De hier lang voorspelde economische crash is aanstaande: fijne kerstdagen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 24 december 2018 26 Comments

bron: mic.com

Niet alleen deed ik in december vorig jaar de voorspelling dat de Amerikaanse (en daarmee de wereld-) economie zou gaan vallen. Dit deed ik ook al tijdens de verkiezingen van Donald Trump. De renteverhoging van de FED, de Amerikaanse centrale bank, van afgelopen week, lijkt het laatste zetje te hebben gegeven. De beurzen zijn al maanden aan het kelderen en er lijkt geen hoop meer.

Ik voorspelde dat Trump zou worden gebruikt om de door de centrale banken opgeblazen schuldenbubbel te doen imploderen. De leningen, uit honderden miljarden bijgedrukt geld, die renteloos aan grote bedrijven werden verstrekt, werden jaren gebuikt om eigen aandelen op te kopen, waardoor het economische goed leek te gaan. Mensen zijn immers geneigd om de beurzen als graadmeter voor de economische welvaart te zien. Dat was allemaal fake. De koersstijgingen waren niet gebaseerd op geweldig goede cijfers van die bedrijven, maar simpelweg het resultaat van het opkopen van eigen aandelen met ‘gratis geld’. Trump kan nu als schuldige aangewezen worden voor datgene wat de centrale banken hebben gecreëerd, maar dat was zijn taak dan ook.

Politici zijn slechts pionnen in het grote spel. In meerdere artikelen lichtte ik andermaal weer eens toe dat het Amerikaanse rijk (gepland) gedoemd is om te crashen. We gaan een grote verschuiving zien, waarbij het Ottomaanse rijk zich zal gaan herstellen. Ook dit voorspel ik al enkele jaren (voordat iemand er ook maar over schreef). Dit zal gepaard gaan met de teloorgang van de macht van de VS.

Het is bijna zover. Ik had november 2018 verwacht, maar het wordt nog even gerekt en gestrekt. Reken echter op Venezolaanse toestanden beginnende in de VS; overslaande naar Europa. Onze portemonnee zal hard geraakt worden. En waar de ene reus valt, zal de andere reus uit zijn honderd jarige slaap herrijzen. Het Ottomaanse rijk staat onder Erdogan aan de vooravond van een overname van Europa. Eerst moet de chaos er echter nog even goed inhakken. Onder Erdogan zien we een vergelijkbare militaire opbouw in Turkije als die we in de jaren ’30 van de vorige eeuw onder Adolf Hitler in Duitsland zagen.

Alles is gepland. Onder Adolf Hitler werd het alibi geschapen voor de oprichting van de staat Israël in Palestina. Dit was nodig om de moslimwereld tegen de haren in te strijken. Ook dat zal de komende tijd tot een climax komen. Met de afbrokkelende macht van de VS, zal Israël meer op zichzelf aangewezen zijn. Ook de NAVO dreigt uit elkaar te vallen.

Dit alles past naadloos in Albert Pike’s script uit 1871, waarin hij, in zijn brief aan kompaan Giuseppe Mazzini, drie wereldoorlogen voorspelde. De eerste twee daarvan zijn uitgekomen. De derde is nu in de maak, maar zal (in tegenstelling tot wat velen verkondigen) niet een oorlog zijn tussen de NAVO en Rusland. De derde wereldoorlog zal draaien om Jeruzalem. Deze oorlog zal plaatsvinden na de inname van Europa door Turkije. Dan zal het islamitische kalifaat onder leiding van Erdogan optrekken naar Jeruzalem.

Tussentijds gaan we misschien nog mee maken dat Israël de tempel zal proberen te herbouwen. Dat zal allemaal koren op de molen zijn voor de religieuze eindtijd strijd, zoals voorspeld in de grote religieuze geschriften. Dat duidt er dan ook op dat er sprake is van een zich ontvouwend script.

Ik verkondig al enkele jaren dat 2023 waarschijnlijk het jaar zal zijn waarin het Ottomaanse rijk hersteld moet zijn. Leest u dit artikel op Zerohedge nog even, om de bevestiging van dit jaartal te zien en de rol van Erdogan bekrachtigd te krijgen. Als dat Ottomaanse rijk de volle grootte moet krijgen als omschreven, betekent dit automatisch dat Israël aangevallen zal worden. Dat zit er dus de komende 4 jaar aan te komen.

Ondertussen moeten we ons voor de korte termijn echter druk maken om een instortende wereldeconomie. Dat zal tot een chaos leiden als nooit te voor. De gele hesjes protesten zijn nog maar een voorproefje. Sterker nog; ik denk dat die beweging nu gepusht wordt om de vlam in de pan te doen slaan. Een totale financiële crash en het vallen van de dollar (met de euro in haar kielzog), zal alles op zijn gat leggen. Dat betekent dat we in de VS en in Europa gaan zien, wat we de afgelopen jaren in Venezuela gezien hebben: hyperinflatie en lege schappen.

Geen fijne kerstboodschap, maar ik heb het lang tevoren voorspeld dus u had zich voor kunnen bereiden, ware het niet dat velen Martin Vrijland maar als een rare complotdenker beschouwen. Niet getreurd: deze crash is gepland en is niet alleen bedoeld om een machtsverschuiving te realiseren, maar ook om een nieuw financieel stelsel te introduceren. Dat zal waarschijnlijk een crypto currency systeem zijn. Of dat de bitcoin zal zijn of een compleet nieuwe cryptomunt is niet keihard te stellen. Sowieso zullen we echter een vlucht naar de Bitcoin gaan zien als mensen bang worden dat banken om zullen vallen. En dat dit gaat gebeuren is onherroepelijk. Bail-in, bail-out (burger betaalt). U kent het wel.

Mijns inziens wordt het dus tijd om te hamsteren en doet u dat dan vooral voor een hele lange periode, want de komende crisis zal zwaarder en dieper zijn dan ooit tevoren. Ik wens u ondertussen toch een fijne kalkoen en alvast een prettige jaarwisseling. Vergeet u ondertussen alstublieft niet de boodschapper te steunen middels een donatie of door lid te worden.

Bron linkvermeldingen: zerohedge.com

161 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (26)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZalmInBlik schreef:

  Het is niet alleen Turkije die zal herrijzen, maar het gehele oosten zal herrijzen als een feniks. Het Hegeliaanse spel op macro niveau, Rusland, China en Iran (Israël heimelijk op de achtergrond) zijn druk bezig de oude zijde route aan het herstellen. Dat is waar de oorlog in Syrië (Afghanistan) om ging en waar NATO het onderspit moest delven. Het is het McKinder plan, waar Zbigniew Brzezinski later op voortborduurde en waaruit Al Qaeda/Isis is ontstaan dat dus mislukt is. Controle over het Euraziatische continent is definitief in handen gekomen van het Oosten, vandaar hier in de EU de schreeuw om een Europese leger. NATO zal met het terugtrekken van de VS in Syrië/Afghanistan en later Turkije desintegreren. De laatste stuiptrekkingen zien we met de provocatie van de Oekraïne in de Zee van Azov, eerder MH-17/370.. (Maleisië heeft zich ook aangesloten bij de One Belt, One Road..)

  Jeruzalem zal het centrale punt worden in de Nieuwe Wereld Orde, de VS en het Westen zullen op een later moment (na de collapse) geïntegreerd worden in het nieuwe Communistische systeem (Communitarianism) mbv de controle grid. De technocratie is geboren en de SMART Cities zullen als paddenstoelen uit de grond schieten mbv de gestolen DARPA tech uit het westen (Talpiot).
  https://en.wikipedia.org/wiki/B%C3%BCnting_Clover_Leaf_Map
  https://www.henrymakow.com/2018/12/Leon-de-Poncins-Why%20Judaism-Hates-Christianity.html

 2. Riffian schreef:

  Dit stuk snijdt hout, de crisis is precies wat ze proberen te bewerkstelligen

  Never waste the opportunity offered by a good crisis
  – Niccolo Machiavelli

  It is clear that the elites want to promulgate more quantitative-easing programs. From the view of the elites, the previous rounds of global QE have been wildly successful and they are now eager to expand the size and magnitude of their future plans.

  Indeed, the money printed will be used to prop up this system, but it also will be used by the elites to surreptitiously buy up the planet. I can imagine a world where the central banks acquire stocks, corporate bonds, our mortgages, real estate, mining and production interests, skyscrapers, bridges, shipping infrastructure, and toll roads.

  In order to implement their unconventional monetary programs, these elites need to manufacture one crisis after another. I look at the economic dislocations, credit market implosion, manufactured geopolitical friction, and popping asset bubbles as part of the plan.
  https://www.henrymakow.com/2018/12/banksters-manufacture-financia.html

 3. ZalmInBlik schreef:

  Beste mensen, het is oppassen geblazen op het moment dat je zulke berichtgevingen in de msm ziet. Codewoord QE

  ‘QE moet geen standaardinstrument zijn’

  Knot ging in het gesprek met het dagblad ook in op het einde van het opkoopprogramma van de Europese centrale bank (ECB). Hij noemt de effecten van de monetaire beleidsmaatregel, waaronder “het verkleinen van de verschillen tussen noord en zuid” en de “ondersteuning van het economisch herstel”.
  https://www.nu.nl/economie/5653481/knot-bank-moet-accepteren-dat-regelgeving-tot-lagere-winsten-leidt.html

  De langlopende rente wordt nu nog laag gehouden door de aankoop van obligaties door de Europese centrale bank (ECB). Met dit maandelijkse opkoopprogramma van 15 miljard euro hoopt de ECB de economie te stimuleren. Het programma stopt in januari 2019.
  https://www.nu.nl/economie/5653262/lange-hypotheekrente-voorlopig-gedrukt.html
  http:// http://www.alt-market.com/articles/3613-the-federal-reserve-is-a-suicide-bomber-with-a-deeper-agenda

 4. Wilfred Bakker schreef:

  Ik kon de youtube niet meer vinden, dus ik heb het hier geüpload.

  https://www.bitchute.com/video/bYVyteLS7S9

 5. Wilfred Bakker schreef:

  Economic collapse news. A zombie corporation is a corporation whose profits are less than interest expenses. In a study by the BIS it showed just how bad zombie corporations had become that was in 2015. 2015 is before the Interest Hike campaign. If they were unable to service their debts even then , just imagine what the change in 6-month LIBOR from 0.38% to 2.9% has done to them. Just think what it’s done to the firms that weren’t zombies then at 0.38%, but are now at 2.9%. Either way prepare for waves of bankruptcies as more and more corporations meet the end of their debt fueled frenzy.

  https://youtu.be/83W-2BYC5sE

 6. Camera 2 schreef:

  @MartinVrijland
  Vele mensen reageren hier waaronder ik ook en de velen die deze site bezoeken doen dat om een rede die voor hun individueel allemaal bekend is. Sommige kijken mee omdat ze voelen door de mand gevallen te zijn en een gewetenswroeging hebben en anderen kijken gewetenloos toe opdat hun eigen hachje maar niet ontmaskerd wordt. Maar gelukkig lezen mensen ook die doorzien hoe alarmerend het met onze (z.g.n) samenleving gesteld is en Martin analyseert dat toch al zes jaar voor hun, die daarvoor geïnteresseerd zijn.

  In ieder geval dat ter intro gezegd hebbende wil ik Martin hierbij een groot compliment geven dat hij desondanks besmeurd te worden door al die geweten loze wezens toch zijn rugge graat tot nu toe voor alle lezers getoond heeft en weer met een fiere houding kan terug kijken op dit jaar 2018.
  Martin alvast een gelukkig nieuwjaar en iedereen(met uizondering op de gewetenloze, ik ben geen jezus) en een goeie jaarwisseling
  Cheers

  • Martin Vrijland schreef:

   Dank je wel trouwe vriend en ook dank aan alle andere lezers en reageerders.
   Voor jou was het ook een zwaar jaar en ik respecteer je met een hoofdletter.
   Gelukkig nieuw jaar!

 7. Zonnetje schreef:

  Kort even. Beste wensen voor het nieuwe jaar aan Martin en aan alle ttruth tellers!

  Niet bestemd voor de slaven die het systeem in stand houden.

 8. Mindsupply schreef:

  Hoi Martin, ik wens je nog even geen goed jaar, omdat het echte nieuwe jaar nog niet begonnen is. Dat start n.l. op 1 april. We’ve all been fooled.. 😉

  Toch will ik je nu bedanken voor je goede artikelen het afgelopen inofficeler jaar.. 😉

  Ik blijf je dan ook met goud steunen het komende (nep)jaar (dat zouden veel meer mensen moeten doen!). Ik doe dat dan ook echt met groot genoegen. Je bent onmisbaar geworden als (bijna de enige) echte site die nog onafhankelijk geluid laat horen. Hou je taai..

  Verder kan ik iedereen die hier leest deze site aanbevelen: http://redefininggod.com , waar het globale schaakbord ook uitstekend uiteen wordt gezet.. Veel lees plezier.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten