Brits Kabinet Secretaris Sir Mark Sedwill waarschuwt voor acute recessie bij no-deal Brexit 12 april

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 3 april 2019 10 Comments

bron: thetimes.co.uk

Voedselprijzen met 10% omhoog, politie die niet in staat om het publiek te beschermen, directe overheersing in Ulster (Noord Ierland), ergere recessie dan 2008“, zo spreekt Kabinet Secretaris Sir Mark Sedwill in een “gelekte brief”. Het moge duidelijk zijn dat de door mij voorspelde chaos een geplande chaos is, maar het is interessant om te zien hoe de pionnen in het spel de signalen alvast afgeven. De Daily Mail vat het als volgt samen:

De hoogste ambtenaar van Groot-Brittannië heeft een doemscenario-analyse uitgegeven van hoe het land zou worden beïnvloed door een No Deal Brexit, omdat parlementsleden opnieuw de impasse van gisteravond niet konden doorbreken.

Het Lagerhuis verwierp alle vier alternatieve Brexit-plannen in een andere reeks van stemmen gisteravond, waardoor Groot-Brittannië geen duidelijk plan had slechts 10 dagen voor een mogelijke afgrond van de klif.

Kamerleden verwierpen een douane-unie en een overeenkomst in Noorse stijl, gaven een slag tegen Remainer hoop op een zachte Brexit en stemden ook tegen een tweede referendum.

Het plan van de douane-unie voorgesteld door oud-Tory Europhile Kenneth Clarke was het dichtst bij de overwinning – verliezend met slechts drie stemmen, 276 tot 273.

Maar parlementsleden hebben nu 12 motiverende stemmingen afgewezen en geen enkele goedgekeurd, nadat ze de terugtrekkingsovereenkomst van Theresa May drie keer hebben geschonden.

Kort na de uitslag van gisterenavond, kondigde Tory MP Nick Boles dramatisch aan dat hij het feest verliet, waarmee hij zijn voormalige collega’s een klap in het gezicht gaf voor hun falen een ​​compromis te vinden.

Sir Marks brief (waarvan uittreksels uitgelekt zijn richting de Daily Mail) komt vijf uur voorafgaande aan de kabinetsvergadering.

In de brief zegt de minister van het kabinet dat het verlaten van de EU zonder een deal de politie en de veiligheidsdiensten zou hinderen en zou leiden tot de terugkeer van ‘direct rule’ in Noord-Ierland.

Lees onder het filmpje verder voor een verdere onderbouwing van wat we volgende week kunnen verwachten.

Persoonlijk acht ik de kans klein dat de Brexit nog uitgesteld zal worden of dat de actrice die dit proces namens de EU mocht helpen mislukken (Theresa May) het parlement nog kan overtuigen haar deal te accepteren. Het doemscenario uit de “gelekte brief” zal wellicht bij moeten dragen in de druk op de parlementariërs om dan toch maar haar deal te accepteren, maar is tegelijk vermoedelijk wat er ook daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Zoals hier veelvuldig uitgelegd is het langgerekte Brexit toneelstuk allemaal acteerwerk voor de bühne, om zowel de rest van Europa als de Britten te laten zien dat je de EU niet moet willen verlaten, omdat dit je bakken met geld kost en het tot chaos leidt. Bovenal zal het voor een definitieve afrekening zorgen voor alle critici in de maatschappij. Zij zullen immers de schuld krijgen van de chaos. Datzelfde zal waarschijnlijk in de VS gebeuren onder Donald Trump als ook de Amerikaanse economie binnenkort (vermoedelijk) crasht. Dit zal betekenen dat de aan “alt-right” gekoppelde nationalisten met hun “complottheorieën” nooit meer gehoord zullen worden en dat schept de voedingsbodem voor nog meer censuur, omdat elke vorm van kritiek uit de hoek van rechts politieke stromingen als de Britse UKIP partij of het Nederlandse FvD gekoppeld zal worden aan het falen van de Brexit in plaats van aan het bewust acteerwerk in de politieke arena’s dat er toe leidde dat dit proces mislukte. Dat was dan ook de missie van die gecontroleerde oppositie partijen.

We zijn getuige van controlled demolition van de westerse economieën. Dit zal onherroepelijk leiden tot een grotere chaos dan men nu voorspelt. En als de harde no-deal Brexit op 12 april een feit is, zal dat waarschijnlijk een kettingreactie aan problemen geven, waardoor een recessie een logische gevolg lijkt. En in een recessie gaan er koppen rollen. Banken die omvallen omdat bedrijven het lootje leggen en dus hun schulden niet meer afbetalen. Bedrijven die de logistiek niet kunnen garanderen. Schappen die leeglopen. Dat zal ongetwijfeld in het Verenigd Koninkrijk beginnen en overslaan naar de rest van Europa. De vastgoedmarkt in Londen is ondertussen al flink aan het kelderen, dus de bevolking begint de pijn al te voelen (en dat is de bedoeling ook). Ook de Britse pond is tijdens de politieke acteerproces rondom de Brexit al flink gekelderd. Dat voelen de Britten natuurlijk in hun portemonnee, want de import wordt duurder (prijsstijgingen) en op vakantie gaan in Europa is een stuk minder aantrekkelijk geworden ten opzichte van die goede oude tijd toen de pond nog flink hoger stond.

Ik voorzie daarbij overigens een vlucht van spaargeld richting crypto currency als de Bitcoin en de Litecoin. Waarom? Omdat wanneer er een recessie komt en de dreiging van het omvallen van banken nadert, ook de dreiging toeneemt dat je je spaargeld kwijt bent. Wat kies je dan? Ga je goud kopen? Dat is allemaal veel te ingewikkeld en is niet binnen 5 minuten geregeld. De Bitcoin hype van 2018 (gepusht in de media) heeft er voor gezorgd dat velen aan de nieuwe crypto currency hebben kunnen proeven. Het heeft tevens het systeem flink getest op haar capaciteit. Natuurlijk is die hype overgewaaid en zijn velen toen wel hun beleggingen kwijt geraakt, maar omdat het een hype was zullen mensen niet direct al hun spaargeld in Bitcoin of andere coins gestopt hebben. Velen hebben waarschijnlijk hooguit een gokje gewaagd om te kijken of er een bonus te behalen viel. Die slapende Bitcoin (of andere currency) wallets kunnen echter wel als escape route dienen bij de dreiging van omvallen de banken. Je kan immers thuis van achter je pc of met je smartphone met 1 druk op de knop al je geld van de bank halen en “veilig stellen” op je Bitcoin wallet. Het bijkomend effect van vlucht richting crypto is dat de koersen snel zullen stijgen; wat de aantrekkingskracht nog groter zal maken tijdens zo’n recessie.

Dat is precies waar op aangestuurd wordt. Deze chaos zal voldoen aan de stelregel ‘Ordo ab Chao‘ en het oude financiële systeem doen crashen om het nieuwe digitale, op blockchain gebaseerde, systeem te introduceren. Ondertussen wordt hard gewerkt aan ‘the internet of things’ waarin elk product en elke dienst online komt te hangen. Dat verklaart deels ook de haast met de introductie van de 5G netwerken. Je kunt zelfs voedsel middels DNA-tags traceerbaar maken. Crypto currency hebben de eigenschap dat ze een spoor nalaten. Je kunt elke transactie volgen. Koppel je dit aan de traceerbaarheid van producten en diensten, dan hebben overheden een waterdicht systeem, waarin alles wat iedereen koopt of verkoopt volledig traceerbaar is. Dat is het ideale systeem voor overheden en belastingdiensten. Niets zal dan langer aan hun radar ontglippen. Mensen met een religieuze achtergrond zullen hierin de voortekenen zien voor ‘het systeem van het beest’ en ‘het merkteken’ dat iedereen volgens hun profetieën zal krijgen. Lees in dit artikel hoe de 5G netwerken hierin een belangrijke rol zullen vervullen. Al met al is een uitgelokte recessie de ideale setup voor een gewenste transitie richting totale traceerbaarheid van alles en iedereen.

Mijn verwachting is tevens dat de chaos in Europa mogelijk al op korte termijn kan leiden tot een Turkse interventie. Dit alles heb ik uitgebreid toegelicht in verscheidene artikelen, waarvan dit artikel wellicht een goed inleiding geeft. Spannende tijden!

Bron linkvermeldingen: dailymail.co.uk, alt-market.com, zerohedge.com, coinmarketcap.com

15 Shares

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. mb. schreef:

  Bangmakerij natuurlijk. Een succesvolle brexit (bij no deal is Engeland vrij om weer handelsverdragen te sluiten) is de doodsteek voor de EU. Dan maar paniekzaaien.

  • Martin Vrijland schreef:

   Dus je ziet dat het toneelspel is maar blijft geloven dat er sprake is van een authentiek politiek proces? Als jouw redenatie waar zou zijn, waarom is dan niemand voor een no deal brexit te schaken?
   Ik snap niet dat mensen de kop niet uit het zand trekken en zien wat er gaande is. Zal wel het hypnose effect zijn van te veel media input of de invloed van de gecontroleerde alternatieve media die ook maar wat blaten om de hersenpan te overbelasten.

   • mb. schreef:

    … omdat een succes de EU onderuit haalt ? En we hebben hier dus blijkbaar vooral te maken met EU-voorstanders. Verder is het toneelspel ook gebonden aan wat regels. Dus zou leuk zijn als ‘t niet helemaal zo gaat als gepland. Maar wellicht is dat wishful thinking. Genoeg andere manieren om de boel te laten crashen overigens. Als ‘t tijd is zullen we ‘t wel merken.

    Ik weet eigenlijk ook al dat alles spel is, veel politici gewoon acteurs zijn op het ‘wereldtoneel’, etc.

 2. mb. schreef:

  Als ‘t zo doorgaat zullen de nee-stemmers wellicht wat boos worden. Nu gaat er waarschijnlijk een wet komen die de no-deal brexit uitsluit. En een knappe deal zit er niet in dus zit de boel vast.

  Ze durven de no-deal brexit niet aan. Die zou te succesvol worden.

 3. guppy schreef:

  We hebben er al een hele tijd aan kunnen wennen, digitaal geld. Lekker veilig en handig.

  Als een bank omvalt dan komt alles stil te liggen en komt er geen cash meer uit de muur. Ik denk niet dat je met je bitcoin wallet je boodschappenkar kunt afrekenen. In Venezuela kon/kun je met een ounce of silver jezelf/familie een half jaar van voedsel voorzien.

  Waar de digitale techniek ook voor gebruikt wordt ik vind het grote nepperij.

  Je hebt gelijk dingen (kopen) die er toe doen worden omslachtig gemaakt. Dit bewijst maar weer hoe makkelijk we te leiden zijn door de river (banks).

 4. mb. schreef:

  Overigens kan een ‘economie’ niet klaar zijn. De bedrijven en instellingen moeten klaar zijn, en voor zover ik heb vernomen is dat zo. In ieder geval voor de korte termijn.

 5. Martin Vrijland schreef:

  Hij gaat er aankomen de no deal Brexit:

  “Vanuit Brussel merkte Europese Commissie-baas Jean-Claude Juncker op dat Mays verzoek om een kort uitstel weinig kans maakt. Volgens de Luxemburger is een No Deal een zeer waarschijnlijk scenario. De Europese Unie heeft de Britten gewaarschuwd dat zo’n akkoordloos vertrek al snel praktische gevolgen kan hebben, zoals een verbod op het meebrengen van Britse kaas, ham en pasteitjes naar het vasteland. Regels zullen zo strikt mogelijk worden gehandhaafd.” (bron: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/debat-over-brexit-impasse-uitgemond-in-impasse~b6f6cbb0/)

  De regels zullen natuurlijk strict gehandhaafd worden, want dat zorgt ervoor dat de boel eens even lekker in de soep loopt en alle processen lekker vertraagd worden. De pijn moet gevoeld worden. We gaan even lekker chaos scheppen jongens. Erdogan kom er maar in.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten