De Romy & Savannah zaak blijft steken op mediaverhalen en onbewezen “bewijs”

Het blijft een opmerkelijk verhaal deze parallel-moord op Romy en Savannah. Over de moord op Romy horen we natuurlijk vrijwel niets meer. Die is immers “opgelost”. De dader heeft bekend. Een 14-jarige jongen heeft Romy misbruikt en vermoord. Hoe hij deze wonderbaarlijke daden heeft uitgevoerd wordt niet genoemd en als het al genoemd zou worden, zal het niets meer zijn dan een verhaal in de media. We kunnen het immers niet verifiëren. In de Anass Aouragh zaak, zagen we nog een foto in de openbaarheid komen, waaruit we op konden maken dat er bepaalde verwondingen waren. De littekens leken echter compleet in strijd met de omschrijving in het NFI rapport (Nederlands Forensisch Instituut) en bovendien meldde de vader dat er nog veel meer verwondingen waren die niet in het rapport vermeld stonden. Dat NFI “bewijs” leek dus falsief te zijn gefabriceerd. In de moordzaken van tegenwoordig zien we helemaal geen bewijs meer, maar wordt ons bewijs verteld. Zo zou het bewijs van de dader van de moord op Savannah te vinden in zijn in social media chats en beveiligingscamerabeelden. Op de tijdlijn van RTL zien we een verslag van deze “gedetailleerde reconstructie” (zie hier het videoverslag). Die woordkeuze is op zichzelf al veelzeggend: het is een reconstructie. De letterlijke betekenis van reconstructie is immers ‘het opnieuw construeren of repareren van wat geconstrueerd is’.

Die tijdlijn op RTL (dat een jaar na de Anass zaak de Machiavelliprijs won) is op zich de moeite waard om eens door te lopen. De vermeende dader (vermoedelijk Angelo Soares Giroto) zou vooral gebruik hebben gemaakt van Instagram in de communicatie met Savannah. Hij zou zelfs op beveiligingscamerabeelden te zien zijn. Het daarbij getoonde plaatje is totaal nietszeggend, omdat de persoon op de fiets in zijn geheel weg geblurd is. We horen weer een verhaal en krijgen opnieuw geen bewijs te zien voor iets wat bewijs zou zijn. Ook in de uitzending van Jinek van vrijdag 30 juni wordt gesteld dat de verdachte en Savannah samen op een beveiligingscamera zijn gezien. Ook die beelden zijn geblurd. Laten we de tijdlijn hier maar even overnemen en bestuderen:

Donderdag 1 juni

Omstreeks 12.00 uur: Savannah volgt een natuur- en scheikundeles op het Oostwende College in Bunschoten. Volgens een klasgenoot zit Savannah stiekem te videochatten met de verdachte.

12.15 uur: Na de les haalt Savannah een ziekbriefje. Ze zegt dat ze last heeft van haar hernia.

12.52 uur: De verdachte doet een transactie op station Amersfoort.

13.20 uur: De verdachte laat Savannah via Instagram weten dat hij ieder moment vertrekt. Hij neemt op station Amersfoort bus 76, in de richting van Bunschoten-Spakenburg.

Omstreeks 13.45 uur: Savannah vertrekt van huis. Ze zegt dat ze bij een vriendinnetje thuis aan een schoolopdracht gaat werken.

13.58 uur: Savannah stuurt de verdachte via Instagram een bericht dat ze bij de Blauwe Reiger is (een straat met een bushalte, op 300 meter van haar huis). De verdachte geeft aan dat hij in een hok zit.


Het bushokje waar Savannah en de verdachte elkaar ontmoetten.

13.58 uur: Telefonisch contact tussen Savannah en de verdachte. Het gesprek duurt nul seconden.

14.12 uur: Savannah en de verdachte worden gefilmd door meerdere bewakingscamera’s van bedrijven aan De Kronkels.

14.16 uur: Savannah en de verdachte kopen frisdrank bij het Gulf Tankstation op het adres De Kronkels 23. Savannah pint haar aankoop van 1,50 euro. De verdachte betaalt zelf contant.

14.23 uur: De verdachte stuurt een chatbericht naar een vriendin. Hij zegt: ‘Hey’.

14.32 uur: De verdachte maakt in zijn telefoon een Note met inhoud: ‘…’ (vier stipjes/punten).

14.48 uur: Savannah stuurt een vriendin een bericht of ze ook komt. De verdachte stuurt diezelfde vriendin ook een bericht.

14.49 uur: Het laatste levensteken van Savannah; op dit moment is ze voor het laatst online.

15.11 uur: De vriendin antwoord aan de verdachte: ‘Ja’. En stuurt daarna: ‘?’

15.23 uur: Een persoon op een damesfiets met krat voorop wordt gefilmd door de bewakingscamera van een bedrijf. De politie denkt dat het gaat om de verdachte, op de fiets van Savannah. De verdachte zegt dat de beelden te onduidelijk zijn en zegt dat hij zich er niet in herkent.

15.24 uur: Opnieuw wordt een persoon op een damesfiets met krat voorop gefilmd op het adres Voltaweg 30. Dit gebeurt door een bewakingscamera. Ook hierbij denkt de politie dat het gaat om de verdachte. De verdachte zegt dat de beelden te onduidelijk zijn en zegt dat hij zich er niet in herkent.

15.25 uur: Er wordt een jongen met een damesfiets en krat gefilmd op de Edisonweg. Hij keert halverwege de straat om. De jongen draagt geen jas, maar heeft een rugzak voor in de krat op de fiets gestald. Ook op dit beeld herkent de verdachte zichzelf niet.


De politie vermoedt dat de persoon op deze foto de verdachte is op de damesfiets van Savannah. (Foto: RTL Nieuws)

15.25 uur: Een vriendin van de verdachte vraagt hem via de chat: ‘Waar?’

15.37 uur: De vriendin vraagt de verdachte via de chat: ‘Wie?’

15.53 uur. De verdachte stuurt Savannah via Instagram een bericht met de strekking dat de bus niet rijdt.

16.11 uur: De verdachte vraagt wie hem kan bellen, omdat hij zich al de hele dag verveelt.

16.26 uur: De verdachte chat met een vriendin en antwoordt: ‘Amersfoort’.

16.33 uur: De verdachte maakt gebruik van internet op zijn telefoon via de zendmast aan het Stationsplein in Amersfoort.

Omstreeks 18.00 uur: Savannah komt niet thuis. Ze had beloofd ‘voor het eten’ thuis te zijn.

Omstreeks 19.30 uur: Een voorbijganger ziet in de berm aan de Monseigneur van de Weteringstraat in Hoogland een zwarte damesfiets, merk Cortina, met een zwart krat voor het stuur. Uit onderzoek blijkt dat dit de fiets van Savannah is.

19.35 uur: Een vriendin vraagt de verdachte via de chat wat hij deed bij Savannah. De verdachte antwoordt dat hij dit liever op Skype vertelt.

20.03 uur: De verdachte zoekt op zijn telefoon via Google op de term ‘kruidvat openingstijden den bosch’.

Omstreeks 21.00 uur: De moeder van Savannah geeft haar dochter op als vermist bij de politie.

21.43 uur: De verdachte krijgt een sms-bericht met de tekst: ‘Verifieer je Instagram-account met 921 354’.

22.09 uur: Een vriendin van Savannah logt op verzoek van Savannahs moeder in op het Instagramaccount van Savannah. Ze stuurt een bericht aan een vriendin met de tekst: ‘ik ben […] nu’.

23.20 uur: Savannahs moeder post een bericht op Facebook. Ze schrijft: ‘Wie heeft onze dochter gezien na vanmiddag 15.00 uur? Vanaf dat moment is haar mobiel uit en hebben we niets meer van haar gehoord. We zijn enorm ongerust. Willen jullie dit bericht delen alstublieft?’

Vrijdag 2 juni

12.00 – 12.30 uur: De verdachte spreekt in Oisterwijk af met een vriend. Hij wordt tijdens die afspraak gebeld door de politie en zegt dan dat hij al een week of twee, drie niet meer met Savannah heeft gesproken.

Ochtend en middag: De oproep van Savannahs moeder wordt massaal gedeeld op Facebook.

17.00 uur: Er wordt een lichaam van een meisje aangetroffen in een sloot in Achterveld. Het blijkt niet van Savannah, maar van Romy Nieuwburg.

Zaterdag 3 juni

Ochtend: Savannahs oma doet een emotionele oproep bij RTV Utrecht: “Lieverd, doe me een plezier en kom naar huis. Laat wat van je horen lieverd!”

20.32 uur: De politie luistert mee als de verdachte met een vriendin belt. Hij spreekt met haar af om tegen de politie te liegen over waar en met wie hij rond de verdwijning was.

Zondag 4 juni

09.00 uur: 700 vrijwilligers starten met een zoektocht naar Savannah.

Omstreeks 11.38 uur: De politie krijgt een melding dat er een lichaam is gevonden nabij De Kronkels in Bunschoten. Het lichaam ligt in een sloot, deels ontkleed. Het is gevonden door een man die vlakbij zijn hond uitlaat.


De politie doet na de vondst van het lichaam onderzoek op industrieterrein De Kronkels. (Foto: ANP)

19.34 uur: De verdachte plaatst een bericht op Facebook: ‘Met wie ken ik mee rijden naar t buitenland??? Thankss alvast!’

20.42 uur: De politie luistert mee als de verdachte met een vriendin belt. Hij zegt dat je je in het buitenland geen zorgen hoeft te maken.

23:20 uur: De politie meldt dat het aangetroffen lichaam van Savannah is. Ze gaan er van uit ‘dat Savannah door een misdrijf om het leven is gebracht’.

Maandag 5 juni

01.02 uur: De verdachte wordt aangehouden, thuis in Den Bosch. Op zijn slaapkamer vindt de politie een rugzak met daarin spullen van Savannah. Het gaat om een bankpas, een halfverbrande identiteitskaart, een Rabobank-pasje en een sleutelbos met drie sleutels, waaronder een fietssleutel van de fiets van Savannah.

Het Openbaar Ministerie laat in een reactie weten: “Het Openbaar Ministerie betreurt het dat gevoelige informatie over de doodsoorzaak in dit stadium van het onderzoek publiek wordt gemaakt. Het onderzoek, onder andere naar de doodsoorzaak, is slechts een maand op weg en nog in volle gang. Hoewel we begrijpen dat er veel vragen leven, kúnnen we die in het belang van het onderzoek op dit moment nog niet beantwoorden.”

Bovenstaande officiële lezing barst van de kolder! Om te beginnen geeft Savannah’s moeder haar om 21:00 uur ‘s avonds op als vermist bij de politie. Met de technische middelen van tegenwoordig, waar we al sinds jaar en dag mee doodgegooid worden, moet duidelijk zijn dat iedereen altijd en overal volledig gemonitord wordt. Dat wil zeggen dat elke smartphone een exact traceerbaar spoor nalaat. Kijkt u wel eens een CSI serie of andersoortige politieserie, dan weet u dat deze technologie niet alleen bestaat, maar via alle media-uitingen over wetgeving die daarvoor geïntroduceerd is, kunnen we zeker weten dat deze technologie ook wordt toegepast. De mobiele telefoon van zowel Savannah als de vermeende dader zou dus direct getraceerd kunnen worden. Ook kan de recherche meteen zien dat de twee contact hebben en via de peilingshistorie kan meteen de link gelegd worden tussen de twee smartphones. De politie zou meteen gealarmeerd moeten zijn door de twee telefoons die zich op exact dezelfde locatie hebben bevonden. De politie zou zelfs het exacte spoor van de twee moeten kunnen zien. Die gegevens zouden de vermeende dader meteen verdachte moeten hebben gemaakt. Je zou kunnen zeggen: “Ja, maar Savannah was toen alleen nog maar vermist en niet vermoord, dus de politie stond nog niet zo op scherp.” Waarom hebben ze dan (volgens het verhaal) wel de volgende ochtend gebeld met de verdachte? Waarom belden ze überhaupt? Het zou duidelijk leesbaar uit het telefoonspoor moeten zijn, dat de twee op dezelfde tijd op dezelfde plek waren en dus had meteen een arrestatie moeten volgen om de jongen te verhoren. Niets van dat alles.

De gehele bovenstaande tijdlijn wekt de indruk dat politie en justitie nog slechts over technologie uit de jaren ’80 van de vorige eeuw beschikken. Dat is kolder. Alle gegevens van iedereen worden tegenwoordig opgeslagen. Je kunt die zelfs bij de servers van de social media bedrijven en Google (real time) inkopen. “Maar misschien had de verdachte of had Savannah de locatiegegevens wel uit staan!” Denkt u nu serieus dat dat nog een probleem is? Zodra er verbinding is met zendmasten kan je locatie exact worden gepeild; zelfs als je je telefoon uitzet. In 2016 werd door minister Ard van der Steur al wetgeving geïmplementeerd die dit peilen mogelijk maakte. Hoe lang willen we ons nog voor de gek laten houden? Politie en justitie kunnen iedereen op elk gewenst moment traceren, maar het duurde tot zondagochtend tot Savannah gevonden werd? Ze hadden niet de mogelijkheid om vanaf vrijdag te gaan zoeken met speurhonden en helikopter (met FLIR camera) en ook maar iets te vinden? Savannah was toch al vermist en er was ook al een andere moord (die op Romy) in dezelfde omgeving gepleegd; dat zou ze toch extra alert en onmiddellijk actief moeten maken?

En dan nog het opmerkelijke verhaal dat de verdachte zogenaamd een bericht op Facebook plaatste waarin hij vraagt wie hem naar het buitenland kan brengen. Hij zou zelfs een vriendin hebben gebeld en hebben gezegd dat je je in het buitenland geen zorgen hoeft te maken. De jongen weet al sinds vrijdag (aldus het verhaal in de media) dat hij onder de loep van politie ligt, maar zou pas nu aanstalten maken om naar het buitenland te gaan (en dit ook nog eens op Facebook zetten)? Slimme gast! En hij heeft er natuurlijk ook heel slim voor gezorgd dat hij geen spoor van Savannah achterlaat (cynisme) door de tas met spullen en de fietssleutel van Savannah mee naar huis te nemen. Ach, de jongen zal wel psychisch onderzocht gaan worden en blijken over een niet al te hoog IQ te beschikken. Er klopt geen drol van dit gespinde media-verhaal.

Al eerder schreef ik dat er zeer wel mogelijk sprake is van een psyop spinsel, met verzonnen moorden en verzonnen moordenaars. Leest u mijn gedachten daarover nog eens terug in dit artikel en dit artikel (zie hier alle artikelen). Met welk doel? Je moet in dat kader de denkwijze van Niccolo Machiavelli begrijpen en weten dat daar een belangrijke mediaprijs naar vernoemd is. Machiavelli propageerde dat je list en bedrog mag toepassen om steviger grip op de bevolking te krijgen. Worden we bespeeld volgens de stelregel Problem, Reaction, Solution? Je schept zelf een probleemsituatie, zorgt voor een bepaalde reactie onder de bevolking en biedt vervolgens een oplossing aan die jou meer macht en grip op de bevolking geeft. In dit geval zou dat kunnen draaien om bijvoorbeeld het werken aan wetgeving waarbij minderjarige kinderen zonder duidelijke aanwijzing, preventief ter observatie opgesloten kunnen worden. Minister Edith Schippers deed al eens een wetsvoorstel in die richting waar het ging om volwassenen. Het lijkt erop dat de mindset van de bevolking toch die richting uit gepusht moet worden. Ook zal deze (mogelijke) psyop bij kunnen dragen aan de wens naar een landelijke DNA database. We kunnen erop wachten dat de media binnenkort met een verhaal komen van DNA bewijs gevonden op de slachtoffers. Het zal weer een verhaal zijn over bewijs waarvan u en ik het bewijs nooit onder ogen zullen krijgen. Case closed. Ook is er een extra alibi voor nog meer wetgeving om real time mee te kijken en in te grijpen in social-mediacommunicatie.

Zolang wij onze ogen dicht blijven smeren met media-verhalen en verhalen over bewijs zonder hard bewijs, zal de Machiavelliprijs blijven worden uitgekeerd. En zelfs als u bewijs te zien krijgt is de vraag of het niet gefabriceerd bewijs is om de psyop in stand te kunnen houden. Hieronder nog 1x mijn gedachten over deze zaak die ik op 15 juni postte op mijn Facebook tijdlijn. Hou je rekening met de mogelijkheid dat we te maken hebben met een psyop en de mogelijkheid dat zowel de slachtoffers als de daders een rol spelen, dan kun je dus ook elk scenario nog op beeld vast leggen (reconstrueren). Let wel: in een dergelijk scenario speelt dan ook de advocaat van de vermeende verdachte van Savannah (zoals te zien in de uitzending van Jinek) het spel mee. Over Eva Jinek maar niet gesproken.

Neem mij niet kwalijk dat ik mijn gedachten even uitspreek, maar soms bekruipt me het gevoel dat we in deze zaak Romy & Savannah helemaal in de maling genomen worden. Wat nu als er helemaal geen dode meisjes gevonden zijn? De begrafenissen waren in geheimzinnigheid gehuld en camera’s werden op grote afstand gehouden. De vader van Savannah Dekker plaatste nog een putdeksel-vleesgril filmpje op de dag van de vermissing van Savannah.

Het klinkt misschien vergezocht; kost een duidt om zo’n hoax te regelen en je moet natuurlijk zorgen dat de meisjes in Ver-weg-gie-stan onder een andere identiteit verder gaan…maar ik ben niet overtuigd van het ouderschap van de ouders. Een valse ID kaart (voor een gewenste achternaam) is door de bouwers van zo’n hoax zo gemaakt. De moeder van Romy stuurde mij immers haar eigen ID kaart en die van Romy. Waarom zou ze dat doen op de dag van en de dag na de begrafenis? Waarom zou ze überhaupt op mij reageren? Dat de meisjes wel echt bestaan hebben, heb ik in mijn vorige post al verduidelijkt.

Ik kreeg ook de naam van de vermeende dader door (de vermeende moordenaar van Romy). Ook daar kan ik niet of nauwelijks iets over vinden en als ik doorvraag hoor ik niets meer.

Mogelijk scenario (Problem):
Goed voorbereide hoax, zak geld voor de deelnemers en fake vrienden, zak geld voor de “ouders”, een jaar voorbereiding zodat de meisjes een bekend gezicht werden in de omgeving (veel social media activiteit)

Mogelijk doel (Reaction):
Sociale onrust in Nederland, grote zoekactie optuigen en jonge daders (die geen echte daders zijn en mogelijk niet eens bestaan)

Mogelijk gewenst resultaat (Solution):
Grip op social media; staat mag mee kijken in alles en zonder pardon kinderen in een jeugdzorg instituut onder toezicht plaatsen en heropvoeden

Waarom zouden ze zoiets doen/faken? Om grote doelen te bereiken met grote sociale impact en meer grip op de bevolking mag je volgens het boek ‘Il Principe’ van Nicolo Machiavelli het volk met list en bedrog in de greep zien te krijgen. En naar die Machiavelli is de belangrijkste media prijs in Nederland vernoemd. Ooit won Bauke Vaatstra die prijs..

Het blijven verhalen. In onderstaande video ziet u Edward Snowden nog even toelichten waartoe de diensten in staat zijn. In de wetenschap van die kennis kun je dan ook gerust stellen dat de genoemde reconstructie en de omschreven tijdlijn, erg ongeloofwaardig wordt.

Bron linkvermeldingen: rtl.nl, metronieuws.nl

184 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten