Coronavirus covid-19 en de wetenschap: Hoe komt het je lichaam in en hoe draag je het over?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 4 april 2020 42 Comments

bron: abcreporter.com.br

Er is een hele simpele reden waarom je zou kunnen zeggen dat een virus in zijn algemeen niet besmettelijk kan zijn en waarom filmpjes als die onderaan dit artikel, prachtig geregisseerde propaganda filmpjes zijn. Die reden is dat een virus van zichzelf niet kan kruipen of bewegen; ook het coronavirus niet Het is geen bacterie, het is geen wurm.

Een virus kun je vergelijken met een sticky voor een computer of een CD-rom voor een playstation speler. Een virus is een pakketje RNA en DNA. Dat zijn informatiedragers. Als een sticky niet in een computer zit gebeurt er niets met de gegevens op het sticky. Die moeten uitgelezen worden zodra het sticky in de pc zit. Een CD-rom die niet in de speler zit is ook niks. Het is niets meer dan een glimmend schijfje.

Als we professor hoogleraar Huub Savelkoul (uit onderste filmpje) moeten geloven kan het virus bijvoorbeeld op je handen zitten. Nu weten we van de (hieronder geplaatste wetenschappelijke) video van de Kahn University, dat een virus opgenomen moet worden door een levende cel. De levende cel moet het virus opnemen. Zodra het door een levende cel opgenomen is, kan het geactiveerd worden, zoals een sticky geactiveerd wordt zodra het in de computer zit. (Kijk een lees daaronder verder)

Vanaf de 20e seconde in onderstaande video wordt duidelijk dat deze professor hoogleraar Huub Savelkoul misschien wel een beetje staat te jokken.

Om dat te ontdekken moet u zich afvragen of uw huidcellen op uw handen anders zijn dan de huidcellen op uw armen, uw nek, uw benen of uw gezicht? Nee toch? Een huidcel is een huidcel. Een huidcel is blijkbaar niet in staat om het coronavirus op te nemen. Anders zou het onmiddellijk via de handen je lichaam binnendringen. Savelkoul stelt echter dat het virus binnen enkele uren nadat je met je handen je neus hebt aangeraakt, je lichaam binnendringt via je ‘neuscellen’.

Dat betekent dat wanneer je je neus aanraakt; dat binnen een dag de helft van al je neuscellen is geïnfecteerd met het coronavirus“, zo stelt hij.

Wat zijn dat dan die ‘neuscellen’? raakt u uw neus maar even aan. Dat is huid, is het niet? Huid is huid; of het nu op je handen, je armen, je benen of op je neus zit. Waarom dringt het dan niet binnen een dag via je handen naar binnen? Of is de huid op uw neus dunner; gevoeliger; anders? Zijn het neus-huidcellen?

Hij doelt dus vermoedelijk op de binnenkant van je neus. Maar hoe komt het daar dan? Dan zou je dus in je neus moeten peuteren. Maar dat is niet nodig. Je hoefde immers alleen maar je neus aan te raken. Savelkoul veronderstelt dus dat het virus van de huid naar de binnenkant van de neus kan kruipen. Anders zou de neushuid de opname van het virus immers wel doen. De New York Times geeft het antwoord:

…because viral droplets don’t pass through skin. (zoekt u dat maar even na in het document)

Dus als we weten dat een virus van zichzelf niet leeft, hoe kan men dan stellen dat het dagen op metalen oppervlakten kan overleven? Het kan hooguit passief ergens op rusten, zoals een CD-rom op tafel kan liggen, maar een virus is geen levend organisme. Het is niet in staat tot celsplitsing zonder gast-cel. En als jij dan al een hand van een ander aanraakt of een muntstuk oppakt waarop het coronavirus zich bevindt, dan hebben we net gezien dat de huid niet in staat is het virus op te nemen. Dan moet je dus bijna wel je handen gaan likken om het virus op te kunnen nemen.

Neemt dan misschien neusslijm, longvocht of mondvocht het coronavirus op? Wat is slijm eigenlijk precies? We weten inmiddels dat de huid het coronavirus niet op kan nemen. Feitelijk kan de huid dus geen enkel virus opnemen. Het is immers als een CD-rom en of er nou een romantische film of horror film op die CD-rom staat, maakt niets uit. Een CD is een CD en wat er op staat maakt niet uit als het op een tafel ligt. Het gaat erom of het afspeelapparaat het CD-rommetje opneemt.  Dat doet de huid dus niet, dus moet het wel het slijm in de mond of in de neus zijn. Dan moet je wel eerst even flink in je neuspeuteren, want het virus kan van zichzelf niet kruipen (het is geen bacterie of wurm; het is een pakketje info). De factcheckers van Medical News Today geven het antwoord:

“It isn’t a very pleasant thought, but every time you swallow, you swallow mucus from your upper respiratory tract. In fact, this is an important defensive mechanism. This sweeps viruses and bacteria down into our gut where they are denatured in the acid conditions of our stomachs.”

Dat veronderstelt dus dat slijm juist een barrière vormt tussen de cellen van bijvoorbeeld je tong, je mond en dus ook van je neus; anders zou het te laat zijn om het naar de neutraliserende maag af te voeren. Kan iemand mij vertellen hoe dat virus dan in godsnaam wel mijn lichaam binnenkomt? Even geen propaganda alstublieft! Ik zit met een prangende vraag: “Hoe komt een virus het lichaam binnen als de huid het niet opneemt en als slijm het afvoert. Moet ik eerst flink in mijn neus peuteren? Waarom moeten we dan zoveel afstand houden en mogen we elkaar geen hand geven?

Er blijft nog een besmettingsmogelijkheid over namelijk die van de adem en van het niezen. Maar als iemand mij in mijn gezicht zou hoesten, zou het virus op mijn huid terecht komen. Ik weet nu dat het van zichzelf niet kan kruipen, dus als ik mijn gezicht was, komt het niet in mijn neus of mond. En als het wel in mijn mond komt hoef ik alleen maar even te slikken, want dan ruimt mijn maag het virus op (volgens de fact checkers van Medical News Today). Dus aan het niezen kan het ook niet liggen. Mijn gezichtshuid kan immers geen virus opnemen.

Zit het dan in de damp van adem? Dat zou dan dus waterdamp moeten zijn; ‘viral droplets’ noemen ze dat. Het waterdamp zou dan het virus als een vuildeeltje aan een parachute meenemen en ik moet dan dat vochtige deeltje inademen. Dan moet het dus door mijn neus of mond en wie weet dringt het dan ergens naar binnen. Nou ja, dat lijkt ook wel onwaarschijnlijk, tenzij je iemand recht in zijn gezicht ademt op 10 centimeter afstand. Oké, misschien op een halve meter of een meter. Oké, misschien op anderhalve meter. Maar hoe groot is de kans dat je dat inademt?

De temperatuur buiten het lichaam is immers doorgaans lager dan zevenendertig graden, dus dat betekent dat de damp al snel uit de adem verdwijnt buiten het lichaam. Je moet dan echt dicht op elkaar staan wil dat slagen. Dan zou het theoretisch gezien wellicht een optie zijn. De grote vraag is echter via welke cellen het virus dan mijn lichaam in komt.

Kan iemand mij vertellen hoe ik het coronavirus nou echt in mijn lichaam krijg en welke cellen wel en welke cellen niet het virus absorberen? Je kunt wel smijten met termen als ‘neuscellen’, killer cellen, natural killer cellen, cytokines en commandanten, maar dat lijken voornamelijk marketingkreten en geen wetenschappelijke termen. We hebben nu genoeg plaatjes gezien. Je kan elk beeld manipuleren, je kan 3D animaties maken en mooie computermodellen van het virus tonen, maar als mijn huid het virus niet op kan nemen wil ik graag 1 ding weten:

Hoe komt het coronavirus écht in mijn lijf! Anyone please!?

Bron linkvermeldingen: nytimes.com

519 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (42)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Ook dit is pure propaganda, want een virus kruipt niet over je hele lichaam. Het kan niet kruipen.

 2. Camera 2 schreef:

  Men zal zich afvragen hoe de handhavers en politie gehandhaafd hebben indertijd met het Dodelijke aids virus. Kropen ze bij de jongens in bed om te kijken of er wel rubber gebruikt werd?
  Waarom zijn alle homo Clubs toen niet gesloten? etcetraaa

  https://www.telegraaf.nl/video/1604068174/verhitte-corona-discussie-op-amsterdamse-markt

 3. ZandInOgen schreef:

  De kakkerlakken beter bekend als de usual suspects komen ook weer uit hun hol gekropen om hun agenda te verkondigen. Het hele zaakje is opgeklopt, terwijl we hier over details praten virus/bacterie lachen ze zich in het vuistje. Trump omschreef het beste een “onzichtbare vijand”…

  The Coronavirus Pandemic Will Forever Alter the World Order

  By Henry A. Kissinger
  April 3, 2020 6:30 pm ET

  The reality is the world will never be the same after the coronavirus. To argue now about the past only makes it harder to do what has to be done.
  https://archive.is/cyItf#selection-2123.287-2123.433

 4. Future schreef:

  Hier werking van de neus, lijkt mij vrij aannemelijk. Staat niets over neuscellen.

  https://www.gezondheidsplein.nl/menselijk-lichaam/neus/item45079

  Hier vindt je dan een verhaal over neuscellen, heb geen factcheck gedaan. Maar daar staat iets over neuscellen. Gaat over cellen uit de reukgolf bij zijn hersenen? En over injecteren daarvan check.

  https://www.trouw.nl/nieuws/man-herstelt-van-dwarslaesie-door-gebruik-eigen-neuscellen~b7b36ef1/

  En de Engelse versie van hetzelfde stuk in Trouw.

  https://www.medicalnewstoday.com/articles/284152

  En de laatste staat wat ze blijkbaar doen. Beschermen tegen indringers dus. Staat wel ook virus bij maar denk van binnenuit.

  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25430951

  • Martin Vrijland schreef:

   Met ‘neus cellen’ wordt overduidelijk gedoeld op niets meer en niets minder dan cellen in de neus. Inwendig dus.

   En nogmaals een virus kan niet een wandeling maken van de buitenhuid helemaal om via de neusgaten en dan naar binnen.
   Een virus is geen bacterie noch een wurm. Het kan zich niet bewegen zonder gast-cel en als die gast-cel geen pootjes heeft om buiten het lichaam te bewegen, zijn dus alle opties verkeken.

   • Future schreef:

    Ik ben het met je eens hoor, ik zet dit erbij om jouw verhaal te staven. Ik heb zelf die website hier gepost van de Kahn Uninversity. Dus ik ben een medestander, dat dat ff helder is.

 5. Future schreef:

  Top we gaan verder op onderzoek. Zoeken naar betrouwbaar is lastig maar we gaan ons best doen.
  Begrijp werkelijk niet waarom iedereen lekker doorslaapt. En dan allemaal verontwaardiging op FB omdat mensen er blijkbaar op uit trekken met dit weer. Foto’s van volle parkeerplaatsen bij bossen en stranden. Maar ik dacht dat deze al waren afgesloten? Heeft de burgemeester toch het recht toe? Vele reageren als door een adder gebeten onder die posts.

  • Martin Vrijland schreef:

   Als je de horde IMB’ers even oproept om de deur uit te gaan kun je de politiek zo een mooi zelfgeschapen alibi verschaffen om dan toch maar een volledige lockdown af te dwingen.

   • Future schreef:

    Ja daar heb je zeker gelijk in. Het is echt verschrikkelijk triest. Ben wel benieuwd of die straks ook de hele dag energie moeten gaan leveren aan de blockchain. En moeten trapen voor hun vreten, gechipt worden of los van de cloud mogen leven.

 6. DeOnschuld schreef:

  Hoi allen. Ik ben afgestudeerd microbioloog. Ik ben dan wel niet werkzaam als zodanig, maar weet dus wel het een en ander van micro-organismen, incl. virussen. Althans, dat is wat de opleiding ons heeft wijsgemaakt.

  Een organisme wordt als levend beschouwd als het voldoet aan bepaalde criteria, o.a. voortplanting / vermenigvuldiging. Virussen zijn slechts een pakketje genetisch materiaal. Prionen (gekke koeienziekte) zijn zelfs nog minder, dat zijn eiwitten, maar beiden hebben de eigenschap dat ze zich vermenigvuldigen ondanks dat ze de andere criteria van het “leven” missen. Malaria kan zich ook niet vermenigvuldigen zonder behulp van andermans cellen, maar deze parasiet wordt wel als levend organisme beschouwd. Wel of niet levend maakt overigens niet zoveel uit, wel dat er sprake is van afhankelijkheid / parasitisme, omdat het geen zelfstandige organismen zijn.

  Eerst nog even een kleine correctie over een opmerkingen in vorig artikel, waar men het had over “overleven” van het virus buiten het lichaam. Dit is een algemene term die wellicht veel verwarring brengt, maar feitelijk is het heel simpel: ook al leeft een Virus niet, het is onderhevig aan schadelijke factoren van zijn omgeving (bv. licht), dus hoe langer het viruspartikel buiten het menselijk lichaam verblijft, hoe meer het wordt aangetast en dus hoe kleiner de “levensvatbaarheid” van het virus. Een betere term zou “functionaliteitsbehoud” zijn.

  Onder betere omstandigheden kunnen virussen dus langer “overleven”, b.v. door vriesdrogen, kun je ze gewoon op kamertemperatuur en afgeschermd van licht voor ONBEPERKTE TIJD bewaren.

  Nu het antwoord op de vraag hoe komt een virus (of welk ander micro-organisme) dan in mijn lichaam? Nu is het onmogelijk om in 1 paragraaf uit te leggen hoe het menselijke immunologisch systeem werkt, maar dat is dan ook niet nodig (voor meer diepgang kun je zelf zoeken), ook hier is het feitelijk heel simpel: je eerste verdedigingsbarriere tegen de buitenwereld is je huid. Dit is een fysieke barriere, een letterlijke muur die buitenstaanders buiten moet houden, hier spelen ook je eigen huidbacterien een belangrijke rol.
  Dan rekenen we ook met de slijmvliezen, die dunner zijn en dus een zwakkere barriere, neus en oorharen die mechanische barrieres vormen en zoals ook vermeld in het artikel het spijsverteringssysteem dat indringers onschadelijk maakt. Op andere plaatsen waar geen huid is maar toch contact met de buitenwereld (longen) daar zijn immunologische cellen actief, soldaatjes die patrouilleren zeg maar.

  Slechts als de 1ste barriere het af laat weten, bv. huidwond als openingsdeurtje naar de binnenwereld, dan treed het immuunsysteem in werking, en pas als het immuunsysteem faalt, dan pas heb je een probleem.

  In het geval van “air borne” pathogenen, die dus via de lucht verspreid kunnen worden, gebeurt dit via uitgeniesde / gehoeste waterdruppeltjes die viruspartikels bevatten. Deze bereiken dus ondanks de neusharen en andere mechanische barrieres zoals het slijm op de slijmvliezen op de een of andere manier toch nog de bloedbaan, via een wondje of dun slijmvlies waar weinig “patrouillerende soldaatjes” op dat moment aanwezig zijn.

  Hoe het virus dan precies binnendringt in de cel, dat is een heel ander verhaal. Virussen zijn erg soortspecifiek, ze zijn in staat om cellen te “kapen”, dat wil zeggen dat de normale activiteiten van de overgenomen cel worden stopgezet en alle werkzaamheden overgezet worden op de productie en verspreiding van viruspartikels. Dit zijn hele specifieke instructies die niet zomaar werken in elke willekeurige gastheer, vandaar dat virussen altijd heel erg soortspecifiek zijn. Zo kun je ook niet zomaar een Windows programma op een Linux computer draaien of andersom. En aangezien het altijd een race is tussen aanval en verdediging, hebben virussen verschillende methodes “ontwikkeld” om de cellen binnen te dringen. Het meest klassieke grafische voorbeeld is het virus dat eruitziet als een klein ruimteschip, een bolvormige (of hexagonale) container aan de bovenkant dat het genetische materiaal bevat, bevestigd op een buisje met pootjes aan de onderkant van deze buis. Het virus-schip landt op de cel, hecht zich vast met die pootjes en spuit het genetisch materiaal in de cel via die buis. Er zijn ook andere manieren te bedenken waarbij de cel voor de gek wordt gehouden zodat de cel zelf het vreemde genetisch materiaal naar binnen brengt, zodat het niet forcefully ingespoten hoeft te worden.

  Een van de theorieën is dat virussen een hulpmiddel zijn geweest voor bacteriën om genetisch materiaal uit te kunnen wisselen, en dat deze deeltjes in de loop van de tijd hun eigen leven (evolutie) zijn gaan leiden… Maar hoe dan ook, evolutie werkt altijd toe naar een optimale situatie. In het geval van symbiose tussen virus en gastheer -> het is in het eigen belang van het virus dat de gastheer zo lang mogelijk overleeft, zodat de gastheer zo lang mogelijk het virus kan verspreiden. In een ideale situatie levert dat een situatie op waarbij beiden partijen zelfs allebei een groot voordeel hebben, en in de natuur ziet men dan ook altijd dat een organisme dat aanvankelijk parasitair en agressief kan zijn, in de loop van de tijd minder agressief wordt. Later neutraal tot zelfs voordelig. Een voorbeeld hiervan zijn de mitochondriën die in onze cellen leven, deze hebben hun eigen vermenigvuldigingscyclus en hun eigen genetisch materiaal. Dit zijn dus “beestjes” die dus ooit van buitenaf ons lichaam zijn binnengedrongen, en nu kunnen we niet meer zonder ze leven, de mitochondriën zijn namelijk onmisbaar bij het vrijmaken van de opgeslagen energie. Zou je de mitochondriën uitschakelen, dan is een snelle dood het gevolg. Dit is dan wel geen virus, maar het is wel een erg goed voorbeeld ter illustratie van symbiotische evolutie.

  Het is dus heel erg belangrijk om te beseffen hoe symbiose werkt en zich ontwikkelt in de loop van de tijd, hoe en waarom. Dit virus is in alle opzichten onnatuurlijk, agressiviteit, mogelijke herbesmetting door snelle mutaties, etc… er bestaat geen enkele twijfel over dat ook dit virus, net zoals zijn naaste neefjes als Ebola, HIV e.a. zijn “geboren” in een laboratorium. Dat er een natuurlijk reservoir zou bestaan (gastheer zonder symptomen in de “natuurlijke omgeving van het virus”) van waaruit het virus zou kunnen “ontsnappen” en zo schade aan kunnen richten in een “omgeving die het virus vreemd is”, is pure bullshit. Het is een mooi excuus dat aannemelijk lijkt, maar wat aannemelijkheid betreft zou ik niet verder gaan dan te zeggen dat het niet 100% onmogelijk is, maar wel zo extreem onwaarschijnlijk dat ik deze mogelijkheid simpelweg negeer. Een NIEUW virus kan aanvankelijk inderdaad agressief zijn, maar daarna MOET het afzwakken. Dat is ook iets wat met het gewone influenza (griep) virus niet het geval lijkt te zijn, dus daar is ook iets onnatuurlijks aan de hand…

  Een natuurlijk virus kan dus nooit echt NIEUW zijn. Dat kan alleen als het in een laboratorium is ontwikkeld! Natuurlijke virussen hebben al een hele evolutie achter de rug, en kunnen dus per definitie niet nieuw zijn (en dus ook niet agressief). Je kunt het zo moeilijk maken als je wilt, maar de onderliggende basis is niet veel moeilijker dan dat.

  • Martin Vrijland schreef:

   @DeOnschuld (NIET ZO ONSCHULDIG ALS HET LIJKT)

   Nou hebben we hier op de site de ervaring dat mensen zich nog al eens als het e.e.a. voordoen en feitelijk een heimelijke snabbel verdienen om de staatspropaganda te verdedigen, dus je introductie dat je afgestudeerd micorbioloog bent krijgt van mij 2 kantekeningen:

   Punt 1: dat moeten we dan maar aannemen en bovendien: Is Ab Osterhaus dat ook niet? Is Ronald Plasterk dat ook niet?
   Punt 2: is het niet zo dat je op universiteiten vooral datgene leert dat goedgekeurd is door staat/farmaceuische industrie en als je buiten de pot pist aal je je gradaties niet?

   Wat me opvalt is dat je om het vraagstuk heen draait. Enerzijds bevestig je dat een virus van zichzelf niet leeft, maar geeft er tegelijk een misleidende wending aan door te zeggen dat “Malaria kan zich ook niet vermenigvuldigen zonder behulp van andermans cellen, maar deze parasiet wordt wel als levend organisme beschouwd. Wel of niet levend maakt overigens niet zoveel uit, wel dat er sprake is van afhankelijkheid / parasitisme, omdat het geen zelfstandige organismen zijn.” MISLEIDENDE INFO

   Je wekt daarmee de indruk dat een virus toch wel in leven kan blijven buiten het lichaam of dat het een parasiet zou kunnen zijn. Dat kan alleen als het een gast-cel heeft in een gast-cel organisme dat leeft. Het coronavirus is geen parasiet. Dat is zuivere logica.

   Daarnaast geef jee GEEN ANTWOORD op de vraag. Wat is namelijk de essentiële vraag: Hoe komt het virus door de huid. Terwijl we nu inmiddels weten dat dit niet via de huid verloopt probeer je ook daar toch enigszins de indruk te wekken dat dit wel kan.

   Het virus kan simpelweg niet wandelen. Leg jij maar eens uit hoe het in de neus terecht komt als het aan de buitenkant op de huid zit en geen gast-cellen heeft om in leven te blijven.

   Ook probeer je toch de indruk te wekken dat het virus wel heel lang in leven kan blijven en weet je donders goed dat bijvoorbeeld een vaccin gekweekt wordt op foetus-cellen. Zo’n vaccin-virus leeft dus op gastcellen en kan zo in een vriezer bewaard worden. Er zijn altijd gast-cellen nodig. Dat weet jij heel goed. Loop hier geen geraffineerde misleiding te verkondigen.

   Nog MEER MISLEIDING:
   “En aangezien het altijd een race is tussen aanval en verdediging, hebben virussen verschillende methodes “ontwikkeld” om de cellen binnen te dringen. Het meest klassieke grafische voorbeeld is het virus dat eruitziet als een klein ruimteschip, een bolvormige (of hexagonale) container aan de bovenkant dat het genetische materiaal bevat, bevestigd op een buisje met pootjes aan de onderkant van deze buis. Het virus-schip landt op de cel, hecht zich vast met die pootjes en spuit het genetisch materiaal in de cel via die buis.”

   Je zei zelf al dat een virus slechts een informatie-pakketje is. Nu wek je de indruk dat het virus toch iets kan injecteren via een buis. Sorry, maar moedwillig zaken een klein beetje mooier maken dat het is, is zeer kwalijk! Net zoals een sticky in een computer geen informatie kan spuiten, maar de computer contact moet maken met de informatie op het sticky geldt dit voor een het RNA en/of DNA van een virus ook.

   ALLES wat je zegt is vooral om de indruk van “professionaliteit” en “expert” te wekken, maar die tactiek kennen we hier VAN de STAATSTROLLEN IMB’ers. Hoewel je wel zegt dat het virus in alle opzichten onnatuurlijk lijkt ben je voorts alleen maar bezig af te leiden van de vraag waar het over gaat: Hoe wordt het covid-19 virus (als het al bestaat) opgenomen, Kortom welke specifieke cellen nemen het virus op, waardoor de informatie geactiveerd en aan het werk gezet wordt? Zijn dan witte bloedcellen, zijn dat rode bloedcellen, zijn dat andere cellen?

   KORTOM: hoe komt het virus in het lichaam?

   Feitelijk doe je niets anders dan het verhaal van Huub Savelkoul bevestigen, zonder antwoorden te geven, maar wel door het met een hoop wolligheid te omkleden. Dat zijn NLP methodes, die we hier ook inmiddels wel kunnen onderscheiden. Je zegt bijvoorbeeld:

   “In het geval van “air borne” pathogenen, die dus via de lucht verspreid kunnen worden, gebeurt dit via uitgeniesde / gehoeste waterdruppeltjes die viruspartikels bevatten. Deze bereiken dus ondanks de neusharen en andere mechanische barrieres zoals het slijm op de slijmvliezen op de een of andere manier toch nog de bloedbaan, via een wondje of dun slijmvlies waar weinig “patrouillerende soldaatjes” op dat moment aanwezig zijn.”

   Je bent dus wat mij betreft ben je gediskwalificeerd als iemand die de discussie op een ander spoor probeert te zetten; meestal te herkennen als staatstrol.
   De vraag hoe het virus zo besmettelijk zou kunnen zijn dat het in het lichaam zou kunnen komen wordt nergens beantwoord anders dan in vergelijkbare wollige misleiding.

   Aan je opmerking “op de een of andere manier toch nog in de bloedbaan komen” kun je dit aflezen, kun je herkennen dat je maar wat roept. Dus NEE.

   gediskwalificeerd!

 7. Riffian schreef:

  Het is ronduit ongelooflijk dat niemand het sprookje wil geloven.

  https://twitter.com/talialikeitis/status/1246175653793275907/photo/1

 8. EenOogOpen schreef:

  Joh ik zou het virus allang moeten hebben gekregen, ik zit zowat elke dag in de trein. Ruim 3 weken is het coronavirus in Nederland. Het kan toch volgens hen actief zijn en moven buiten de gastheer op materiaal en wind? Tja soms vergeet ik me handen te wassen en heb ik vanalles aangeraakt in de supermarkt, waar is dat virus dan? Feitje, een neus is gemaakt van kraakbeen net als je oren. Maar de vraag is of de huid op het kraakbeen hetzelfde is als je gelaat. Maar dan zou het virus dus ook via de oren geabsorbeerd kunnen worden, krijg je dan oorontsteking of rotten je oorschelpen eraf? Ach nee anders had ik het allang en dan zouden er al miljoenen besmet zijn en is een virus helemaal niet te stoppen. Dat roeit dan gemakkelijk de hele mensheid uit met de aristocratie erbij. En waarom gaat Wuhan dan z.g.n. weer open als vanouds? Oh daar is het virus weer teruggemuteerd en minder schadelijk.

  • Camera 2 schreef:

   Mega belangrijk wat je daar opmerkt!!!!!

   Kijk ook naar oud politici als Wouter Bos, waar zijn ze in eens geweest?

   Oh krijgen politici die macht willen grijpen zomaar plotsklaps toevallig interesse voor ziekenhuizen???
   Give me a break.

   Wouter Bos vertrekt bij Amsterdam UMC – Zorgvisiewww.zorgvisie.nl › Nieuws
   2 jul. 2018 – Invest-NL is een nieuwe staatsdeelneming dat ondernemers één loket biedt voor risicokapitaal en garanties en zal grote maatschappelijke …

   Wouter Bos vertrekt bij VUmc en wordt topman bij … – Volkskrantwww.volkskrant.nl › nieuws-achtergrond › wouter-bos-ve…
   29 jun. 2018 – Bestuursvoorzitter Wouter Bos van het VU Medisch Centrum tijdens de heropening van het ziekenhuis. Het ziekenhuis was in 2015 twee …

   Wouter Bos gaat nieuwe investeringsbank leiden | NU – Het …www.nu.nl › economie › wouter-bos-gaat-nieuwe-inves…
   29 jun. 2018 – De voormalige PvdA-minister van Financiën is nu nog bestuursvoorzitter van het ziekenhuis VUmc in Amsterdam. Hij begint eind oktober aan zijn …

   Wouter Bos is naar verluidt in de race om directeur van …www.businessinsider.nl › Ondernemen
   Wouter Bos is naar verluidt in de race om directeur van Schiphol te worden … Saillant detail is dat onder het bewind van Bos als minister van Fina

   • ZalmInBlik schreef:

    @camera, tja verraad loont hoogverraad maakt je onaantastbaar in madurodam.

    • Riffian schreef:

     “Het huidige Nederlandse Wetboek van Strafrecht en het Belgische Strafwetboek kennen het delict hoogverraad niet.”

     …en mensen denken nog steeds dat ze in een “democratie” leven ZUCHT het is gewoon een neo-feodaal systeem, keep calm and slave on 😷

  • ZandInOgen schreef:

   @zalm, het is macaber om te zien hoe die video van usual suspect koopmans van het erasmus mc op 666 views blijft staan. Een duidelijke boodschap lijkt me:

   https://youtu.be/aXI4QYwERS4

 9. guppy schreef:

  Het virus zit al in onze lichamen. Het probleem is dat er een chemische reactie in ons lichaam plaats vind waardoor ons immuunsysteem de controle kwijt raakt.

  Jullie mogen zeggen wat dit veroorzaakt: angst, 4g, 5g of wifi netwerken, voeding, programmering van buitenaf via hersenen, vaccinaties etc.

  Bill Gates opens the gates and you pay the bill.

  Wij hebben alle informatie al binnenin onszelf, de vraag is of we het onder controle hebben.

  Wees niet bang wat van buiten de mens naar binnen komt, wees wel bang wat van binnen naar buiten komt 🤔

  • Harry vries schreef:

   Het zou zelfs kunnen dat het virus bij degenen in het lichaam zit die bijv. de laatste 16 maand een vaccinatie hebben gehad, bijv. een griepvaccinatie.

   Hoe het geactiveerd word (time released activation) zodat het lijkt alsof het een wereldwijde epidemie is die hier (china) begint en dan zich verspreid over andere landen binnen landen provincies, states etc.

   problem reaction solution (the main solution may be that the whole world will be vaccinated with the vaccine that was already on the shelf before the corona outbreak started).

   En wat er in dat vaccine zit en wat de gevolgen voor de wereldbevolking zijn na de vaccinatie? Misschien de eerste belangrijke stap van de hele wereldbevolking naar het transhumanisme? of wie weet een nieuwe epidemie waar wel 70% van de wereldbevolking aan zal sterven?

 10. marcos schreef:

  alleen via directe vaccinaties is voor mij het antwoord op je prangende vraag

 11. Stef Broekema schreef:

  Wat zijn de echte feiten van de onzichtbare “Corona” vijand?
  – Het bestaan is nooit wetenschappelijk aangetoond
  – Is geen bewezen ziekteverwekker, net als alle andere virussen.
  – Heeft geen organisme, is dus dode materie
  – Dode materie hoeft niet gedesinfecteerd te worden
  – Dode materie kan zich niet vermenigvuldigen
  – Dode materie heeft geen intelligentie
  – Door een ander besmet worden kan niet
  -Is 0,012 micron groot, een FFP3 mondmasker heeft poriën van 0,6 micron, alle andere mondmaskers hebben grotere poriën
  – Een mondmasker sluit nooit 100% aan
  – Is onder een lichtmicroscoop niet te zien
  – Alle afbeeldingen zijn (niet eenduidige) animaties
  – De testen zijn niet specifiek en onbetrouwbaar

 12. Zonnetje schreef:

  Martin een interessante video over de anatomy van corona ‘ virus’ van ene dokter ‘ Andrew Kauffman’, legt het uit.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=GWRbIIaPV78&feature=emb_logo
  Kijk jij er even naar of het logisch is of desinfo is.Ik heb geen verstand van virussen maar volgens mij artsen ook niet. Apen elkaar academisch na.

  • Martin Vrijland schreef:

   De meest geraffineerde desinfo ziet eruit zoals de massa verwacht…vanaf zolderkamertjes

   Je kan gemanipuleerde foto’s tonen, je kan een mooi langdradig verhaal opsteken en mensen helemaal onder hypnose van de aandacht trekken.
   Prachtig allemaal, maar de Kahn University video legt kort en bondig uit wat een virus is en hoe het werkt. Daarbij wordt niet in gegaan op de vraag hoe een virus tot stand komt en hoe het in het lichaam komt.

   Deze video van de zolderkamertjes controled heren (die er allemaal goed bijzitten en niet 3 hoog achter in de Bijlmer) is dus heel geraffineerd en wekt de indruk authentiek te zijn, maar het is vooral hypnose en een mooi gefabriceerde foto. Er wordt geen enkele keer gesproken over de werking van het virus.

   Het idee ‘je moet ergens verstand van hebben’ is gekoppeld aan het idee ‘laat het aan de experts over’.Nee, ja kan zelf logisch en helder nadenken en je kunt begrijpen en doorzien dat we op hoog niveau bespeeld worden. Daarbij moet je dus ook doorzien dat de alternatieve media net zo belangrijk (misschien zelfs nog wel belangrijker) is als de mainstream media. De mainstream media vormt de schaapsherder. De alternatieve media wekt de indruk one of the us te zijn, maar is de wolf in schaapskleding.

 13. Martin Vrijland schreef:

  “Virus niet overdraagbaar via voorwerpen”
  HEINSBERG

  “Het coronavirus wordt niet doorgegeven via klinken, gsm’s, afstandsbedieningen, katten of in kapsalons of winkels. Het gevaar op besmetting bestaat vooral als mensen urenlang samenzijn in een enge ruimte.” Dat stelt de Duitse viroloog Hendrik Streeck na onderzoek in de regio Heinsberg nabij Sittard.

  Prof.dr. Hendrik Streeck (42) is als directeur van het Instituut voor Virologie van de universiteit Bonn vooral geïnteresseerd in het effect van het coronavirus op de mens en zijn immuunsysteem. Hij baseert zich op feiten en niet op algemene rekenmodellen.

  Als eerste onderzoeker trok Streeck met zijn team van deur tot deur in de zwaar getroffen gemeente Gangelt (Heinsberg), waar het virus midden februari uitbrak na een carnavalszitting. Elke coronapatiënt hebben ze er ondervraagd en er zijn stalen genomen van de lucht, en uitstrijkjes van deurklinken, gsm’s, afstandsbedieningen, wc-brillen, enz. Eerste vaststelling was dat twee op de drie besmette personen een paar dagen last hadden van ruik- en smaakverlies.

  Après-ski

  Dinsdagavond verraste Streeck door nieuwe bevindingen kenbaar te maken in de ZDF-talkshow Lanz. “We weten nu zeker dat Covid-19 geen contactbesmetting is. Er is geen enkel levend virus aangetroffen op voorwerpen, ook niet bij de zwaarst geïnfecteerde gezinnen. Er is ook geen enkele bewezen besmetting bij het inkopen, bij kappers of in restaurants”, aldus viroloog Streeck. “Een deurklink kan alleen besmettelijk zijn als iemand in zijn handen hoest, de klink vastneemt en dadelijk erna iemand anders de klink aanraakt.”

  etcetera…

  https://m.hbvl.be/cnt/dmf20200401_04910262/virus-niet-overdraagbaar-via-voorwerpen?fbclid=IwAR3hABssnn666aBeXfDzRAEHzN-gdefGn1xYw7j-oC9axUZfVuNS04u4xEk

  • Martin Vrijland schreef:

   De nieuwste wending… bewijst toch wel mijn hypothese

   En contant geld dan?

   Nog wel via de adem natuurlijk 😉

   Dus snel uit lockdown (zonder appjes en controle systemen)!

  • Martin Vrijland schreef:

   “Een deurklink kan alleen besmettelijk zijn als iemand in zijn handen hoest, de klink vastneemt en dadelijk erna iemand anders de klink aanraakt.”

   Ik zou zeggen: “En daarna zijn vingers in zijn mond steekt.”

   Oh nee, want dan kan het slijm het afvoeren naar de maag, waar het geneutraliseerd wordt (zie mijn artikel).

   He..bah..weer niet een stevig genoeg verhaal

   • Camera 2 schreef:

    De bibliotheken zijn gesloten vanwege de handhaving 1,5 meter etc

    Nu gaan ze open maar dan wel boekjes thuis afleveren.
    Hoe weet degeen die het boek opnieuw gaat lenen nu dat er geen slijm, snot, spuug, Virussen op de bladzijdes van het boek aanwezig zijn.
    Dit is precies hetzelfde met thuisbezorgen, niemand kan controleren of de Pizzaboer niet
    over je Pizza heen geniest of gepist heeft of de handjes wel gewassen zijn tijdens bereiding.

    De in-consequentie is ten top. Daarmee wordt bekrachtigd dat de maatregelen niet voldoende zijn, iedereen zou in een maanlandpak gehesen moeten worden
    en voorlopig niets meer eten, de hele wereld moet dus in quarantaine, of is het puur een meten is weten dingetje en is er helemaal geen virus? dat kan ook nog

    https://www.parool.nl/amsterdam/op-naar-de-1-5-meter-bieb-een-tasje-boeken-aan-de-deur-zodat-je-toch-kunt-lezen~bcba253d/

 14. marcos schreef:

  Het antwoord is vandsaag in de Telegreaaf te vinden, via cellen in de neus.

  • Martin Vrijland schreef:

   Haha, ja ik zag het gisteravond al..de vraag is dan nog hoe ze van de huid in neusgat komen. Kruipend?
   Dan moet het via ademvocht zijn, maar dat wordt waarschijnlijk in de volgende editie behandeld. Ze wachten eerst even af wat ik schrijf.

 15. marcos schreef:

  Wellicht dat dir artikel iets dichter bij de waarheid zit,

  https://greatgameindia.com/chinese-agent-charles-lieber-his-virus-transmitters/

  Dr Leiber created a transistor so small that it can be used to penetrate cell membranes and probe their interiors without affecting the intercellular functions

 16. Adriaan W schreef:

  Misschien heb ik er overeen gelezen, maar het is voor mij nog niet helemaal duidelijk hoe het CV19-virus instaat blijkt te zijn om iemand te besmetten. Moet het slachtoffer van het virus een lange tijd in een ongeventileerde ruimte verbleven hebben om zó besmet te geraken? Als het verhaal van aanhoesten of niezen de kans op besmetting relatief klein is, hoe komt het dan dat mensen besmet geraken van dit vermaledijde CV19-virus?

  Verder heb ik gelezen dat de personen die de seizoensgebonden anti-influenza injectie hebben ‘gehaald’ 38% meer kans hebben op de besmetting met het CV19-virus, verder werd mij duidelijk dat degene die er zó ernstig aan toe waren dat besloten werd om hen volgens de richtlijnen van de WHO aan de beademingsapparatuur aan te sluiten, het feit of niet dat ik gelezen had is dat 88% van degene aan de beademingsapparatuur stierven en de overige 12% ernstige schade aan hart, longen en nieren hadden.

  Verder las ik dat in Italië een proef was gedaan door de patieënten te behandelen met bloed verdunners en 14.000 van hen binnen 4 dagen opknapten van de CV19-besmetting, informatie en desinformatie lopen dwars door elkaar heen, zodat er voor velen een onduidelijk beeld ontstaat van wie te geloven, ik in ieder geval geloof de praatjes van al deze mensen met narcistische trekjes niet die bijna elke avond de revue passeerden o.a. virologe Marion Koopmans en uiteraard de door Dhr. Vrijland geschetste scherts figuren zoals De Hond.

  Mijn vraag is hoe kan het simpel uitgelegd worden hoe men besmet kan geraken door het CV19-virus of een virus met bijna dezelfde informatie die erin is ‘opgeslagen??

  • Martin Vrijland schreef:

   Lees het artikel en het voorgaande (in het artikel gelinkte) artikel nog eens en begrijp dat het vrijwel onmogelijk is / kolder is dat een virus overdraagbaar is. Zeker via adem en de zogenaamde aerosols (zie uitleg artikel). Via de huid (aanraking) is al helemaal een bizarre optie.
   Kortom: zet je tv uit en stop met het volgen van Café Weltschmertz filmpjes e.d. en ga zelf nadenken. Het is erg logisch allemaal, maar we worden geprogrammeerd met zogenaamde experts..ook in de alternatieve media, waar “expert” Willem het net uitgeworpen heeft, waardoor we stoppen zelf na te denken.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten