Coronavirus, een maatschappij die verhard of wint de menselijkheid?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 23 maart 2020 10 Comments

bron: ad.nl

Het coronavirus brengt ogenschijnlijk een grote verharding in de maatschappij. Dat zie je aan alle aanvallen op social media richting iedereen die een andere mening durft te verkondigen. Vergis u niet. Tijdens de ruim 7 jaar dat ik schrijf, heb ik kunnen ontdekken dat het aantal soldaten-in-burger dat op social media haar toetsenbord-kogels op mensen afschiet, groter is dan het aantal soldaten in uniform met geweer. Zij staan gewoon in uw vriendenlijst en zij hebben schimmige activiteiten die ogenschijnlijk weinig opleveren, maar kunnen erg goed rondkomen en besteden nu veel tijd achter hun toetsenbord. Hebben zij een snabbel van de staat? Behoud van uitkering, strafvermindering?

Wanneer u mijn boek gelezen heeft, heeft u kunnen ontdekken dat de realiteit zoals we die waarnemen, sterk wordt beïnvloed door deze grote hoeveelheden mensen die al gecompromitteerd zijn en al gewend zijn aan het betaald worden door de staat, zoals dat straks voor iedereen zal gelden in de technocratische communistische heilstaat die nu uitgerold wordt. In het voormalige DDR onder de Sovjet Unie, voor de val van de Berlijnse muur, was 1 op de 50 burgers Inoffizielle Mitarbeiter (IMB’ers). Dacht u nu echt dat dit systeem in de stofkast verdwenen is als het zo succesvol was? Kijk eens goed om u heen.

Het side effect van de coronavirus crisis, is iedereen natuurlijk wel opgevallen. De staat heeft in één keer tientallen miljarden beschikbaar om salarissen over te nemen, bedrijven in nood te helpen, belastingaangiftes uit te stellen? Hoe kan dat? Jaren lang is er bezuiniging op bezuiniging doorgedrukt en nu kan de kraan ineens vol open! We zijn heimelijk getuige van de introductie van een basisinkomen (zoals onder het communisme). Dat basisinkomen dat die Inoffizieller Mitarbeiter misschien wel stiekem allang genoten.

Die onverwacht royale staatssteun komt vermoedelijk van het potje van € 750 miljard dat de ECB bijgedrukt heeft. Er is echter nog een ander potje.

Na kwartaal 4 van 2019 was er 1560 miljard euro aan pensioenvermogen aanwezig bij alle pensioenfondsen. Tot de grootste pensioenfondsen behoren ABP (Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds), PFZW (Pensioenfonds Zorg en Welzijn), PMT (Pensioenfonds Metaal en Techniek), PBF BOUW (Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid) en PME (Pensioenfonds van de Metalektro). Gezamenlijk beschikten zij begin 2020 over ongeveer 909 miljard euro aan belegd vermogen. Pensioenfondsen en andere institutionele beleggers zorgen voor het meeste handelsvolume op de Amsterdamse aandelenbeurs.

Die pensioenfondsen kregen natuurlijk harde klappen door het kelderen van de beurzen tijdens deze coronacrisis. Dat die klap er sowieso aan zat te komen licht ik uitgebreid toe in dit artikel.

De media melden nu dat er niet meer voldoende vermogen in huis is om te voldoen aan alle pensioenuitkeringen die zij voor nu en in de toekomst aan hun deelnemers beloofd hebben. De gemiddelde dekkingsgraad daalde in 29 dagen van 101 procent naar 95 procent (zo meldde Trouw al op 2 maart). Dat betekent dat er 95 cent in kas is voor elke toegezegde pensioen-euro. Nu is de ECB al jaren bezig QE steunpakketten (Quantative easing) weg te geven. Daarmee hebben vele bedrijven hun eigen aandelenkoersen kunstmatig hoog kunnen houden, omdat ze in feite geld konden lenen tegen bijna nul rente en de centrale bank die schuld weer terug kocht. Zolang je daar aandelen van koopt komt dat geld niet op de markt, maar blijft het in de laag van de institutionele beleggers.

Nu de Nederlandse staat echter tientallen miljarden in de maatschappij pompt (wat vermoedelijk van de ECB afkomstig is) komt dit geld wel in de maatschappij terecht. Het wordt immers als steun aan mensen gegeven die daar direct eten en drinken van gaan kopen. Als je tientallen miljarden bijdrukt als QE en dit blijft in de laag van institutionele beleggers circuleren, heeft dat nauwelijks invloed op de waarde van geld in het echte leven. Als je echter tientallen miljarden bijdrukt en je geeft het aan het volk, dan kan dat zomaar eens gaan leiden tot hyperinflatie. Daarmee is de beloofde steun misschien op dit moment voor velen nog een verademing en genieten sommigen van het vakantiegevoel van thuis zitten, maar dat is na 1 week ook niet meer leuk. Als dan de inflatie toeslaat, wordt het ineens wel lastig om nog een tas boodschappen te vullen en de monden te voeden.

Het zou mij niets verbazen dat er ook een nationalisering van de pensioenfondsen op gaat treden. Zeker gezien het feit dat pensioenfondsen ook weer in de staatsobligaties (schuldenpapieren) zitten en als de overheid geld krijgt van de ECB worden die weer minder waard.

Ik denk dat we aan de vooravond staan van een totale shift, waarbij we van een (wat mij betreft) schijndemocratie overgaan naar een technocratisch communistisch bestuur (digitaal controlesysteem). Liefst gecentraliseerd. Daarbij zal alles wat we voorheen kenden veranderen (inclusief de pensioenen). Bedrijven zullen, niet direct, maar stap voor stap worden genationaliseerd en iedereen gaat een basisinkomen krijgen. Dat basisinkomen kan alleen gegarandeerd worden als er een complete reset van het wereldwijde financiële stelsel komt en vermoedelijk wordt hier ook op aangestuurd. In de VS zagen we Donald Trump gister vergelijkbare maatregelen aankondigen als die hier in Nederland genomen zijn. Dat is een teken aan de wand.

Wil je een basisinkomen garanderen zonder dat dit inkomen direct waardeloos is door hyperinflatie, dan moet je eigenlijk de immense schuldenberg van bijgedrukt geld afschaffen. En gezien het feit dat pensioenfondsen groot bezitter van schuldpapieren van de Nederlandse staat zijn, is het dan gedaan met dat schijnkapitaal dat in die fondsen zit.

Nu weet ik niet of een dergelijk drastische afschaffing van alle schulden gaat plaatsvinden, want dan moet je echt ook het gehele bancaire en monetaire stelsel wereldwijd aanpakken. Uiteindelijk wordt er mijns inziens echter wel naar een nieuw wereldwijd financieel stelsel toegewerkt.

Je schept het makkelijkst een nieuwe orde vanuit complete chaos. En die chaos gaat groot worden. Vermoedelijk zullen we eerst getuige zijn van een confiscatie door de Nederlandse staat van de pensioenfondsen. Nationalisering van de pensioenfondsen is in feite niets anders dan het opkopen van een hoop bijgedrukt geld voor een appel en een ei, maar het getal in je staatskas is ogenschijnlijk even een paar honderd miljard hoger en je kunt meer weggeven.

Om een lang verhaal kort te maken: Mijns inziens is hyperinflatie datgene wat de Nederlandse bevolking uiteindelijk uit hun lockdown opsluiting zal drijven. Honger!

We worden nu nog bespeeld door de media en politiek die hun filmpjes schieten met gecompromitteerde mensen (Inoffizieller Mitarbeiter, IMB’ers) die zich zogenaamd niet aan de 1.5 meter afstand houden om zo het alibi te genereren dat ik al twee weken voorspel: het coronavirus loopt uit de hand “omdat we te soepel zijn geweest” en dus moeten we nu naar een nog hardere lockdown dan in Frankrijk en Spanje.

Die harde lockdown wordt dus aan de massa verkocht al onvermijdelijk. Ondertussen zullen we waarschijnlijk ook nog te horen krijgen dat het coronavirus muteert en dat het allemaal nog veel gevaarlijker wordt. We gaan dus in een situatie belanden dat ieder mens bang wordt voor zijn of haar medemens en dat als je iemand tegen komt, dit je dood kan worden. Daarmee wordt dus iedereen die vrij rondloopt een potentiële ‘dood door schuld’ massamoordenaar.

Stelt u zich dan eens de situatie voor waarbij er een storing in de distributiecentra van enkele winkelketes komt. Stelt u zich voor dat de pinautomaten geen geld meer mogen geven (wegens besmettingsgevaar van dat verschrikkelijk overdraagbare virus) en stelt u zich hyperinflatie voor, waarbij dat beloofde basisinkomen van Rutte je net 1 brood per week en een zak aardappelen oplevert. Wat gaat er dan gebeuren? Dan krijgen mensen honger en dan komen ze uit hun huizen. Hun buren gaan ze dan aangeven, want die wandelende potentiële tikkende coronatijdbommen vormen een gevaar voor henzelf en iedereen die ze kennen. En dan moet het leger in gaan grijpen en gaan we zien dat vele mensen verdwijnen. Dat is geen bangmakerij, dat is logisch nadenken.

En dan zijn we getuige van de chaos in Europa die ik altijd al voorzien heb. En waar chaos heerst is er meestal een nieuwe macht die binnenvalt om orde op zaken te komen stellen. U weet welk land ik daarin al jaren voorzie. Het is allemaal masterscript en dat masterscript beschrijf ik in mijn boek. Heeft u dat boek en de aanvullingen op dat boek hier op de site gelezen, dan weet u dat er hoop is. Maar dat vergt wel een beetje verdieping. Zien wat er gaande is, is realistisch en positief. Dan ben je voorbereid en weet je op welk niveau je iets kunt doen.

uw boek

Bron linkvermeldingen: nos.nl, trouw.nl, trtworld.com

155 Shares

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Harry vries schreef:

  Naast social media, waarin iedereen (zogenaamd) waarschuwd dat niemand zijn/haar verantwoordelijkheid neemt en de “social distancing” bevelen van de (zogenaamde experts) niet opvolgt staat ook de krant vandaag weer vol met waarschuwingen.
  De telegraaf expert in paniek zaaiende, conditionerende koppen kopt vandaag: BLIND VOOR HET GEVAAR”. Burgemeesters en influencers waarschuwen en zaaien paniek dat Nederland massaal de bevelen van Big brother negeert enz.

  De mensen worden klaargemaakt voor de totale lockdown en het is allemaal onze schuld.

  Wat overigens wel raar is (ik vind het raar tenminste) dat ik en mijn vriendenkring (ik heb een grote vriendenkring) niemand kennen die corona heeft of gehad heeft, alles is van de krant, Nieuwsuur, Youtube.

  Ook raar is dat zoveel bekende personen wereldwijd corona hebben, (dat zijn natuurlijk geen influencers hoe durf ik het te denken) het lijkt wel alsof het virus vooral een oogje heeft op bekende mensen (politici, artiesten,zangers, filmsterren en niet te vergeten beroemde sporters).

  Ik vind dit gemeen van het corona virus ik vind dat het discrimineert, waarom alleen bekende mensen?

  • Martin Vrijland schreef:

   Vroeger had je de NSB’ers..hebben we nu de IMB’ers?

   • Harry vries schreef:

    Het zijn inderdaad als je het goed bekijkt gewoon NSB’ers. Dit kan dan ook verklaren waarom er zoveel van dit soort volk in NL rondloopt en waarom het voor de overheid hier zo makkelijk is om deze mensen te mobiliseren en op te geilen, en dat is niet eens alleen met geld.

    In door 2e wereldoorlog klaagden de Duitsers wel eens dat de Nederlanders te fanatiek waren in het helpen en het verraden van landgenoten. Sommigen klaagden dat ze hierdoor teveel werk hadden en het te druk hadden om steeds weer die verraders te moeten oppakken.

    Nederlanders (niet allemaal uiteraard) hebben een heel naar jaloers trekje veel meer dan bijv. Duitsers, Belgen en zelfs Fransen, ze gunnen een andere Nederlander bijkans niet het licht in de ogen, dus wat is er mooier dan het verraden van je landgenoten en hiervoor ook nog eens een leuke beloning op te strijken, ik vermoed dat er misschien wel een wachtlijst is van mensen die IMB willen worden.

 2. Camera 2 schreef:

  Op straat op afstand zag ik een stel hand in hand en gaven elkaar zoals duifjes dat doen een kusje(niks mis mee), een jongen en een meisje.
  Een vrouw passeerde het stel en ik hoorde haar zeggen, willen jullie daarmee ophouden waarop de jongen van het stel prompt schrok en vroeg wat er aan de hand was. Ze zei, schreeuwend:” je weet toch dat dat niet mag zijn jullie gek geworden”. De jongen: “mevrouw rustig , er is niks aan de hand”. de vrouw werd hysterisch en begon te schelden, het had uit de hand kunnen lopen, het stel vervolgde rustig hun weg, de vrouw bleef verbeten staan.

  Let een beetje op elkaar

 3. Harry vries schreef:

  Banken vandaag gesloten in mijn stad (testrun? om te zien hoe men reageert)?
  Ik verwacht de komende weken/maanden maatregelen die normaliter heel veel hegeliaanse dialectiek zouden hebben gevergt voordat de bevolking klaar zou zijn om ze te accepteren.

  enkele maatregelen die ik zie (weet niet of ze gebeuren maar volgens mij zou kunnen) en de eventuele gevolgen ervan:

  1) pinlimiet per pas per dag/week van bijvoorbeeld 50 euro. (angst chaos creeëren en mensen laten wennen aan cashless)
  2) of pinautomaten die maar enkele momenten per dag/week open zijn (chaos creeëren en wennen aan cashless)

  3) invoering (tijdelijk uiteraard maar dat is tegenwoordig newspeak voor permanent) invoering basisinkomen
  4) invoering basisinkomen zal voor tijdelijke belastingverhoging leiden tot bijv. 90% voor MKB’ers/ zzp’ers die nog wel succesvol zijn en goed geld verdienen of die volgens de elite een slaatje slaan uit de crisis.
  5) shaming van ondernemers die zogenaamd een slaatje slaan uit de crisis en geld verdienen omdat ze zo slim waren om een goed verdienmodel te bedenken in deze corona hype. (dit zie ik al heel veel gebeuren op social media en linkse opiniesites)
  6) Nationalisatie van pensioenfondsen en het bedrijfsleven. (vervolgens wordt het MKB zodanig geraakt met restricties en gigantische lastenverhoging (zogenaamde tijdelijke solidariteitstax) dat ze allemaal failliet gaan, ook die bedrijven die nog wel goed geld verdienen ondanks de crisis.
  7) multinationals worden nog veel groter en nog veel machtiger, beurs stort helemaal in. beursbedrijven worden (zogenaamd tijdelijk) door overheden genationaliseerd en achter de schermen voor een schijntje opgekocht door elite (als ze tenminste al nog niet in hun handen waren).
  8) Snelle invoering 5g wereldwijd zogenaamd voor de veiligheid en om een volgende virusuitbraak te voorkomen.

 4. marcos schreef:

  Wanneer de pensioenfondsen worden genationaliseerd, dan worden de staats oblogaties afgestempeld. Dit is de manier om de staatschuld te doen veminderen. Dit hebben we al kunnen zien in een land als Hongarije waar de private pensioenfondsen genationaliseerd zijin en de staatschuld (tov het GDP) direct een daling te zien gaf. Zo zal de overheid voor een groot gedeelte van hun schulden afkomen wat waarschijnlijk voor de banken beter is dan het door inflatie te laten verdwijnen. Dit laatste omdat de banken niet willen dat ook degene met een hypothecaire schuld zo van hun schulden af kunnen komen. Het vastgoed zal door non betaling van de maandelijkse hypotheek ten gunste van de banken vervallen.

  • Martin Vrijland schreef:

   Als mensen hun hypotheken niet meer kunnen betalen, gaan banken beslagleggen.
   Als banken genationaliseerd worden (zie ABN AMRO) dan is de staat dus in 1 klap eigenaar van al die woningen…technocratisch communisme in de maak

 5. ellysa schreef:

  OORgetuigeverslag:
  afgelopen vrijdag sprak ik een gevluchte afghaan die de NL economie verrijkt als ondernemer. Hij vertelde van een goede vriend in China. Die vriend zit al 2,5 mnd in quarantaine met gezin (vrouw en 3 kinderen). Van de staat kregen zij een soort voucher. 1 persoon v/h huishouden is toegestaan dagelijkse boodschappen te doen. Melden moet bij een soort vooraf vastgesteld checkpoint. Legitimeren met telefoon en voucher. Supermarkten rouleren in opening, maar meestal maar 1 open. Ik vroeg hoe zit het dan met zijn werk (in naaifabriek). Ook dat was gelukkig “opgelost”. Huur en elektra hoefden niet meer betaald te worden, arbeiders kregen van de staat een vergoeding om levensmiddelen te kopen.
  Later toen ik thuis was, en bijgekomen van de informatie, kwamen er nog vele vragen die ik had willen stellen. De kans echter dat ik me persoonlijk volgende week weer in verbinding met hem kan stellen neemt per dag af.
  1 = geen
  one=none
  Als je de juiste vragen stelt, vooral vragen die oproepen tot een praktische beschrijving van de dagelijkse gang van zaken/waarneming dan verschijnt het grote plaatje vanzelf. En is het redelijk eenvoudig om middels onderscheidingsvermogen te concluderen of er sprake is van oprechtheid of oprechte valsheid
  Tav zzpers die zich nu massaal aanmelden voor fin hulp. De participatiewet is nog steeds van kracht. Ontvang een vergoeding = lever een tegenprestatie. Als er geen werk van je keuze is, dan is er de tewerkstelling. Ook dat is een verdienmodel …uit vroeger tijden, het feodale stelsel of nieuwe wijn in ouwe zakken ?
  Juridisch hulp inschakelen? ook dat is voorlopig verleden tijd. Kantongerechten (civiel) is tot nader orde gesloten.
  1=geen
  one=none
  we are all one, catch my drift, notch notch wink wink say no more

  Desalniettemin is het hoogtepunt van de lente er. Want ook daar zijn we mee bij de neus genomen. De natuur loopt nog altijd 6 weken op ons voor, de kalender loopt 6 weken achter. Zie Itsjing/jaap voigt-werken en leven vlgs de seizoenen
  Volg de natuur en ben je ware natuur! On-wards (op de afdeling) and out-wards(van de afdeling af) in spite of ….
  Mindset reset!….als je dan toch “hulp”wilt verlenen…

 6. marijke schreef:

  Martin : ….`Waar komt dat geld vandaan ?? `
  Behalve dat vele pensioengerechtigden nu sterven, en hun pensioengeld nu aan de staat vervalt feitelijk
  en dus de pensioen-potten steeds voller raken ( waar ze dus vele zaken mee kunnen betalen…. )….is
  er ook nog iets anders : ik heb zeker al een jaar of 10 ( ! ) geleden, gelezen dat die superrijke families ( illuminati genoemd, Rothschilds, Rockefellers enz enz ) 2 0 0 TRILJOEN appart hebben gehouden sinds 2 0 0 7 al ! Daar zij een gezamenlijk bezit hebben van ruim 8 5 0 TRILJOEN ( toen geschat, nu misschien meer ) zou je kunnen voorstellen, dat zij die 200 triljoen totaal niet missen. Die 200 triljoen als spaarpotje was om de totale wereld over te nemen, wat op dit moment aan het gebeuren is. In dat zelfde artikel, waar ik helaas geen link meer van heb, werd ook verteld dat het totale bezit van de mensen buiten deze families, dus de aarde, geschat werd op slechts 40 triljoen. De illuminatie bezitten dus 2 0 x zoveel geld, als de complete aarde-bevolking zijnde 7 miljard mensen.
  2 0 0 triljoen, als je 850 triljoen bezit, is dus een schijntje. 2 0 0 triljoen is 200 met 18 nullen, is dus feitelijk : 2 0 0 miljard x een miljard. In dat zelfde artikel werd ook verteld, dat uit die pot, men in deze overname-tijd, men vrijwel ongelimiteerd dus ALLE overheden van alle landen zouden betalen, WAT ER MAAR NODIG WAS om deze overname te bekostigen !!! De nadruk in dat artikel werd gelegd
  ` op de overname ` , en NIET wat het zou kosten. Het eind-doel was nadrukkelijk deze overname
  en geld was niet belangrijk.
  Artikel is vast nog wel te vinden, maar excuses dat ik geen link heb, te lang geleden. Er zullen vast reageerders zijn, die zich dit artikel herinneren ?

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten