Boodschap van Martin Vrijland: Time to say goodbye!

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 28 januari 2018 24 Comments

Na ruim vijf jaar schrijven en veelvuldige oproepen tot steun is het niet langer mogelijk om deze full time bezigheid vol te houden. Dankzij mensen als staatsmedewerker Jeroen Hoogeweij (inmiddels Naomi Hoogeweij) is het internet vol gegooid met allerlei smaad en laster aan mijn adres en zijn deze teksten overal verspreid en overgenomen door sites als hoaxwiki en dergelijke. Ondanks dat ik vergruisd ben en in meerdere zaken mijn nek uit gestoken heb om het grote publiek te bereiken en ze te wijzen op psyop’s of nepnieuws-creatie door de mainstream media, lijkt (op een enkeling na) niemand zich echt druk te maken om het voortbestaan van deze website of de schrijver. Ik ben huis en haard kwijt geraakt en woon inmiddels in een caravan en tent om de kosten zo laag mogelijk te houden, maar zelfs dat is niet meer vol te houden. Ik heb de zwaarste serverconfiguratie moeten afnemen omdat mijn website soms honderdduizend bezoekers per dag trok en dan crashte of aangevallen werd middels DDoS aanvallen. Dat moet allemaal betaald worden, maar toch blijft het aantal leden hangen op slechts 70 en nemen de donaties steeds verder af. Alle inkomsten zijn online te volgen (zoals het aantal leden en die van de eenmalige donaties), zodat dit duidelijk is.

Blijkbaar is het allemaal wel interessant om te lezen dat er nog iemand is die publiekelijk enige weerstand durft te bieden tegen de gevestigde orde, maar is het de moeite van steun niet waard. Dat mag toch wel worden gezien als een overwinning voor de gevestigde orde en de staatstrollen die er alles aan hebben gedaan om mijn persoon zo zwart mogelijk te maken. Vrijheid van meningsuiting mag wel, je wordt alleen tot op het bot zwart gemaakt en vervolgens ook nog eens weg gecensureerd door een partij als Facebook. De vrijheid van meningsuiting wordt ingekapseld en met chirugische precisie weggesneden.

Op dit moment zie ik daarom geen motivatie meer om nog langer door te gaan. Eerder deze maand gaf ik aan door te zullen gaan als het aantal leden 200 is; het minimum aantal om nog te kunnen overleven. Dat aantal lijkt nog lang niet in zicht en dus doe ik nog eenmaal een oproep. Anders moet ik de website definitief offline halen en stop ik. Dat is geen dreigement, maar slechts een onontkoombare noodzakelijke beslissing. Het is financieel niet langer houdbaar. Mocht u belang hechten aan het voortbestaan van enige vrije vorm van kritiek op de staat en op de mainstream journalistiek, zorg dan dat dit kan blijven bestaan. Mocht u voldoende waarde vinden bij gecontroleerde oppositie of sites die u wat meer naar de mond praten en een hoog feel good gehalte hebben, dan kunt u deze oproep gewoon negeren. Kunt u wel 2 euro per maand missen, dan wordt het misschien nu tijd om iets te doen. Lid worden kan hier. Anders is blijft er helaas nog maar 1 ding over:

44 Shares

Tags: , , , , ,

About the Author ()

Comments (24)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Diewer schreef:

  Hoi Martin, Hoop van harte dat je door kunt gaan. Als ik jou kan steunen kan de rest van Nederland het zeker!!

 2. danny schreef:

  Tja, Nederlanders doen wel massaal een eurootje in de collectebus, voor het ”goede doel”, want dat hoort zo.
  Bovendien hebben de ”echte” goede doelen een CEO met duur maatpak, dat is wel zo vertrouwd.
  *kuch*

 3. Vitalinfo schreef:

  Dit gaan we niet laten gebeuren. Ik wil iedere lezer van deze site oproepen om nu minimaal 2 euro per maand te betalen voor de informatie die Martin ons al zoveel jaren ter beschikking stelt en om de toekomst van deze site veilig te stellen.

  Iedere lezer kan 2 euro per maand missen. Maak er gewoon een bestendige opdracht van via PayPal.
  Als slechts 1000 lezers dit willen doen is Martin zeker uit de problemen.

  Je moet goed beseffen hoe belangrijk deze informatiebron is. Je hoeft het niet overal mee eens te zijn, maar het feit dat deze onafhankelijke vorm van journalistiek gewoon weggepest kan worden en de lezers
  dit gewoon laten gebeuren, vind ik beneden alle peil.

  Kom op zeg, we gaan Martin toch zeker zijn levensroeping niet afnemen.

  Het is nu aan ons (de lezeres van deze site) om te laten zien dat we zijn werk waarderen.
  Heb je geen 2 euro hiervoor over, zoek dan je heil op een andere site.Dit klinkt misschien hard maar het leven kan hard zijn. Af en toe moet je gewoon iets doen voor wat je krijgt. We zijn misschien te veel gewend geraakt aan al maar te krijgen. Maar degene die geeft, kan natuurlijk niet eindeloos blijven geven zonder iets te krijgen waarmee hij verder kan gaan met geven.

  Ik zeg nogmaals:”De informatie die je krijgt op deze site is van groot belang, zo niet van levensbelang”. Als je deze site al een tijdje volgt, hoef ik jou dat niet te vertellen.

  Beschouw dit maar als het begin van een campagne om Martin in het zadel te houden.
  Ik ben ervan overtuigd dat er genoeg lezers zijn die de waarde van onafhankelijke journalistiek inzien.
  Zet nu gewoon even de juiste stap en verbind je voor een betaling van minimaal 2 euro per maand.

  Je zal er echt geen snee brood minder om hoeven te eten. Wij (de lezers van deze site) kunnen Martin met het grootste gemak in het zadel houden. En we gaan dit gewoon doen!!!!!! O.K.?

  Gr Adriaan

  P.S. Wij betalen Martin al meer dan een half jaar 10 euro per maand. Wie volgt?

 4. Leila Honig schreef:

  Al jaren door ziekte in bijstand en zelfs schuldhulpverlening. Toch doneer ik 10 euro per maand omdat ik het zo vreselijk fijn vind de analyses van het nieuws te lezen. Daarnaast heb ik ook veel bewondering voor de kennis die de reageerders hebben. Minstens 5 keer per dag kijk ik op de site, nu ook via Bravenewbook. Ik probeer via FB en in mijn omgeving mensen wakker te maken maar krijg bijna vijandige reacties. Wanneer ik de analyses lees heb ik het gevoel thuis te zijn bij mezelf en wat ik denk. Ik hoop dat hier geen eind aanckomt. In mijn omgeving is geen steun te verwachten, in mijn kennissenkring sta ik alleen.

 5. Camera schreef:

  Gelukkig wijst en analyseert er tenminste nog iemand (deze site) in Nederland op de in scene gezette gebeurtenissen waardoor UW vrijheid nog meer ingeperkt wordt d.m.v wetgeving vanwege nep- gebeurtenissen, ja inderdaad het is walgelijk maar waarheid

  Tja willen we dat nou weten of willen we dat nou weten,

  Met
  Vriendelijke
  Groet

 6. Sybren Sluijs schreef:

  Sorry, veelste laat lid geworden…

 7. Gilbert Sinteur schreef:

  Net maand lid geworden, idd als 1000 mensen 2 euro pm kunnen missen, kan Martin gewoon door gaan met zijn roeping.

 8. Sybren Sluijs schreef:

  Jammer dat geld weer is een probleem is. Hebben we geld wel nodig?

  • Martin Vrijland schreef:

   Goed verhaal van Michael Tellinger, maar hij vliegt ook niet de wereld over zonder zijn tickets te kunnen betalen.

   Alleen al mijn hostingkosten zijn 120 euro en omdat ik wil schrijven (vanuit de caravan en tent) heb ik hier midden in de rimboe een satellietverbinding moeten nemen voor internet en ook dat kost me al 70 euro per maand. Dus alleen al om artikelen te kunnen schrijven moet ik al hoge kosten maken en dan hebben we het nog niet gehad over eten en drinken en ziektekostenverzekering etc. Ik heb mijn huur al weg moeten snijden door in de wildernis te gaan wonen (ergens ver van Nederland waar het leven ietsje goedkoper is), maar het saneren houdt een keer op. Bovendien zit Google me lastig te vallen aangaande advertentieinkomsten en snijden ze omdat ik in mijn schrijfsels niet voldoe aan hun beleid. Van YouTube mag ik al geen reclame meer maken om diezelfde reden.
   Ik moet water halen uit de rivier en daarvoor heb ik brandstof nodig om mijn tank zo nu en dan vol te kunnen gooien; bovendien is mijn groente tuin nog niet in bloei (winter) dus moet je soms ook eten en drinkwater kopen. Dus die kosten moeten ook doorlopen. Lopend (was- en tuin)water halen is echt geen optie. Ik heb een duizend liter tank en een pomp op batterij (opgeladen met zonnepanelen).
   Wat heeft een mens nodig om normaal rond te kunnen komen? Ik heb weinig nodig, maar met duizenden lezers per dag en pieken van rond de honderdduizend per dag, mag je toch verwachten dat er wel een paar honderd mensen zijn die een paar euro per maand kunnen missen.

 9. henk vdijk schreef:

  Duidelijke boodschap Martin. We hebben onze bijdrage opgeschroefd. Don’t give up. Bedankt ! Henk

 10. vrijdag schreef:

  ook ik heb de bijdrage opgeschroefd. Heb mijn blendle abo opgezegd en steun liever Martin. Als een paar procent van de lezers gaat betalen, dan is Martin gered en krijgen wij eerlijke journalistiek. Lezers die wel meelezen maar hier niets voor over hebben, zouden moeten worden geweerd van deze site. Alle kranten hebben een betaalmuur, voor niets gaat alleen de zon op. Kom op mensen, STEUN Martin NU!

 11. Notis schreef:

  @Martin Komt in orde we gaan bijtappen.
  kom op mensen! Wij echte Hollanders niet DIENEN, maar MOETEN de enige echte Hollanders zoals Martin steunen.
  Hart- en nier stichtingen, Alpe d’ Huez, Kika e.v.a. sponsorlopen, KWF en andere huil- resp bedelacties waarbij het ingezamelde geld vnml in de hele andere zakken verdwijnt dan bedoeld halen miljoenen op en voor Martin kan er geen twee schamele euro’s /maand af?!

  • Notis schreef:

   Hier zoals Holland was anno vorige eeuw:

   Herinnering aan Holland
   (H.Marsman 1936)

   Denkend aan Holland zie ik breede rivieren
   traag door oneindig laagland gaan,
   rijen ondenkbaar ijle populieren
   als hooge pluimen aan den einder staan.

   en in de geweldige ruimte verzonken
   de boerderijen verspreid door het land,
   boomgroepen, dorpen, geknotte torens,
   kerken en olmen in een grootsch verband.

   de lucht hangt er laag en de zon wordt er
   langzaam in grijze veelkleurige dampen gesmoord,
   en in alle gewesten wordt de stem van het water,
   met zijn eeuwige rampen gevreesd en gehoord.
   ===========================================

   En hier Nederland(EU) anno 2018

   Herinnering aan Holland (Notis)

   Denkend aan Holland zie ik breede stromen
   immigranten door oneindig laagland gaan.
   Rijen onafzienbare woonblokken als hoge kolossen
   aan den einder staan.

   En in de geweldig ruimte verborgen AZC-en
   verspreid over het land, Snelwegen, steden, fabrieken
   moskeeën alles in een groots chaotisch verband

   De lucht is er goor en de zon wordt er snel in
   gifgrijze veelkleurige dampen gesmoord.
   Maar in alle gewesten wordt de stem van de macht met
   zijn eeuwig geweld [leugens en oorlog] gevreesd en gehoord.

 12. ZandInOgen schreef:

  @Notis, Holland of Nederland? Ik moet eerder denken aan Slauerhoff..

  In Nederland..

 13. Vitalinfo schreef:

  Michael Tellinger legt duidelijk uit dat je niet van geld los kan komen zonder geld te investeren.

  Als mensen leren om samen te leven in een samenleving en elkaar ondersteunen om de samenleving in stand te houden en te verbeteren dan is geld niet alleen onnodig maar zelfs een barrière.

  Geld representeert uiteindelijk alleen producten en dienstverlening. Mensen produceren en verlenen diensten aan elkaar. Als iedereen daar zijn bijdrage in levert komt niemand iets tekort. Je bijdrage heeft echte waarde.NIet uitgedrukt in geld maar uitgedrukt in productwaarde en diensverleningswaarde. Als je gaat werken voor geld dan is de kans groot dat je op den duur niet meer door hebt dat je werkt om je mede mens ten dienste te zijn.

  Martin verleend aan de samenleving een bijzonder waardevolle dienst. Als je daar niet van overtuigd bent dan heb je niet echt de moeite genomen om je in de informatie op zijn site te verdiepen.

  We moeten Martin deze maand gewoon aan 2000 euro helpen.

  Dit streefgetal is echt niet moeilijk om te halen. Slechts 1000 mensen leggen zich vast voor 2 euro. Dat is toch geen geld. Dat kan toch iedere lezer betalen of ben ik nauw gek. Als we kijken naar het aantal bezoekers van deze site dan mag dit geen enkel probleem zijn.

  Ik wil wel eenmalig 50 euro storten naast de 10 euro die we al maandelijks betalen en ik ga dat ook zeker doen. Maar er moet een lange termijn oplossing komen. En daarom moeten er gewoon genoeg leden zijn die maandelijks hun bijdragen betalen.

  We moeten massaal reageren op zijn afscheidsboodschap. Schrijf wat je ervan vindt en laat weten wat je kan doen. We hebben nog 3 dagen. Kom op mensen. We gaan dit gewoon doen.

 14. marcos schreef:

  Martin,

  Ik snap niet hoe de pagina voor eenmalige bijdragen te doen werkt. Ik komt uit op fund[ress maar zie geen betaal button. Geef even door hoe en waar ik mijn bijdragen kan doen zonder lid te worden.
  groetjes uit Nieuw Zeeland

 15. chris-kind schreef:

  Hoi Martin,

  ik doneer reeds via bank maar geef je extra steun door middel van een gouden lidmaatschap because we need you brother. Jij hebt een gave , moed en vastberadenheid voor dit werk als geen ander in de echte journalistiek dat mag niet verloren gaan vind k door het gebrek aan cash$$. Hoop dat velen anderen de drempel gaan nemen om je financieel te helpen en die kritische toon in question everything in leven houden.

  Groet Christian

 16. Martin Vrijland schreef:

  Bedankt voor al de motiverende reacties en bijdragen hierboven. Het lijkt erop dat steeds meer mensen inzien dat je voor een normale krant ook een bijdrage moet betalen en dat je dit werk niet eeuwig kunt blijven doen terwijl je nauwelijks kunt overleven. Bedankt dus!

 17. Xandra schreef:

  Ik heb gedoneerd hoor.
  Houd moed!

 18. Hukonau schreef:

  Prima, na tot op heden onbetaald artikelen te hebben gelezen, heb ik me bij deze aangemeld als abonnee. Ik vind het tenslotte belangrijk dat er naast diverse interessante engelstalige sites (vb. henrymakow.com, antimatrix.org) ook in het Nederlands taalgebied dergelijke sites blijven bestaan,
  Succes ermee.

 19. Hukonau schreef:

  Prima, na een tijd lang ‘zonder te betalen’ artikelen te hebben gelezen op deze site, heb ik besloten aan de oproep gehoor te geven en abonnee te worden. Hopelijk zijn er voldoende anderen die dit doen. Het is tenslotte van belang dat er naast interessante engelstalige sites, zoals henrymakow.com en antimatrix.org, ook in het Nederlands dergelijke informatie beschikbaar blijft.
  Veel succes ermee Martin!

 20. pvo schreef:

  ik lees jou ‘vrije’ woorden graag en ben blij dat er nog iemand wakker is, dus gedoneerd, en dat ga ik vaker doen. Niet via paypal, want dat is van ebay, slechte ervaring mee.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten