De propaganda voor de verdwijning van de geslachtsregistratie

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 6 augustus 2017 45 Comments

‘M/V’. Man of vrouw. Het onderscheid komt op zoveel plekken terug dat het nauwelijks nog opvalt. Het staat in je paspoort, op je identiteitskaart, op brieven van de overheid. Zelfs bij het ophalen van grofvuil moet je soms invullen of je man of vrouw bent. Voor de meeste mensen is dat vanzelfsprekend. Een flinke groep Nederlanders voelt verplichte geslachtsregistratie echter als ‘bureaucratisch geweld’. Neem nou gendernonconforme mensen, die zich niet thuis voelen in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’. Het gaat dan om bijna één op de vijfentwintig Nederlanders, 4 procent van de bevolking. Met die tekst opent het NRC haar artikel van 4 augustus, dat het zoveelste artikel in de lijn is van onaflatende stroom aan propaganda die als een bombardement op het volk wordt uitgestort. Eerder al zagen we hoe het NRC bewezen kolder als propaganda inzette en de rest van de Nederlandse media meenam op het spoor van deze propaganda. Zo kwam ook Metro nieuws met een verwijzing naar dit laatste NRC artikel. Wat is er dan zo ‘nepnieuws’ aan dit verhaal in het NRC? Nou, dat zit zo: er staat ‘een flinke groep’ en er staat 1 op 25 Nederlanders (4%) voelt zich niet thuis in het hokje ‘man’ of ‘vrouw’? Waar haalt het NRC die 4% vandaan? Waarom wordt de bron niet genoemd?

Als je dan even een Google zoekactie doet, kom je uit bij Eenvandaag; dat weer verwijst naar een onderzoek van het Centraal Plan Bureau (CPB), maar als je op die link klikt kom je niet bij het CPB uit, maar bij een verslag van de Rutger WPF stichting. Dat is dezelfde stichting die de kinderporno van wijlen senator Edward Brongersma van het OM in beheer kreeg voor “wetenschappelijk onderzoek” en dezelfde stichting die op basisscholen kinderen voorlichting geeft over de genderkeuze. Hoe onafhankelijk en zuiver kun je dat staatsorgaan noemen? Het rapport verwijst dan wel naar CBS onderzoeken, maar geeft geen duidelijke kruisverwijzing hiernaar. U moet het allemaal zelf maar nakijken. Wat u natuurlijk niet gaat doen. Het verslag van het Rutger WPF lijkt ogenschijnlijk inderdaad te concluderen dat 4% zich niet thuis voelt in een hokje ‘man’ of ‘vrouw’, maar kijk je dan wat dieper en lees je het rapport even grondig, dan wordt duidelijk dat het je reinste propaganda kolder is.

Wat lezen we bijvoorbeeld [citaat] In de jaren negentig is op basis van het aantal aanmeldingen bij het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van het VUmc een prevalentie voor transseksualiteit berekend van 1:11.900 mannen en 1:30.400 vrouwen (Bakker, van Kesteren, Gooren, & Bezemer, 1993). Recentelijk heeft ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zich over het aantal transseksuelen in Nederland gebogen (Geerdinck, Muller, Verkleij, & van Weert, 2011). Op basis van het aantal mensen dat tussen 1995 en 2010 via de rechtbank hun geslachtswijziging hebben vastgelegd, komt het CBS op 900 transseksuelen in Nederland. Een op dit cijfer gebaseerd prevalentiecijfer ontbreekt in de CBS-rapportage, maar zou neerkomen op 1:18.300 inwoners in Nederland. Er hebben zich tussen 1995 en 2010 nog maar 900 transseksuelen geregistreerd in Nederland. Verder staan er wat verwijzingen naar zeer oude onderzoeken als die van het VUmc uit 1993. Nergens wordt echter uitgelegd wat de rekenformule is om van 900 transseksuelen op de verhouding 1:18.300 te komen. Nergens wordt vermeld over hoeveel aanmeldingen het gaat en wat de psychische toestand van die mensen was. Zo kun je met een mooie kop in de krant van een wollig onsamenhangend rapport doen lijken alsof het van grote waarde is en het in de perceptie van mensen programmeren als waarheid.

Bovenstaande cijfers waren volgens het Rutger WPF rapport duidelijk niet bevredigend genoeg en dus [citaat] Om de bovenstaande kennislacunes op het gebied van transgenders in Nederland op te vullen zijn er in het onderzoek Seksuele Gezondheid in Nederland 2011 een aantal vragen over transgenders opgenomen.  Met een deel van de vragen wordt de prevalentie van verschillende kenmerken van transgenderisme (ambivalente of incongruente genderidentiteit, genderdysforie en wens tot medische aanpassing van het geboortegeslacht aan het gewenste en/of ervaren geslacht) in kaart gebracht. Een andere set vragen bestaat uit stellingen die de houding ten aanzien van transgenders meet. Kortom er zijn wat vragen in het leven geroepen om te pijlen hoeveel iemand zich man of vrouw voelt. Maar daar zit hem dus al de crux. Bekijkt u de vraagstelling maar eens even [citaat]  “Veel mannen voelen zich duidelijk man. Voor sommige mannen is dat niet of minder het geval. Kunt u aangeven in hoeverre u zich psychisch man voelt? (1 = helemaal niet, 5 = helemaal wel)” en “Kunt u aangeven in hoeverre u zich psychisch vrouw voelt? (1 = helemaal niet, 5 = helemaal wel)”. Nu weten we allemaal dat de New Age en andere stromingen de laatste jaren de gedachte van ‘mannelijke-‘ en ‘vrouwelijke-energie’ hebben lopen verkondigen. Iedereen heeft een stukje mannelijke en vrouwelijke energie in zich, zo is de gedachte. Kunt u zich voorstellen met welke mindset mensen dan antwoord gaan geven op dergelijke vragen? Bovendien hebben slechts 8084 mensen aan dit onderzoek meegewerkt. Er is echter niets te vinden over onder welke voorwaarden dit onderzoek heeft plaatsgevonden; onder welk deel van de bevolking; welke regio; welke leeftijdscategorieën; opleidingsniveau; inkomen; etniciteit; enzovoort. Niets van dat alles. Is het onderzoek uitgevoerd tijdens de Gay Pride en in de Reguliersdwarsstraat te Amsterdam? We weten het niet. Nederland heeft 17,2 miljoen inwoners; een steekproef onder 8084 mensen is dus een steekproef onder 0,047% van de bevolking. Ziet u de geloofwaardigheid van dergelijke rapporten of juist het ontbreken daarvan onder ogen? Zou de uitslag niet heel anders zijn als de vraagstelling duidelijker gerelateerd aan transgenderisme zou worden in plaats van dat mensen het mogelijk in het ‘spirituele kader’ van mannelijke- of vrouwelijke energie interpreteren?

Eerder al kopte het NRC:  NRC checkt: ‘De meerderheid van de Amerikaanse kinderen is queer’. Aan de reacties in mijn directe omgeving kon ik merken wat het effect van een dergelijke titel is. Mensen lezen de kop en wat blijft hangen, is dat stukje tekst, namelijk dat de meerderheid van kinderen zich queer voelt. Ook al gaat het artikel inhoudelijk juist over het checken van die stelling en het feit dat de website Geenstijl kritiek had geleverd op de publicatie (door datzelfde NRC) van een artikel waarin deze stelling geponeerd werd. Geenstijl (controlled opposition en onderdeel van de Telegraaf Media Groep) haalde het rapport waarop de NRC journalist zich baseerde, onderuit. In het laatste ‘fact checking’ artikel van het NRC wordt dan wel geconcludeerd dat het de veronderstelde getallen en percentages in het eerdere artikel inderdaad niet klopten, maar gaven ze de schrijver Mounir Samuel toch nog even de kans zich te verdedigen. Deze beriep zich op een vergelijkend onderzoek in de VS, dat hetzelfde beeld zou hebben laten zien. Hij verwijst daarbij naar het GLAAD rapport uit de VS met de veelzeggende propagandistische naam ‘Accelerating Acceptance 2017’. Ook dit rapport blijkt complete kolder te zijn, want als je het leest blijkt dat er slechts in 2 dagen een online poll is uitgevoerd onder 2037 Amerikanen. De VS heeft ruim 320 miljoen inwoners, dus dat is een steekproef onder 0,0006 % van de Amerikaanse bevolking. Maar ondanks dat het NRC zichzelf zogenaamd corrigeert op ‘nepnieuws’ via een fact checking artikel, is het kwaad al geschied en doet de inhoud van het artikel er eigenlijk nog een schepje bovenop. Zo werkt propaganda dus. Wat ik in mijn directe omgeving merkte is dat er op gereageerd werd in de trant van “Oh, zie je wel: steeds meer jongeren twijfelen over hun geslacht“. Nee, het artikel toonde juist aan dat het gestelde niet klopt, maar de onbewuste boodschap blijft duidelijk wel hangen. Het NRC brengt dus een artikel vol onjuistheden als een feit en rectificeert dit met een ‘fact checking’ artikel waarin eigenlijk nog een keer dezelfde boodschap verscholen zit. Ziet u de kracht van propaganda?

Ook Beau van Erven Dorens mocht in het programma RTL Late Night de regenboogpropaganda over het volk uitstorten. We zouden dit soort goed betaalde presentatoren een keer duidelijk op hun schaamteloze (on)verantwoordelijkheid moeten wijzen. Miljoenen mensen worden beïnvloed door dergelijke onweersproken perceptiemanagement. Wie zegt dat het meisje aan tafel niet al gewoon al haar hele leven al meisje is? Wie zegt dat de jongen/meisje dat zegt een ‘Queer’ (afkorting voor het Engelse ‘questioner’; iemand die zijn geslacht niet wil of kan kiezen) te zijn niet een goed betaalde acteur is? Ja, er zullen altijd mensen zijn die zeggen “ik ken die persoon”. Maar is het niet duidelijk dat dat we de inhoud van dergelijke programma’s wel erg kritiekloos lijken te slikken? Wie zegt dat het waar is? Zijn de media nu echt zo betrouwbaar gebleken in de loop der jaren? Wie zegt dat de gasten niet gewoon acteren of van jongs af aan klaargestoomd zijn voor deze propaganda? De onderzoeken die aan moeten tonen dat er een grote groep mensen is die twijfelt aan het geslacht, zijn flut onderzoeken en bewijzen niets. Het beeld dat wordt neergezet dat het een grote groep is, is zeer slecht of liever gezegd ‘niet’ onderbouwd. Beau en zijn goed betaalde tafelgasten nemen deze kolder kritiekloos over. (Lees verder onder het filmpje)

Maar we zijn er nog lang niet! De genderneutraliteit moet gepusht worden. Het transgenderisme en alle andere voorkeuren en smaakjes zijn van LHBTI inmiddels aangevuld tot LHBTIQAPC. De bevolking wordt bijna dagelijks geconfronteerd met de regenboog of ‘gender blender’ kolder. We moeten van het geslacht af. We hadden al het genderneutrale toilet (maar mannen blijven natuurlijk over die bril plassen) en we krijgen de genderneutraal-spraak en de afschaffing van het gebruik van woorden als “geachte dames en heren”. Alsof de tsunami nog niet heftig genoeg was, moet het geslacht nu dus ook nog eens uit het paspoort. Het zou zo maar vervelend kunnen zijn voor die zogenaamd grote groep; die vooral kunstmatig groot gemaakt wordt met nep-rapporten en verhalen in de media. Dus lijkt het erop alsof er een propagandacampagne gaande is. Natuurlijk doet een dag als de Gay Pride Amsterdam de indruk wekken alsof het allemaal best eens zou kunnen kloppen, maar is dat voor velen niet gewoon simpelweg een alibi voor een carnavalesk feestje waarbij je een jolig mee doet met de roze gekte? De overdreven verdraaide werkelijkheid over het aantal mensen dat zich ‘Queer’ zou voelen lijkt vooral een beeld te zijn dat ontstaat als gevolg van alle mediaexpressies die ons overspoelen. In dit artikel heb ik uitgelegd dat er een zeer duidelijke reden is voor deze propaganda. Het krachtveld dat aanstuurt op wereldregering, is hetzelfde krachtveld dat aanstuurt op de androgyne androïde mens: het transhumanisme. Vandaar dat we nu alvast moeten wennen aan het transgenderisme en ‘genderneutraal’ de norm moet worden.

David Icke legt het ook uit in onderstaand filmpje; dat precies komt na mijn artikelen reeks over dit onderwerp. Hij legt onder meer uit hoe plastics en andere stoffen in ons milieu al tijdens de zwangerschap de foetus beïnvloeden en ook gedurende ons leven testosteron inkapselen. Dit kan leiden tot meer mannen met vrouwelijke eigenschappen en andersom. Ikzelf besprak dat ook al eens in deze radio uitzending uit 2014. Ook bespreekt hij hoe de vruchtbaarheid van mannen daalt en legt hij eveneens de link met het transhumanisme. Het is nuttig om u echt eens in deze materie te gaan verdiepen; nu waakzaam te worden en niet langer alles lacherig weg te wuiven. Er is een reden dat deze propaganda zo over het volk uitgestort wordt en er is ook een reden dat dit onder het symbool van de regenboog gebeurt. Lees daarvoor dit artikel.

Bron linkvermeldingen: nrc.nlmetronieuws.nl, nrc.nl, geenstijl.nl, glaad.org, eenvandaag.nl,

206 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (45)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Hoho Vrijland, maar dit is geen journalistiek. Dit moet je over laten aan de professionals die ervoor gestudeerd hebben. Vragen stellen en onderzoeken? Maar dat is niet de bedoeling, je dient gewoon de persberichten over te nemen en de integriteit van de berichtgeving niet im frage te stellen..en daarmee basta!

  Dit is een zeer serieuze aangelegenheid..

  • Martin Vrijland schreef:

   Ja je hebt gelijk…ik zal voortaan gewoon doen wat de rest van journalistiek Nederland doet: alles gewoon overnemen wat de persbureaus melden en geen kritische vragen stellen of onderzoeken.

   Ik was even vergeten dat journalistiek niet gaat om onderzoek, maar vooral draait om het toepassen van de principes van Machiavelli…
   Wanneer krijg ik nou eens de Machiavelliprijs?

   • ZandInOgen schreef:

    Toegeven dat alle valse vlag operaties en hoaxes daadwerkelijk gebeurd zijn en dit op je site rectificeren en zelf hoaxes aandragen die een repressie agenda ondersteunen..en het verder overlaten aan vadertje staat natuurlijk 😀

    waar maak je druk om…

   • Notis schreef:

    Nog effe en meneer of mevrouw mag ook niet meer hahaha
    Die YT ‘nep’ met die Belgische presentatortrice/ sorry presentitatotematem heerlijk 🙂 🙂 🙂
    Hee jongen kan ook echt nie of Jongeman resp Hee meisje/jongedame wordt Hee mens en Hee jongmens of Hee homo (homo = mens latijn) resp Hee jong homo.
    Hee jong homo!

  • Martin Vrijland schreef:

   Hoe durf je trouwens dat filmpje over die Belgische presentator te plaatsen! Je weet toch dat dat nepnieuws is?

   Dat het NRC wel nepnieuws mag plaatsen om het vervolgens te rectificeren met nog meer nepnieuws en een kop die de gedachte nog eens promoot, is logisch…je bent het NRC en dan mag dat, maar dat filmpje is geacteerd: foei!

 2. Martin Vrijland schreef:

  Ik vind dat er ook genderneutrale urinoirs moeten komen!

 3. ZalmInBlik schreef:

  Hahaha briljante discussie dit, iemand bekend met de aandoening van warme lul? Schijnt zeer ernstig te zijn en het onderzoeken meer dan waard..amputeren misschien een optie? 😀

  “John is een eenling, begrip alleen is niet genoeg”

 4. ZalmInBlik schreef:

  @Martin, misschien een idee om een laconieke actie te starten om aandacht te krijgen voor deze genderblender agenda en de opmars om pedofilie te legaliseren. Door een petitie te starten om de naam van St. Nicolaas (Sinterklaas) te veranderen in St. Pedofilius met zijn nieuwe knechten geile pieten genaamd met natuurlijk niet te missen een (ballen)zak tot hun beschikking om hun jonge slachtoffers via de Lolita Express (hij gaat met zn tijd mee) te vervoeren naar een niet nader te noemen eiland..

  Gegarandeerd dat je aandacht krijgt, want je kan de gemiddelde Nederlander veel wijsmaken maar kom niet aan sinterklaas en zwarte piet…
  De opepnoten liggen al in de winkel, kan niet missen 😀
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/eerste-pepernoten-te-koop-bij-drentse-supermarkt-reacties-zijn-wisselend

 5. brain schreef:

  In nederland wordt niet onderzocht of er strafbare feiten gepleegd zijn. Wat de naam ‘ onderzoek ‘ heeft/krijgt is puur een wit-was operatie door de babeloniers ten gunste/voordeel van de babeloniers. En de sheeple wacht af tot hun kinderen aan de beurt zijn. Maar dan niet klagen he sheeple.

 6. Martin Vrijland schreef:

  En natuurlijk blijven ze bij de grote drijvende kracht richting het transhumanisme niet achter in de gender bullshit:

  https://www.rt.com/usa/398766-google-memo-viral-women/

  • brain schreef:

   Ach wij kunnen niets verwachten van de gebrainwashte sheeple, dom en stom en reagerend als een echt sheep op de stimulans-response bedacht door de think-tanks van de babeloniers. Er kan pas iets veranderen met de komst van een beweging/politieke partij bijv. zoals in Italie, il movimento 5 stelle vanBeppe Grillo. Iets voor jou Martin? Zonder macht blijft de situatie hetzelfde.

 7. Camaron schreef:

  Op geen enkele manier heeft de Elite de gezondheid van mens en dier op het oog. Ook de sodomisering bij vrouwen is schering en inslag. De verwachting is dan ook voor de komende jaren een nog grotere toename van sexueel-overdraagbare ziekten door de ‘pornoficering’ van de samenleving en die te intensiveren. Meng de sodomisering van de maatschappij met het gif van satanisme en men krijgt een dodelijk wapen om het menselijk organisme en de geestelijke gezondheid verder aan te tasten. Een propaganda die zorgen moet om de verdere verval en afbraak in de maatschappij te bespoedigen om de agenda van een club hardcore fanatici van the new world order te volbrengen.

 8. ClairVoyance schreef:

  Als onze koning homofielisch zou zijn en getrouwd met een man dan hadden we nu twee koningen.

 9. brain schreef:

  Op de site henrymakow.com gaat het recentste artikel over transhumanisme.

 10. readytolearn schreef:

  Hoi Martin, ik ben een 16 jarig meisje in een (Surinaams) ‘vrij’ christelijk gezin opgevoed en lees al ons 6 maanden uw artikelen. Niks in mijn leven heeft ooit zo logisch geklonken als waar u over praat. Zelf ben ik al sinds mijn 12e geïnteresseerd in deze onderwerpen maar heb ik niemand in mijn directe omgeving om dit mee te delen.. U bent ook een hele grote reden dat ik vanaf september aan mijn studie mediaredactie’ ga beginnen en daarna hopelijk de studie journalistiek ( wel met mijn eigen waarheden en normen of course)

  Vanaf kinds af aan werd mij geleerd om te bidden voor het slapen gaan, als ik opstond, bij het ontbijt, lunch, avondeten, verjaardagen, oudjaar etc etc etc. Met het idee dat als ik zelf uit eindelijk een andere religie wou ‘kiezen’ (atheism was en is een no go) zij dat zouden accepteren, pas op mijn 12e begon ik mij af te vragen wie of wat god nou was en waarom ik, niemand in mijn familie, omgeving of op tv dat betwijfelde (misschien keek ik gewoon naar de foute programmas) Ik begon mij te verdiepen in de illuminati, de vrijmetselarij, en het koningshuis. Het enige wat fout was is door wie het werd verteld.. christelijke mensen die geloofde dat god terug zou keren naar de aarde om de gelovige mee te nemen of wat dan ook.. dit stelde mij gerust dat god wel zou bestaan.. en besloot ik mij erbij neer te leggen (mijn familie had dus toch gelijk en zij zijn het belangrijkste in mijn leven) TOTDAT ik per ongeluk op uw website kwam en alles waar ik over had gelezen op zijn plaats viel.. zoals ik al zei niks in mijn leven heeft ooit zo logisch geklonken en las ik dat waar ik doorheen ga, de vragen en het antwoord proberen te zoeken ik daar niet de enige in ben ik las uw ‘journey’ en dat dat mij veel doet denken aan mijn eigen journey. Naar het begrijpen van deze wereld en niet stoppen bij het antwoord wat ons gegeven word maar ons eigen antwoord zoeken.. nu loop ik op een punt vast.. hoe pas ik alle kennis die ik heb opgedaan toe in mijn eigen leven hoe zorg ik ervoor dat ik niet een van die velen ben in deze wereld die het wel weten maar er niks aan doen (dat is voor mij even erg als het niet weten en er niks aan doen) ik wil een verschil maken maar het lijkt alsof ik vast zit.

  ZO.. dit was mijn biografie lol.. Ik hoop dat u mij een beetje snapt en mij verder kan helpen naar de volgende stap als het gaat om dit. Ik zou u ook graag willen bedanken voor al uw artikelen waarmee u onze ogen heeft geopend. Ik heb nog nooit iemand gezien die zoveel zelfkennis heeft en zichzelf keer op keer wijst op zijn eigen fouten. Met dit alles gezegd te hebben hoop ik dat u (of iemand anders met een visie op mijn bericht) hierop zou willen reageren het zou mij enorm helpen.

  Iemand die klaar is om (meer) te leren

  • Martin Vrijland schreef:

   Hoi Readytolearn,

   Bedankt voor je het samenvatten van je leven en het is altijd goed om te horen als mijn schrijfsels iemand geholpen hebben; dus ook bij jou.
   Super leuk dat je dat deelt.
   Als je vragen hebt kun je die hier altijd stellen of een email sturen.
   Het is bewonderenswaardig dat je op deze leeftijd al zo helder van geest bent om uit je programmering los te breken. Ik herken het heel sterk en begrijp ook dat je juist door een religieuze opvoeding geprikkeld kan worden om na te gaan denken. Sommigen verliezen zich in het programma, anderen denken “ergens klopt er hier iets niet”. Dat kan leiden tot een eenzame positie in je oude sociale netwerk, maar daar moet je even doorheen.

   Ik hoop dat je in je studierichting journalistiek geen hersenspoeling oploopt en misschien de eerste studente wordt die inside informatie durft te lekken over wat er tijdens zo’n opleiding allemaal verteld wordt.
   We kunnen wel wat dappere wakkere strijders gebruiken in de huidige tijd.
   Groetjes
   Martin

  • Martin Vrijland schreef:

   In antwoord op je vraag: “Hoe pas ik alle kennis die ik heb opgedaan toe in mijn eigen leven hoe zorg ik ervoor dat ik niet een van die velen ben in deze wereld die het wel weten maar er niks aan doen?”

   Die vraag zou iedereen zichzelf iedere dag kunnen en moeten stellen.
   Je kunt denken aan concrete zaken als het weerspreken wat je verteld wordt als je het er niet mee eens bent; het niet meedoen aan zaken waar je niet achter staat; het alert zijn op verder wegzinken in technologie (smartphones); proberen andere wegen te zoeken dan de geijkte maatschappelijk opgedrongen paden (niet een baan zoeken of studeren, maar self supporting gaan leven); enz. enz.

   De bottom line is dat je je beseft wie je in essentie bent en dus vanuit je “ziel” gaat leven en handelen i.p.v. vanuit voorgeprogrammeerde richtingen.

   Het valt niet mee om dergelijke keuzes te maken en richting te kiezen in een volledig geprogrammeerde maatschappij vol wetten en regels. Maar het begint altijd met de intentie.

 11. Martin Vrijland schreef:

  Chemische invloeden op het geslacht en de gender-verwarring:

  https://healthmasters.com/blog/chemical-gender-manipulation

 12. Waarom wil je dit weten? schreef:

  Naar aanleiding van dit artikel zat ik te neuzen op de site van het CBS. Daar kwam ik dit tegen:

  https://www.cbs.nl/nl-nl/maatwerk/2017/19/kenmerken-van-transseksuelen-1995-2015

  In het document zijn absolute getallen te vinden van geregistreerde geslachtsveranderingen per jaar. In 2015 is er een extreme piek die ik niet kan plaatsen.

  Wat zijn je gedachten hierover?

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten