, klinkt zo suf, wat moet het zoekende volk daarmee?

  https://www.facebook.com/pg/cayenenkhuizen/posts/

 4. De Loonslaaf schreef:

  Ik vroeg mij in een ver verleden regelmatig af of “ik” wel bestond…
  Je bent pas “iemand”, wanneer je een mooi CV hebt met prachtige diploma’s en flitsende carrière stappen, bepaalde “vrienden” hebt waarmee je om gaat en natuurlijk heel belangrijk werk doet om de matrix in stand te houden of zelfs krachtiger te maken.

  Nee, laat mij dan maar niemand zijn, want dan hoef “ik” ook niet krampachtig met leugens een door het ego gecreëerde “werkelijkheid” in stand proberen te houden, terwijl deze door het ego gecreëerde werkelijkheid in essentie niet bestaat. Wat een verademing!

 5. K.Roosendaal schreef:

  Wauw! Dit is wel heel erg kort door de bocht!
  En dan het interview met wel 1(!) iemand in Enkhuizen!
  Slecht geschreven stuk, maak je liever nuttig en zoek mee. Inlevingsvermogen is ver te zoeken, helaas….
  Een excuus zou wel op zijn plaats zijn!
  Sterkte voor de familie en vrienden.

  • Martin Vrijland schreef:

   Punt 1 is het voorstel gedaan om te mee zoeken, maar er werd niet gezocht (met uitroepteken): iedereen zat gewoon in de kroeg op klaarlichte dag en niemand was aan het zoeken (waarvan later meer videobewijs)
   Punt 2 is er niets kort door de bocht en zijn dit soort berichten vaak een indicatie dat er iets niet klopt
   Punt 3 noem ik slechts opmerkelijke feiten zonder direct een conclusie te trekken

   • Martin Vrijland schreef:

    De fotograaf heeft overigens veel meer mensen gesproken die Siebe nog nooit gezien hadden. Dat er nu slechts 1 gesprek geplaatst is als voorbeeld is omdat niet alles opgenomen is.

    Dat er mensen zullen zijn die zeggen Siebe te kennen sluit een PsyOp niet uit. Ik durf niet keihard te stellen dat dit een PsyOp is, maar bij het optuigen van een goeie PsyOp zorg je ook dat er een groepje mensen heel actief gaat verdedigen dat ze de persoon kennen. We hebben niet met amateurs te maken.

  • De Loonslaaf schreef:

   @ K.Roosendaal:
   Als je het niet met het stuk eens bent, wat doe je dan op deze website?
   Als ik ergens ben beland en het zint mij niet, dan ga ik weg. En dat gaat heel makkelijk op internet! Enkel idioten en pestkoppen hebben schijnbaar de tijd en energie om mensen en websites af te zeiken. Maar ja, over het algemeen hebben juist deze idioten en pestkoppen een gebrek aan inlevingsvermogen en inzicht.
   Dus K Roosendaal, als jij jezelf beter vindt door als een braaf geconditioneerd schaap in de polonaise van de matrix te blijven meelopen, doe dat dan vooral. Deze polonaise was van jongs af aan niet aan mij besteed en als je daar moeite mee hebt, sodemieter dan maar gewoon op. Voor mij geen beleefdheid meer voor dergelijke idioten die teren op het wijzen naar mensen die anders zijn… je leest het goed, in mijn ogen ben je een idioot!

   Oh ja, ik zal niet beweren dat Martin geen fouten maakt. Maar meelopen in de polonaise betekent actief of passief meewerken aan de teloorgang van het stukje beschaving dat nog over is in het westen, evenals de vernietiging van flora en fauna op aarde met behulp van al die fantastische technologie, waar vooral de idioten zo blij mee zijn.

   • Martin Vrijland schreef:

    Het grote probleem is vooral dat mensen niet goed kunnen of willen lezen. Ik stel namelijk niet dat het onomstotelijk is dat Siebe niet bestaat; ik stel duidelijk de vraag of dit mogelijk het geval is en licht toe wat een PsyOp is. Tevens licht ik toe welke middelen bestaan om een PsyOp in elkaar te draaien.

    Ik stel dus de vraag: “De grote vraag is dus of we hier weer met een PsyOp te maken hebben”?

    Is het zo moeilijk om goed te lezen? Zelfs als Siebe wel bestaat kan een PsyOp middels acteerwerk (tegen een aangename vergoeding) niet worden uitgesloten.

    • Martin Vrijland schreef:

     Stel ik stel de vraag of uw buurman wel een hond heeft en ik vraag enkele buren of ze de hond wel eens gezien hebben en ik krijg vervolgens reacties in de trant van: “Oh dus jij beweert dat de hond van de buurman niet bestaat!”, dan is de reactie niet correct.
     Ik heb slechts de vraag gesteld of de buurman wel een hond heeft en ik heb NIET GESTELD dat de buurman geen hond heeft. Ik heb tevens NIET GESTELD dat de hond niet bestaat.

     Het draait dus allemaal om GOED LEZEN

    • De Loonslaaf schreef:

     Mijn tennismaatje (57 jaar) is woordblind. Wanneer hij een stuk tekst wil lezen en begrijpen, dan gaat dat prima, alleen is hij er veel meer tijd mee kwijt. Die tijd word je in het onderwijssysteem niet gegeven, zodat je niet kunt meekomen.
     De jongere generaties kunnen het moeilijk opbrengen om stukken tekst te lezen en te begrijpen. Wel kunnen ze heel goed met hun mobieltje overweg en korte berichten sturen…

     Als iemand besluit een artikel af te zeiken, dan lijkt het mij handig goed te lezen wat er in dat artikel staat geschreven. Dus in dit geval is blijkbaar niet alleen sprake van een gebrek aan inlevingsvermogen, maar ook het moeite hebben met lezen, hetzij begrijpend lezen of er de tijd voor willen nemen. Maar ja, mijn ervaring is helaas ook dat ook vele rechters, advocaten en heel veel ambtenaren moeite hebben met begrijpend lezen, om maar niet het waarachtige recht te laten zegevieren.

 6. Andoikse70 schreef:

  Nee hoorvwe hebben hier niet met een PsyOp te maken. Siebe heeft in zijn jeugd in Andijk gewoond.
  Waar zijn ouders nog steeds wonen. Dit is de website van zijn vader:
  http://www.viegers-tugs.nl

  • Martin Vrijland schreef:

   Die website had ik inmiddels gevonden, net zoals ik weet dat wie Siebe’s broer Thijs is en waar hij precies werkt (bij een bedrijf dat digitale studioproducties doet).

   Het bestaan van een website of online profielen is tegenwoordig geen hard bewijs meer (zie uitleg artikel, deep fakes). Als Siebe wel bestaat (wat een goeie optie is) dan blijft nog steeds de optie van een PsyOp open staan (middels acteerwerk tegen een riante vergoeding bijvoorbeeld).

   Het artikel is dus vooral bedoeld om mensen bewust te maken van de technische middelen om de boel te faken en er wordt nergens iets keihard gesteld. Er worden vragen gesteld. Lees de overige reactie hier nog eens (waarin ik dit nader toelicht).

   Je kan iemand online een geloofwaardig profiel en een netwerk aan familie/vrienden geven. Je kan ook met een bestaand persoon werken.

   De optie dat het een oprechte authentieke vermissing is, staat nog steeds open. Het is alleen wel een opmerkelijk verhaal. Hoe kun je zomaar van de aardbodem verdwijnen en hoe kan het dat enkele buurtbewoners van het café hem daar nog nooit gezien hebben terwijl hij daar al 8 jaar komt en een opvallende verschijning is?

  • Camera 2 schreef:

   @Andoikse70

   Klopt het echt wel dat dat scheepsbedrijf van de vader van Siebe is, anders sla je echt een flater natuurlijk.(zometeen rent de pers naar de verkeerde vader dat is zeer genant natuurlijk)
   Beetje verwarrend allemaal.

   Z’n vader zit in de Scheepvaart en zoon is Koekebakker geworden zo verteld Siebe’s facebook
   Andoikse, in die website, die je gepost heb, daar is Thijs de broer van Siebe bij z’n Pa in het bedrijf gestapt maar hij is tegelijkertijd creatief bezig in de Studio in Utrecht als animator.
   Maarja, voorlopig maar door blijven zoeken idd, hopen maar dat ie snel bovenwater komt.
   Vreselijk voor de ouders.

   https://www.facebook.com/siebe.viegers

 7. Camera 2 schreef:

  Waarom wordt er nou eigenlijk uitsluitend in de wateren gezocht naar Siebe, ook vandaag weer.

  Dichtbij Siebe’s huis zoeken, ja dat is logisch om daar te zoeken in een gracht nabij z’n woning maar waarom toch niet in de bossen , huizen, flat’s en boten etcetera, alleen maar op het water zoeken is een raadsel.

  https://www.weeff.nl/speurtocht-naar-vermiste-siebe-viegers-hervat/content/item?1122340

 8. slim blondje schreef:

  Dat Siebe bestaat geloof ik wel. Misschien is het verhaal heel anders dan je denkt. Stel dat Siebe gewoon nog leeft en deze verdwijning zelf zo heeft bedacht? Is dit niet een mooie manier om soeverein te worden? Stel je bent 26 jaar, je woont samen (mss samen ‘n huis gekocht), je hebt ‘n baan en verder je routine dingen. Wat als Siebe nou eens heel erg opzag tegen dit huisje, boompje, beestje leven? Dit heeft ie mss maanden terug al in z’n hoofd gehad en was goed voorbereid. Hij nam steeds extra geld op van z’n rekening om zoveel mogelijk cash geld te hebben. Hij bekeek waar alle camera’s hingen om zonder sporen te verdwijnen. Mss heeft ie daarbij hulp gehad, maar mss ook niet. Hij gooit z’n telefoon te water en z’n bankpas ook, niet meer nodig. Hij doet z’n haar op ‘n staart onder ‘n pet, doet ‘n andere jas aan (vooraf al gekocht en ergens in ‘n tas op ‘n schuile plek gelegd) en pakt de trein (kaartjes vooraf al gekocht) naar weet ik veel waarheen. Mss wel naar Spanje of Portugal om daar off the grid te gaan leven. Daar gaat z’n snor en z’n sikje er af, verft ie z’n haar ‘n andere kleur en niemand die hem meer herkent. Alleen z’n lengte heeft ie tegen, weinig mensen die ruim 2 meter zijn. Als ie off the grid gaat leven heeft ie weinig geld nodig. Als ie af en toe (evt gesminkt) als straatartiest wat bij verdiend heeft ie vrijheid. En is ie een soeverein mens.

  • Martin Vrijland schreef:

   Goed verhaal slim blondje.
   Meestal zijn de reacties van nieuwe reageerders hier overigens die van staatsmarionetten, maar dat terzijde.

   Het verhaal gaat al fout bij het pakken van de trein en het weggooien van de telefoon.
   Om te beginnen heeft de politie nog niets gezegd over het laatste moment dat de telefoon gepeild is. Dat zou een startpunt van de zoekactie kunnen zijn, maar ze wachten vermoedelijk rustig af omdat ze hier meelezen en anticiperen op wat ik schrijf. Ze weten niet welke opnames ik nog achter de hand heb.

   Voorts hangt elk station en hangen er ook camera’s in het openbaarvervoer. Een zonnebril of petje helpt niet tegen de gezichtsherkenningssoftware en je kunt een inschatting maken van de potentiële opstappunten en daar de camerabeelden van de uren of dagen na vermissing bekijken.
   Een ontvoering per auto zou nog een optie kunnen zijn, maar ook daarvoor geld dat je alle mogelijk wegen kunt bekijken en (gezien het nachtelijke tijdstip) zal er niet veel verkeer zijn geweest. Camera’s langs de wegen of gps gegevens van auto’s en gepeilde telefoons kunnen dan een berg data verschaffen, waarmee je weer potentiële ontvoerders onder de loep zou kunnen nemen.
   Er wordt zoveel big data vergaard in Nederland dat verdachte extra bankopnames gedurende lange tijd ook zouden zijn opgevallen en er kan een gedragings- en psychologische profiel worden opgemaakt uit al die big data (gecombineerd met die van vrienden en familie).

   De vraag blijft daarnaast tevens of Siebe wel echt bestaat, ondanks dat de gekoppelde gegevens wel in die richting wijzen. Bij een goede psyop timmer je dat natuurlijk ook dicht. Ik sluit zijn bestaan niet uit, maar dat sluit omgekeerd een psyop ook niet uit.

   Om een eventuele psyop voort te kunnen zetten is het natuurlijk belangrijk om mij te bestoken met ideeën of vragen om reactie uit te lokken, zodat weer geanticipeerd kan worden.

   We zullen zien of en wanneer Siebe opduikt en wat dan het verhaal is.

   • Zonnetje schreef:

    Het lijkt of slim blondje iets te maken heeft met de Siebe-kwestie. De wijze waarop hij schrijft lijkt of er overleg is geweest. Met wie? Zijn comment is ook spottend misschjen wel sarcastisch te noemen door het te hebben over
    ‘ soeverein mens’.

 9. slim blondje schreef:

  Om te beginnen, ik ben geen staatstrol. Maar ik snap je achterdocht.
  Dat van die auto met evt. ‘n 2de persoon had ik ook al bedacht.
  Ik weet dat er overal camera’s zijn, maar tegenwoordig lopen alle zombie’s met gebogen hoofd in hun foon te loeren. Dat had Siebe ook met ‘n nepfoon kunnen doen, of mss had ie ‘n andere truc.
  Als je dit lang van te voren voorbereid kun je best een aardig centje cash sparen, hup in de ouwe sok.
  Ik geloof nog steeds dat Siebe leeft en details komen niet in de pers.
  Als ie er goed over nagedacht heeft en het slim speelt moet het lukken lijkt mij.
  Maar is verder maar ‘n fantasietje van mij hoor.

  • Martin Vrijland schreef:

   Haha okay, bedankt voor je toelichting.
   Staatstrollen geven doorgaans altijd onmiddellijk toe dat ze staatstrol zijn, dus ik geloof je DIRECT op je woord!
   Je hebt vast gelijk!

 10. Zonnetje schreef:

  Lees net dat een Amsterdamse moslimgroep
  in verband wordt gebracht met een terreurgroep. problem-reaction-solution, Psy-op??? Off-topic misschien? Het is toch bijzonder dat in Nederland personen die terroristen zouden zijn leraren kunnen zijn, kunnen reizen naar ‘ jihad-landen’ en als ze een beetje mazzel hebben ook nog teruugehaald worden aks jihad-strijder., een huis krijgen, alle begeleiding en gewoon weer doorgaan met hun leven alsof er niets gebeurd is enz enz. Dit terwijl truthtellers en klokkenluiders in Nederland het leven onmogelijk gemaakt wordt en gesaboteerd wordt. In het zogenaamde kand van de mensenrechten. Kuch.

  Als je erover nadenkt is dit toch niet vreemd omdat al deze gevallen bedacht en gesponsord worden door the usual suspects. Zij managen deze ‘ jihadis’’ door de veiligheidsdiensten en sturen de ‘ jihadis’ ook aan.Willen Nederland perse modelleren zoals het hen uitkomt. Create tensions in society.Verschrikkelijk land Nederland omdat the usual suspects hier de baas zijn en de zombiies het goed vinden dat zij door deze buitenstaanders, wat zij zijn en dat weten zij zelf ook,, onderdrukt en misleid worden. Wat een land.

 11. Camera 2 schreef:

  Het kan echt hoor

  Minuut 2.43

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten