Brexit en de geplande chaos voor Europa

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 29 maart 2019 22 Comments

bron: politico.eu

Vandaag zal het Britse lagerhuis toch stemmen over het uittredingsakkoord uit de Brexit deal met de EU. Het politieke getouwtrek is natuurlijk voor de bühne, want de trouwe lezer weet dat ik al van begin af aan schrijf dat de Brexit gedoemd was te mislukken. Dat moet ik iets nuanceren, want eigenlijk is de Brexit bedoeld om zowel de Britten als de rest van Europa te laten zien dat de wens om de EU te verlaten tot financiële rampspoed zal leiden. Het is bedoeld om de populistische stromingen van kritische denkers en anti-EU te koppelen aan falen. Het moet laten zien dat die anti-EU nationalisten niet kunnen rekenen en de wijsheid van de slimme bestuurders in Brussel ondermijnen met grootspraak.

Tegelijk moet afgerekend worden met complottheorieën en het idee dat de mainstream media fake news produceren. Het is dus een hele grote missie; die geplande mislukking van de Brexit. En met mislukking bedoel ik dus dat het “gewenste resultaat” niet gehaald wordt en de economische schade groot zal zijn.

Het lijkt er dus op dat er eerst een harde 12 april Brexit komt, omdat de kans dat de stemming in het Lagerhuis vandaag tot goedkeuring zal leiden, nogal klein is. Het is redelijk goed te voorspellen, omdat het niets meer dan theater is. Politiek en democratie zijn zuiver theater met behulp van marionet-acteurs die wij kennen onder de titel ‘politici’. Zij spelen het spel op de bühne van de politieke arena’s. Dit toneel wordt naar de massa gestraald via de kijkbuis en overige media. Dat theater moet het volk de indruk wekken dat er geen planning achter zit, omdat de acteurs heftig discussiëren en sommigen zelf ontslag ingediend hebben tijdens het proces van professioneel gekissebis. Allemaal nonsense: Theresa May heeft van begin af aan de taak gehad de Brexit te doen mislukken. Begrijp mij goed: met mislukken bedoel ik dat er waarschijnlijk eerst een harde Brexit komt, waarna de kettingreactie zal volgen. Politici zijn slechts goed opgeleide acteurs in de farce die ‘democratie’ heet.

Als die harde Brexit er komt hebben de scriptschrijvers natuurlijk de geplande chaos in gedachten en dus moeten de grenzen gecontroleerd worden, want de wet moet natuurlijk wel strikt gehandhaafd worden. Als er immers een harde Brexit komt (wat duidelijk het plan is) moeten er weer grenscontroles ingesteld worden en dus gaan we grote logistieke opstoppingen zien van en naar het Verenigd Koninkrijk. Bovendien zal er allerlei financiële rampspoed getriggerd worden om te laten zien hoeveel schade zo’n Brexit op kan leveren. De Britse overheid is er natuurlijk niet klaar voor om al die administratieve veranderingen die het met zich mee zal brengen op te vangen. Waarschijnlijk laat men de gehele logistiek en papierwinkel behorende bij de communicatie muurvast lopen. En dat is de bedoeling ook. De wereld moet zien dat afsplitsing en het ‘terug naar af‘ (decentralisering) niet werkt. Dan kan het proces in werking gesteld worden waarbij de Britten roepen om nieuwe verkiezingen. Als de ellende maar groot genoeg is komt vanzelf de roep om weer zo snel mogelijk terug te keren naar de EU. Voilà! Dat was precies de bedoeling.

Ongetwijfeld zal de geplande harde Brexit ook in de overige EU landen voor problemen en chaos gaan zorgen. Dat valt mooi samen met de al opgestookte vuurtjes als die van de gele hesjes. Ook zijn er al de nodige banken in de EU zone die weer op het randje van omvallen hangen, maar kunstmatig in leven gehouden zijn. Eigenlijk kunnen we wel spreken van een financiële bubbel waaraan ruim 10 jaar gewerkt is. Het lijkt er sterk op dat we aan de vooravond staan van een geplande grote crisis. Als zowel in Europa als de VS de rechts-populistische politiek van mensen als Trump en Thierry Baudet achtige stromingen gekoppeld kunnen worden aan een gigantische crisis, zal iedereen met de vinger naar die groep wijzen; zich niet beseffende dat het een vooropgezette plan was. Er moet definitief worden afgerekend met die kritische rechtse (gecontroleerde oppositie) groep. Dit zal uiteindelijk moeten leiden tot sociale groepsdruk waarin iedereen die (gecontroleerd) rechts aanhing als een soort NSB-er zal worden beschouwd. Vandaar dat de rechtse pionnen van de macht (als Thierry Baudet) in aanhang mochten winnen binnen de EU-zone.

Natuurlijk volgt dan eerst chaos; grote chaos. Financiële en maatschappelijke chaos, omdat er natuurlijk grote tekorten zullen ontstaan, de schappen leeg zullen lopen. Gaan we Venezolaanse toestanden meemaken? Het zou mijn niets verbazen, alhoewel de situatie in Venezuela natuurlijk wel het resultaat van een extreme financiële-oorlogsvoeringssituatie is.

Maar niet getreurd, want de geplande chaos zal de weg banen voor een nieuwe sterke arm. In Europa zal dat wat mij betreft een externe partij zijn. Ik wijs al jaren op Turkije als zijnde die partij. Het Ottomaanse rijk staat gepland om te mogen herrijzen. Het zal allemaal natuurlijk niet binnen een week gerealiseerd zijn, maar we zitten momenteel wel in een stroomversnelling. Het proces waarin de chaos in Europa zich als een olievlek zal uitbreiden, kan echter wel over een iets langere periode gestrekt worden. We moeten de pijn wel even flink gaan voelen. Het moet er flink in gewreven worden. Het jaartal 2023 nadert echter, dus het zou me niets verbazen dat de aanstaande chaos in Europa (waarvoor de schuld zal worden gegeven aan de harde Brexit en de kritische denkers, ter maskering dat het een geplande chaos is) al snel tot een Turkse interventie zal leiden. Het Ottomaanse rijk moet in 2023 in haar volste glorie hersteld zijn. In de VS gaan we vermoedelijk een machtsovername van de oude kliek zien. We gaan dus spannende tijden tegemoet, maar voor de heersende klasse geldt: “Never waste a good crisis”. Zij hebben het allemaal van a tot z gepland.

Bron linkvermeldingen: nos.nl, alt-market.com

124 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (22)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Als de geplande crash komt, zal er mogelijk een vlucht richting crypto ontstaan (omdat bijvoorbeeld de Britten hun geld veilig zullen willen stellen tijdens een koersval van de Britse pond). En dat is precies de beweging die men wil zien.

 2. ZalmInBlik schreef:

  Heb gisteravond ook het stuk van Brandon gelezen en idd hij slaat de spijker op z’n kop wat betreft het politieke dekmantel proces van de centrale bankiers die het nu ook aardig benauwd beginnen te krijgen, want wat immers in 2008 is geëscaleerd is nooit structureel opgelost, zie QE.
  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-28/eurozone-emerging-markets-will-be-crushed-next-crisis-imf-bis-warn

  Wat Turkije betreft je ziet Nederland al samenwerken bij verschillende hoaxes, de rol van Turkije bij het trainen van ISIS huurlingen, vrije passage aan de grens, de illegale olie handel via Genel Energie (Bilal Erdogan) enz.

  • ZalmInBlik schreef:

   The timing of the current crash is perfect for the banking elites for a number of reasons. Most importantly, they now have a scapegoat to pin the crash on in the form of “populist movements”. I warned about this ploy way back in early 2016 before the Brexit vote and the presidential elections. It is the reason why I predicted the Brexit vote would succeed and that Donald Trump would be president. The elites needed someone to blame for the collapse of the everything bubble they have been planning for the past 10 years.

   The Brexit has turned into a three ring circus, a major distraction from the ultimate intended end game which I have long believed will be a “no deal” scenario. A no deal event is being painted in the mainstream media as a kind of economic doomsday for Europe, and I believe it will be, but not for the reasons they describe. Europe has been set up for a fall, just like the US, for many years now. Government and corporate debt levels are at extreme highs and major banks in Germany and Italy are on the verge of implosion.

   A hard Brexit is useful to the elites as a scapegoat for a crash that was going to happen anyway. The bankers don’t plan on facing the music, they want “populist” groups to get the blame.
   http://www.alt-market.com/articles/3703-the-federal-reserves-controlled-demolition-of-the-economy-is-almost-complete

 3. ZalmInBlik schreef:

  FvD is dus een voorbeeld uit het boekje, ons-kent-ons een klein netwerkje met bankiers/financiële mensen op de achtergrond..

  “Enkele ex-FvD’er waren boos op u, niet op Baudet. U zou de partij als een militaire operatie leiden.”

  Zelf omschrijft Otten zich als ‘een straight shooter’. De in Groningen afgestudeerde jurist en bedrijfseconoom (‘ik heb nog met Klaas Knot in het jaar gezeten’)
  https://www.volkskrant.nl/mensen/henk-otten-grote-man-achter-fvd-we-zijn-eigenlijk-een-mediabedrijf-met-een-politieke-tak~be6b6f42/

  Klaas Knot dus de vertegenwoordiger van de BIS..wat is het nou Klaas meer bouwen of toch een vastgoedzeepbel?
  https://www.nu.nl/economie/5814675/knot-er-moeten-simpelweg-meer-woningen-gebouwd-worden.html

 4. Riffian schreef:

  Tja het opkoopprogramma heeft dan toch niet zo heel veel opgeleverd, nadat de patiënt van de IC is gehaald en nu zelfstandig dient te ademen dreigt ie te overlijden..de dokters zitten met de handen in het haar en de nabestaanden mogen de rekening betalen 😀

  https://www.nu.nl/economie-achtergrond/5657789/geldmachine-draghi-uitgezet-heeft-opgeleverd.html
  https:// http://www.nu.nl/economie/5702795/europese-centrale-bank-acht-kans-recessie-in-eurozone-klein.html
  https://www.nu.nl/economie/5751357/cpb-geen-bewijs-voor-doeltreffendheid-ecb-opkoopbeleid.html

 5. Zonnetje schreef:

  Tja, wat kan de Engelse bevolking verwachten als zij bestuurd worden door een vijandige buitenstaanders elite
  die zich maskeren als ‘ Engelsen’.
  Niets!

 6. ZalmInBlik schreef:

  Ter info: parallel aan de geplande Brexit proces vindt er een grootschalig militaire oefening plaats en we hebben in het verleden vaak genoeg gezien wat geplande escalaties onder het mom van een oefening teweeg kunnen brengen…

  10,000 Troops from 13 Countries Arrive in the UK for Major Exercise
  (Source: UK Ministry of Defence; issued March 14, 2019)
  The UK will boost its defensive capabilities by hosting a major international military exercise for two weeks from 30 March 2019.

  40 Commando Royal Marines during an aviation insertion by Chinook helicopters during Exercise Joint Warrior

  40 Commando Royal Marines exercise with Chinook helicopters during Exercise Joint Warrior 2018

  More than 10,000 military personnel, 35 warships, 5 submarines and 59 aircraft and helicopters from 13 countries will take part in Exercise Joint Warrior until 11 April.

  There following nations are taking part in Exercise Joint Warrior: Belgium, Canada, Denmark, Estonia, France, Germany, Italy, Latvia, Lithuania, the Netherlands, Norway, Spain, the UK and the US.
  http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/200895/10%2C000-troops-from-13-countries-arrive-in-the-uk-for-major-exercise.html
  https://www.nu.nl/267546/video/tientallen-straaljagers-landen-in-friesland-voor-internationale-oefening.html

 7. GeenOnderdaan schreef:

  Beste Martin,

  Mijn vrouw en ik maken ons grote zorgen over de nabije toekomst, enerzijds de geplande financiële crisis waar Brexit een belangrijk onderdeel van uitmaakt. En anderzijds de eveneens door onze eigen machthebbers geplande overname van Europa door de moslims. Nu komt mijn vraag, als ik het goed begrijp, zitten we in 2023 middenin deze beide problemen ? hoe lang is het nog veilig in Nederland en waar het beste naar toe te emigreren uiteindelijk ? canada of Australie of waar ?

 8. mb. schreef:

  Investeerders zien er wel wat in :

  • Zonnetje schreef:

   Investeerders zien er wel wat in. Winsten in Europa laten verdampen middels dochterondernemingen die verlies lijden, winst drukken, op papjer dan. Even factuurtje opmaken met Engelse bedrijven en andersom.Geloof maar niet dat dat de financiele zwendel gecontroleerd wordt als het on the usual suspects gaat. Dan kan de belastingambtenaar snel een ander baantje zoeken als hij het gezwendel uberhaupt al snapt met zijn niet al te hoog iq. Onderzoek naa usual suspects gezwendel heeft uiteraard geen ‘ prioriteit’. Hoe zou dat nu komen?
   Het orobleem izijn uiteindelijk the usual suspects. Dat is het kernprobleem.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten