De Californische wildvuur branden: waarom huizen wel en bomen niet verbrand?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 20 november 2018 38 Comments

Je moet tegenwoordig nogal opletten of het nieuws niet een dubbele bodem ingebouwd heeft om een complottheorie te kunnen bestempelen als fake news. Het kan zomaar zijn dat er beeldmateriaal via allerlei complotwebsites gelekt wordt die bewust vervalst is, zodat er vingertje gewezen kan worden en achteraf gezegd kan worden: “kijk dat zijn nepnieuws sites”. En dat lijkt de bedoeling ook!

Toch valt op dat de wildvuur branden in Californië een nogal opmerkelijke eigenschap hebben. Ze verbranden wel de huizen, maar niet de bomen. Nu heb ik zelf een keer de schade van een bosbrand mogen waarnemen en ik kan u vertellen dat bomen toch echt wel verbranden. En waarom zouden huizen wel verbranden en bomen niet? In Californië zijn veel huizen van hout gebouwd, vanwege hun aardbevingsbestendigheid. Bomen en huizen zijn dus van hetzelfde materiaal. Is het dan raar dat mensen zich af gaan vragen hoe dat kan?

Wat echter belangrijk is om te vermelden is dat ik na enkele jaren schrijven heb moeten constateren dat vrijwel de gehele alternatieve media onder controle van dezelfde macht staat en dat de geheime diensten dus werkelijk alles onder hun greep hebben (zie toelichting). Dat betekent dus ook dat ze verklaringen die in principe kloppen koppelen aan websites, YouTube kanalen of frontmannen in de alternatieve media die deze uitleg verbinden aan zaken als de platte aarde theorie, ufo’s of andere voor de meeste mensen duidelijke nonsens. Daarmee wordt de plausibele uitleg onmiddellijk in de belachelijke hoek geplaatst en wil niemand er nog serieus naar kijken.

Onderstaande video is daar een goed voorbeeld van. Het openingsplaatje is dat van een platte aarde. Neemt u de rest van het filmpje dan nog serieus? Normaal gesproken niet. En dat is precies de bedoeling van die ‘controlled opposition’.

Het is feitelijk onmogelijk om bosbranden te hebben die zo lokaal ontstaan en zich heel specifiek uitbreiden in een strook, waarbij huizen of bedrijven wel verbranden en bomen niet. Of de natuurwetten moeten zich ineens geëvolueerd hebben en bosbranden verbranden ineens geen bomen meer. Misschien gelooft u in een bepaalde sterke vuurstraal die alleen huizen verbrandt of verzin het maar. Het lijkt er duidelijk op dat deze branden op een onnatuurlijke wijze ontstaan zijn. Maar omdat de platte aarde idioten het verkondigen of doordat u in reptilians moet gaan geloven als u dit ook gelooft, laat u het links liggen. En dat is precies de bedoeling.

lees ook de reacties onder dit artikel

Bron linkvermeldingen: crazzfiles.com

179 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (38)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. De Loonslaaf schreef:

  Wat wellicht nog interessant is om te vermelden, dat er een verschil is tussen vers hout en hout waarmee constructies worden gemaakt. In Nederland dient vers gekapt hout eerst minimaal één à twee jaar te drogen eer het geschikt is voor een houtkachel of open haard. Ook constructie hout wordt veelal gezaagd uit gedroogd hout. Zowel het hout voor de kachel als het constructie hout bevatten na droging nog altijd vocht.

  Het vochtgehalte in bomen en planten neemt af wanneer er een tekort is aan water in de natuur, zoals bij een droge periode het geval is. De kans op een bosbrand is daardoor bij droogte groter. Verder maakt het uit welke soort bomen en planten bloot worden gesteld aan vuur. In Nederland heeft men ooit de Amerikaanse vogelkers geïntroduceerd in de bossen, omdat deze onder meer moeilijk vlam vatten bij een bosbrand en zodoende het vuur zouden moeten vertragen of tegenhouden. Daarentegen staan dennen er om bekend dat de takken met naalden zeer goed branden en het vuur goed doorgeven.

  Naar mijn idee is het klimaat in Californië behoorlijk droog en zou er dus genoeg planten en bomen moeten zijn die in het geval van een bosbrand of een brand in een woonwijk goed kunnen branden.

 2. ZalmInBlik schreef:

  Dit is helemaal geen gekke gedachte Martin, heb er ook ff na gekeken en laat ik zeggen dat veel partijen een gezamenlijk belang hebben in dat betreffende gebied. Hint vastgoed, spoorlijnen en tunnels, tsja en daar moeten natuurlijk wat goyim gebouwtjes voor wijken dat begrijp je natuurlijk wel 🙂

  “Now to the new breaking information; These fires were pre-planned decades ago to line up EXACTLY with the new proposed Agenda 2030 high speed monorail system going from San Francisco to LA in lightning speeds.

  The terminal is being built as we speak, only many homes and personal property lie in the way of this new rail system! Now it makes sense as to why the fires have picked up drastically, to complete the rail system as soon as possible!”
  https://beforeitsnews.com/v3/prophecy/2018/2500999.html
  https://calwatchdog.com/2013/04/26/se-diane-feinsteins-husband-wins-ca-rail-contract/
  https://www.boringcompany.com/dugout

 3. Martin Vrijland schreef:

  Zoals gezegd: alle bronnen zijn gecontroleerd…dus daar moeten we echt doorheen prikken. De informatie is meestal correct of 95% correct, alleen de koppeling aan flat earth, ufo’s en dergelijke, maakt dat we het wegwuiven

 4. ZalmInBlik schreef:

  Getuige verslag van een brandweerman, dit is al maandenlang aan de gang

 5. Camera 2 schreef:

  Zeer scherp artikel weer, bedankt. De alternatieve media werkt dus net als de mainstream, 80% echt, 20% nep en andersom, tis dus maar net hoe het addertje heet.

  Dat die vuurtjes in die huisjes natuurlijk nooit zo op die manier zo spontaan kunnen ontstaan dat kan m’n neefje van 5 ook wel vertellen.

  Het gaat er natuurlijk om dat de zaak niet serieus genomen wordt omdat uitsluitend de “gecontroleerde (z.g.n) alternatieve media ” het brengt.. maar er wel degelijk iets aan de hand is.

 6. ZalmInBlik schreef:

  Die Muskusrat moeten we onderhand ook goed in de gaten houden en we mogen ons ook gaan afvragen wat hij via SpaceX toen de lucht in heeft laten gaan. Je weet wel die NRO missies met van die speciale badges..
  https://www.rtlnieuws.nl/zoeken?q=boring+company

 7. Jade schreef:

  Tja, naast de “platte aarde idioten”, heb je ook de ‘ronde aarde idioten’, de ‘concave aarde idioten’, of meer algemeen, de ‘ik weet zeker dat ik iets weet dat ik onmogelijk kan weten idioten’. Waar komt toch de hoogmoed vandaan, om te denken dat je iets weet dat je nooit of te nimmer uit eigen ervaring kan weten? Kennelijk zit het programma dat dicteert dat de aarde een zus of zo vorm heeft zó diep in ons denken, dat we er niet uit los kunnen komen.

  De cabal lacht zich helemaal suf over zo veel domheid in de ‘truth movement’, waar men elkaar de tent uitvecht om een issue dat in werkelijkheid geen is. Dat de aarde helemaal geen vorm heeft, wil er maar niet in bij de botte koppen die zo vast zitten in dit programma, zodanig dat de ‘bewijzen’ die iedereen zonder enige moeite zelf kan ervaren, genegeerd worden alsof autoriteit enkel van buiten kan komen. Alles willen weten, de ‘waarheid’ vooral, maar toch koste wat het kost willen vasthouden aan wat anderen beweren over de aarde. Hoe is het mogelijk.

  Nogmaals, de aarde kan alleen ervaren worden als een vlak met heuvels en dalen. Je kan nooit verder kijken dan zoveel kilometers en door een verrekijker wat verder, maar in een kleine kijkhoek. Vlieg je er overheen, dan zie je in de verte geen details en onder je enkel grove structuren. Niemand kan de vorm van de ‘hele’ aarde zien of op een nadere manier ervaren. Het is ook volstrekt irrelevant voor wie dan ook, zelfs dan niet wanneer het relevant voor je zou moeten zijn, bijvoorbeeld als je constructeur bent van een kilometerslange brug, of waterweg.

  Dus waarom fanatiek in het materialistische model van de aarde als een object met vorm blijven geloven, zelfs als je inzichten haalt uit de metafysica? Je weet dat objecten slechts bestaan omdat we ze zien, ervaren, maar je wilt er niet aan dat niemand de aarde als object, als geheel kàn zien? Astronauten wel? De vrijmetselende vingerpoppen van de agencies? Die met hun tovercamera’s plaatjes maken die eerst met computer graphics in elkaar geplakt zijn? Inclusief de fouten die gefrustreerde vormgevers er in stoppen om ons op een spoor te brengen? Gebruik je die plaatjes om een aarde als object te projecteren en daarmee te creëren? Last van hoogmoed, grootheidswaanzin, of van de fantasie zelf door het heelal de kunnen zweven?

  Jammer dat we zo grote sprongen kunnen maken in bewustzijn, maar zo groot blijven denken in iets dat eigenlijk zo klein en overzichtelijk is als de aarde onder ons lichaam. We leven op een ‘speelveld’ in de simulatie die we aarde noemen en dat nooit groter kan zijn dan dat wat we er van ervaren. Dat speelveld is méér dan groot genoeg en alleen het denken dat het groter is, maakt dat je aandacht van je dagelijkse werkelijkheid verlegd wordt naar een construct dat enkel kan verwarren en je uit je intrinsieke kracht haalt. Waarom zou je meegaan met deze waanzin, die ontsproten is aan een ziekelijke elite, die zich als goden boven de aarde plaatsen en er een object van maken, waarover ze willen heersen. De vorm, rond, plat, of concaaf, is voor hun slechts een variatie om mee te spelen en om ons ermee te bespelen.

  De bosbranden in Californië en Griekenland ook? De psychopate goden houden kennelijk van hun speeltjes die uit de hemel neerdalen. Zittend op hun fantasiewolken boven een fantasieaarde lukt het ze aardig om ons aan te steken met hun gekte, wat hen wonderlijk voortvarend lukt, zelfs bij de wat meer verlichte geesten. Dan zit ik liever hier op aarde, dat vlak recht onder mijn voeten.

  • danny schreef:

   Je schrijft dat de aarde geen form heeft omdat hij niet in z’n geheel waargenomen kan worden, Het is de vraag of dat waar is. Bij benadering kan je toch wel concluderen dat de aarde rond moet zijn.

   Maar los van wat de vorm is van de aarde -want zoals je schrijft is de vorm van de aarde niet echt relevant voor het leven er op- lijkt het er wel heel sterk op dat er doelbewust onzin wordt verkondigt met betrekking tot de platte aarde, voornamelijk omdat de geopperde ”bewijzen” kant nog wal raken.

   En dat is precies waar het omgaat. Tot voor kort was er geen discussie mbt de vorm van de aarde tot dat er spontaan video’s en artikelen opdoken in de alternatieve media die de aarde plat verklaarde.

   Verder schrijf je dat foto’s van de aarde gefotoshopt zouden zijn, ik vraag me af hoe je daar bij komt of wat je bron is voor die veronderstelling.

   • ClairVoyance schreef:

    Danny, Jade is een trol. Een platte aarde trol of een ”de waarheid bestaat niet” trol.
    Volgens de platte aardetrollen bestaat zelfs het ruimtestation ISS niet. (terwijl je deze met een verrekijker duidelijk kunt zien.)
    Dat ISS niet bestaat moeten ze wel zeggen want anders dondert hun platte aarde kaartenhuis in elkaar.

    En wat die branden betreft zou het handig zijn als er gegevens zijn van het aardse magnetisch veld ten tijde van het ontstaan van de vreemde branden.
    Grote kans dat smartmeters in combinatie met een vorm van een DEW een belangrijke factor zijn.

    Ik kan hier nog veel meer over zeggen maar dat doe ik niet want het gaat te ingewikkeld worden vanwege alle disinfo rond DEW, HAARP , lasers etc.
    Ik heb wel een idee hoe het zit, maar ik ga geen heel veel tijd en energie meer in steken om dit uit te leggen omdat de meeste waarheidszoekers toch een veel te korte aandachtsspanne hebben, en daardoor ook nog steeds niet begrijpen wat er op 911 is gebeurd.Terwijl daar alles mee begint. De anomalies van het aard magnetisch veld, hurricane Erin, de seismologische gegevens ten tijde van het ”instorten” van de 7 WTC gebouwen. Aanhalingstekens bij ”instorten”, want de meeste waarheidszoekers geloven nog steeds dat de gebouwen zijn ingestort, terwijl ze moleculair uiteen zijn gevallen en dus tot stof zijn vergaan. Vandaar dus de niet kloppende seismologische data. Anyway, ik ga geen parels voor de zwijnen werpen. Ik ga zelfs geen naam meer noemen, of een linkje meer plaatsen.Ik ben daar al lang klaar mee. Zoek het allemaal maar lekker zelf uit. (Daar bedoel in niet specifiek jou mee Danny, want ik weet niet in hoeverre jij op de hoogte bent van deze kwestie).
    Dat de vuren in Californie met een geheim wapen worden aangestoken staat voor mij wel vast, maar ik beschik niet over voldoende gegevens om te stellen dat het om dezelfde combinatie van wapens gaat als ten tijde van 911. De onderzoeker die mij mijn ogen heeft geopend waarschuwde jaren geleden al voor de verwoestende potentie van smartmeters in alle huizen , GSM masten, UMTS zenders, C2000 antennes in combinatie met een geheim DEW. Ook de zogenaamde chemtrails zijn een gevolg van electromagnetische velden. En dit begrijpende vallen puzzelstukjes van verschillende complottheorieen vanzelf op hun plaats. Maar als de puzzel uiteindelijk af is, is het totaalplaatje voor de waarheidszoekerssheeple nog steeds niet zichtbaar. Maar dan is het ook eigenlijk een beetje te laat.
    En dat allemaal door hersenspoeling in combinatie met ego ( niet kunnen toegeven dat je er naast zat ) en/of een enorm korte aandachtspanne. Dan hebben we het dus over het gevaar van smartphones, ook een van de puzzelstukjes.

    • Riffian schreef:

     @ClairVoyance,
     Ik snap je frustratie! Dr. Judy Wood heeft het al helemaal voorgekauwd en Lt. Col. Tom Bearden eerder waar het op neer komt is dat het gewoon Tesla tech (scalar) is in handen van psychopaten en over de de branden in Californië laat nou de huizen met SMART meter (uitzenden van frequentie) afgefikt zijn..tsja je hebt gelijk misschien moeten we maar stoppen met het delen van links en video’s, want we gaan er straks per slot van rekening toch voor betalen 😀

  • Martin Vrijland schreef:

   De platte aarde AIVD trollen. Ga je schamen.

 8. ZalmInBlik schreef:

  Goede muziek mag niet ontbreken….

 9. Riffian schreef:

  Het is geen geheim dat zogenaamde Scalar waves worden toegepast om weer manipulatie tot stand te brengen. Er worden zelfs mainstream artikelen aan geweid, ach ik zal wel een aluhoedje zijn
  https://www.cbsnews.com/news/inducing-rain-lightning-weather-lasers/

  2/27/2013 — US Navy Labs creates Plasma in the upper Atmosphere using HAARP – HF- high frequency
  In essence, this experiment done by the Navy contradicts ALL the skeptics who said it quote “could not be done” using frequency in the Atmosphere.

  Ironic indeed that the frequency they used from HAARP matches the capability of NEXRAD RADAR.. as they are creating this plasma in the atmosphere using 0-4MHz.. (nexrad pulses between 0 to 12.4MHz putting the HAARP frequency and RADAR frequency on overlapping spectrums)
  Furthermore, separately, we found RADAR is used to generate plasma from a place called SPEAR (in Norway) , they are using RADAR as a ‘heater’ in the same GHz spectrum that NEXRAD RADAR normally operates on when not in pulse mode (2.7GHz to 3.0GHz). Proving RADAR can , and is currently being used to induce effects in the atmosphere — not just observe it.

  Lt. Col. Dr. Tom Bearden bevestigde dit al in de jaren 80, Tesla tech dus zie hier de connectie tussen frontman Musk (SpaceX) en Tesla
  http://www.cheniere.org/books/part1/teslaweapons.htm

 10. Riffian schreef:

  ..nu we toch bezig zijn. Kan alleen de uitzending van RTL niet meer vinden over stoomboten en het ontstaan van wolken, tsja die zullen ze wel hebben afgezonken in het kader van Sinterklaas
  https://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/artikel/3903671/nicolien-kroon-van-luchtmachtmajoor-tot-weervrouw-bij-buienradar
  Mevrouw wijst ff naar een NEXRAD radar alsof het niets is.

 11. Riffian schreef:

  Wat een weertje hè..

  In 1996 en 1997 zijn nieuwe radars geïnstalleerd op een gebouw van de Koninklijke Marine in Den Helder en op de toren van het KNMI in De Bilt. Dit moderne radarsysteem maakt gebruik van het [[dopplereffect]].

 12. ZalmInBlik schreef:

  Heb net op zolder bij moeders met natuurlijk mijn aluhoedje op het volgende projectje in mekaar geknutseld H.E.L. genaamd, tsja je verzint het niet

  HIGH ENERGY LASER WEAPONS
  Australian Aviation & Defence Review, December, 1981

  If we examine physical weapons, whether a club or an ICBM, we’ll find they have one very important factor in common – they damage their target by the release of stored energy: in the first instance, kinetic, in the second, the nuclear binding energy of several kilograms of plutonium. In the absolute sense, a weapon destroys its target by transferring a quantity of energy which the target cannot absorb without damaging itself.

 13. Wilfred Bakker schreef:

  Ben er ook weer even.

 14. Wilfred Bakker schreef:

  Platte aarde kneus update !

  https://youtu.be/AOY5KS1RnDI

 15. Wilfred Bakker schreef:

  Warner Bros 2017

  After an unprecedented series of natural disasters threatened the planet, the world’s leaders came together to create an intricate network of satellites to control the global climate and keep everyone safe. But now, something has gone wrong—the system built to protect the Earth is attacking it, and it’s a race against the clock to uncover the real threat before a worldwide geostorm wipes out everything…and everyone along with it.

  https://youtu.be/EuOlYPSEzSc

 16. Wilfred Bakker schreef:

  Zijn er nucleaire aanslag in opkomst ………..That’s The Question

  https://youtu.be/uPUTSt6C3WM

 17. Zonnetje schreef:

  Het is mij opgevallen dat er ook in Europa veel overlast is van het weer in het bijzonder in Italie met veel financiele schade. Italie op kosten jagen zodat de regering haar verkiezingsbeloften niet kan nakomen? Komt dat omdat er een rebelse Italiaanse regering niet meer naar de pijpen van de EUSSR wenst te dansen. Italia wil een basisinkomen invoeren en pensioenleeftijd verlagen en nog enkele maatregelen in het belang van de bevolking. Het is niet uit te sluiten dat een land op deze manier onder druk wordt gezet door de bankiers.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten