De mentaliteit van de gemiddelde Nederlander is ten dode opgeschreven: slap en passief

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 2 juli 2019 11 Comments

bron: kindertuigjes.nl

Als de titel van dit artikel u geprikkeld heeft om de inhoud te lezen, dan hoeft dat niet te zeggen dat u zelf slap en passief bent. Het kan ook zo zijn dat u het met de titel eens bent of gewoon nieuwsgierig bent. Maar laten we nou eerlijk zijn: als je gemiddeld genomen om je heen vraagt hoe mensen denken, dan is de grote gemene deler dat mensen hun schouders voor alles ophalen en vinden dat ze er toch niets aan kunnen doen. Vooral de term ‘optimisme’ en ‘positivisme’ doen het goed (zie hier) en als je kritisch bent dan ben je juist ‘negatief’ of een ‘complotdenker’. Eerlijk is eerlijk: ikzelf maakte me voor (pakweg) mijn 40e ook niet zo druk over wat er gebeurde in de politiek of de wereld. Je ving wel eens iets op, maar verder was het vooral belangrijk om lekker veel geld te verdienen, zodat je het ook lekker royaal uit kon geven.

Toch is op een gegeven moment wel het lampje gaan branden dat we sluimerend en via kleine stapjes steeds meer richting een politiestaat gedreven worden. Bij mij persoonlijk heeft dat tot het besluit geleid om in actie te komen. Ik kon gewoon niet langer in een goedbetaalde salesmanagers job blijven zitten en toezien hoe de staat ons steeds verder klem aan het zetten is. Ik vind eigenlijk dat iedereen die keuze zou moeten maken. Inderdaad met het risico dat je huis en haard kwijt raakt, maar de gevangenis die zich om je heen bouwt is veel gevaarlijker dan de korte termijn onzekerheden die je nu slikt. Waarom zeg ik dat? Omdat het zo is. Er wordt steeds meer vrijheid afgepakt, er komen steeds meer wetten (plus uitvoerders en controleurs van die wetten) en we gaan toe naar een politiestaat waarin alles en iedereen traceerbaar is en het zelfs afgestraft wordt als je hulp aan anderen verleent.

Als we straks een maatschappij zonder contant geld hebben en elke handeling traceerbaar wordt via de blockchain, is datgene wat nu al onmogelijk is, helemaal een doodsteek voor je bestedingsruimte. Nu al is het onmogelijk voor bejaarden om bij elkaar op bezoek te gaan en samen te koken, omdat er dan een inspecteur op de loer kan liggen die stelt dat ze samenwonen en het pensioen gekort wordt. Nu al is het onmogelijk om een dakloze een kamer in je huis aan te bieden, omdat je dan samenwonend bent en je gekort kan worden op je huursubsidie, uitkering of de belastingdienst simpelweg vindt dat je samenwoont enzovoort. In de nabije toekomst, als zelfs je DNA in een databank zit en je smartphone elk stap die je zet registreert (de stappenteller is bij velen al populair), je gezondheid meet en precies weet waar je je bevindt, wie er zich om je heen bevinden, in welke winkels je je begeeft en digitaal geld precies bijhoudt wat je koopt en verkoopt dan kun je geen hulpbehoevende kennis nog langer een brood of pak melk geven, want dan ben je strafbaar voor hulp aan iemand die zich bij de staat had moeten melden.

Sluimerend wordt gebouwd aan een social credit systeem, waarbij je je afzijdig wilt gaan houden van mensen die jouw credits kunnen beïnvloeden. In China is dit systeem gewoon ongegeneerd ingevoerd. In Nederland en de rest van de EU zal dat iets subtieler verlopen. Hier geschied de gewenning alvast via de reviews op Webshops, Airbnb, Linkdin en allerlei social media. Als de blockchain echter al je handeling bijhoudt en er (door de infrastructuur van die blockchain) voor zorgt dat onomstotelijk vast lig dat al die handelingen door jou zijn verricht, kan je gehele dagbestedingspatroon, je financiële bestedingspatroon en je sociale netwerk onomstotelijk inzichtelijk worden. In de wereld van ‘the internet of things’ en wireless DNA tags op alles wat je kunt kopen (van vlees, tot brood, tot witgoed en vastgoed) is ook in detail inzichtelijk wat je allemaal koopt, verkoopt en consumeert. Als jouw credits (in de vorm van een blockchain bitcoin-achtige munt) straks door de staat afgepakt kunnen worden als gevolg van “slecht gedrag” of de omgang met mensen met “slecht gedrag” ga je dus op je hoede zijn met wie je omgaat.

Dat zal allemaal stap voor stap geïntroduceerd worden en zal vermoedelijk beginnen bij zaken als hogere of lagere premies in de zorg afhankelijk van je consumptie gedrag, maar uiteindelijk ook van met wie je omgaat. Omgang met mensen die veel drinken of roken zou immers zomaar tot beïnvloeding van jou gedrag kunnen leiden. Ik schets hier een toekomstbeeld dat u misschien nu nog wegwuift, maar dit is dichterbij dan u denkt en omdat de mens een kuddedier lijkt te zijn, worden we via social media vast gewend gemaakt aan het systeem van likes, het wel of niet verbinden via Instagram, Snapchat en het toekennen van ‘reviews’ aan allerlei diensten.

Het puntenrijbewijs is al een mooi voorbeeld van hoe dat afstraffingssysteem zal gaan werken. En er komt steeds meer waarvoor de mens afgestraft zal worden. We gaan op allerlei fronten, meer en meer toe naar creditsystemen en traceerbaarheid van iedere stap. Helaas is het zo dat de meeste mensen die dit lezen mogelijk zelf meebouwen aan de systemen die dit alles faciliteren of onderdeel zijn van de uitvoerders en controleurs van regels. Anderen leiden de nieuwe generatie ter invulling van deze taken op tot kritiekloosheid en gehoorzaamheid. Het aangelijnde kind staat misschien wel het meest symbool voor de richting waarin de maatschappij geslagen is. Iedereen is aangelijnd en we leren elkaar dat het goed is om aangelijnd te zijn. We controleren elkaar op het aangelijnd zijn en er lopen hele legers rond die de medemens bestraffen als de regels overtreden worden. Anderen staan klaar om de hoge boetes of straffen te incasseren en zo draait de geoliede machine op volle toeren, want iedereen wil zijn huisje boompje beestje en keurige plantsoentje behouden. We vertellen elkaar ‘aangelijnd zijn is goed en veilig‘.

U heeft geen tijd meer om te wachten om in actie te komen. Het is ook niet slim om nog te denken dat de overheid u wel gaat redden. De overheid en de schijndemocratie zijn de veroorzakers van het zich opdringende gevangenismodel. Zolang u meehelpt het systeem in stand te houden, bent u feitelijk medeplichtig en is uw nalatenschap aan uw kinderen: de digitale totalitaire politiestaat. Als uw kinderen u straks vragen waarom u geen enkele poging ondernomen hebt om er iets aan te doen: wat is dan uw antwoord? “Ik kon niets doen in mijn eentje“? Ja, u kon wel iets doen, maar u was te bang om uw zekerheden te verliezen en hield vast aan het valse idee dat het allemaal wel goed zou komen als u maar genoeg mediteert, bid, yoga oefeningen doet of spirituele surrogaat gebruikt om uw schuldgevoel te sussen. “Ja, maar als ik in mijn eentje iets probeer te veranderen raak ik mijn baan kwijt en dan neemt iemand anders wel mijn plek over en verandert er nog niets” is ook geen argument. Dat is uzelf verontschuldigen en door die houding aan te nemen draagt u bij aan het standaardiseren van die collectieve houding. Niet gesproken over de vermoedelijke vele verraders om u heen (zie toelichting).

De tijd om te handelen is nu. Dat begint met bewustwording van wat er gaande is (waarvan hierboven een tipje van de sluier) en dan met het aanpakken van de problematiek. Daarvoor moet u echt vanuit een nieuw bewustzijnsniveau gaan leven (zie hier). Tegelijk moet u dat om gaan zetten in de praktijk, want anders bent u weer het (spirituele) doekje voor het bloeden aan het schoonwassen. Lees ook dit artikel eens en ontdek hoe je concreet kunt gaan worden in je leven. Feitelijk zou je jezelf de vraag moeten stellen wat je zou doen als je huis in brand staat en het vuur zich opdringt: blijf je dan zitten en wachten tot het vuur ontembaar is geworden, probeer je het vuur te doven of wacht je tot het te laat is om zelfs nog het huis te ontvluchten? Tijd om in actie te komen!

Het delen van artikelen van deze site lijkt te worden geblokkeerd door Facebook. Dus als u deelt, krijgen uw vrienden het artikel simpelweg nog steeds niet in hun nieuws feed te zien. De tijd is dus aangebroken om mensen actief en persoonlijk te spreken of artikelen rechtstreeks naar ze te e-mailen. Dat is mogelijk al een eerste begin om de verandering te helpen opstarten. Deze website staat vol artikelen die u bewust maken van wat er zich om u heen ontvouwt. Doe daar iets mee en verbreek uw passiviteit.

2K Shares

Tags: , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Rebel schreef:

  Helemaal gelijk….maar de meerderheid. Heeft niet de capaciteit om het geheel te begrijpen en te doorzien. Hoe vaak je ze ook op dingen wijst. Het dringt niet door. Naar aanleiding van een van je vorige stukken, waarin je Roald Boom noemde. Heb ik wat meer van zijn you tube filmpjes bekeken, en hij omschrijft het heel mooi in zijn filmje waarin hij de mensheid allen als NPC (non playing characters) ziet. Wat eigenlijk een moderne versie is van Plato’s Allegorie van de grot.

 2. Camera 2 schreef:

  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/anja-schaap-uit-katwijk-aanstaande-vrijdag-in-besloten-kring-begraven/

  Katwijkers aan jullie allen

  De Telegraaf

  Als je als redacteur van een krant met het woord “stoffelijk overschot” praat over een condoleance van
  een pas geïndentificeerde dierbare dan weet je dat je alle grenzen van medeleven overschrijdt. (overschot wordt vaak gebruikt maar in deze is het niet echt sympathiek)
  Of je weet dat er toch geen weerstand zal komen omdat er geen dierbaren zijn, wie zal het zeggen? We weten het gewoon niet

  Een speciaal ingerichtte plek was er voor de pers tijdens de condoleance?. Wacht!!! Waarom was er vooraf geen persconferentie omtrent de vinding van de vermiste, de pers heeft immers laten doorschemeren dat het waarschijnlijk om een misdrijf ging. 17miljoen mensen zijn onbewust met het hele verhaal meegegaan en hebben het volste recht op transparantie, uitleg van de media/macht/politie.

  Waarom is de kapitein niet gehoord in een persconferentie. waarom was er uberhaupt geen persconferentie na zo’n geweldige aandacht in alle media(cut&paste forums). Waarom is de naam van het schip/boot niet bekend. Waarom zijn er geen beelden van de kustwacht/politie en of marrechaussee bij overdracht. Waarom moet Peter R de Vries vertellen dat Anja waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd. Als Anja werkelijk psychisch onwel was, waarom heeft de media daar niet over geschreven.
  Waarom werd het publiek in ongewis gehouden over een familie feest of een familie lid in den Blauwen Bock na de laatste ontmoeting, eerst werd nam,elijk medegedeeld dat het een famillie borrel was en “iemand”van de familie zei nog: neem een taxi.

  En zo zijn er nog tientallen vragen die de hele kwestie verdacht veel op een onwaar verhaal doen lijken, waar zijn de journalisten die eens met foto’s van het schip aankomen met de bemanning die Anja dan gevonden hebben.
  Of zijn er geen journalisten meer en is alles cut&paste geworden? Katwijkers schroom geen vragen te stellen aan elkaar.
  Uitsluitend een woordvoerder van de politie (Dick Goijert) met microfoon heeft de 17 miljoen mensen het verhaal ter oore gebracht, dat moeten we dan maar geloven net als de dominee

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1441961297/honderden-nemen-afscheid-van-katwijker-anja-schaap

  Hier het verhaal van Dick Goijert van de Politie

  • white rabbit schreef:

   Blijft inderdaad een raar verhaal, alleen al de overdreven media aaandacht is al verdacht. Er zijn meer vermissingen waarvan ik zeker denk dat het waar is maar daar blijft de media aandacht vaak heel beperkt van, soms net de lokale krant en dat is het. Kranten zijn volgens mij heel selectief met het vermelden van nieuwsitems en als dit meer dan normale aandacht krijgt dan is het verdacht oftewel waarschijnlijk een fake verhaal.

 3. white rabbit schreef:

  In de film Demolition man uit 1993 kun je heel goed zien waar we naar toe gaan, lang geleden dat ik de film heb gezien en zei toen al dat de wereld daar wel naar toe gaat.
  Nu anno 2019 zien we inderdaad dat dit heel erg waar is.
  Het rookbeleid is een mooi voorbeeld, dan de push naar vegetarisch eten. De alcohol consumtie wordt straks ook aan banden gelegd en ga zo maar door. Hoever zitten we nog van het smerige papje wat je in de film ziet dat 3D geprint wordt naar aanleiding van de ochtendscan?
  In de film zag je ook hoe je boetes kreeg als je ging schelden of vloeken, die kwamen via een printertje uit de muur. Nu is zo’n systeem operationeel in China en ipv een printer wordt de boete via SMS verzonden.
  Ondertussen een uitest zorgwekkende ontwikkeling maar voor velen onbelangrijk, ken je die gezinnen? goede baan, duur huis, roken niet, drinken geen alcohol en eten vegetarisch. Kinderen gevaccineerd tegen van alles en nog wat en dan ook allergisch voor van alles en nog wat.
  Volledig bespeeld door de media.
  Het lijkt erop dat de mens in de toekomst geen plezier meer mag maken, behalve dan via virtual reality misschien.

 4. Zonnetje schreef:

  Madurodam, the brave new world. Hier wonen geen mensen maar robots. Zelfs hun ‘ emoties’ zijn geconditioneerd. En daarover na te denken kunnen
  de robots niet juist vanwege die conditionering.
  Alles jus is eruit. Alles is nep, alles is geregisseerd hier.
  De bedoeling hiervan is uiteindelijk macht, volledige macht
  bij en in het belang van het regime van de jongens van het script. Die jongens zijn van plan om die macht nooit meer op te geven ook niet via de normale weg.
  Er zal een tijd komen dat het zelfs het onkruid verboden wordt onkruid te zijn, onkruid te worden. Onkruid is voor de jongens van het script namelijk symbool voor rebellie, rebellie tegen het systeem van de jongens van het script.

 5. Siep schreef:

  Ik ben me inmiddels bewust van de blokkades die mij ervan weerhouden actie te ondernemen. De grootste misschien wel het lot van Martin…. En als ik de reacties lees, althans de namen, zijn er meer die (nog) niet in het open durven te reageren, en dat bedoel ik niet als verwijt, ik hoor daar zeker bij!
  Zou je niet kunnen vertellen wat er moet gebeuren voor ik in actie kom…

  • Zonnetje schreef:

   Ga er maar van uit dat de diensten van de jongens van het script echt wel weten wie Siep en de andere posters zijn op deze site.
   Het feit dat er potentiele reageerders zijn die mogelijk bang zijn om een kritische sten te plaatsen op de site van Martin betekent eenvoudig dat deze reageerders drommels goed weten dat wij in een dictatuur leven, een sneaky, subtiele dictatuur.
   Juist reden om kritisch te zijn!

   • Siep schreef:

    Het gaat bij mij merk ik meer om mijn directe omgeving, ervan uitgaande dat daar geen personen met een dubbele agenda tussen zitten, dan de ‘diensten’. En ondanks dat ze weten wie hier komt kijken en reageren, is het voor je omgeving (nu nog) anoniem.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten