De doden van de aanslag te Utrecht bewijzen toch wel dat het geen PsyOp kan zijn?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 19 maart 2019 32 Comments

bron: parool.nl

Hoewel alles er op lijkt dat we hier met een goed getimede PsyOp (psychologische operatie) te maken hebben gehad, zo een dag voor de verkiezingen, zijn er dan toch de overtuigende verhalen over echte doden. Waar hoort en ziet u die verhalen? Juist: in de media. En natuurlijk ziet u op social media ook de “echte profielen” met echte vrienden en familie voorbij komen die verdedigen dat ze de slachtoffers en nabestaanden kennen. Natuurlijk moet u helemaal zelf uitmaken of u in zo’n aanslag gelooft of niet, maar ik blijf wijzen op de middelen en mogelijkheden die overheden en media in handen hebben om de massa te bespelen. Zij kunnen social media profielen volledig uit het niets (doch met een geloofwaardig netwerk) creëren. En dus kunt u niet meer met stelligheid zeggen of diegenen die reageren onder uw Facebook post met een opmerkingen als “Het is echt waar, want het zijn mijn buren” of “Ik ken die man want mijn zoontje zit daar op school” (enzovoort), ook daadwerkelijk echt bestaande personen zijn. En daarnaast hebben we nog een groot netwerk van Inoffizieller Mitarbeiter die de getuigen-trom roffelen wanneer nodig.

Media zijn bij uitstek het propagandakanaal van overheden en zij tonen u mensen en beelden die zij u kunnen (en willen) tonen om uw perceptie van de wereld te sturen. Van social media hebben we (via diezelfde media) de indruk gekregen dat er hele Russisch trollenlegers bestaan die de stemming op Facebook en Twitter met nepprofielen beïnvloeden, maar dat dit door de gevestigde orde eveneens gebeurt, wordt natuurlijk ontkent. Feitelijk kun je met stelligheid zeggen dat alle technische middelen bestaan om letterlijk alles in scene te zetten en de sturing van de perceptie via zowel de media als social media tot in de fijnste details te realiseren. Niet uit te sluiten is tevens dat in een PsyOp simpelweg gewerkt wordt met gecompromitteerde personen. Dat kan voor zowel daders als slachtoffers (en getuigen) gelden. Daar moet dan de geldbuidel wel enigszins rammelen, want je moet mensen waar nodig een nieuwe identiteit en bestaan in een ver land geven. Het belang en de impact van dergelijke operaties is echter groot en dus kun je ook verwachten dat het wat mag kosten. Het gaat tenslotte om de onomkeerbare introductie van politiestaatmaatregelen waarmee miljoenen in toom gehouden kunnen worden.

Als we echter beelden van rouwende nabestaanden of verwanten zien, dan neemt de emotie het al snel over en gooien we het concept dat er sprake is van een PsyOp liever toch maar in de prullenbak. Mijn zegen heeft u, maar ik denk dat het belangrijk is om te beseffen dat er technisch en financieel gezien niets in de weg hoeft te staan om de massa te bespelen met nepnieuws via de mainstream kanalen. Het komt tenslotte toch uit de belastingpot.

Het was in ieder geval opmerkelijk dat er sprake van een landelijke OV staking was en dat velen hierdoor maar gewoon thuis bleven. De locatie van de aanslag was ook een opmerkelijke, omdat het eigenlijk best wel een uithoek betrof (waarom kies je niet hartje centrum?). Bovendien is de impact van een eventuele aanslag op een stakingsdag naar verwachting natuurlijk niet zo groot dan wanneer je een normale werkdag en een drukke locatie kiest. De verhalen van de getuigen zijn wel erg vaag, waarbij de indruk wordt gewekt dat ze het allemaal niet zo scherp meer op het netvlies hebben, maar wat is er nou precies gebeurd? Werd de vrouw vanuit de tram doodgeschoten en toen zagen ze de vrouw daar liggen? Dus heeft Gökmen Tanis dan vanuit de tram door het raam lopen schieten? De een hoort plop plop plop (geluidsdemper) en de ander hoorde pang pang pang (geen demper). Dus je schiet iemand vanuit de tram dood; vervolgens wordt er aan de noodrem getrokken (of de tramchauffeur remde), maar de vrouw lag al naast (of achter?) de tram en dan gaat iedereen naar buiten en begint Gökmen weer te schieten? Hoe kwam die vrouw dan buiten de tram? En waarom zou ze midden op een 24 Oktoberplein buiten de tram lopen? Of is ze eruit gesprongen terwijl de deuren nog dicht zaten? Of heeft Tanis buiten de tram op haar geschoten om vervolgens in te stappen (terwijl de deuren dicht zaten en de tram reed) en daarna weer uit te stappen? Vreemd (zo niet onmogelijk) en vaag verhaal, vindt u niet?

bron: facebook.com

Getuige Daniel Molenaar speelt een belangrijker rol in dit verhaal. Waarom zijn er overigens steeds maar 2 getuigen in de media? De tram (op OV stakingsdag) had toch wel meer passagiers die iets gezien hebben? Daniel Molenaar is wel een heel interessante getuige. Hij heeft namelijk een opleiding aan de Universiteit van Utrecht gevolgd en niet zomaar een opleiding. Hij studeerde Nieuwe Media en Digitale Cultuur. Hij moet dus wel het nodige weten van hoe je deep fakes kunt maken, maar dat terzijde. De universiteit van Utrecht is het bolwerk van Prof. dr. Beatrice de Graaf (een adellijke naam natuurlijk). In 2004 promoveerde zij aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over de DDR, wat met name interessant is, omdat dit het tijdperk van de Inoffizieller Mitarbeiter was. Mensen die feitelijk een dubbelrol vervulden voor de Oost Duitse geheime dienst. Het idee dat dit in Nederland niet gebeurt en dat dit fenomeen compleet verdwenen is, is misschien wel de grootste illusie die we moeten doorprikken.

De andere getuige is een jongen genaamd Nicky van Grinsven. Deze getuige mag het ‘Allah Akbar’ verhaal spinnen. Hij heeft dit Gökmen Tanis wel horen zeggen (in tegenstelling tot Daniel Molenaar). Tanis moet wel een slecht schutter zijn geweest om Nicky op 15 meter (getuige zijn verhaal bij Nieuwsuur) te hebben gemist. Als je dan toch aan het schieten bent, doe het dan goed, zou je zeggen. Maar het Allah Akbar verhaal is mooi voer voor de verwarring “is het nu wel of niet terreur en is het misschien een doorgedraaide ex-jihadist“. En dat is weer mooi voer voor het opstoken van het links versus rechts krachtveld in de politiek (en de schapen die blijven stemmen op de valse hoop op partijen die hen deze keer misschien wel eens echt gaan vertegenwoordigen).

We kunnen met zekerheid stellen dat zo’n aanslag de noodzaak van terreurmaatregelen even opnieuw bekrachtigt. Ook zijn er wat nieuwe tools geïntroduceerd, zoals het uploaden van telefoonbeelden naar een site van politie (en dus niet naar scoial media; lees ‘censuur’), de introductie van ikbenveilig.nl en een Facebook safety check knop waarmee je in 1x je vrienden kunt laten weten dat je nog leeft (lees ‘big data’). De politie heeft voor het eerst drones gebruikt om de dader te zoeken en de overheid kon testen hoe braaf de burgers binnen bleven na een oproep en implementatie van dreigingsniveau 5. De afgelopen jaren is het volk al gewend geraakt aan dreigingscodes middels de weerberichten (code geel, code rood, enzovoort) en nu dan met “echte terreur”.

Inmiddels duiken de argumenten op dat er toch reden was om aan terreur te denken, want de broer van Gökmen zou kunnen worden gelieerd aan een extremistische kalifaat club uit Turkije (zie hier). Dat is natuurlijk om de verwarring nog even hoog te houden en toch de deur richting terreur open te houden. Dat Gökmen geen enkele relatie met de slachtoffers zou hebben, is daarin ook weer een extra argument voor de terreur-optie (maar waarom dan gericht 1 persoon aanvallen?). Daarnaast is er (deze keer geen paspoort) een briefje gevonden in de Renault Clio die Gökmen gebruikt zou hebben om weg te komen. Citaat RTL Nieuws: In de rode Renault Clio die hoofdverdachte Gökmen T. na de aanslag gebruikte, werd een briefje gevonden dat daarop zou wijzen, meldt het Openbaar Ministerie. Ook ‘de aard van de feiten’ zou dat bevestigen. Gökmen was natuurlijk door gesnoven met coke en vergat in de stress een belangrijke notitiebriefje mee te nemen. We zullen zien wat hier nu weer van gemaakt wordt. We hebben daarnaast natuurlijk het verhaal van de vriendin die Gökmen kent als coke snuiver en ook de uitzending van Pauw & Jinek liet gister een beeld zien van een wispelturige onvoorspelbare man die veel drugs en alcohol gebruikte. En zo wordt de gehele media rel afgewend op een wellus nietus discussie over wel of niet terreur, terwijl de systemen even een dag goed getest zijn en het nut van de politiestaat er nog maar eens even flink ingewreven is.

Bron linkvermeldingen: ad.nl, rtlnieuws.nl, ad.nl, uu.nl, npostart.nl, nos.nl, volkskrant.nl, bright.nl, geenstijl.nl, herhaling.nl

986 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (32)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  Goed dat je er zo bovenop zit. Haal de slaven maar uit hun trance. Wordt moeilijk dat wel. Is al bekend wie de advocaat is in deze zaak? Een advocaat die goede contacten heeft met de Staat? Die vaker zaakjes toegeschoven krijgt? Het loont om vriendjes te zijn met de staat.

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik zou het liever media-hypnose willen noemen. Mensen zijn onder hypnose van het hypnose apparaat dat ze met argumenten en beelden letterlijk onder hypnose brengt (waarin de heen-en-weer beweging een belangrijke methode is). Vandaar ook het heen-en-weer slingeren met verhalen over terreur of relationele problemen etcetera. Vandaar ook de draaiende cirkels bij het NOS journaal en het heen en weer lopen van de nieuwslezer en weerman/vrouw.

   Hoe vertel je mensen onder hypnose dat ze een zure citroen staan te eten terwijl de hypnotiseur ze vertelt dat het een warme zoete mango is? Bij Rasti Rostelli is dat natuurlijk allemaal erg grappig, maar dat we in het echte leven net zo onder hypnose gebracht en geprogrammeerd worden, beseffen maar weinigen.

 2. Zonnetje schreef:

  Klopt, pionier expert hypnose Milton Erickson is daar flink mee bezig geweest. Het omzeilen van het bewuste door het onbewuste aan te spreken. Dit is later verfijnd door Tavistock en uiteraard wordt dit toegepast door the usual suspects om de maatschappij te conditioneren, sociaal te engineeren (brainwashen) met hun psychologen, denktanks werkzaam bij verschillende ministeries enz.

 3. Camera 2 schreef:

  Bespreek dit maar eens bij het koffieapperaat, ipv terreur of familiekwesties (je weet het niet he)

  Bespreek dit maar eens:

  Het feit dat bij de meest onafhankelijke site van Nederland het Vimeo kanaal gesloten is wijst op een dictatuur pur sang.

  De bloedigste filmpjes van andere sites en afgrijselijke beeldmaterialen staan op Vimeo en laten we het nog niet eens over de funzige porno sites hebben, die kanalen mogen blijven.
  Die blijven allemaal op het internet alle kanalen met dergelijke vieze films die je hersenen doen ziek worden blijven. Voor kinderen soms te afschuwlijk…

  MAAR MAAR MAAR

  Het Vimeo kanaal van de Heer Vrijland is deze week van het internet gehaald, zonder waarschuwing zoals hij zelf aangaf in vorig artikel.

  Dat is meer dan een bewijs dat we in een totalitaire dictatuur leven.

  De media mensen die de macht hebben zouden eens en mass herkozen moeten worden (ipv de nep politieke theatergroepjes) alle verrotte appels eruit stemmen uit Medialand en laten we daar eens verkiezingen over houden, want kom op we weten nu toch wel dat de politiek (theatergroepjes) pootjes ophoudt naar de Jinek Pauw en de Nieuwkerkjes shows, De Media spoelt de hersentjes van ons.
  De bloedigste films mogen ze vertonen op TV en internet

  Maar de Heer Vrijland z’n Vimeo kanaal wordt keihard zonder aankondiging geëlimineerd, een rechtzaak waardig voor een democratisch land, ZOU JE ZEGGEN

 4. Iberi schreef:

  Deze uiterst gerafineerde operatie in Utrecht staat welgedelijk in verband met de operatie in Nieuw Zeeland. Ik verwacht dan ook in de komende jaren soortgelijke operaties en escalaties in met name het westen in de aanloop naar 2023. De media zal zorgen voor een groeiend anti-Turks sentiment bij de bevolking.

 5. Ikke schreef:

  Ik vroeg me nog af of 18 maart een speciale dag is?
  3 jaar geleden op 22 maart was er de aanslag op Zaventem. Toen ik die datum wilde terugzoeken, vond ik nog het volgende vage verhaal over die aanslag:
  https://www.ad.nl/buitenland/autopsierapporten-slachtoffers-aanslagen-brussel-gestolen~abfaeda9/

 6. ZalmInBlik schreef:

  Nee RTL Bertelsmann AG, Tanis handelde in naam van de AIVD die op hun beurt trouw zweren aan Willy 🙂

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4647616/gokmen-aanslag-utrecht-schietpartij-terroristisch-terreur-tram

 7. Riffian schreef:

  Een belangrijke moslimgeleerde die zegt wat er nu gebeurd wereldwijd te maken heeft met de aanloop naar de 3e wereldoorlog en hij beweert dat Istanbul (Constantinopel) hierin een centrale rol zal spelen. Verdeel en heers dus..eens wachten waar ze de as vrijdag de 22e mee komen aanzetten, Tower Bridge op, Westkust VS? Wie zal het zeggen..

 8. ZalmInBlik schreef:

  Zo dat komt goed uit hè Trollongren, zie je niet dat deze ambtenaartjes het beste voor hebben met het klootjesvolk..?

  “De CTIVD stuurde in november een verzoek naar de Tweede Kamer om ook staatsgeheime informatie die tussen landen wordt uitgedeeld te kunnen inzien en bespreken. Door de geheimhouding te verminderen, willen de vijf waakhonden hun toezicht op de geheime diensten verscherpen.”
  https://www.nu.nl/internet/5799042/kabinet-bezwaren-inzien-staatsgeheimen-door-waakhonden-geheime-diensten.html

  • Zonnetje schreef:

   Ik moet daar om lachen alsof veiligheidsdiensten het achterste van hun tong laten zien aan de ‘ toezichthouders’ EN aan ministers. Daarbij ‘ toezichthouders’ willen ook niet alles weten ondat ze dan wetenschap hebben van misdrijven en zelfs medeplichtig zullen worden van misdrijven enz. Wie controleert de ‘ toezichthouders’? Poppenkast.

 9. mb. schreef:

  Beetje aparte kleur baard (foto parool)

 10. Manuel Chaguaceda schreef:

  Zeer interessante analyse maar laten we edoch eerst geduldig de ‘single bullet’ versie afwachten… 😉

 11. “Vluchtauto” was van een rampentoerist ! dader vlucht schrijft terloops schrijf een brief naar “broeders” ? vervolgens betaald de dader een rekening met de telefoon van een “vriend” ?

 12. Manuel Chaguaceda schreef:

  Soms weet je niet meer of iets toevallig is. Inval Trumanlaan. Amerikaanse president of Trumanshow? Aanslag moskee in Christchurch. Moskee en Christuskerk?

  • Camera 2 schreef:

   @mb.

   Zeer hartelijk dank, alhoewel de hoaxes steeds waterdichter gepresenteerd worden hebben dit soort
   analyses heel veel zin en is de Media/Macht toch wel bang voor, minuut 18;35 duidelijker kan het niet

 13. EenOogOpen schreef:

  Terroristen die als doel hebben zo veel mogelijk dodelijke slachtoffers te maken wordt er veelal vermeld. Deze terrorist sloeg dan wel op een rustige plek toe, waar je het dan niet zou verwachten. Frappant is dan wel dat ze niet toeslaan bij de Gay pride, Dodenherdenking of Koningsdag bijvoorbeeld. Als echte terrorist zou je dan midden in de menigte je acties doen. Net als een Call of Duty pak je het dan aan zoals de Nieuw Zeeland psyop. En ook als je zo tegen de mensheid bent zoals IS waarom pak je dan geen kerncentrale? Dring door de beveiliging heen, gijzel een medewerker die de kettingreactie in gang zet of blaas die reactor anders op. Dat deden ze schijnbaar met oliepijpleidingen dan kan dat toch ook wel bij voeten van hoogspanningsmasten en installaties zoals bij Nuon. Maar dan gebeurt het allemaal ineens niet. Tijdens zo’n feestdag zou het dan kunnen veranderen in een ongeregisseerde chaos, ze moeten wel de controle blijven behouden anders loopt het niet op rolletjes zoals gepland.

 14. okkie schreef:

  Wat mij opvalt is dat er bar weinig bekend is over de slachtoffers. Zelfs de kranten schrijven er vrijwel niet over. Daar waar een model onlangs was overleden en iedere dag een artikel over werd geschreven wordt er niets geschreven over deze “slachtoffers”. 1 ervan is ene 19-jarige Roos Verschuur.. Maar wanneer ik deze naam Google dan vind ik vrijwel geen informatie over haar. Je mag toch verwachten dat een 19-jarige die geboren en getogen is in een technologisch tijdperk actief is op Social Media. Geen Facebook account, geen instagram account, geen snapchat account. Enige foto’s die je tegenkomt op Google zijn de foto’s die de kranten hebben gebruikt.
  Geen vriendinnen die een gezamelijke foto met haar plaatsen met teksten zoals ik zal je missen etc etc.
  of ik zoek helemaal verkeerd. Maar dit zaakje stinkt aan alle kanten.

 15. Martin Vrijland schreef:

  Oow dus we mogen niet weten wie het is, zodat we niet kunnen checken of ze wel echt bestaat?

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3349245/vrouwelijk-slachtoffer-21-utrecht-uit-ziekenhuis-ontslagen

  • gronz23 schreef:

   Ze heet Melanie (AD), doen ze toch ook express? Wat vaag doen over de persoon, die dan zogenaamd toch wel echt blijkt te bestaan na wat uitpluizen. De Stichtingmevrouw Martje heeft allerlei berichten verwijderd (waarin ik verwees naar de bestuurder van de stichting, haar eigen vader) … een andere vrouw had het over een zus en moeder van Roos die er ook nog zouden zijn. Lekkere familie heeft ze dan, zo van ‘de buurvrouw regelt alles’. Dirk Kleppe(bestuurder) en de uitvaartbegeleider René Werner hebben een verleden als financieel adviseur.. Vader René Verschuur heeft FB maar slechts 1 andere Verschuur, ene tante Lenie, die zelf ook weer geen andere Verschuurs heeft. Laatste foto vader met dochter is van 2014….

 16. Zonnetje schreef:

  Tja, waarom is de wet op de ‘ privacy’ aangenomen. Niet om de burger te beschermen maar zodat de overheid zoveel wat haar uitkomt geheim kan houden voor de gewone bevolking wat de overheid uitkomt.
  Ik zie dat het slachtoffer, zo noem ik haar even, inmiddels een usual suspects advocaat in de arm heeft genomen. Wat weten zij elkaar te vinden zodat het script voortgezet kan worden.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten