De bombardementen in Syrië: waarom chemische wapenfabrieken en depots te bombarderen?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 16 april 2018 5 Comments

Als je depots bombardeert waar chemische wapens opgeslagen liggen of gefabriceerd worden, zouden er dan geen chemische stoffen vrij moeten komen? En als dat dan niet gebeurt, is dat dan geen bewijs opzich dat er geen chemische wapens geproduceerd werden of opgeslagen lagen? En als het wel was gebeurd, was dat dan op zichzelf geen chemische aanval te noemen geweest? En was het niet dom dat er gebombardeerd werd in de nacht voordat het onderzoek naar chemische wapens door het OPCW zou beginnen? Of was dat juist wel handig in verband met vernietigen van bewijs dat tegen jouw beweringen spreekt? Of te wel was het onderzoek van OPCW misschien onwenselijk en zou het een valse vlag of hoax aantonen en moest er daarom gebombardeerd worden? Of was het vooral show voor de bühne om gezichtverlies op het thuisfront in te dekken. Tenslotte heeft de VS weinig zoden aan de dijk gezet in Syrië en zijn het vooral Assad, Rusland en Iran die winnen. Bovendien wint Turkije ook nog eens van de door de VS gesteunde YPG in Noord Syrië. De VS moet vertrekken met de staart tussen de benen, dus dan maar wat bommetjes.

Bovenstaande postte ik vanochtend op Facebook, omdat dit de vragen waren die mij zoal bezig hebben gehouden afgelopen weekend. Het ligt natuurlijk iets complexer, want je zou kunnen stellen dat een fabriek waar geproduceerd wordt, de basisgrondstoffen heeft klaarliggen en dat het productieproces het eindresultaat eerst moet realiseren, maar ik kan me voorstellen dat juist dat eindresultaat dan ook minimaal in kleine voorraad aanwezig is. En wat gebeurt er met eventuele biologische wapens of de productie daarvan? Onderstaand artikel in de Trouw van gister kaart ogenschijnlijk dezelfde discussie aan, maar is feitelijk een prachtig staaltje perceptiemanagement in een poging van de mainstream media om kritische denkers weer aan zich te binden:

Hoe doeltreffend waren de luchtaanvallen op Syrië?

Er wordt van alles beweerd over de doeltreffendheid van de Brits-Amerikaans-Franse raketaanval op Syrië dit weekend. Al die tegenstrijdigheden roepen veel vragen op.

De Amerikanen, Fransen en Britten zeggen chemische wapenfabrieken te hebben geraakt. Klopt dit?

Het is mogelijk, maar hun beweringen roepen verschillende vragen op. Het is meestal verdacht als er nieuwe feiten boven tafel komen (in dit geval het bestaan en de precieze locaties van chemische wapens-faciliteiten) op hetzelfde moment dat er rechtvaardigingen worden gezocht voor een oorlog. Het kan echter ook waar zijn en op toeval berusten. Er is geen neutrale partij die het kan bevestigen.

Niet alleen de Russische en de westerse versies zijn tegenstrijdig, maar ook die van de westerse landen onderling

De Amerikaanse topgeneraal Joseph Dunford beweerde dat in het onderzoekscentrum in Damascus dat werd gebombardeerd niet alleen chemische werden geproduceerd, maar ook biologische wapens getest. Dat laatste is zeer onwaarschijnlijk, gezien er bij het bombardement dodelijke virussen of bacteriën hadden kunnen vrijkomen in Damascus.

Wat zeggen de Russen?

Rusland beweert dat de westerse landen op acht plekken hebben gebombardeerd, terwijl Amerika, Frankrijk en Groot-Brittannië drie doelwitten zeggen te hebben bestookt. Experts analyseren momenteel satellietbeelden om de verschillende beweringen te staven, maar er is daar nog geen duidelijkheid over.

Niet alleen de Russische en de westerse versies zijn tegenstrijdig, maar ook die van de westerse landen onderling. Amerika zegt dat er een onderzoekscentrum, een chemische opslagplaats en een bunker zijn vernietigd, terwijl de Fransen beweren dat er één onderzoekscentrum en twee chemische productiecentra zijn gebombardeerd. Het is onbekend wat de oorzaak is van de afwijkende versies.

Verschillende landen beweren zeer geavanceerde ra­ket­af­weer­sys­te­men te hebben ontwikkeld die met gemak raketten kunnen onderscheppen

Was de westerse aanval een succes?

President Trump noemde het bombardement op Syrië een ‘perfect uitgevoerde aanval’. Volgens de westerse landen zijn er 105 raketten afgeschoten, terwijl de Russen het houden op 103. De Russen beweren bovendien dat zij 71 raketten hebben neergehaald.

Het neerhalen van raketten is echter bijzonder moeilijk. Verschillende landen beweren zeer geavanceerde raketafweersystemen te hebben ontwikkeld die met gemak raketten kunnen onderscheppen (de Amerikanen over hun Patriot-raketten, de Israëliërs over hun Iron Dome en de Russen over hun S-300 en S-400), maar in de praktijk zijn ze een stuk minder effectief dan op papier.

De Russen beweren bovendien dat niet zij, maar het Syrische leger de raketten heeft neergehaald. De Syriërs beschikken niet over moderne luchtafweer, maar over gedateerde Sovjet-raketten. Als het al onwaarschijnlijk is dat moderne luchtafweer in staat is om veel raketten te onderscheppen, dan lijkt het vrijwel onmogelijk dat de Syriërs met een verouderd luchtafweersysteem daar wel in zijn geslaagd.

Er zouden 65 westerse raketten zijn onderschept.

De Amerikanen ontkennen dan ook de Russische claim. “Er was geen enkel Syrisch wapen dat enig effect had op datgene wat wij deden”, aldus de Amerikaanse generaal Kenneth McKenzie. Hij zei dat de Amerikaanse, Franse en Britse raketten ‘precies, overweldigend en effectief’ waren en dat de Syrische luchtafweer pas in actie kwam na de bombardementen.

Aan de andere kant zegt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten (SOHR), dat doorgaans aan de kant staat van de Syrische oppositie en dus geen belang heeft om de versies van Rusland of Assad te verifiëren, dat er inderdaad westerse raketten zijn neergehaald. De organisatie, die in Londen is gevestigd, zegt dat er in totaal 65 westerse raketten zijn onderschept.

Waarom noem ik dit een prachtig staaltje perceptiemanagement? Omdat alle aandacht van de lezer gericht wordt op de verschillende berichten over het resultaat van de raketaanvallen aangaande het aantal afgeschoten en neergehaalde raketten, maar dat er met geen woord gerept wordt over de daadwerkelijke Russische kritiek, namelijk dat de chemische aanval in Douma in scene zou zijn gezet en dat het westen geprobeerd heeft het bewijsmateriaal dat dit aan zou kunnen tonen, te vernietigen voordat het OPCW de volgende ochtend aan de slag kon gaan. Zo stuur je dus de aandacht van de lezer naar een kras op de auto, terwijl je de discussie over de motor omzeilt. Rusland beweert dat de chemische aanslag in Douma in scene is gezet (we noemen dat ook wel een hoax) en dat de beelden die vrijgegeven zijn door de hulporganisatie de Witte Helmen, in scene zijn gezet. Rusland beweert ook dat dit vanuit Londen gecoördineerd is. Lees bijvoorbeeld dit artikel op RT.com om het andere geluid te horen. Je kunt dus wel stellen dat de westerse media de aandacht van de lezer/kijker een bepaalde kant opstuurt.

Dit zagen we ook al waar het ging om de VN vergadering voorafgaande aan de raketaanval. De Nederlandse media haasten zich om te vermelden dat Rusland de VN resolutie ge-veto-d had. Rusland zou daarmee tegen een onderzoek in Douma zijn geweest. Mark Rutte kon zo zeggen: “Rusland was tegen het onderzoek aangaande een aanval met chemische wapens in Douma en dus heb ik begrip voor een raketaanval.” Wat er niet bij verteld werd, was dat Rusland tegen de door de VS ingediende resolutie was, die niet het onafhankelijke OPCW, maar een door henzelf aangewezen organisatie het onderzoek wilde laten doen. De nieuwe resolutie waarin dat voorgesteld werd, werd juist weer door het westen weggestemd. Een krant als Trouw pretendeert dus in bovenstaand artikel schijn onafhankelijk te zijn, maar focust de aandacht op een discussie die er een beetje toe doet, maar niet de kern raakt. Vergelijk dat met het idee dat u ergens een auto met een 3 liter motor koopt en u ontdekt dat er een 2 liter motor inzit na aankoop. U gaat terug naar de dealer en blijkt een kras op de carrosserie te hebben gemaakt. De autoverkoper begint een discussie met u over de kras en vermijdt zo het motorprobleem te bespreken.

Keer op keer zien we de media een sturende rol spelen in de perceptie van het volk. Daarbij wordt gerekend op het inmiddels gegroeide (door hen zelf geschapen) geloof in het beeld dat al het nieuws dat uit Rusland komt, propaganda of nepnieuws is. Ik denk dat het nieuws van beide partijen gekleurd is en dat we steeds in gedachten moeten houden dat de massa zoet gehouden wordt met een spelletje Hegeliaanse dialectiek, waarbij these en anti-these moeten leiden tot de synthese van een wereldregering. Steeds duidelijker wordt dat de westerse mogendheden vals spel spelen met gecreëerde alibi’s voor oorlogsgeweld en het brengen van “democratie”. De oorlogen Irak, Joegoslavië en Libië hebben wel aangetoond dat zowel de alibi’s als de resultaten anders bleken. Het resultaat is altijd chaos geweest. Landen werden van zeer welvarend en stabiel in zuivere ellendigheid getransformeerd; dankzij westers ingrijpen. Als we dat en de ongenuanceerde mentaliteit van westerse regeringsleiders even beschouwen als de these in het Hegeliaans dialectische spel, dan hebben we de anti-these van het Russische kamp en de beschuldigingen over-en-weer die de dialectiek (tegenstellingen) schept. De VN vergaderingen leiden in deze heftige tijden dan ook standaard tot een patstelling en tegenstrijdige stemmingen. Ook daar wordt de dialectiek zichtbaar.

Mijns inziens zal het vals westers spel de komende jaren steeds meer zichtbaar worden. Ik voorspel al een tijdje dat de VS en het Verenigd Koninkrijk (en daarmee de EU) in chaos gestort zullen worden. De rente verhogingen van de FED (de Amerikaanse centrale bank) en de economische oorlogsvoering van Trump zullen de economie aan het randje van de afgrond brengen. Trump is de roeptoeter bullebak acteur die de chaos-kar mag trekken, zodat het spel ‘Ordo ab Chao’ opgetuigd wordt. Het doel is om de westerse economieën in chaos te trekken en de westerse oorlogsmachine af te doen zwakken. De anti-globalisten als Trump en Theresa May (anti-EU en pro-Brexit) mogen de kracht van de voordien sterke economische saamhorigheid van de westerse landen ondermijnen. Tegelijk hebben we Rusland en China in kracht zien groeien en zien we ook steeds meer een verschuiving in die richting qua samenwerking met andere landen wereldwijd. Zowel Turkije als Saoedi Arabië kopen niet langer alleen bij de VS als het gaat om wapens, maar ook grootschalig in Rusland. U herinnert zich vast wel de uitspraak: ‘Als twee honden vechten om een been..’

Dus terwijl de westerse alliantie steeds instabieler wordt, wordt het in het oosten steeds sterker en stabieler. Terwijl west en oost elkaar in de haren lijken te vliegen, lijkt de 3e er met het been vandoor te gaan. Turkije lijkt militair gezien en economisch gezien keihard te groeien. Je moet de kracht van een land altijd vooral afmeten aan zijn economische situatie en zijn militaire industrie. De hoeveelheid wapens, het aantal geavanceerde wapens, kernwapens en het aantal troepen van een land zijn op zich interessant en belangrijk en in dat kader zijn landen als Saoedi Arabië en Iran partijen om in de gaten te houden, maar alleen een land dat zijn eigen wapentuig fabriceert en in hoog tempo af kan leveren is een potentiële oorlogswinnaar. En voor wie een beetje research doet, komt Turkije dan als enige uit de verf als land dat inmiddels zowel marineschepen, straaljagers, als drones, enzovoort bouwt. Turkije lijkt dus de partij die straks mogelijk als derde uit de strijd tussen de twee wilde honden lijkt te komen. Hoewel Turkije op papier geen kernmogendheid is, raad ik de lezer aan het zoekveld op deze site eens te gebruiken. De Russische investering in kennisoverdracht en bouw van nucleaire energiecentrales in Turkije zou wel eens niet alleen verder kunnen rijken, maar ook heeft Turkije heimelijk beslag gelegd op de Amerikaanse kernkoppen op de Incirlik luchtmachtbasis en is Pakistan een belangrijke kernwapen-partner.

Mijn inschatting is dat we dus de komende jaren meer (georkestreerde) chaos gaan zien. Ik heb al veelvuldig voorspeld dat dit tot de herstel van het Ottomaanse rijk zal leiden. En dat rijk zal dan optrekken naar Jeruzalem voor de definitieve eindstrijd, waarna zich (‘Ordo ab Chao’) een nieuw wereldregiem zal vestigen. Alles verloopt volgens master plan. Ondertussen wordt het volk misleid via propaganda en perceptiemanagement. De desillusie van alle desinformatie in de media is bedoeld om het woud aan informatie ondoorzichtig te maken, zodat het volk niet meer doorheeft waar het gevaar daadwerkelijk schuilt.

Bron linkvermeldingen: trouw.nl, rt.com

70 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Iberi schreef:

  Het Turks Ottomaanse rijk is een Gog van Magog alliantie (ik denk exclusief Rusland & China, maar inclusief Duitsland & Japan). Putin heeft aangekondigd dat de oorlog moet doorgaan en dat de vluchtenlingenstroom nog grootser moet uitpakken, zo dient men dat te vertalen. Vandaar dat hij de ‘tegenstanders’ van president Assad van dienst zal zijn (het vuurtje gaande houden) om aan Assad het S-300 luchtafweersysteem te verkopen. Mocht Assad worden afgesneden en Damascus vallen, dan zal dat voor de economie van Rusland heel zeur worden. De Arabische liga heeft onlangs een spoedbijeenkomst georganiseerd aangaande de situatie in Syrie. De Saoedische prins begint toch te wijzen naar Israel als de stichter van problemen en zeker in verband met het vraagstuk over de verdeling van Jeruzalem.

  Wat te doen als Arabier die redelijk bekend is met de islamitische (soenitsche) eschatologie die met de eventuele val van Damascus niet dreigt uit te komen? Zou dat niet kunnen zorgen voor een radeloze opgehitste religieuze bevolking, die dan uit alle macht tracht te voorkomen dat hun neven met de prijs (om in termen van imam Hosein Imran te spreken) ervan doorgaan? En als mocht blijken dat dat ook tegen het zere been van het Vaticaan is, die toch heel graag Jeruzalem ziet als een internationale stad in drieen gedeeld (precies zoals soefi imam Hosein Imran graag ziet), dan zullen ze niet alleen het toestaan dat er een massale genocidale aanval op het land en die stad komt, maar daartoe ook de opdracht geven een genocidale aanval uit te voeren.

  Persoonlijk denk ik dat die luciferische wereldregering alsnog door omstandigheden zal worden verijdeld. persoonlijk deel ik de visie dat de oorlog die aanstaande is, landen als Rusland, China, V.S. V.K. economisch zal doen instorten en wellicht ook elkaar met wapengekletter gaan bevechten met gebod 1 van de Georgia Guide Stones als resultaat. Levensruimte ten noordoosten van Turkije?? Wie weet, Berlijn en Denhaag zullen dan o.a. de bondgenoten worden van het Ottomaanse Rijk. Dat is mijn verwachting.

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik zie niet waarom Duitsland en Japan ineens pro Turkije zouden zijn. Wel zou Duitsland met gemak ingenomen kunnem worden door de Turken. Er wonen immers nogal wat Turken in Duitsland en als je die wat wapens geeft heb je iig hulp van binnenuit. Duitsland stelt zich te anti-Turkije op om ineens daarin een ommezwaai te kunnen verwachten.

   Er zijn documenten te vinden op het internet waaruit blijkt dat Magog het land van de Khazaren is, beter bekend onder de term ‘Ashkenazi joden’. In dat document leest u dat de Khazaren eigenlijk de Babylonische afstammelingen zijn die het judaïsme als religie aangenomen hebben. Zij verschuilen zich als het ware onder de dekmantel van een van de religies uit de koker (bedenksel) van de Saturnus cult oftewel de Babylonische bloedlijn. President Erdogan heeft zijn roots niet in Turkije, maar in Georgië en zou mogelijk een Khazaarse afstammeling zijn en dus tot deze elitaire Babylonische bloedlijn behoren. Het land van Magog is dus eigenlijk het land of het controle gebied van de Babylonische bloedlijn dat zich in de Khazaarse periode wijdverspreid heeft. Daarbij zouden we dan onderscheid moeten maken tussen de elitaire groep die hun bloedlijn zuiver gehouden heeft en de groep die als ‘het volk’ beschouwd kan worden en zich vermengd heeft met allerlei andere volken. De Khazaarse elite is in die visie eigenlijk de Babylonische elite en zou dan diezelfde Saturnus cult zijn. In mijn optiek is dit de juiste visie en heeft deze elitaire groep zich aan de toplagen van alle wereldregeringen gevestigd. Dit betekent dat zowel Erdogan als Poetin en andere wereldleiders het Saturnus (Babylonische) script volgen en dat alle acties die zij ondernemen goed getimed plaatsvinden. President Erdogan zal dus zijn rol vervullen in het volgen van het bijbels script om de grote eindtijd strijd op te tuigen. In die optiek zou de redenatie dus wel eens kunnen kloppen dat Erdogan de Gog (leider) van Magog (Khazaarse elite, hijzelf afkomstig uit Georgië) van het bijbelboek Ezechiël is.

   Het heeft er dus alle schijn van dat alle wereldleiders inclusief de paus onderdeel zijn van dezelfde elitaire Babylonische groep of cult en dat zij allen hun rol vervullen in deze matrix simulatie, waarbij volgens een vooraf uitgestippelde tijdlijn onder andere oorlogen en economische situaties opgetuigd worden met een hoger doel. Dat zou dus betekenen dat zij, ondanks dat zij verschillende religieuze stromingen lijken te vertegenwoordigen, allemaal elkaars ‘partners in crime’ (bloedverwanten) zijn en dat deze religieuze stromingen slechts dekmantels zijn die dienen ter motivatie van de massa’s ten bate van de gewenste vervulling van het grote script.

   • Iberi schreef:

    Ik zie dat meer als een manier om de boel op het verkeerde been te zetten via de media. De Turken zullen aan Duitsland en Japan een partner hebben tegen Rusland & China. De grootste en belangrijkste Navo-leden hebben die economieen dan ook na WW-2 sterk gemaakt tegen met name Rusland. De (economische en militaire) samenwerking tussen Duitsland, Japan en Turkije zet zich gestaag voort. De toekomstige rijk van Magog beslaat een groot deel van de wereld en in mijn optiek zullen Duitsland en Nederland deel uit gaan maken van dat rijk. Ik ga zelfs zover dat in ieder geval in grote delen van Europa en Oost-Europa tot in de Balkan, de ‘Turkse’ versie van de islam zal domineren.

    De Khazaren waren/zijn in hoofdzaak een Turkic volk (nakomelingen van Noachs zoon Japeth). De belangrijkste bondgenoten van Gog bestaat uit de nakomelingen van Japeth. Ik verwacht daarom ook dat een groot deel van de europeanen deel zullen uitmaken van het rijk van Gog.

    De instorting die plaats zal vinden, markeert het begin van het einde voor de Babylonische wereld orde (Rome). De (grote) oorlog die zal komen is nog niet de oorlog van Gog. Na deze oorlog zal het Rijk van Gog en het koningschap in Israel gestalte krijgen. De grootmachten van nu, zullen economisch instorten.

 2. Riffian schreef:

  Het is te walgelijk voor woorden hoe er over de lijken van tienduizenden kinderen en miljoenen vluchtelingen sinds de valse westerse oorlog in Irak politiek wordt bedreven. Ook de rol die Nederland speelt in deze oorlog is zeer kwalijk, als voorzitter van de VN Veiligheidsraad. Het stelt het terugtreden van Zijlstra natuurlijk in een geheel ander daglicht, men moest iemand hebben in die positie die van alle blaam gezuiverd was en die niet door toedoen van Rusland mogelijk van zijn voetstuk kon vallen. Zijlstra is willens en wetens geslachtofferd omdat men voorzag dat Syrië zou escaleren. Ik hoop van ganser harte dat deze hele NAZI alliantie in haar eigen zwaard valt, want wie een graf graaft voor een ander….

 3. Riffian schreef:

  Doorlopen mensen het gaat allemaal goed komen..

  The samples collected will be transported to the OPCW Laboratory in RIJSWIJK and then dispatched for analysis to the OPCW’s designated labs. —————

  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-21/opcw-chemical-inspection-team-reaches-douma-after-issuing-statement-negating-russia

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten