Bombardeerde de Russische Su-24 ISIS of eigenlijk Turkmenen?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 29 november 2015 28 Comments

Su-24_inflightEr zijn nogal wat Turkse lezers op mijn Facebook pagina die boos gereageerd hebben op mijn vermelding dat Turkije ISIS steunt en die stellen dat het neerhalen van de Russische Su-24 tactische bommenwerper een gevolg was van het bombarderen van de Turkmenen in het Oosten van Turkije. Ook de website The Guardian beweerde al dat Rusland Turkmeense dorpen bombardeert. Ook zou Turkije volgens anderen Rusland al meerdere malen gewaarschuwd hebben voor het schenden van het Turkse luchtruim. Ook is er iemand die beweert in contact te staan met lokale journalisten en hulpverleningsorganisaties. Deze dame beweert dat Rusland alleen maar scholen, wijken, ziekenhuizen en rebellen bombardeert (zie onder). Bij dit alles kun je je natuurlijk afvragen van wie al die informatie komt en of wanneer mensen iets roepen dit dan ook de waarheid is. Iedereen kan zomaar van alles beweren zonder keiharde bewijzen.

opmerking_facebook

 

Sowieso zou het niet vreemd hoeven te zijn als Rusland inderdaad de Turkmenen bombardeert, omdat dit volk feitelijk een van de grondleggers van het Turkse rijk is. Alhoewel Wikipedia in mijn optiek nu niet bepaald als de meest zuivere bron voor geschiedkundige feiten kan gelden, meldt het [citaat] In de 11e eeuw trok een aantal van hen onder leiding van de clan der Seldjoeken naar Perzië (Iran) en Klein-Azië. In Klein-Azië traden zij op als ghazi’s ( =strijders voor het geloof). Het Byzantijnse gebied, het huidige Turkije, werd door hun toedoen geïslamiseerd en geturkificeerd. Zo legden zij de grondslag voor het rijk van de Osmanen. In de 15e eeuw werd het westen van Perzië overheerst door twee Turkmeense dynastieën, de dynastie van het Zwarte Schaap (Karakoyunlu) en die van het Witte Schaap (Akkoyunlu). De Perzische dynastie van de Safawiden (1501–1722), hoewel zelf waarschijnlijk van Koerdische herkomst, steunde op een confederatie van Turkmeense groepen, die voor de sjiitische richting in de islam waren gewonnen. Een van deze groepen was die van de Kadjaren, die Perzië van 1794 tot 1925 regeerden. De sjiitische stroming onder de Turkmenen in het Osmaanse Rijk werd bloedig onderdrukt door sultan Selîm I (1512–1520). De Turkmenen in Centraal-Azië bleven trouw aan de soennitische islam. Van de 16e tot de 19e eeuw werden de oostelijke gebieden van Perzië voortdurend geplaagd door Turkmeense roofovervallen. Hieraan kwam pas een einde door de inlijving van hun woongebieden bij het Russische Rijk in 1885. Ruim de helft van de Turkmenen woont thans in Turkmenistan, waar zij tijdens het sovjetbewind tot een sedentaire leefwijze werden gebracht. Ook de meeste Turkmenen in Oost-Turkije, Noord-Perzië en Noordwest-Afghanistan zijn sedentair geworden. Als de aanname zou kloppen dat Turkije ISIS steunt, dan zou het niet geheel onaannemelijk hoeven te zijn dat de Turkmenen aan de zijde van ISIS strijden. Wie zal het zeggen?

In dit alles blijft namelijk steeds gelden dat we het met de informatie moeten doen van de pers en de vraag die dus vooral belangrijk is, is: “Wie kunnen we geloven en wat is waar?” Zelfs als informatie direct uit het land komt van ‘mensen die we daar kennen’, is de vraag in hoeverre die mensen hun beeldvorming halen uit de media of uit eigen waarneming. Dus ook met betrekking tot de opmerking van mevrouw Voss kunnen we diezelfde vraag stellen. Dezelfde vraag kunt u stellen bij mijn veronderstelling dat Turkije ISIS zou steunen. Ik probeer deze stelling echter te onderbouwen, zoals ik dit artikel deed.

De journalistiek is absoluut niet wat mensen er van verwachten. Grote persbureaus en mediakanalen zijn volledig in handen van de gevestigde orde. Onderstaand filmpje is een getuigenis van journalist Udo Ulfkotte. Hij vertelt in onderstaand filmpje hoe de journalistiek in grote mate gecontroleerd wordt door de geheime diensten. Daarbij merk ik op dat ook deze getuigenis een slimme zet zou kunnen zijn om een (klein) deel van de waarheid te onthullen, zodat er een nieuw vangnet gebouwd kan worden voor ontwakenden. Zo lijkt Udo Ulfkotte een belangrijke rol te vervullen in de Pegida stroming in Duitsland. De stroming die zich tegen de ver-islamisering van Europa verzet. Dat lijkt dan juist weer precies te zijn wat de gevestigde orde wil, namelijk de autochtone bevolking opzetten tegen de islamitische bevolking, zoals in dit artikel toegelicht. Niets is dus wat het lijkt in medialand en zelfs het ‘een klein beetje optillen van het deksel van de beerput’, zoals Udo Ulfkotte doet kan ten doel hebben grote groepen mensen achter zich te winnen. Denk daarbij een beetje aan hetzelfde effect als de website Infowars.com die de Amerikaanse overheid keihard bekritiseert op zaken als 911 en veel waarheid onthult, maar niet de echte agenda benoemt. De informatie over oorlogen is dus moeilijk in te schatten. Het is daarom de kunst om de agenda van de kabal leren te doorzien en u niet te laten verblinden door voorkeur op basis van nationaliteit, religie of politieke voorkeur.

Bron linkvermeldingen: wikipedia.nl, spiegel.de, theguardian.com

152 Shares

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (28)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  @Martin, bekijk de uitzending van Buitenhof van vandaag (d.d. 29-11) aan het einde stelt de Turkse duider dat Turkije alle Turkse volkeren, dus ook de Turkmenen als één beschouwt. Bilal Erdogan (Genel Energy=Edmund de Rothshild) neemt olie af van IS en via tussenkanalen belandt het op de Westerse markt .

 2. Treowd schreef:

  NATO is harbouring the Islamic State
  Why France’s brave new war on ISIS is a sick joke, and an insult to the victims of the Paris attacks

  https://medium.com/insurge-intelligence/europe-is-harbouring-the-islamic-state-s-backers-d24db3a24a40#.niw46b4bc

 3. Vissenkop schreef:

  En ik ben een Turkse lezer, die hetzelfde erover denkt als Martin. De huidige TR regering is een van de schoothonden van de VS, samen met UK, EU, IL, SA en Qatar.
  Bilal Erdogan, zoonlief, doet inderdaad aan stelen van de Syrische olie via US. Ik denk niet dat hij die tankers heeft om oud papier of oude kleding op te halen in Syrie.

  Viva Putin,

 4. leeuw schreef:

  1 ding is waar en dat is dat de elite ons in oorlog wllen storten en dat wij als mens daar niet aan mee moeten werken.

 5. Nexus schreef:

  De reactie van Lindsay Vos slaat helemaal nergens op. Ze bombarderen scholen en ziekenhuizen ( mainstreamnieuws en al lang weerlegd ).
  https://www.youtube.com/watch?v=lBxI1kaY-w4

  En Martin, wat is het nou. Je laatste artikel maakt uitleg van eerdere artikelen van jouw hand onduidelijk. Regelmatig stellen jullie dat Rusland het spel mee speelt. Meen je dat nog steeds en op welke harde feiten baseer je die stelling? Het getreiter tegen Rusland, zelfs ook achter de schermen, dus niet in ons nieuws te zien, maakt duidelijk dat Rusland wel degelijk een echte vijand is van de elite. Ook de geschiedenis rondom het Khazaarse rijk laat niets aan de verbeelding over.

  • adje schreef:

   Tja, wanneer de Russen het spel niet meespelen en een vijand zijn van de elite komt bij mij direct een vraag naar boven. De elite heeft dus blijkbaar niet de wereld onder controle. Martin benoemd hen als de Saturnus Cult die de mensheid in hun matrix gevangen houdt. Dat zou dan betekenen dat de Russen en misschien ook dan de Chinezen niet gevangen gehouden worden in die matrix, immers ze zijn de vijand van de elite, ofwel van Saturnus met zijn grote WIFI zender. Wanneer dat waar is betekent het dat er een defect is aan de zender of de Saturnus Cult faalt. Of de Russen zijn massaal wakker geworden en zijn terug bij hun essentie wie zij werkelijk zijn. Het kan ook gewoon zijn dat veelal de Russen Orthodox Katholiek zijn en het niet zo hebben met islamieten. Who knows? Of misschien is Rusland wel controlled opposition. Tja…

  • classicr schreef:

   Dat is precies wat ik een tijdje terug zei. Martin beweerde dat ook Iran samen zal gaan werken met Turkije en Saudi-Arabië, en de EU (lees: dat de sjiieten samen zullen gaan werken met de soennieten). Dat betwijfel ik ten zeerste, dus ligt het voor de hand dat Rusland en Iran (en China) samen tégen Turkije enz. zullen vechten. Nu ben ik geen gelovige, maar ik weet als Pers wel veel hierover. Iraniërs (Perzen) zijn sowieso (van oorsprong) geen moslims, zij spelen het spelletje mee en zullen de Arabieren (en de Turken) keihard gaan aanpakken. Ik verwijs daarmee ook vooral naar de geschiedenis en de oorlogen. Iran is echter nooit een oorlog begonnen, maar deze zal er komen. Iran zal de machtigste worden in het Midden-Oosten, maar hopelijk straks niet onder dit huidige regime.

   • Vissenkop schreef:

    Ach ja, zo heeft ieder zijn eigen droom. Volgens gaat de hele wereld naar de Filistijnen en zal er uberhaupt geen plek op de wereld zijn voor een Amerikaan-Israeliet-Ottomaan of Xerxes

    • classicr schreef:

     Zoals ik al zei ‘het ligt voor de hand’, het staat dus niet vast. Een droom is het zeker niet als je kijkt naar de huidige situatie, zeker de situatie die nu uit de hand dreigt te lopen. Zelfs de Turkse bevolking had dit niet verwacht; daarmee bedoel ik niet de Koerden. Het is ook beter dat de Turken Turkije verlaten, indien ze niet achter Erdogan staan. Tevens verdedig ik Iran niet als land, dus waarom zou ik überhaupt dromen? En dat de wereld naar de filistijnen gaat/is, staat vast; dat is de wereld al (keer op keer).

    • classicr schreef:

     @ Vissenkop
     Begrijp me niet verkeerd. Ik ben vaak in Turkije en heb veel Turkse vrienden. Maar wat er nu gaande is zal mij doen besluiten om het land niet meer te bezoeken, ook al is het alleen omdat Turkije (lees: de regering; Erdogan) het besluit heeft genomen om samen te werken met de VS en SA en het feit dat IS een creatie is van Turkije. En dat is geen droom die nog uit moet komen, maar de realiteit.

 6. Freeman schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=powU4vAS7TI.. het is over en uit met de World-Order, ook na de grote oorlog, armageddon, zullen alle schuldigen opgejaagd worden, niemand uitgezonderd van hen, er is een grote ontwakening gaande in Noord-Midden en Zuid-Amerika onder de Israëlieten daar. Micha 5:6-8.

 7. Analyze schreef:

  GLADIO operatie ‘Ordo ab Chao’ is nu ook bezig in Istanbul, het is een afleiding om een ‘pretext’ te rechtvaardigen. Zodat de publieke opinie eerder achter een escalatie staat in de regio:
  http://www.zerohedge.com/news/2015-12-01/turks-anxious-after-deadly-explosion-istanbul-train-station-
  live-feed
  http://presstv.ir/Detail/2015/12/01/439923/US-special-forces-Syria

  Alles is volgt elkaar in hoge versnelling op, om de Oded Yinon Plan te implementeren. Mocht dit niet werken dan is de troefkaart de Samson optie:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Samson_Option

 8. Analyze schreef:

  The Usual Suspects: Keyser Söze (Turkije) = Roger ‘Verbal’ Kint (ISraël) en vice versa:

 9. Analyze schreef:

  ‘The Greater Israel Project’, nogmaals uitgelegd:

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten