De leugenachtige propaganda van de media rondom Venezuela

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 5 februari 2019 8 Comments

bron: zerohedge.com

Er zijn nog steeds hele volksstammen die naar het NOS journaal kijken en geen enkele vraagteken stellen bij het waarheidsgehalte van dat nieuws. De propaganda wordt van een steeds meer kleuterschool-achtig niveau en is daardoor – zou je zeggen – heel makkelijk door te prikken. De mainstream media rekenen er echter op dat hun nepnieuws en ‘Russische nepnieuwsfabrieken’ campagne er voor heeft gezorgd dat het vertrouwen herwonnen is.

Eerlijk is eerlijk: de meeste mensen hebben zelfs nog nooit één vraagteken gesteld bij het nieuws. Daar ga je gewoon ‘s avonds lekker voor zitten en dan krijg je te horen wat er gaande is in de wereld. Nou nee dus. Daar krijg je een compleet vervormd beeld te zien van wat er gaande is in de wereld. Een beeld dat er voor moet zorgen dat de politieke beslissingen er bij de massa kinderlijk eenvoudig in gemasseerd worden, zodat iedereen zich neer legt bij de beslissingen. Natuurlijk hebben we ook de smaakjes van links en rechts, groen, liberaal en gecontroleerde oppositie, maar dat is om de schijn van democratie hoog te houden. In het onderwerp Venezuela is er weinig twijfel mogelijk: het is het volgende land op het imperialistisch lijstje van de landen die onder supervisie van de VS staan.

Onderstaand filmpje is van een dusdanig simplistisch niveau dat het schaamrood je naar de kaken stijgt. Het doet denken aan het NOS jeugdjournaal; u weet wel die kinder-brainwash uitzendingen die op basisscholen getoond worden, zodat de kindjes geprogrammeerd worden met een propagandistisch beeld van de wereld. De hersenspoeling begint al vroeg. Eigenlijk vraag ik me werkelijk af of het nog nodig is om dergelijke filmpjes te ontleden, maar vermoedelijk is dat echt noodzakelijk, want de makers hebben blijkbaar de ervaring dat dergelijke blatende leugens er ingaan als gesneden koek en dat ze het verhaal niet nog verder uit hoeven te diepen (met nog meer kolder).

Het enige dat klopt in onderstaand filmpje is dat Venezuela het meest olierijke gebied van de regio is. Het land probeert al jaren uit de klauwen van de VS te blijven. Royal Dutch Shell staat te trappelen om de oliewinning over te nemen van PDVSA (de Venezolaanse oliemaatschappij). Daar schreef ik in 2017 dit artikel over, waarin ook beschreven werd wat de toenmalige orkaan op Sint Maarten met dit proces te maken had en hoe hier waarschijnlijk grote olievoorraden van Venezuela “veilig zijn gesteld” door de Nederlandse marine onder het valse voorwendsel van deze orkaan. Het NOS filmpje wat u hier ziet legt alle schuld van de crisis in Venezuela bij een spontaan ontstane crisis in het land, maar legt niet de oorzaak daarvan uit. Die oorzaak ligt hem natuurlijk in het jaren lang isoleren van het land. Zo gebeurde dat vroeger ook als een stad belegerd werd en alle toegangswegen voor levering van voedsel af gesloten werden. Als de bevolking honger begint te krijgen, begint men in opstand te komen en te roepen om overgave aan de vijand. Het is wachten tot de soldaten beginnen te muiten. De nieuwe tijd van internet en social media maken het daarnaast nog eens makkelijk om van binnenuit de onrust op te stoken.

Juan Guaidó, de voorzitter van het Venezolaanse parlement die gister ook door de EU landen erkend werd als plaatsvervangend president, is natuurlijk een pion van het westen. De vraag of Maduro het nog lang vol houdt is de meest prangende. Blijft het leger zijn kant kiezen is? Wat zullen Rusland, Turkije en vooral China doen? China heeft miljarden in de Venezolaanse economie geïnvesteerd en bij een westerse overname is dat geld natuurlijk gewoon weg. Zerohedge.com melde de omvang van die investeringen twee dagen geleden nog maar eens duidelijk:

Twelve years and more than $50 billion in loans later, a political crisis in Venezuela is threatening China’s payout and drawing Beijing into a proxy standoff as it supports a Venezuelan leader the U.S. is intent on toppling. It is a conflict with Washington that Beijing could do without, amid efforts to resolve a trade dispute that is weighing on the Chinese economy.

Het draait dus om veel meer als we het hebben over Venezuela, dan om zogenaamd niet democratisch verlopen verkiezingen. Het draait om geld en om het machtsblok Amerika en haar bondgenoten tegen China, Rusland en Turkije, met China als grootste belanghebbende. De kans dat de westerse alliantie deze keer dus net zo eenvoudig regime change kan realiseren als in 2014 in Oekraïne, lijkt daarom ook klein. Als Maduro militaire steun krijgt van het team China, Rusland, Turkije, dan kon het nog wel eens een zoveelste langslepende oorlog worden. Mijns inziens zal echter de Amerikaanse economie niet lang meer staande blijven en ligt de NAVO alliantie feitelijk ook al in duigen (gezien de conflicten tussen de twee grootste legers in die alliantie, zijnde de VS en Turkije) en lijken in Europa de problemen ook nog maar in de kinderschoenen te staan. Als het grote Amerikaanse rijk valt en de NAVO alliantie uit elkaar klapt, betekent dat het einde van Trump. Dat dit een geplande val van het Amerikaanse rijk is, heb ik in een eerder artikel al beschreven. Ik denk dus dat we niet te veel naar de propaganda in de media moeten kijken en ook niet kunnen verwachten dat Maduro snel bakzeil zal halen.

Een burger oorlog lijkt aanstaande. Daarbij kunt u het woord ‘burger’ vervangen door ‘een door het westen aangewakkerde militaire interventie’. We zullen dan waarschijnlijk Oekraïne-achtige verschijnselen gaan zien, waarbij bijvoorbeeld westerse huurlingen verkleed als Venezolaanse militairen met scherp gaan schieten op vreedzame demonstranten (of iets dergelijks). Dat propagandistische beeld moet dan de massa’s overtuigen een militaire interventie mogelijk te maken. De massa heeft immers nog steeds niets geleerd van de propagandamethoden van de media in samenwerking met de geheime diensten (als de CIA). Dit is niet binnen enkele weken opgelost, maar zal waarschijnlijk een langslepend conflict worden, met een mogelijk positieve uitkomst voor Maduro als de val van de dollar er vroegtijdig voor zorgt dat het Amerikaanse rijk ineenstort.

Bron linkvermeldingen: zerohedge.com

167 Shares

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZalmInBlik schreef:

  Wie had de schulden van de VS ook al weer in bezit? Eerste scheuren in de NATO alliantie zijn al zichtbaar…
  https://www.zerohedge.com/news/2019-02-01/germanys-snub-lockheed-f-35-could-put-nato-strategic-nuclear-readiness-crisis

  Walrus Bolton kauwt het nog één keer voor… 😀

 2. guppy schreef:

  Overal in elk land zitten leiders die de grote agenda volgen. Altijd al zo geweest en als het zo uitkomt wordt alles weer opgerakeld. Allemaal onder de vlag van religie, politieke voorkeur of afkomst. Overal zien we Blok om mooie praatjes te verkopen. Zelfde verhalen in een ander jasje, bangmakerij en de tegenpartij heeft geen idee wat ze doen. Het gaat allemaal god (gold, oil and drugs).

  https://www.nu.nl/brexit/5723826/minister-blok-britten-hebben-ierse-grenskwestie-onderschat.html

 3. Zonnetje schreef:

  Constateer dat mijn comment van vanmiddag niet bij je is aangekomen. Wordten vervelend tge usual suspects, waar is mijn vrijheid van meningsuiting?
  Ik herhaal regime change gisteren nog ipv vandaag met echte mensenrechten en the usual suspects geef jullie sleutelposities op en ga in de mijnen werken. Goed voor lesje nederigheid. Nare mensen.

 4. ZalmInBlik schreef:

  Uit het OTPOR handboekje dus….

  On October 5, 2005, with Chávez’s popularity at its peak and his government planning sweeping socialist programs, five Venezuelan “student leaders” arrived in Belgrade, Serbia to begin training for an insurrection.

  The students had arrived from Venezuela courtesy of the Center for Applied Non-Violent Action and Strategies, or CANVAS. This group is funded largely through the National Endowment for Democracy, a CIA cut-out that functions as the US government’s main arm of promoting regime change; and offshoots like the International Republican Institute and the National Democratic Institute for International Affairs. According to leaked internal emails from Stratfor, an intelligence firm known as the “shadow CIA,” CANVAS “may have also received CIA funding and training during the 1999/2000 anti-Milosevic struggle.”

  CANVAS is a spinoff of Otpor, a Serbian protest group founded by Srdja Popovic in 1998 at the University of Belgrade. Otpor, which means “resistance” in Serbian, was the student group that gained international fame — and Hollywood-level promotion — by mobilizing the protests that eventually toppled Slobodan Milosevic.

  This small cell of regime change specialists was operating according to the theories of the late Gene Sharp, the so-called “Clausewitz of non-violent struggle.” Sharp had worked with a former Defense Intelligence Agency analyst, Col. Robert Helvey, to conceive a strategic blueprint that weaponized protest as a form of hybrid warfare, aiming it at states that resisted Washington’s unipolar domination.
  https://grayzoneproject.com/2019/01/29/the-making-of-juan-guaido-how-the-us-regime-change-laboratory-created-venezuelas-coup-leader/

  • Martin Vrijland schreef:

   Kijk eens aan! Het was eigenlijk al duidelijk dat deze beproefde methode er achter zat, maar het wordt toch weer even helder bevestigd.
   “Nee, dit was in 2005 man”..oh en daarna zijn ze ineens gestopt? Nee, natuurlijk niet. Maduro is de opvolger van Chavez..die moet weg.

 5. Riffian schreef:

  Degene verantwoordelijk voor regime change is Abrams, een 1e klas (veroordeelde) oorlogsmisdadiger getuige zijn activiteiten in Guatemala/El Salvador (Iran-Contra)

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten