De moord van Teunis Zaal op hoogzwangere vriendin stemt tot nadenken

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 21 juli 2017 15 Comments

Vooral op de website van de door de TMG Group (Telegraaf) gecontroleerde oppositie site Geenstijl, logen de commentaren er niet om ten tijde van de dag van de moord van Teunis Zaal uit Lopik op zijn hoogzwangere vriendin Charlotte Vlooswijk-Zwezerijnen. Sommige reageerders lieten blijken dat ze best begrepen dat mannen zo tot wanhoop gedreven worden dat ze tot zo’n daad overgaan. Natuurlijk heb ik vaak vraagtekens bij gebeurtenissen die door de media gerapporteerd worden, maar als er sprake is van snel politieoptreden (zoals in dit geval), is er meestal echt iets aan de hand. Als er echter een burgerzoekactie opgetuigd wordt en de politie houdt zich in het begin afzijdig, gaat al snel het “bullshit alarm” aan. In de zaak van Jeroen Denis, ging dat alarm af en in de zaak van Romy en Savannah ging dat alarm al helemaal af. In dit geval ging de politie echter onmiddellijk met een helikopter de lucht in en werd Teunis Zaal dan ook levend aangehouden. Inmiddels zou Teunis hebben bekend. Hij zou zich ook van het leven hebben geprobeerd te beroven. Wat dus rest is de zoektocht naar het motief van de moord. Op Geenstijl werd hierover onmiddellijk druk gespeculeerd:

Het stemt tot nadenken dat dergelijke reacties opduiken en ik kan uit eigen ervaring spreken dat je inderdaad tot op het bot getergd kunt raken. In mijn geval was dat het feit dat de moeder van mijn dochter een dag na de geboorte meldde dat ze pas voor het ouderlijk gezag zou tekenen als ik de helft van de boerderij op haar naam zou zetten. Ook heb ik meegemaakt dat ik voor zaken weg ging en zij de hele dag mijn dochter in haar smerige luier had laten liggen en de huilende baby minuten lang mijn voicemail liet vullen en ik bij terugkomst een getraumatiseerd kind aantrof dat onder de poep en plas in bed lag. Je kunt dergelijke taferelen niet aan de buitenwereld uitleggen, omdat niemand je zal geloven. Zelfs toen ik op 13 september 2005 thuis kwam en mijn gehele huis leeggehaald was en mijn 1-jarige dochter met haar moeder van de aardbodem verdwenen waren, geloofde haar beste vriendin haar verhalen nog en had zij haar zelfs nog geholpen met die onverwachte verhuizing. Die vriendin kwam er pas later achter dat de moeder van mijn dochter vreemdging met haar man. Ik was tot die tijd de boeman en de moeder van mijn dochter zette mij naar de buitenwereld en naar familie neer als de slechterik. Toen staatstrol Jeroen Hoogeweij dan ook op zoek was naar negatieve informatie, wist zij in 2013 nog samen met vriendin Andrea allerlei details door te spelen die de getoonde smaad en laster een geloofwaardigheidstintje gaven. Kortom: het tot op het bot getergd raken is mij niet vreemd. Het motief is veelal ‘geld’ of liever gezegd ‘kijk- en luistergeld’ (ook wel alimentatie genoemd). Maar dat is geen reden tot moord. Nee, de meeste mannen hebben gelukkig het vermogen om hun volle verstand erbij te houden en zich te beseffen dat je nooit iemand van het leven mag beroven. Teunis Zaal heeft vermoedelijk dit vermogen niet gehad.

Wat wil je nou zeggen Vrijland, heb je begrip voor een moordenaar?” Nee, nooit! Ik wil alleen zeggen dat ik in mijn leven zelf heb meegemaakt hoe je als vader tot op het bot getergd kunt worden en hoe je kunt constateren dat er steeds meer vrouwen gebruik maken van het ‘rechtssysteem’, door zwanger te worden en het kind als ‘lijfrentepolis’ beschouwen. Een vriend van me zei ooit tegen me: “Jij valt gewoon op de verkeerde vrouwen, dat zou mij nooit gebeuren.” Tot hij zelf verliefd werd op een vrouw; haar in zijn bedrijf opnam; zij zwanger werd en ze een jaar na de geboorte verdween en de bedrijfsrekening geplunderd was. En zo ken ik alleen al uit mijn privé leven meerdere verhalen van mannen die financieel volledig kaalgeplukt worden en hun kind niet of nauwelijks mogen zien. Ikzelf heb mijn dochter ook al een jaar niet gezien (en heb haar netto hooguit 200 dagen van haar leven gezien) ondanks dat dit juridisch officieel geregeld is. Kinderen die full time bij de moeder zijn kunnen niet eisen dat ze hun vader mogen zien en moeders kunnen kinderen indoctrineren met een negatief beeld van papa, omdat ze hun kinderen volledig onder de hoede hebben. Kortom: je kunt als man in de huidige maatschappij zeer ernstig getergd worden en het vereist zeer veel zelfbeheersing om netjes te blijven en niet woedend te worden. De zaak van Teunis Zaal zet dus wel degelijk aan het denken. Had Teunis het vooruitzicht op een kind als ‘lijfrentepolis’? Het zou zo maar eens het motief kunnen zijn. Het is behoorlijk ernstig en zou nooit en te nimmer reden tot moord mogen zijn. Het zou echter misschien ook wel eens een les kunnen zijn voor vrouwen die het krijgen van een kind als een ‘lijfrentepolis’ beschouwen en mannen gebruiken als zaaddonor of portemonnee. Nee, niet alle vrouwen zijn zo en ja er zijn vast net zoveel slechte mannen; alleen die kunnen niet zwanger worden. Maar het komt voor en het komt steeds meer voor.

Wat kunnen we hier dus van leren? Dat we mannen moeten gaan opsluiten omdat ze aan het stempeltje ‘verwarde man’ zouden kunnen voldoen? Dat de GGZ gescheiden mannen of mannen met een zwangere vriendin preventief psychisch moeten gaan onderzoeken? Of moeten we misschien ook eens de hand in eigen boezem steken en gaan kijken hoe dit soort emotionele explosies kunnen ontstaan. In politiek correct Nederland durft niemand die stap misschien te zetten. Ik durf dat wel.

U kent de uitdrukking wel: “Je zal maar net de verkeerde treffen.” Het is dus blijkbaar mogelijk dat bepaald gedrag iemand zo emotioneel schaadt, dat het kan leiden tot de daad van Teunis Zaal. Hoewel het natuurlijk speculeren blijft wat zijn motief was, riekt alles naar een situatie waarin hij erg getergd moet zijn geweest. Misschien had de man wel een extreem kort lontje, maar “je zal ook maar de verkeerde treffen”. Kortom: misschien moet deze verschrikkelijke moord niet alleen een les zijn voor mannen of leiden tot nog meer staatstoezicht in de vorm van psychisch opvangen of preventieve observatie van “verwarde mannen”, misschien moeten we ook eens kijken hoe die verwarring kan worden voorkomen. Misschien moet het principe ‘kind als lijfrentepolis’ wat minder interessant gemaakt worden. Ik weet niet of dat hier het motief was, maar het zou zomaar het geval kunnen zijn. Je zou dus kunnen zeggen dat vrouwen hier ook een les uit kunnen leren. “Je zal maar iemand als Teunis Zaal treffen“. Begin niet aan een zwangerschap met het idee over de man als ‘alimentatie betalende zaaddonor die zijn kind niet of nauwelijks meer mag zien‘. Ik weet hoe verschrikkelijk die situatie is. Ik weet ook dat het in mijn geval nooit zou leiden tot de moorddadige actie van Teunis Zaal, omdat ik niet in staat zou zijn om een mensenleven te ruïneren; ik zou geen mens of ongeboren kind kunnen doden; ik zou geen kind wees kunnen maken noch de familie kunnen ruïneren. Maar “je zal maar de verkeerde treffen”.

Bron linkvermeldingen: ad.nl

0 Shares

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Het omgekeerde gebeurt natuurlijk ook, zoals blijkt uit onderstaande reactie op Facebook. Waar narcisme de drijfveer is en kinderen in het spel zijn om narcistische overwegingen, gaat het blijkbaar vaak mis:

  “Wat een ellende idd… Voor het geval we gaan generaliseren… het zijn niet alleen mannen die in drama’s terecht kunnen komen na het krijgen van kinderen. Legio vrouwen die op geen enkele manier carrière kunnen maken omdat manlief niet inspringt, scheiden en zij dan al helemaal geen carrière meer kunnen maken en ook nog voortdurend moeten vechten om een beetje hulp, al is het maar financieel. En het liefst willen dat de kinderen een gezonde vaderband ontwikkelen, want dat maakt natuurlijk alles uit voor hun slagen in de toekomst, en vaders gewoon niet betalen of hen ophalen op de afgesproken tijden, vooral als je iets hebt ‘gezegd’ dat ze niet zint. Vrouwen die iedere dag avonds op de bank gekluisterd zitten terwijl hun ex alweer gezellig aan het borrelen is met hun nieuwe, jonge vriendin. Afijn, het mag duidelijk zijn dat beiden goed volwassen moeten zijn en verantwoordelijkheid kunnen dragen voor hun eigen pijnpunten, alvorens aan kinderen te denken. Echt.”

 2. Djurkwin schreef:

  Hey !!!

  Waarom is mijn reactie weg !!

 3. Djurkwin schreef:

  Nog maar ff een x’tje m’n 1ste reactie.

  Had gelukkig een printscreen gemaakt, ghehe

  Hey Martin,

  Is het niet gewoon een kwestie van geld. Wij zijn geld gaan zien als een soort van GOD!!! En de maatschappij, die natuurlijk enorm gevormd is door de 100’den misschien wel 1000’den jaren heen. Is dit niet gewoon simpel gezegd een hardnekkig patroon wat zich bijna bij iedereen heeft ontwikkeld. Ik zeg bijna want niet iedereen ziet geld zo. Ik zie mijn hele leven, als Gerwin , geld als een enorm pressie middel. Je wordt er per definitie ongelukkig van !!! en het ego gedijt erg goed bij deze onstandigheden. Het resultaat is dan een explosieve atmosfeer. Goed voorbeeld is misschien dan de huidige situatie in de wereld. Omdat iedereen geloofd dat ze zelf de touwtjes in handen hebben. Realiteit wordt gevormd aan de hand van de zich ontwikkelde patronen. De logische verhalen die de patronen aan elkaar koppelen is voor ons dan waarheid. En daar zit ook weer een patroon in, ghehe. Wanneer we dat weer gaan ontdekken, en het is in volle gang, en we gaan onszelf weer observeren zullen de patronen zich langzaam maar ckerZz weer wijzigen.

  Pfff, dit had ik net nog niet bedacht, ghehe, om allemaal op te schrijven maar dat heeft Gerwin wel leuk omschreven, ghehe.

  Love & Peace

  • Martin Vrijland schreef:

   Ja, geld is de wortel van veel kwaad…

   • Notis schreef:

    Nee, Nee, Nee, niet het geld, maar de HEBZUCHT respectievelijk de pressie en de ‘hersenspoel’ die dagelijks -wat zeg ik- continu over ons wordt uitgestort is het GROTE kwaad!

    Komt ook nog bij dat de meeste mensen te veel EGO- en te weinig Emo-hersencellen hebben en zich als schapen naar de slachtbank (haha zeg maar stemHOKJE en veel andere HOKJES) laten leiden.

    🙂

    • Notis schreef:

     …waarbij nog komt dat het geld-stelsel zelf een totaal CORRUPT systeem is.

     Mensen wakker worden!!!

     Wie zijn geschiedenis niet kent of wil kennen is gedoemd deze te herhalen!

     En reken maar dat de geschiedenis ons allemaal raakt, niet alleen u maar ook en vooral uw kinderen en kleinkinderen enz. De geschiedenis dat zijn wij, wij allemaal, alleen wordt dat onvoldoende beseft en is het huidige materiele/individuele devies: Eerst ikke de rest kan stikke. Helaas gebeurt het resp. kan het gebeuren dat we in de zoveelste oorlog allemaal stikken.
     Fijn hoor, mensen goed gedaan, prima zo toch?

     • Gladiator schreef:

      Tja beste Notis,
      Ben het geheel met je eens.
      Je kent me niet maar geloof me dat ik elke dag dit blog bezoek en elk artikel lees alsmede elk commentaar, dus ook dat van jouw!
      Neem maar van mij aan dat IK wakker ben en niet een klein beetje, weet wat er zoal speelt in de wereld en dat is niet veel goeds. Nu surf ik toch wel redelijk veel op het www maar moet zeggen dat ik me af en toe afvraag hoe en waar jullie aan de info komen. Sta er vaak echt versteld van, en dit is bedoeld als gemeend compliment!!
      Wat me echter zeer beangstigd is het feit dat als ik in mijn omgeving al eens thema’s lanceer of me in discussies meng en aldaar mijn mening weergeef over zaken, en ik kan je zeggen, dan ga ik ook nog niet erg diep maar behoorlijk oppervlakkig, ik schrik van de reacties van de meeste zeg maar sheeple!! Ik word dan aangekeken of ik van een andere planeet kom. Daarbij ondervind ikzelf steeds meer problemen om aan JUISTE info te komen daar het overloopt van de desinfo en wat dies meer zei! Ook de zgnd trollen, shills en contr. opp. is niet mis en zeer zeker voor een leek cq beginnend wakker wordende niet echt gemakkelijk om aan de JUISTE info te komen.
      Daarbij ben ik dan wel wakker en wil heel graag iets doen, heb naar mijn bescheiden mening best een goed idee, maar dan…..alleen gaat er weinig gebeuren en krijg maar eens wat mensen mee….dus….wat nu???
      Zal niet vaak reageren echter ik volg jullie op de voet!! Blijft interessant en dus alleen al daarvoor….bedankt!!
      Groet,
      Gladiator

  • ZandInOgen schreef:

   Het is knap hoe ze op voorhand diagnoses kunnen stellen:

   “Er zijn steeds meer verwarde mensen op straat. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het Leger des Heils. We pleiten dan ook voor meer beschermd wonen, psychiatrische hulp op straat en DRANGZORG door burgemeesters. ”

 4. Notis schreef:

  Even off the rec:

  Gisteren Zomergasten over vaccinaties. Nou ja kijk, luister en huiver zelf.
  Hoezo huiver?
  Precies! Propaganda en “Hersenspoel” over onze zo lang gekoesterde VACCINATIES!!!
  De truc is dat tussen leuke films(nou ja leuk?) de discussie en binnen de discussies de PROPAGANDA plaats vindt. Het gewone standaard schaap (lees: Neanderlander) heeft dat echt niet door.

  Heel slim een inleiding over de microben, dan de grote (haha) Louis Pasteur (haha gespeeld door ENGels sprekende acteurs a la Holywood wat een aanfluiting voor de Franse cultuur en het nationalistische gevoel van de Franzosen wat trouwens met de EU tegenwoordig niet meer mag) en dan ….ja hoor de vaccinatiegraad die almaar daalt (en terecht en vlgs velen nog niet snel genoeg) haha de Biblebelt waar ondanks of misschien wel dankzij het geloof (Christelijk dat wel) de kinderen [vrijwel] niet worden ingeënt daar weten ze dat ze(lees: “ZULLIE!”) niet veel kunnen ‘verhapstukken’, maar
  men(lees:”ZuLLIE”) maakt zich zorgen(haha zeker) over de liberale VVD nesten de gewone wat meer ontwikkelde mensen vooral de vrouwen en moeders daar die steeds MINDER (en terecht!!!!) hun kinderen NIET laten vaccineren.

  Let vooral op hoe die HertZberger, Rosanne(whats in a name) de aandacht afleidt door de interviewster het te laten zeggen(“nee, wat vind jij”) en dan vervolgens toch haar lesje(lees: Hersenspoel prgraamma) vervolgt!!!

  Let ook vooral op die van fanatisme flikkerende ogen van haar , dat Minerva toontje en die tegenwoordig wetenschappelijke vrouwen eigen gedecideerde en bepaalde woorden benadrukkende toontje, de blikkerende gewhitenete tandjes. Maar goed, nee BIGFARMA maakt wel eens een foutje of sjoemelt wel eens maar verder is de vaccinatie – industrie een prachtige mensen reddende business (manieheus) !!!!

  Heb er maar een woord voor: SCHETENWAPPERS, vrouwelijke wetenschappers. Onze heilige SCHETENWAP!.

  O, o wat is het gevaarlijk die gewone natuurlijk kinderziekten. o o meningitis, nee toch, de vaccinatie wordt voornamelijk tegen gewone andere kinderziekten gegeven, DKTP en BMR.
  Maar het recente schandaal van de HPV doden in Canada bij meisjes van 10-15 jaar wordt niet genoemd.

  O,o,o en in Frankrijk willen ze de vaccinate verplichten!! NeE NEE dat kan natuurlijk. Gelukkig hier in NEEderland doen we dat gelukkig [nog] niet etc
  etc
  Luistert en huivert!!
  https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2017/rosanne-hertzberger.html#
  Vanaf ca 1 uur.
  Download en geeft het door!!!!

 5. Diewer schreef:

  Ha Notis, Bedankt voor dit verslag! Heb zelf geen kijkbuis meer. Toevallig was ik wel dit aan het lezen (o.a. over de plagiaat pleger Pasteur):

  https://vexmansthoughts.wordpress.com/2017/04/22/what-is-wrong-with-the-germ-theory/comment-page-1/#comment-242

  En gisteren dit mooie debat gekeken, weliswaar van 2013 maar nog heel erg actueel en informatief: HSM TV dialoog ‘De Waarheid over Vaccinaties’ 3 uur COMPLEET!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten