De staat wil iedere uit huis gezette financieel in de problemen geraakte Nederlander van vakantieparken jagen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 28 november 2018 5 Comments

bron: 3.bp.blogspot.com

Vandaag kopt de digitale Telegraaf met de titel: Duizenden bewoners vakantieparken illegaal. De Telegraaf toont opnieuw de propaganda leugenkrant van de macht te zijn door de boodschap lief te verpakken en af te sluiten met de opmerking dat er meer flexibele oplossingen moeten komen voor woonbehoefte, maar let even op hoe de boodschap eigenlijk glashelder is: de al uit huis gezette onderlaag van de maatschappij mag niet meer gebruik maken van vakantieparken. We kunnen er dus op rekenen dat we binnenkort een nieuw wetsvoorstel kunnen verwachten. De perceptie managers als Jeroen Pauw en Twan Huys zullen de discussie aan mogen wakkeren en de nodige “experts” aan het woord laten, zodat uiteindelijk het kwartje de kant van de macht op zal vallen, waarbij de schijn van oppositie ook even aan het woord mocht komen. De Telegraaf doet alvast de aftrap:

Volgens de onderzoekers wonen 6000 tot 9000 mensen permanent in een vakantiehuisje of stacaravan, hoewel ongeveer de helft daar formeel niet ingeschreven staat. De onderzoekers moesten aantallen schatten op basis van gesprekken met politie, ambtenaren en welzijnswerkers, omdat er veel verborgen blijft en omdat gemeenten om diverse redenen gedogen. Zo stuurt de sociale dienst soms mensen in een nijpende woonsituatie naar een vakantiehuisje, terwijl diezelfde gemeente handhaaft op het park.

Het woord ‘welzijnswerkers’ voldoet prachtig aan George Orwell’s boek 1984 waarin de term ‘dubbelspraak’ uitgelegd wordt. Dubbelspraak is zoveel als het in een mooi jasje steken van iets wat eigenlijk minder mooi van aard is. ‘Oorlogsvoering’ heet daarin bijvoorbeeld ‘vredesmissie’ en ‘pychiatrische opsluiting’ heet ‘geestelijke gezondheidszorg’.

Laten we het woord welzijnswerker ook eens onder de loep nemen. Wat is dan eigenlijk zo’n zogenaamde welzijnswerker? Dat is iemand van de psycho-socialedienst- en hulpverlening voor personen van wie het welzijn bedreigd of verminderd wordt ten gevolge van persoonlijke, relationele, gezins- of maatschappelijke factoren. Kortom: als je je huis uit gepleurd wordt omdat je de rekeningen niet kunt betalen komt de welzijnswerker bijvoorbeeld een kijkje nemen of je kinderen misschien naar een pleeggezin kunnen. De vergoeding voor die pleeggezinnen is inmiddels van de website fnvvrouw.nl gehaald (zie hier), omdat ik in 2015 schreef dat een pleeggezin €500 per kind per maand ontvangt op basis van dat (inmiddels verwijderd) document. Zou diezelfde €500 naar de biologische ouders gaan, dan zouden de financiële problemen die de uithuiszetting in werking zetten, waarschijnlijk als sneeuw voor de zon verdwijnen en had de politieman uit onderstaand propaganda filmpje niet (de geacteerde gedachte) van het trekken van zijn portemonnee hoeven te hebben. Begrijpelijk dat dat pleeggezin vergoedingsdocument snel van het internet gehaald moest worden (lees verder onder het filmpje).

De welzijnswerkers van nu zijn eigenlijk jagers op mensen waar wat te halen valt. Zo jagen ze op ouderen met een AOW-tje die misschien wel iets te vaak in de week bij een eenzame of hulpbehoevende vriend of vriendin op de koffie gaan, zodat ze kunnen worden betrapt op ‘samenwonen’, waardoor ze hun AOW af kunnen pakken en deze ouderen dus in de financiële problemen geraken. Na de tip van zo’n “welzijnswerker” komt de recherche van de sociale verzekeringsbank (SVB) in actie.

Mensen met financiële problemen kunnen natuurlijk wel aankloppen bij een loket, maar zodra je buiten boord gevallen bent is er geen enkel loket dat je meer aan boord wenst te hijsen, omdat je de spelregels gebroken hebt. Dan begint het proces van loket A verwijst je door naar loket B, die je weer doorverwijst naar loket C. En zo begint de vicieuze cirkel en de irritatie aan de onmenselijke houding van de loketbeambte. Huilebalken agenten en welzijnswerkers moeten de indruk wekken dat het toch echt aan de mensen zelf ligt en dat zij het structurele probleem niet kunnen verhelpen. Maar zoals onder het 5 jarig regiem van onze Oosterburen een halve eeuw geleden Befehl ist Befehl gold, lijkt dat nu voor de ambtenaren, met hun Orwelliaanse dubbelspraak benamingen, opnieuw te gelden. Het heet allemaal hulpverlening en uitvoeren van wat de wetgever opdraagt. Die wetgever heeft het gezicht van de altijd goedlachse Mark Rutte, maar heeft dezelfde dictatoriale en nazistische trekjes van toen, alleen dan is de schminklaag net even is iets dikker.

We gaan dus niet vallen voor het huilebalk verhaal van oom agent, maar moeten gewoon inzien dat het beleid erop ingesteld is om zoveel mogelijk mensen in het nauw te drijven en elke escape route die er mogelijk nog is, af te snijden. Je kunt je wel verschuilen achter Befehl ist Befehl, maar je kunt als ‘hulpverlener’ ook inzien dat je uitvoerder bent van een systeem dat in de kern verrot is. Je kunt je er ook eens echt in verdiepen in plaats van je te lenen voor een propagandafilmpje waarin je zegt dat je je portemonnee had willen trekken, “maar het probleem daarmee niet structureel verhelpt”. Door je ogen te sluiten en het propaganda mantra te herhalen kun je zo lekker je geweten sussen, waardoor je je eigen hypotheek of huur lekker kunt blijven betalen. Je kan ook je uniform uittrekken en het bevel weigeren. Jij bent de uitvoerder van de orders van een systeem dat er op geschoeid is mensen die het lastig hebben geen enkele escape meer te bieden, anders dan de loketten waar elke vorm van flexibiliteit ontbreekt. Verschuil je in godsnaam niet achter propaganda krokodillentranen!

Maar de telegraaf rondt het netjes af, zodat het niet meteen een grote leegloop voor haar ledenbestand oplevert:

Senioren en arbeidsmigranten vormen de meerderheid van de bewoners. Veel ouderen bezitten zelf een huisje en wonen daar al lang. De meeste bewoners hebben weinig geld. De onderzoekers zien een toename van mensen uit de grote steden, die zich in de ’gewone maatschappij’ niet kunnen handhaven. De problematiek is groot en divers, aldus het onderzoek.

Illegale bewoners opsporen en wegsturen werkt niet, zeggen de onderzoekers. Handhaving is nu volstrekt willekeurig en daardoor blijft het „dweilen met de kraan open.” Er moeten meer flexibele oplossingen komen voor nieuwe woonbehoeftes. Steden hebben meer opvangplekken nodig voor mensen die het alleen niet redden.

Die verwijzing naar arbeidsmigranten is natuurlijk het koren op de molen voor mensen met een rechtse insteek. Die kunnen dan lekker boos worden op al die ‘buitenlanders’; zich niet beseffende dat ze de roep om nieuwe wetgeving zullen helpen bekrachtigen. Die wetgeving zal dan ook die financieel aan de grond geraakte ouderen en uit huis gezette gezinnen raken. Waar belanden die dan? Juist ja: letterlijk op straat. En dan wordt de neerwaartse spiraal nog groter.

Zolang mensen zelf niet hebben meegemaakt hoe het systeem als een stropers-strik om de financiële hals van vele Nederlanders ligt, zal niemand zien hoe het er echt voor staat in den lande. Zij die het goed hebben zijn compleet blind voor wat er aan de onderkant van de maatschappij gebeurt. En hey! Het zal je ook een rotzorg wezen, zolang jij maar lekker je biertje kunt drinken en op vakantie kunt gaan! Al die problemen laat jij liever over aan de politiek en daar doe jij best veel moeite voor. Je gaat godverdomme wel één keer in de vier jaar naar de stembus; dus wie kan er nou kritiek op jou hebben? Daar heb jij de professionals in Den Haag toch voor in het zadel geholpen en die democratie werkt prima.

De genoemde flexibele oplossingen gaan er natuurlijk nooit komen. Wat er wel snel zal komen is wetgeving om elke escape-route die er nu nog is – zoals die van de vakantieparken – af te snijden. We zouden allang iedere dag met gele hesjes de snelwegen hebben moeten blokkeren, zoals in Frankrijk. Maar wij Nederlanders kiezen liever voor onze eigen veiligheid en verschuilen ons in de steeds groter wordende groep van mensen die voor het systeem werken en zo hun geweten kunnen sussen. Als steeds meer mensen voor de staat werken, zullen steeds minder mensen kritiek hebben op die broodheer.

Laat die mensen in godsnaam gewoon op die vakantieparken wonen! Geen hond die er last van heeft! En ambtenaren: trek je uniform uit en weiger nog langer het systeem in stand te houden!

Als u bovenstaande gelezen heeft en waardeert, neemt u dan even de moeite om het te delen met mensen di u kent. De Facebook censuur is dusdanig van invloed dat steeds minder mensen de artikelen te zien krijgen. Uw inspanning wordt dus steeds belangrijker. Een kleine moeite, maar erg noodzakelijk! U kunt ook overwegen lid te worden om mij te steunen om door te kunnen gaan.

Bron linkvermeldingen: telegraaf.nl, nrc.nl

127 Shares

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. De Loonslaaf schreef:

  Ik vind het belachelijk dat je in dit land moet betalen voor een stuk grond om op te kunnen leven, temeer dat het huidige fiat geldsysteem wiskundig gezien onmogelijk is; het is misdadig! Omdat het huidige fiat geldsysteem niet duurzaam is (wat een rotwoord), zal de onderste laag van de bevolking hiervoor de prijs moeten betalen. Deze mensen zullen door het huidige systeem nooit geholpen kunnen worden, zolang men met dit nepgeld moet betalen voor een stuk grond om op te leven. Het is erg leuk dat mensen hulpacties opzetten om deze slachtoffers te helpen, maar wiskundig gezien zal slechts een klein deel geholpen kunnen worden, terwijl er steeds meer slachtoffers bijkomen.

  Helaas is de massa zo geconditioneerd, dat deze het “normaal” vindt om te betalen voor een stuk grond om op te leven. De massa weigert in te zien dat het (met nepgeld) moeten betalen voor een stuk grond om op te leven deel uitmaakt van het voor het oog verborgen verkapte feodale stelsel waarin men leeft, waar de aristocratie met de scepter zwaait

  Van mij mag er best een fiat geldsysteem zijn, dat is gebaseerd op leugens en bedrog. Alleen moet men mij dan niet verplichten dit vieze spel mee te spelen. Dat ik hieraan wordt verplicht mee te doen, komt doordat ik voor mijn basisbehoeften afhankelijk ben van dit smerige fiat geldsysteem, dat door de machtswellustelingen is bedacht om het volk onder de duim te houden. De meerderheid van de mensen zal dan ook alles doen om aan geld te komen, zolang men het een “baan” noemt. Deze mensen doen slechts hun werk…

  Wat zijn dan die basisbehoeften?
  Een stuk (schone) grond om op te leven in harmonie met de omgeving, zodat je met behulp van die grond in je eigen basisbehoeften kunt voorzien: eten, drinken en onderdak. Moderne (milieuvervuilende) technologie hoort dus niet bij de basisbehoeften, hoewel de meeste zombies niet meer zonder kunnen.

  Een (milieuvervuilende) supermarkt hoort dus ook niet bij de basisbehoeften, maar ontleent zijn ontstaansrecht, omdat de mensen (generatie op generatie) niet de mogelijkheid is gegeven in hun eigen directe omgeving in hun eigen basisbehoeften te voorzien. In het huidige systeem hoort een supermarkt dus wel bij de basisbehoeften, maar hoeveel mensen lukt het om buiten hun cultureel geconditioneerde kaders te denken? Snel weer even een Facobook bericht liken van een “vriend”!

 2. ZalmInBlik schreef:

  History doesn’t repeat itself but it often rhymes

 3. guppy schreef:

  Het is niet alleen voor mensen met financiële problemen, het is om dezelfde reden waarom ze alle indianen uit hun zelfvoorziende tenten getrapt hebben. Je kan ook in een caravan wonen om geld te sparen voor een stuk grond i.p.v. het meeste van je salaris af te dragen aan bank, energy maatschappij en ga maar door. Nederland is al een moeilijk land om zelfvoorzienend te zijn met de verplichte zorgverzekering maar het moet nog moeilijker gemaakt worden. Lekker allemaal in de stad met dikke lasten en hoge schulden en medicijnen om de moed erin te houden. Maar we hebben het zo goed, wie is er nu gek?

 4. Xandra schreef:

  @guppy; De zorgverzekering is NIET verplicht!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten