Cognitieve dissonantie als we onze programmering zouden afwerpen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 28 april 2018 20 Comments

Naar aanleiding van koningsdag gisteren, plaatste ik de volgende korte tekst op mijn Facebook tijdlijn om eens te kijken hoe de reacties zouden zijn: “Koningsdag: Hoe kun je in een land leven waar de meeste mensen niet in een God geloven, maar wel feest vieren voor iemand die zijn koningschap aan goddelijk erfrecht dankt? “Zo waarlijk helpe mij god almachtig”. Iedere ambtenaar, wetsdienaar of ‘jan soldaat’, zweert trouw aan iemand die bij de gratie Gods regeert (en op kosten van het volk een luxe leven leeft), terwijl de meesten niet in God maar in een evolutie geloven. Niet gesproken over de schijn van democratie die moet verhullen dat de “gratie Gods” de baas is. Maar ja, lintjes doorknippen is belangrijk en de internationale pr machine moet ook draaien. Iedere wet wordt ondertekend door de koning “bij de gratie Gods”. Zolang hij dat niet aan kan tonen lijkt me dat nonsens. We weten niet beter en dat is het. Maar reden voor een feestje en dus leuk. Zuipen!

De meest in het oog springende reactie was misschien wel deze: “Wat zou een gekozen president verbeteren? Een hele horde vriendjes en vriendinnetjes die overal baantjes inpikken. Een corrupte elite die boven de wet leeft en iedere termijn de nieuwe ellende om te moeten kiezen voor een nieuwe president en zijn volgelingen? Een grotere verkwanseling van gemeenschapsgeld om telkens mensen in en uit het zadel te krijgen is er bijna niet. Dan krijgen wij hier ook taferelen a la Berlusconi. Macht corrumpeert en een koningshuis geeft rust en internationaal aanzien en mogelijkheden en lange termijnbetrekkingen.

Duidelijk werd in ieder geval dat zodra je aan cultuur (of andere zaken waaraan we gewend zijn) komt, we niet uit onze comfortzone gehaald wensen te worden. We zijn het zo gewend; we zijn er mee opgegroeid; we hebben met onze kinderen op koninginnedag tweedehands spullen verkocht op straat, we hebben gefeest en gezelligheid gehad; wie daar iets van zegt is negatief! Het gaat niet eens om de inhoud. De boodschap is: kom niet aan datgene wat zo vertrouwd voelt. We hebben die koningsdag eigenlijk psychologisch gezien hard nodig. Het geeft ons even dat ‘samen gevoel’, want we zijn tenslotte toch sociale wezens. Niemand zit te wachten op zo’n reality check van ene Martin Vrijland. Oké, laat het onterecht zijn dat er 1 familie is die de macht heeft. Het is wat het is; accepteer het gewoon! En het is best leuk, want hoeveel mensen dromen niet, met een oranje bitter of een kopje koffie, weg bij de modieuze kleding van de 3 prinsesjes en van de gehele koninklijke familie. Het is toch een prachtige parade en volksvermaak! Wie wil dat gevoel nou missen!

Als je het sec bekijkt is het natuurlijk zuiver kolder. Als je naar de Amazone zou vliegen, naar een indianenstam die onze cultuur totaal niet kent en je zou dit op een groot scherm tonen, zouden ze hooguit verbaasd zijn over de techniek van het scherm en de projector, maar vermoedelijk totaal niet begrijpen wat er nu zo interessant is aan die paar mensen in pakjes en dure auto’s die maar steeds naar iedereen zwaaien.

Natuurlijk is het een hele slimme vorm van propaganda die niet alleen in Nederland toegepast wordt. De aristocratie heeft zich door de eeuwen gespecialiseerd in het ‘brood en spelen’ concept en weet precies hoe ze de media moeten gebruiken om hun imago te sturen. En het volk heeft de behoefte aan “cultuur” en vertrouwde zaken. Het volk heeft een soort autistische behoefte aan vertrouwde gewoontes en herhaling. We zijn tenslotte veredelde zoogdieren als het aan de evolutietheorie ligt en zoogdieren vertonen meestal kuddegedrag. Dus ondanks dat de meeste mensen niet meer in God geloven, zit er toch nog heel erg veel calvinisme in onze cultuur. Onderdeel daarvan maakt uit dat het koningshuis of de adel, aangewezen is door God. We weten dat weg te poetsen door het te plaatsen in de categorie ‘Sinterklaas’ van 5 december. Dat is ook zo’n cultuur-dingetje; daar moet je niet aankomen. Bovendien hebben we in Nederland een zeer goed functionerende democratie. De reactie van de lezer over de gekozen president als optie, in de vorm van een republiek, zouden de meesten wellicht inderdaad niet prettig vinden. Wat zowel die lezer als de cultuursnuivende koningsdagvierende mens niet doorziet is dat zowel die republiek als die democratie niets meer zijn dan een Trumanshow illusie.

“Oh ja hoor, daar heb je die Vrijland weer”, zou uw reactie kunnen zijn, maar denk er eens over na. Politieke partijen zijn de goedopgeleide verschillende smaakje in dienst van de koning die het volk de illusie van keuze geven. Ook Thierry gaat bij de koning op de koffie. Het sentiment onder het volk wordt niet alleen actief gemeten (tegenwoordig via big data uit social media gedragingen en andere activiteiten), maar ook pro-actief gestuurd via de perceptiemanagers van de media (en via social media door wat Facebook en Google u als eerste aanbieden). In een republiek zijn de smaakjes en kleurtjes over 2 partijen verdeeld, maar in principe gelden dezelfde marketingtools en beïnvloedingstechnieken. Ook geld dat de macht in het zichtbare veld moet verhullen waar de daadwerkelijke macht ligt. Wat wij politici en regeringsleiders noemen, noemen we in het bedrijfsleven ‘vertegenwoordigers’. Zij zijn de directeuren, sales- en accountmanagers van de aristocratie. De daadwerkelijke macht ligt bij de aandeelhouders. De aandeelhouders in de echte wereld zijn niet diegene die wij kennen als premiers en leiders van grote naties. Dat zijn de marionetten die zich via de media aan ons tonen. De echte machthebbers zijn diegenen naar wie wij zo graag met vlaggetjes zwaaien. Dat zijn als het ware de aandeelhouders die hun salesjongens het werk in het speelveld laten uitvoeren.

Weet u wat het voordeel is van een directeur of salesmanager die je ogenschijnlijk een bedrijf laat runnen? Je kunt ze er uit knikkeren als het even minder gaat en je kunt ze ook de schuld geven van alles wat er fout gaat. Jij blijft steeds buiten schot. Dat is wat de aristocratie doet. Dat is hoe zij de wereld regeren. Dit alles geschiedt binnen de spelregels van ‘Ordo ab Chao’. Dat is al een oud Romeins principe. Via die weg trekken zij steeds meer macht naar zich toe die uiteindelijk (via een historisch relatief traag proces) moet leiden tot 1 wereldregering. De werkelijke macht ligt bij het Vaticaan en de aristocratie. Het Vaticaan heeft de wereldreligies opgetuigd en de aristocratie vertegenwoordigt de ridderordes, via welke zij hun geheime genootschappen aansturen en waarmee ze dus een hiërarchische greep hebben op alle bedrijfstakken, opleidingsinstituten, banken, politiek, enzovoort. De Oranje’s staan bijvoorbeeld aan het hoofd van de Maltezer ridderorde. Daar krijgen wij nooit echt iets van mee. Dat wordt u niet echt getoond op zo’n leuke feestdag als ‘koningsdag’. Ook wordt er niet gesproken over de Bilderberggroep en andere organisatie waarin de grote lijnen van de ridderordes naar de uitvoerende politieke klasse wordt gecommuniceerd.

Mensen die deze site al een tijdje volgen hebben de best wel tragische ontdekking gedaan dat de uitvoerende klasse namens de aristocratie de principes van Nicolo Machiavelli toepassen. In zijn boek ‘Il Principe’ beschreef hij hoe de prins list en bedrog moest toepassen om stevig in het zadel te kunnen blijven zitten. In Nederland is een jaarlijkse mediaprijs naar dat principe vernoemd: de Machiavelli prijs. Deze site heeft ook op meerdere zaken de vinger gelegd, waarin dat list en bedrog keihard boven komt drijven. De machtsbasis van het koningshuis is gebaseerd op die principes. Dat zou je niet verwachten als je ze zo lief ziet glimlachen en ziet zwaaien. Dat is logisch, want er zitten gigantische PR machines achter zo’n dag. Dat wordt van A tot Z geregisseerd, zodat het volk op 1 dag een geweldige impressie krijgt van dat fantastische koningshuis! En u zelf krijgt last van cognitieve dissonantie als iemand wat zegt van uw ouwe vertrouwde gevoel van ‘cultuur’, waarvan u niet door heeft dat dat zuiver en alleen komt door de programmering die u van jongs af aan hebt ondergaan. Onze ouders hebben het zelfs met de paplepel bij ons ingegoten. Net zoals ze dat met Sinterklaas gedaan hebben. We weten dat het fabeltjes zijn, maar we noemen dat cultuur en daar mag je niet aankomen. Punt.

Natuurlijk kom je dan op de vraag hoe je het dan anders zou moeten doen. Welnu, zolang redelijk ogende concepten als democratie gekaapt worden, waarbij democratie slechts en alleen het laagje vernis is dat de daadwerkelijke macht moet verhullen, wordt onze perceptie ingekleurd. Feitelijk begint verandering bij het begin. En dat begin is dat mensen eerst gaan zien op welke grote schaal hun perceptie van de wereld gemanipuleerd is en (dagelijks) wordt. Dus zolang je wereldbeeld van wieg tot graf ingekleurd wordt door de macht (via de genoemde machtspiramide) heeft het gros van het volk feitelijk geen besef van zijn ware capaciteiten en keuzeopties. Alles wat we denken te weten is grotendeels van buiten ingekleurd (via liminale en subliminale beïnvloedingsmethodes). Je zou het kunnen vergelijken met een vogel wiens vleugels van jongs af aan vast gelijmd zijn. Het dier weet niet beter dan dat het alleen kan lopen. Pas als het zijn grotere capaciteiten ontdekt en de wax smelt door de zon, opent zich een nieuwe dimensie. Vanuit onze (voorgeprogrammeerde) blik op de wereld kennen we onze eigen capaciteiten niet en ontbreekt als het ware een dimensie in onze kijk op de wereld. Vanuit die perceptie is het dus vrij lastig om te ontdekken hoe het ook anders kan. Hoe kun je een vogel die niet kan vliegen uitleggen dat zijn blik op de wereld heel anders zou worden als hij het vanuit de lucht zou kunnen bekijken? Vanuit onze perceptie werkt het huidige systeem dan ook waarschijnlijk prima. Het zou hier en daar wat verbeterd kunnen worden, maar we zien vanuit dit perspectief geen andere opties. Tijd om te gaan vliegen!

Kijk ‘m nou toch stuntelen die arme Willem

Bron linkvermeldingen: politiek.tpo.nl

141 Shares

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (20)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. forall schreef:

  Ik heb gister eens op mijn gemak stukjes zitten kijken. Het is net of de plaatselijke god langskomt!
  (Iets waar narcisten enorm van houden!!!)

  En dan dat zogenaamde gesprek met de koning over de aardbevingen.
  Is natuurlijk gewoon spontaan ontstaan! 😉
  Probeer de koning maar eens aan te spreken volgend jaar.
  Gewoon, spontaan.

  (Als de koningsdag er nog is, die moet natuurlijk uiteindelijk verdwijnen ivm vernietigen van de
  nederlandse nationaliteit. net zoals de rest van de nationale feestdagen, vandaar bv het ge-etter met
  die zwarte pieten, aanpakken van vuurwerk, aanpakken carnaval etc etc subtiel en rustig aan uiteraard, dat wel.)

  En natuurlijk werden de “agenda dingetjes” weer genoemd! van het gas af etc etc.
  (zum kotsen!)

  btw zag Maxima er niet heel anders uit? Hoor graag wat anderen er van vonden?

  Op een gegeven ogenblik, ja ja het klinkt bizar, vermoedde ik met een computer van doen te hebben.
  een zogenaamde android. Dit i.v.m. transhumanisme etc.

  • ClairVoyance schreef:

   Ik vermoed dat de oranjes (bij de gratie van God natuurlijk), een rolletje krijgen als een soort van landvoogd en gewestelijke stadhouders. Wie moeten er anders lintjes doorknippen?
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Stadhouder

  • ClairVoyance schreef:

   En wat dat gas betreft, een maand of wat geleden werd er door ‘de Groningers’ opgeroepen tot landelijke solidariteit om de gaswinning in Groningen een halt toe te roepen. Weet ff niet meer hoe die FB groep zich noemde. Ik googelde toen ff Stad Groningen’ oid, en toen zag ik dat Stad Groningen zich al zat te verkneuteren om-ik noem het maar gewoon-‘Heil Oranje Dag’. Haha, wat een dom volk zeg. Waarom zouden nederlanders uit andere gewesten solidair moeten zijn met de aardbeving-Groningers als de Groningers zelf al niet solidair zijn? Ongelooflijk hoe achterlijk een volk kan zijn. Weet dat gepeupel niet dat die Bende van Oranje ‘bij de gratie gods’ de grootste Shell-aandeelhouder is. Bwaaahaa.

  • ClairVoyance schreef:

   forall, nu je het zegt. Maxima zier er heel anders uit. Ik bedoel, het is Maxima NIET !
   Ze is vervangen door Jolanda Gruyters of zo. Bij het dolfinarium schijnt ook een Maxima dubbelgangster te zijn waargenomen.
   Wat is er hier aan de hand? En zien 100 duizenden Maxima fans niet dat het Maxima helemaal niet is? Het is zelfs niet eens een goede dubbelgangster. WOW !!!!!!
   Dit eist verder onderzoek.

   • ClairVoyance schreef:

    Maar zelfs dubbelgangster Jolanda Gruyters lijkt niet meer op haar. haha, Dus zelfs dit kunnen ze flikken met een volk onder hypnose! Ze zien het gewoon niet !! Ze zien gewoon Maxima !

    • Martin Vrijland schreef:

     Dat heet: botox

     Vrouwen die hub gezicht daarmee volspuiten om hun rimpels te verhullen krijgen een al snel een andere uitstraling.

     Niet doordraven!

     • ClairVoyance schreef:

      Botox? Tja, dat zal dan wel. Linda de Mol is idd ook totaal veranderd door botox.
      Ze lijkt nu op een eend. Linda de Eend dus.

     • Martin Vrijland schreef:

      Max de Eend met haar Willem Judocus Kwak.. ja zou kunnen

  • De Loonslaaf schreef:

   Volgend jaar proberen de koning aan te spreken?
   Ik hoop dan toch echt dat deze poppenkast eindelijk voorbij is!
   De loonslaven, die het zogenaamd gemaakt hebben en de simpele zielen, die met hun vlaggetjes zwaaien en alles wat daartussen zit, helpen allen mee deze poppenkast in stand te houden. Hierdoor werken zij eveneens mee aan de vernietiging van de aarde en alles wat daarop leeft. Zij kopen hun aflaten door met nep geld aan goede doelen te geven, die eveneens worden gecontroleerd door de aristocratie. Hoe lang gaat deze onzin nog door? Vanavond maar weer sport kijken op de televisie…

 2. Xandra schreef:

  Kortom, we leven in een keurig nette gezellige dictatuur.

 3. mec schreef:

  “” als we onze programmering zouden afwerpen””

  De pest is dat bijna iedereen schijt benauwd is voor verandering, als kikkertjes in de pan gewend aan hun ellende. Verandering zal alleen lukken als de massa tegen dood aan gekookt zit, alleen dan pas zullen ze jankend in koor roepen..dit willen we niet meer!…Maar zo lang de heersers er voor zorgen dat het leed en ellende nog net draagbaar is ze de massa aan hun kant houden zodat iedereen braaf hun spelletje mee blijft spelen. Wat tevens impliceert dat iedereen een huichelaar is….Steek die maar in je zak, want als je echt eerlijk bent tegen je zelf, zul je diep van binnen in je zelf ontdekken dat je huichelaar bent hoe klein dan ook omdat je “bijna” allemaal de spelletjes mee speelt om je natje en je droogje veilig te stellen.

 4. ClairVoyance schreef:

  Wat leuk, een vetgemest prinsesje !

  • Camera schreef:

   @ClairVoyance

   Wat vond jij van het vorige artikel van Martin?
   Het arttikel over ,

   BREAKING: De relatie busongeval 18 april, wetswijziging ‘bloedtest na ongeval’ en de orgaandonatiewet!

   • ClairVoyance schreef:

    Camera, tja, bizar verhaal. sowieso kloppen er een aantal zaken niet. De vangrail, geen camera beelden van de bejaarden gemaakt door de vele omstanders, chauffeur die door voorruit heen kruipt ipv gewoon via de nooduitgang lol, die afgeknapte boom viel me op, een raar verhaal van de zweedse inzittende die met haar mes de veiligheidsriem doorsneed en uberhaubt een onzinnig verhaal van haar. Kwam gespeeld over.Jammer dat er maar 1 inzittende aan het woord werd gelaten, en dan precies zo’n rare muts die idiote dingen zegt..
    Maar die ketting om het rechter voorwiel is wel te verklaren. Eerst werd de bus rechtop gezet en dan ketting bevestigd en dan eruit trekken. Maar dat is dan ook ongeveer het enige wat er klopte. Het deed me denken aan die bestuurder met hypo bij station Amsterdam.Zoals al eerder door iemand werd opgemerkt. Voelt als de zelfde agenda.Wel typisch dat het weer zo overduidelijk geen consistent verhaal is.

 5. mec schreef:

  Ja idd forall,

  Maxima leek bijna niet meer op zich zelf, ik moest echt goed kijken en vroeg me zelfs af, ..is ze dat wel? of is dat geen stand-in ofzo? hahaha. Haar gezicht had een soort van bijna Eucalypta achtige look. Een beetje heks achtige uitkijk in haar gezicht afgekleed in een schattig roodkapje pakje. Ook onze Koning stal de show in zijn narcistische ijdelheid door geregeld zijn hoofd ineens in een snel rukje naar links te gooien alsof hij nog steeds gewend was dat zijn haar in zijn ogen hing(het disco lokje effect) maar wat eigenlijk helemaal niet nodig was om te doen met die 3cm haar op zijn voorhoofd. Maarja als je haar maar goed zit zal hij wel elke 2 minuten gedacht hebben…de knappert.

  Lol wat een poppenkast met die gasten

 6. Iberi schreef:

  Mijn inschatting is, dat zeker acht van de tien vorstendommen in europa zullen worden opgedoekt. Het zal niet worden toegestaan (islam). Dat er een fundamentele verandering zal komen bij de meerderheid van het volk, is een illusie. Het volk zal pas in opstand komen en massaal naar Denhaag afreizen, als datgene wat hun lief is van hun wordt afgepakt. De regering mag blijven liegen en bedriegen zolang de bevolking niet (merkbaar) daar het slachtoffer van zal worden. Zo politiek, zo volk. En de meeste luitjes in de politiek zijn niet van adel en zullen ook nooit worden beschouwd als de elite. Ze komen uit het ‘gewone’ volk met weliswaar een ‘goede’ opleiding.

 7. forall schreef:

  Martin schreef:

  “Niet doordraven”

  Martin, met alle respect, ik zie dat je hiermee jouw grens aangeeft en dat kan natuurlijk.
  Andere mensen zien ons hier in het algemeen ‘doordraven’. Dus tsja.

  Ik ben er redelijk zeker van dat er klonen van mensen rondlopen. Dus zou “Maxima” best een kloon kunnen zijn, maar ik heb ook de optie ‘android’ genoemd. Ik weet het natuurlijk niet.

  Wel ben ik redelijk zeker van dat het maxima NIET was. Ik schrok me een hoedje toen ik haar
  op koningsdag voor het eerst zag.

  Maar waar ik wel redelijk zeker van ben momenteel is dat het achter de schermen bizarder is dan we ons kunnen voorstellen. Dus of we ‘doordraven’ ? Ik denk het niet.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten