Bill Gates verdedigt zich tegen controlled opposition complottheorieën die juist bedoelt zijn om hem te witwassen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 25 juli 2020 13 Comments

bron: bnnvara.nl

Vaak krijg ik de vraag waarom ik het onderwerp ‘gecontroleerde oppositie’ zo op de kaart gezet heb. Hoewel die alternatieve media mij bewust doodzwijgen en inmiddels zelfs hun eigen clubjes gecreëerd hebben die dat onderwerp ook weer naar zich toetrekken (zodat mensen maar niet hier op de website belanden), geeft de recente video van Bill Gates duidelijk bewijs hoe belangrijk het is om dit spel te gaan doorzien.

In dit CNN interview van 24 juli 2020, verdedigt Bill Gates zich namelijk tegen gecontroleerde oppositie complottheorieën die juist bedoelt zijn om hem uiteindelijk te witwassen. Hoe werkt dat?

Een klein stukje voorgeschiedenis

In 2012 begon ik als vreemde eend in de bijt met schrijven (toelichting) en ging ik met mijn camera naar de plaats waar de 13 jarige Anass Aouragh uit Wassenaar vermist werd. De officiële lezing was zelfmoord en de aanleiding om dit te gaan onderzoeken, was dat Peter R. de Vries op tv verkondigde dat de vindplaats minutieus onderzocht werd. “Elk haartje, elk vezeltje wordt onderzocht“, zo sprak hij. Toen ik echter eens op en rondom de vindplek ging kijken bleek van dat sporenonderzoek weinig terecht te zijn gekomen. De plek lag vol bierflessen en zelfs een onder een luik verstopt online spel.

In die tijd ontdekte ik dat ook de zogenaamde alternatieve media gecontroleerd was. Onderdeel van hun strategie was dat sommigen mij (ogenschijnlijk) omarmden en hielpen, terwijl andere websites mij keihard aanvielen. Ook ontdekte ik dat enkele van die websites de gecontroleerde sites weer aanvielen, om zo de indruk te wekken dat er maar geen samenhang in die zelfstandige burgeronderzoekers te realiseren was.

Dit spel van verdeel en heers kun je als machtsblok makkelijk winnen, als je die websites en personen die je overeind wilt houden media-aandacht geeft en de lastige luis in de pels doodzwijgt of volledig zwart maakt. Onderdeel van de agenda is dat je de alternatieve media steeds onderling oorlog laat voeren.

Als Martin Vrijland dus de moeite neemt om het onderwerp ‘gecontroleerde oppositie’ zo prominent op de kaart te zetten, wil je als staat ook dat onderwerp naar je toetrekken. “Die lastige luis in de pels (genaamd Vrijland) moet buitenspel gezet worden!”, zo is de gedachte. Dat zien we nu gebeuren via de nieuwste sterren op het firmament. Wouter Raadgever is ook zo’n nieuwe ster; een nieuwe ster die de taak heeft gekregen om Viruswaanzin aan te vallen.

Doel? U moet en zal binnen de gecontroleerde cirkel van die nieuwe sterren blijven, zodat u deze onafhankelijke website links laat liggen. “Ja, nu maak je het allemaal wel heel ingewikkeld Vrijland“. Nee, het is echt essentieel om dit spel te gaan doorzien en bij de bron te blijven. Ik zal dat toelichten aan de hand van onderstaande video van Bill Gates.

Dwaalspoor complottheorieën

In mijn artikel van gister liet ik zien hoe Lange Frans en Sven Hulleman meerdere onderwerpen bespraken. Ik lichtte een van die onderwerpen eruit om te laten zien hoe complottheorieën bewust met dwaalsporen vermengd zijn. Wat we dus steeds zien bij gecontroleerde oppositie is dat die dwaalsporen vermengd worden met delen van waarheid. In dit concrete voorbeeld was de theorie van de Cor Pan foto en de verwisseling van de vermiste MH370 als wrakstuk op de rampplek van de MH17 allang onderuit gehaald door de nepnieuws checkers. Niet dat ik daar een hoge pet van op heb, maar het spoor waarop Sven Hulleman de kijker zet, is een bewust ingebouwd dwaalspoor dat eenvoudig ontkracht kan worden. Lees dat artikel nog eens.

Als Sven dat dwaalspoor vervolgens omhult met ogenschijnlijke waarheid en ogenschijnlijk goed klinkende vragen, dan blaas je zo elke kritische vraag in de toekomst op. Je kunt de dwaalspoor complottheorie immers eenvoudig ontkrachten.

Dat is de strategie die we steeds kunnen waarnemen bij gecontroleerde oppositie. Vermeng waarheid met dwaalsporen waarvan je van te voren weet dat je die kunt ontmaskeren en je blaast de gehele complottheorie (waarin delen van waarheid zitten) op. Zo kun je het kind met het badwater weggooien.

Ook Bill Gates wijst in zijn video op dergelijke bewust geschapen dwaalspoor complottheorieën, die juist online gezet zijn (vermengd met waarheid) om te kunnen zeggen: “Mensen hebben de neiging om ten tijde van gebeurtenissen met grote maatschappelijke impact een zondebok te zoeken“.

De Epstein zaak is mijns inziens één van die dwaalsporen, net als de vermenging van waarheid met de Q Anon ideeën of zaken als tracking chips in de vaccins. Allen zijn zij in het leven geroepen om de koppeling van complottheorieën met Donald Trump te maken, in combinatie met het idee dat Trump de “deepstate” aan het opruimen is (“drain the swamp”).

Als straks blijkt dat Trump dat Q Anon spel gewoon namens de echte deepstate heeft meegespeeld, wordt duidelijk dat we op heel intelligent niveau bespeeld zijn, zoals de beste schaakspelers en de beste Go spelers ter wereld het verliezen van de AI computersystemen.

De vangnetstrategie

Sven Hulleman en Lange Frans vangen hun kijkers af richting dat vangnet. Alle partijen die we nu prominent naar de voorgrond zien treden, proberen mensen te vangen op basis van hun kritische houding (inclusief Robert Jensen). Velen weten inmiddels wel dat de mainstream media grotendeels propaganda machines zijn. Dat prikkelt de zoektocht van kritische denkers richting kritische websites en YouTube kanalen. Zo worden velen richting influencers en alternatieve media gedreven.

Een lezer stelde mij de volgende vraag: “Stel dat vele websites en kanalen gecontroleerde oppositie zouden zijn, dan nog wordt er erg veel tijd en energie gestoken in het laten ontwaken en wakker houden van mensen. Dat alleen is op zich toch gewoon goed? Gecontroleerd of niet!

Ja, dat lijkt inderdaad heel goed te zijn, ware het niet dat wanneer die vangnetschepen straks afgeladen vol zitten met honderdduizenden of miljoenen volgers, je dan juist, voor eens en voor altijd afgerekend hebt met elke vorm van kritiek uit de maatschappij. En dat lijkt precies de wereldwijde strategie.

We worden massaal in de vangnetten van de alternatieve media gedreven. Die rijken ons kennis aan waarin veel waarheid vermengd is met dwaalsporen. Die dwaalsporen zitten als een slapende tijdbom in de dubbele bodem van het vangnetschip. Als er dan wereldwijd miljoenen of miljarden aan boord van die vloot zitten, kun je de boel opblazen en heb je alle verzet in het nu en voor de toekomst definitief gebroken.

Gecontroleerde oppositie is dus het grootste heimelijke gevaar, omdat het de wolf is die zich gehullemand heeft in een schapenvacht om één van ons te lijken.

Wilt u dus kritisch zijn, wees dan echt kritisch en doorzie dat we met een een super AI intelligentie te maken hebben. Een AI die in staat is om menselijke gedrag te meten en te imiteren en het verzet van de massa op heel intelligent niveau te breken. Daarvoor gebruikt het goed getrainde pionnen om u via de alternatieve media af te vangen. Blijf bij de bron; blijf hier op de website. Laat u niet afvangen!

Lees bijvoorbeeld eens dit artikel en dit artikel, ga echt de diepte in en laat u niet meeslepen in de geraffineerde NLP style nieuwe YouTube kanalen of comments die van AI bots afkomstig kunnen zijn. Kijk eens naar onderstaande video om te ontdekken op welk diep niveau AI al werkt. Lees daarnaast vooral mijn boek, waarin ik de echte deepstate beschrijf en uitleg dat we van een master-script met een heel duidelijk einddoel getuige zijn. De vangnetpionnen moeten u bij die informatie weghouden, maar wilt u de oplossing zien, dan is het nu meer dan ooit essentieel om die kennis tot u te nemen.

uw boek

141 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. marcos schreef:

  De grote vraag is hoe kunnen we dit omdraaien, m.a.w. hoe kunnen wij mensen van hun sites afvangen zonder de budgeten en andere middelen die zij tot hun beschikking hebben?

 2. Camera 2 schreef:

  Over Controlled opposition gesproken, nu gaan deze volksverlakkers (zie onder) zichzelf verdedigen op de nonsens, net wat Martin naar voren haalt, ze pakken zichzelf op onzin inderdaad. Natuurlijk is een driehoek niet doorslaggevend of
  je bij de iluminatie aangesloten bent of voor werkt meneer Mory Kiespijn

  Zie onder de Viespeuken van de waarheid, charletan’s voor de goedgelovige onbewuste waarheidszoeker

  Hieronder een doortrapt staaltje van de ware controlled opposition, niets ontziend, een getrained Marinier met media en theater cursus, geen comentaar waardig

 3. Jack van Dijk schreef:

  Martin, ik blijf namen van mijn lijstje schrappen….
  Volgens mij blijft er niemand over. Ik bedoel te zeggen dat er behalve jou, vrijwel niemand meer is die géén gecontroleerde oppositie is…. Je noemt nogal wat namen zoals Jensen, Raatgever, Willem Engel, Sven Hulleman (en wellicht dan ook Peter Baars), Lange Frans, David Icke, Maurice de Hond en degenen die ik nog vergeet…..
  Zijn er volgens jou nog mensen die we wel kunnen vertrouwen?

  • Martin Vrijland schreef:

   Ja ik begrijp het maar denken we nu echt dat de oppositie niet door het grote geld aangestuurd wordt?

   “The best way to control the opposition is to lead it yourself”
   Vladimir Lenin

   • Jack van Dijk schreef:

    Dat is niet echt een antwoord op mijn vraag……….

    • Martin Vrijland schreef:

     Lees mijn artikelen en je vindt het antwoord.
     Als je het niet wilt horen wil je het niet horen, maar daar kan ik niets aan doen.
     Je mag in de vangnetten zwemmen but don’t say “you should have warned me!”

     • Maasland schreef:

      Martin, deze meneer vraagt wie er naast jou nog meer geen controlled opposition is. Dat is een vraag die je zelf “afroept”, en je reactie doet geen recht aan deze vraag.

      Mijn vraag is: neem het voorbeeld van Lange Frans en Sven Hulleman. Hoe weet jij dat zij controlled opposition zijn, en hoe is hun strategie?

     • Martin Vrijland schreef:

      Hoi Arie,

      Er is mij in de afgelopen jaren duidelijk geworden dat vrijwel alle websites in alternatief medialand controlled opposition zijn. De enige waarvan ik denk dat die mogelijk nog authentiek is, is Brandon Smith van http://www.alt-market.com

      Ik begrijp best dat het er niet in wil dat de meeste websites door hetzelfde machtsblok gedirigeerd worden als de mainstream media, maar ik onderbouw mijn bevindingen al jaren lang grondig. Als je het niet wilt zien, vind ik dat prima, maar dan moet je niet raar opkijken als straks het gehele vangnetschip (gelieerd aan Trump, Q Anon e.d.) tot zinken wordt gebracht en elk daaraan gelieerd gedachtegoed onder een de geestesstoornis ‘Oppositioneel Opstandige Gedragsstoornis’ – of eenvoudiger ‘complotdenker‘ – wordt geschaard. Dat kan je dan wellicht min-punten opleveren in een aanstaand soort (Chinees model) Sesame Credit score systeem (waarvan we de introductie de komende jaren zeker gaan zien) of zelfs het afvoeren richting de GGZ onder de wet Verplichte GGZ die op 1 januari 2020 in werking getreden is.

      De gecontroleerde oppositie heeft als taak het stigma ‘complotdenker’ duidelijk voor de buitenwereld te definiëren en vooral de koppeling met dwaalspoor complottheorieën te leggen. Als dan de aanval wordt ingezet door middel van bijvoorbeeld een groot schandaal of een totale ineenstorting van de economie en bijvoorbeeld burgeroorlog in de VS, dan kan die groep als schuldig aangewezen worden. Het moge duidelijk zijn dat er dan een heksenjacht op ‘complotdenkers’ zal ontstaan.

      Als mensen niet de moeite nemen de enorme reeks artikelen met grondige onderbouwing te lezen (zie deze lijst), dan rest mij alleen te zeggen: “Don’t say I didn’t warn you”

      De enige reden dat ik met zekerheid kan zeggen dat ik niet gecontroleerd ben, is omdat ik juist en heel duidelijk dit spel en de doelstellingen hiervan aan de oppervlakte breng. Ik waarschuw dus voor dat afzinken van die vangnetschepen en voor het gevaar van dat bewust opbouwen van het stigma ‘complotdenkers’ via de koppeling van waarheid aan dwaalsporen. Zie jij dat iemand anders doen? Nee. Het enige wat je wel hoort is het kapen van deze door mij op de radar gezette term ‘gecontroleerde oppositie’, zodat mensen ook daar weer een vertekend beeld van krijgen (zoals via Wouter Raadgever).

      Als je zegt: “Neem het voorbeeld van Lange Frans en Sven Hulleman, hoe weet jij dat ze gecontroleerde oppositie zijn?”, dan heb je duidelijk het voorgaande artikel niet gelezen. Je moet wel even de moeite nemen en niet alleen maar reageren op de kop van een artikel.

      Dit is het doel dat de gecontroleerde oppositie moet helpen realiseren:
      https://www.vice.com/nl/article/xdne3j/hebben-mensen-die-in-complotten-geloven-een-psychische-stoornis23

     • Waarom wil je dit weten? schreef:

      Je link naar het artikel van Vice in onderstaande reactie is een mooi voorbeeld. Een citaat:

      Begin citaat
      “Alleen al de hoeveelheid tijd die iemand heeft kan van grote invloed zijn,” vertelt de Haan. “Als je een baan hebt, en veel sociale contacten, dan heb je simpelweg geen tijd om heel obsessief bezig te zijn met complottheorieën. Andersom, als zoiets je leven gaat beheersen haken er steeds meer mensen [vrienden, familieleden] af, en dan kom je in een wereldje terecht waar iedereen denkt dat het einde nabij is.”
      End citaat

      Een prachtig voorbeeld van hoe geraffineerd de publieke mening in een richting kan worden geduwd. Juist toen ik een jaar geen baan had, had ik de tijd om de wereld om me heen eens met mijn volle aandacht te beschouwen. En hoe beter ik om me heen kon kijken, hoe gekker ik de wereld vond.
      Nou is door het artikel van Vice mijn ervaring direct verbasterd tot een psychologisch wankele situatie. De wereld is niet krankzinnig, ik “ben” krankzinnig want ik had tijd.

      De verborgen boodschap in dit prachtige stukje NLP: werk hard, denk niet teveel na, zorg ervoor dat jouw omgeving je accepteert dan ben je een braaf persoon. Wijk je hier van af, dan wordt je veroordeeld en verwijderd.

      Het moet niet gekker worden 😉

      Bron: https://www.vice.com/nl/article/xdne3j/hebben-mensen-die-in-complotten-geloven-een-psychische-stoornis23

    • Lydia Roosje schreef:

     Zelf heb ik me vooral internationaal verdiept vandaar ook dat ik deze site eigenlijk pas recent echt ontdekt heb. Onthullend vond ik het blog van Shane the Ruiner, waarin hij duidelijk maakt hoe ver de infiltratie van allerlei groeperingen, programma’s etc is. Hij stelde dat zo’n 99 % van de so called truthers cointel zijn. Ook al mag ik Shane graag en heb ik veel van hem geleerd, ook aan hem twijfel ik. Een goede vuistregel is: hoe meer volgers, hoe groter de kans dat iemand cointel is. En geld is niet het enige wat een rol speelt. Veel truthers zijn, evenals politici, rechters, popsterren etc, van jongs af aan gewikt, gewogen en opgeleid of terwijl geprogrammeerd voor de desbetreffende rol waar ze het meest geschikt voor zijn. Sommigen zijn zich hier misschien niet eens echt bewust van (MKUltra). Dit is al duizenden jaren aan de gang, dus de mate van geraffineerde misleiding gaat ons voorstellingsvermogen ver te boven.

 4. Future schreef:

  Het is overduidelijk dat het gecontroleerde oppositie is. Wat wel klopt is het verhaal van de Engel des doods aan het eind. Dit mocht hij uiteraard wel zeggen van zijn meesters. Enige wat wel gaat gebeuren, en daarom zijn wij al lang verloren. Is dat het paniek volk wat bang voor de dood is. Straks zo de overhand heeft. Dat niet eens de regering maar deze idioten gewoon de dwang van een vaccinatie op gaan leggen. Zie wat nu al gebeurt in sommige landen met die grafkapjes. Want de regering zegt gewoon je krijgt je vrijheid pas terug, als je de prik des doods hebt gehad. Gebeurt in de UK ook al, nu nog als hersenspinsel maar bedoelt om in het brein van een ieder totale paniek te brengen. Oh sorry het is natuurlijk je levensreddende vaccinatie, zowel je eigen leven als dat van miljoenen anderen redden we straks. Iedereen is straks een ware held een strijder, die levens redt. Wie wil daar nu niet bijhoren? Een zeer geraffineerd spel, door zo weinige doorzien. Kortom einde is er al, de weg dient alleen nog verder te worden geplaveid.

 5. Harry vries schreef:

  Om te begrijpen hoe en waarom zo ongeveer alle internet oppositie gecontroleerde oppositie is moet je iets van de tactieken van machthebbers begrijpen. Dit spel word echt al duizenden jaren en is een onderdeel van de verdeel en heerstactiek die elties door de eeuwen heen altijd hebben gebruikt en vooral de laatste decennia met alle technieken nog veel verder hebben geperfectioneerd. Het is ook deels een psychologisch spel, zij beheersen dit tot in de puntjes. Via onder andere nationale overheden wordt dit uitgerold.

  Voor de zogenaamde internet oppositie beweging en voor elke beweging die (in potentie) de elite kan schaden of beschadigen of een potentieel gevaar voor ze kan vormen. zijn vaak twee tactieken die gebruikt worden.

  1) laat de beweging eerst zichzelf openbaren (hoe denkt en werkt ze), men laat de beweging dus eerst zichzelf enigszins ontwikkelen en uitvinden, het begint vaak klein en is in het begin niet zo’n groot gevaar. Vervolgens en op een bepaald moment gaat de elite dan de beweging infiltreren zonder dat de beweging dit uiteraard zelf in de gaten heeft. Hij wordt dus als het ware langaam gecorrumpeerd omdat de infiltranten vaak zeer bruikbare figuren zijn met zeer goede leidersschapskwaliteiten komen ze vanzelf in de top van de beweging terecht en kunnen deze vervolgens langzaam in een totaal gecontroleerde beweging of oppositie manouvreren.
  Dit begint dus als een echte beweging met mensen die echt (denken) dat ze goed bezig zijn maar uiteindelijk wordt deze beweging een totaal door de elite gecontroleerde en gedomineerde beweging.

  2) Als je weet hoe de beweging (oppositie) denkt, voelt en zich gedraagt kun je daarna zelf als elite ook schijnbewegingen opzetten met zeer uitgesproken en charismatische persoonlijkheden en bijvoorbeeld heel hoog opgeleide mensen op vele vlakken die alles in huis hebben om mensen die wakker willen worden te vangen in hun web van deceptie.
  Dit is van het begin af aan dus een beweging waarin iedereen die meewerkt voorkennis heeft en weet wat zijn taak is en waar hij voor werkt (het afvangen van mensen die wakker willen worden of meer kennis willen krijgen)

  Als je als elite vervolgens via deze twee methoden de gehele beweging onder controle hebt, zijn er vaak nog steeds (kleine) onafhankelijke mensen die besluiten om zelf een website of youtube kanaal op te zetten om mensen wakker te maken (deze mensen zijn dus niet gecontroleerd). Deze mensen (nieuwe alternatieve sites etc) zullen dan heel makkelijk ook gecontroleerd kunnen worden omdat ze NIET WETEN dat welhaast de volledige alternatieve media gecontroleerd is. Zij zullen dus hun informatie halen uit de gecontroleerde alternatieve media (omdat 99,9999999% daarvan gecontroleerd is), en als ze toch iets te gevaarlijk zijn of zelf alles onderzoeken zullen ze binnen de kortste keren door een gecontroleerde site of persoon of personen worden benaderd voor een samenwerking etcetera. Ze zullen dat waarschijnlijk heel leuk vinden (streling van ego als een bekende alternatieve persoon met hun wil samenwerken). Op die manier kunnen dus ook nieuwe “grasroots” onder controle worden gebracht.

  Een heel verhaal maar dit is volgens mij wel een reden dat alles gecontroleerd wordt. Het behoeft een zeer vrije geest als Vrijland om niet te vallen voor de valstrikken en decepties van anderen en om een geheel eigen weg te gaan en te beseffen dat alles en iedereen gecontroleerd is of die het nu zelf weten of niet.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten