De deepfake ‘spookgezin’ PsyOp voor het afpakken van al uw vrijheden en introductie ‘gedachtenpolitie’ (deel 2)

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 21 oktober 2019 10 Comments

bron: rgcdn.nl

Het is bewonderenswaardig hoe de PsyOp machine alle mogelijke middelen heeft ingezet om deze prachtige ‘spookgezin Ruinerwold’ real-fake life soap in elkaar te draaien. Het is een geweldig filmscript, waarbij zelfs een blog en filmpjes in elkaar gedraaid zijn. Natuurlijk is dat een “paranoïde complotgedachte”, want zoiets doet de staat niet en John de Mol met zijn filmstudio’s als eigenaar van het ANP zou dat natuurlijk al helemaal nooit doen. Die verdient zijn miljarden heus wel op een nette manier en heeft daar geen staatspotje voor nodig.

De prachtige filmpjes van de ‘spookvader’ Gerrit Jan van Dorsten (aka John Eagle) van het ‘spookgezin’ zijn geblurd, want anders denkt u nog dat het een deepfake zou kunnen zijn. U kunt het spannende script bijvoorbeeld lezen in dit volkskrant artikel of hier op Geenstijl. De Telegraaf, als grootste promotor van deze PsyOp, pusht lezers om premium lid te worden. Dat kunt u omzeilen door een artikel in de Incognito Modus (Google Chrome) te openen. Dan kunt u de prachtige jongensboek verhalen (als deze) toch nog gratis lezen.

Er is een geweldige verhaallijn bedacht, die u meesleept in een soort Dan Brown-achtige zoektocht. Wij Nederlanders vinden dit fantastisch. Hier smullen we van. Al is het niet waar, dan is het nog steeds een spannend verhaal. Maar waarom zou zoiets niet waar zijn? Waarom doen de media dan al die moeite? Welnu er zitten enkele dubbele bodems in deze PsyOp. Een PsyOp (afkorting voor: psychologische operatie) tuig je als staat in samenwerking met je media op om het volk te overtuigen van nieuwe wetgeving, die het normaal nooit zou accepteren. Hiervoor moet je ze eerst psychologisch bespelen. Dus verzin je een probleem en blaas je dat probleem tot grote proporties op in de media. Vervolgens lok je via diezelfde media de verontwaardiging onder het volk uit. Op social media staat je trollenleger klaar om iedereen die kritiek heeft onmiddellijk af te zeiken. Dan heb je de massa klaar gestoomd voor de oplossing, die je al die tijd al wilde introduceren. ‘Problem, Reaction, Solution‘ heet dit psychologische spel.

De oplossing die in deze soapserie op de plank ligt, was eigenlijk al van de eerste dag duidelijk: De staat wil achter iedere voordeur kunnen kijken. Waar je nu nog een huiszoekingsbevel nodig hebt van een officier van justitie, moet die drempel het liefst worden weg genomen. Daarvoor moet je dus een probleem creëren in de media, waardoor iedereen denkt “Ja, nee, dat kan echt niet meer hoor. Daar moet echt iets aan gebeuren!” De vader (met die prachtige soapserie bijnaam John Eagle) had daarnaast zijn eigen religie en hield zijn kinderen uit het regulier onderwijssysteem. U ziet hem al: je rekent meteen af met mensen die aan thuisonderwijs willen doen. “De reden voor dit thuisonderwijs zou zijn geweest dat de ‘thuisschool’ waar Gerrit Jan zijn kinderen bracht, ineens de regels van de staat gingen volgen.“, zo melden de media ons in deze soap serie. Kortom: bent u het in de toekomst niet eens met de onderwijsprincipes van de staat, dan bent u gelinkt aan deze zonderling, met de bijnaam John Eagle en wordt u beschouwd als iemand die uw kinderen van de buitenwereld afzondert.

Dus krijgt uw kind op de basisschool te horen dat het geen jongen of meisje is, maar dat het zijn of haar geslacht nog kan kiezen en zich om kan laten bouwen en vindt u dat niet echt leuk en haalt u uw kinderen van school, dan bent u vanaf nu een ‘spookouder’.

Er zitten zoveel dubbele bodems in deze PsyOp. Fantastisch! Eigen water zuiveren en een eigen groentetuin? Dan ben je een zonderling als John Eagle. Hou je van hout en maak je je eigen spullen? Dan ben je een zonderling als John Eagle. Heb je een weblog en schrijf je over spirituele zaken? Dan ben je een zonderling als John Eagle. Dat blog van John Eagle is natuurlijk net zo fake als zijn filmpjes. Prachtig acteerwerk; geweldige scriptschrijvers! Heeft u wel eens een film gekeken en zich helemaal in de film verloren en het gevoel te hebben dat het waargebeurd was? Dat is nu ook gaande. De filmstudio’s van John de Mol hebben alle middelen om een film te creëren. Wie vertelt u dat feit en fictie niet vermengd worden als John de Mol over alle technische middelen beschikt om deze soap in elkaar te draaien? “Ja, maar ze hebben allemaal getuigen die de man of de familie kenden“. Ja, net als in de film. U moet zich echt eens gaan verdiepen in het principe van deepfakes. Je kan mensen levensecht en ‘echt bestaand’ doen lijken in filmpjes, interviews, in een voorgeschiedenis, in een gehele social media historie, beeld, geluid, jong, oud, enzovoort.

Veelvuldig heb ik hier de technieken besproken waarmee deepfake personages gecreëerd kunnen worden. Voor de nieuwe lezers herhaal ik dat hier graag nog even. Als u namelijk dagelijks het nieuws volgt, is het uitermate belangrijk dat u kennis van dit onderwerp neemt, omdat u zult zien welke technieken er bestaan om eenvoudig het volk te bespelen. Zeer eenvoudig.

Deepfakes worden gemaakt middels GAN (Generative Adversarial Networks) softwaretechnieken. Dat is kunstmatige intelligente software die, uit het niets, gebaseerd op meerdere AI systemen in een netwerk, personages creëert. AI is Engels voor Artificial Intelligence; wat staat voor kunstmatige intelligentie. Een ander AI netwerk test vervolgens de door het eerste netwerk gecreëerde beelden en wijst ze af of keurt ze goed. Door dit in een cyclus te doen worden de personages met iedere stap realistischer, waardoor je uiteindelijk compleet fictieve personen kunt genereren die op gewone alledaagse mensen (die je zo maar op straat tegen zou kunnen komen) lijken. Wilt u exact weten hoe dit werkt, kijk dan eerst even onderstaande video van NVIDIA (de bekende grafische kaart producent voor pc’s).

Het is niet alleen nuttig om te weten dat deze deepfake techniek bestaat, maar ook op welke manier een deepfake personage gebruikt kan worden in bijvoorbeeld filmpjes of voor het genereren van social media profielen (inclusief een hele voorgeschiedenis; inclusief foto’s en filmpjes en likes van andere deepfake social media profielen). Zo kunnen social media discussies online eenvoudig bewaakt worden door “thuiswerkers” of medewerkers van bijvoorbeeld een telemarketingbureau, waarbij de personages met wie u discussieert zich mogelijk verschuilen achter zo’n deepfake profiel (waarvan het vriendennetwerk ook weer gevuld is met deepfake profielen). Zij kunnen mensen op hun tijdlijn aanvallen in discussies om zo het sentiment onder het volk in een bepaalde richting te sturen.

Laten we alle toepassingsmogelijkheden eens bekijken, maar voordat we daar aan beginnen is het nuttig om te weten dat de game en filmindustrie, maar ook tv-producenten al veel langer over dergelijke technieken beschikken. Echter wordt het werk nu dusdanig vereenvoudigd dat je het op een huis-tuin-en-keuken pc zelf kunt.

Toen Paul Walker halverwege de opnames Fast and Furious 7 overleed, werd het bedrijf Weta Digital ingeschakeld om de verfilming van Paul Walker te voltooien. Op basis van een combinatie van methoden zoals oude beelden, body scans van Paul’s broers en digitalisering van Pauls hoofd, wist Weta Digital Paul Walker weer tot leven te wekken. Onderstaand filmpje geeft een  samenvatting van hoe dit werkte.

Al jaren bestaat de 3D motion capture techniek waarbij acteurs pakken dragen om hun bewegingen vast te leggen om er vervolgens via CGI (digitaal) gecreëerde personages overheen te leggen. Dat is vergelijkbaar met de techniek die voor Paul Walker werd gebruikt, alleen dan met levende acteurs die een motion capture pak dragen. Ook die techniek is nu beschikbaar voor mensen met een laag budget (zie onderstaande video), maar een goed voorbeeld van een film waarin deze techniek al werd gebruikt is de film Avatar uit 2009 (zie hier).

NVIDIA heeft het gebruik van deze pakken en CGI techniek feitelijk al ingehaald, omdat zij gebruik maakt van neural networks om de software te trainen. Feitelijk is dit dezelfde techniek die achter de deepfake gezichten schuil gaat. NVIDIA is inmiddels niet alleen in staat om dus niet-bestaande-gezichten te genereren, maar kan met een camera door een stad rijden en er (real time) een winter landschap van maken. Dergelijke technieken kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om de AI software van zelfrijdende auto’s te trainen op wisselende weersomstandigheden, maar ze kunnen ook worden gebruikt om een motion capture pak overbodig te maken. Een eenvoudige GoPro camera of webcam is al voldoende. Kijkt u even vanaf 1:03 min. in onderstaand filmpje om te zien hoe dat werkt.

Nu zult u wellicht denken dat de mogelijkheid om dit realtime te doen niet bestaat. Think again. We hebben dus hierboven al gezien dat het mogelijk is om niet-bestaande personen via Generative Adversarial Networks te creëren. We weten nu dat zowel een stadsomgeving als een personage via neural networks gegenereerd kunnen worden. De vraag is alleen nog of dat ook real time kan. Daar komt de techniek van de real time facial reenactment om de hoek. Dat bestaat al voor een eenvoudige thuis-pc sinds het jaar 2015 (zie onderstaande filmpje).

Alles bij elkaar opgeteld kunnen we dus wel stellen dat het al jarenlang mogelijk is om deepfake video’s te genereren. De techniek is nu echter zo vereenvoudigd door de opkomst van Generative Adversarial Networks, neural networks en real time facial reenactment, dat je eigenlijk in enkele minuten tijd een gehele voorgeschiedenis van een niet bestaand persoon kunt maken, een live interview van die niet bestaande persoon in elke willekeurige omgeving vanuit elke willekeurige camera’s invalshoek en elke weersomstandigheid kunt maken.

Wat zijn hiervan de implicaties? Om te beginnen kun je dus eigenlijk wel stellen dat je al sinds jaar en dag geen video meer 100% kunt vertrouwen. Bekijk hier hoe lang CGI technieken al worden toegepast in de filmindustrie. Op dit moment is het echter zo eenvoudig dat iedereen met een budget van een paar duizend euro dit al kan doen. Gaan we er vanuit dat de media eerlijk zijn, dan mogen we aannemen dat zij dergelijke technieken niet al jaren toepassen. Als we echter rekening houden met de mogelijkheid dat overheden psychologische operaties inzetten om het volk psychisch in de acceptatiemodus van nieuwe en strengere wetgeving te brengen, dan moeten we ons beseffen dat er technisch gezien al jarenlang niets in de weg staat om nepnieuws te produceren. In dat kader is het erg interessant om te weten dat ‘s lands grootste persbureau (het Algemeen Nederlands Persbureau; afgekort ANP) in handen is van een tv-producent (die ook nog eens miljardair is). Hoe groot moet ons vertrouwen zijn om zeker te weten dat deze technieken dus niet al jaren worden toegepast?

Het lijkt erop dat de media naarstig op zoek zijn om het lek te dichten dat Martin Vrijland in de bodem van het grote mainstream media schip geslagen heeft. Sinds enkele jaren licht ik namelijk toe hoe media beelden kunnen manipuleren. Jort Kelder en Alexander Klöpping mochten daarom in het tv-programma Kelder & Klöpping laten zien wat deepfakes zijn. Ook het radioprogramma Beeldbepalers (perceptiemanagers dus) van BNR Nieuwsradio kaartte recent aan waar ik al zolang over schrijf. Duidelijk is dat steeds de paniek merkbaar is en dat de programmamakers de kijker en luisteraar moeten proberen aan boord te houden. U moet blijven vertrouwen in de media en in de democratie, want er is niets ergers dan dat het gepeupel in opstand komt (om in de woorden van Jort kelder te spreken).

Natuurlijk is de “oplossing” voor dit alles dat overheden en tech-bedrijven gaan proberen een soort watermerk aan filmpjes toe te voegen, zodat ze op echtheid gecontroleerd kunnen worden. De vraag is alleen dat wanneer overheden zelf al jaren nepnieuws gebruiken om wetgeving door te drukken en het volk te bespelen of dat watermerk dan wel zo betrouwbaar is. Gaat een slager zijn eigen vlees afkeuren? Nee, natuurlijk niet. Al het nieuws uit de koker van de John de Mol, het NOS, de Telegraaf enzovoort is natuurlijk altijd volledig betrouwbaar en eerlijk geweest! Kuch. Denkt u nu echt dat John de Mol vandaag of morgen een keer op tv verschijnt om te zeggen: “Sorry dames en heren, ik heb nepnieuws gemaakt met al die tv-studio’s en software die ik tot mijn beschikking heb. Ik heb u nepnieuws voorgeschoteld en met psychologische operaties bespeeld op kosten van de belastingpot en mijn zakken lekker gevuld“? Nee, natuurlijk niet. En u moet natuurlijk vertrouwen houden in de media en in de overheid, want op wie moet u anders nog vertrouwen? Lees hier

Mogelijke deepfake toepassingen:

 1. deepfake social media profielen
 2. foto’s en filmpjes van vroeger inclusief familie en vrienden
 3. live interview met een niet bestaand persoon
 4. beelden van beveiligingscamera’s
 5. video als bewijsmateriaal in het nieuws (nepnieuws producties)
 6. enzovoort

We kunnen dus met zekerheid zeggen dat er technische gezien niets in de weg staat om een ‘spookgezin’ PsyOp in elkaar te draaien. Dat is slechts een kwestie van enkele maanden voorbereiding. Natuurlijk zult u nog kunnen denken: “Ja, maar dat pand in Zwartsluis was toch echt een speelgoedzaak?” Bent u wel eens in Zwartsluis geweest? Denkt u dat er een haan is die daar ook maar naar kraait?

De staat zal deze PsyOp vermoedelijk tevens gebruiken om een soort richtlijn voor ‘afwijkend gedachtegoed’ op te stellen. Daarmee is de George Orwell 1984 gedachtenpolitie zo goed als een feit. Het volk wordt net zo klem gezet als de benen van Peter R. de Vries op een Transavia vlucht. Lees hier het vervolg in deel 3.

Bron linkvermeldingen: bnr.nl, wikipedia.org, volkskrant.nl, geenstijl.nl, telegraaf.nl, telegraaf.nl

129 Shares

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Als iets overduidelijk Fake is…heb je altijd nog de staatstrollen die de reacties bewaken:

  https://www.dumpert.nl/item/7775595_5d87c425

 2. ZalmInBlik schreef:

  Waar ik in mijn directe omgeving al decennia voor waarschuwde dreigt nu uit te komen. Al die dooddoeners “Ach het zal zo’n vaart niet lopen.” , “De staat is hier om ons te beschermen.” , “Wij zijn in de meerderheid en zij niet.”
  Aanhakend op dat laatste heb ik voorgesorteerd en ben ik geëmigreerd omdat ik tot de conclusie was gekomen dat de gemiddelde neanderlander nou niet bepaald ontwaakt is en er dus geen sprake kon zijn van een ‘meerderheid’ in Madurodam.

  Het moet kennelijk zover komen dat de politie deuren kan intrappen op aanwijzing van een lokale NSB’er cq. Inoffizieller Mitarbeiter en je kinderen kan wegnemen zonder zich te moeten verantwoorden. En met alle technologie voorhanden is het een koud kunstje je huis op afstand te scannen en alle obstakels weg te nemen.

  En zo kan het zijn dat een minderheid over een massa schapen kan blijven waken…Waakzaam en Dienstbaar. Madurodam, het oogt allemaal kalm en gemoedelijk maar er heerst een verraderlijke onderstroom…

  “Aufmachen zum Verhör”

 3. Martin Vrijland schreef:

  Nog zo’n verward persoon die had kunnen worden afgevoerd in de psychulance als familie of buren de politie hadden kunnen waarschuwen en de Edith Schippers wetgeving geregeld was, zodat iedereen die enigszins afwijkend is ter observatie opgesloten had kunnen worden.

  Wedden dat het ook iemand was die complotten aanhing?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/544255222/echtpaar-dood-gevonden-in-woning-hengelo-zoon-aangehouden

 4. ZandInOgen schreef:

  het is natuurlijk niet de bedoeling dat je als gezin onder de radar blijft in madurodam. Zoals een goede burgerslaaf betaamt dien je op de radar te blijven en zoveel mogelijk belastingen af te dragen en altijd tot de beschikking te staan en ter wille te zijn van die slavenhouder.

  Hoe kon het gezin uit Ruinerwold zolang onder de radar blijven?
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4892126/vader-gezin-ruinerwold-ligt-gevangenisziekenhuis

 5. Schoen Veter schreef:

  Sterk artikel weer Martin! Top geschreven.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten