De strijd tegen nepnieuws is het nekschot voor de ‘vrijheid van meningsuiting’

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 15 november 2017 6 Comments

Het nieuwe kabinet wil de strijd tegen nepnieuws aangaan. De definitie van dat woord ‘nepnieuws’ is dan ook de belangrijkste vraag. Wat is volgens die nieuwe acteursvereniging Den Haag dan de definitie van ‘nepnieuws’? Is dat dat je een vliegramp beschrijft en uitlegt dat de onderste steen niet boven mag komen? Is dat dat je laat zien dat vermissingszaken die eindigen op moord wel eens volledig in scene gezet zouden kunnen zijn? Is dat dat je laat zien dat terreuraanslagen gebruikt worden als alibi om politiestaatmaatregelen door te voeren en Nederland te veranderen in een open digitale gevangenis? Of is dat dat je een verhaal spint dat er Russische nepnieuws agentschappen zijn die de perceptie van mensen beïnvloeden? Natuurlijk; dat laatste!

De Nederlandse media zijn bewezen bezig met het creëren van nepnieuws. Zo is hier op de site duidelijk met beelden aangetoond dat de hele Zaanse vloggersrel met Ismael Ilgun in scene is gezet (hier en hier). Zo is hier op de site met beelden aangetoond dat de relletjes tijdens Pegida – Antifa demonstraties in scene worden gezet. En er is hier nog veel meer aangetoond aangaande dat nepnieuws uit de koker van de gevestigde orde en haar propaganda media. Wie creëren er met zijn allen dus feitelijk nepnieuws? En er wordt maar voortgeborduurd op dergelijk nepnieuws.

De politiek zal nooit het boetekleed aantrekken, net zo min als hun propagandakanalen ‘de media’ en hun dik betaalde propagandisten. Dan zouden zij namelijk af moeten treden en dat mag niet van hun broodmeesters. Politici zijn de vertegenwoordigers van de aristocratie die wij denken te verkiezen via het schijndemocratisch proces. Je gaat jezelf niet ontslaan en je opdrachtgever die jouw heeft opgeleid en naar voren geschoven om het land via de Machiavelli regels van list en bedrog in bedwang te houden, gaat jou ook niet ontslaan. Er zit een nieuw list- en bedrog team in Den Haag, onder leiding van een ervaren manipulator.

Van de media hoef je ook geen zelfkritiek te verwachten. Mensen als Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk, Arjan Lubach en alle nieuwslezers, experts en analisten die we horen en zien, zitten er om het volk te overspoelen met nepnieuws. Dat is mijn mening en ik heb de vrijheid om die te uiten. Om het alleenrecht op dit nepnieuws te handhaven, moet je zorgen dat kritische schrijvers die niet uit de opleidingscentra van de mainstream komen en die niet onder de paraplu van de Telegraaf Media Groep of de AIVD vallen, uitgeschakeld worden. Als dat niet lukt via smaad en laster of door ze juridisch of financieel kapot te maken, dan moet je iets verzinnen om te kunnen zeggen dat alles wat een afwijkende mening heeft gefinancierd wordt door de Russen. Dat kan mooi, want je kunt dat valse spel zelf optuigen. Net zoals je zelf een terreurgroep kunt financieren en bewapenen om je imperialistische strategie en je politiestaatmaatregelen een alibi te geven kun je ook nepnieuws sites optuigen om ze vervolgens aan te kunnen pakken. Als je dan met de grote maaimachine die zelfgeschapen nepnieuws sites uit de lucht veegt, maai je meteen die wildgroei aan klaprozen mee. De strijd tegen nepnieuws is de strijd tegen de vrijheid van meningsuiting in een slimme verpakking.

Ik heb me lange tijd afgevraagd waarom er tot nu toe geen kabinet is geweest dat zei: “Om een blog te mogen runnen of om te mogen schrijven, moet je erkend journalist zijn, moet je de juiste opleiding hebben en aangesloten zijn bij de OvJ“. Het wordt inmiddels steeds duidelijker waarom. Iedereen die een blog bij houdt mag zich feitelijk beroepen op de status journalist. Een soort burgerjournalist. Waarom wordt het dan steeds duidelijker? Welnu, het is een slim bedachte route om de vrijheid van meningsuiting definitief de nek om te draaien. Als je namelijk alles op de hoop journalistiek kunt gooien, kun je met de genoemde maaier over het veld. Je kunt dan alles onder nieuws scharen. Dus stel u heeft gewoon een blog en schrijft wel eens een artikeltje waarin u uw mening geeft over de huidige politiek of over iets wat u gelezen heeft in het nieuws. Dat is dan uw vrijheid van meningsuiting. Omdat u dan echter feitelijk burgerjournalist bent, kan uw site of blog worden betiteld als ‘nieuws site’. Als u een afwijkende mening heeft kan dat, als het aan het nieuwe kabinet ligt, beschouwd worden als een “door Russisch nepnieuws beïnvloedde mening”. U bent een van de klaprozen die tussen het gras staat. Als het nieuwe kabinet dus inzet op de bestrijding van nepnieuws, gaat het sproeivliegtuig over het hele weiland en wordt alles gedood wat ongewenst is. We kunnen dus wel stellen dat de strijd tegen nepnieuws slechts en alleen draait om de strijd voor het einde van de vrijheid van meningsuiting. Je mag alleen nog een mening hebben die niet afwijkt van wat de gevestigde orde wil. Om er voor te zorgen dat u in het weiland van Russisch nepnieuws staat, worden genetisch gemanipuleerde klaprozen gekweekt die erg op uw mening lijken en die “Russisch nepnieuws” zijn. U wordt gelijk geschaard met dat Russisch nepnieuws. Er komen natuurlijk nog andere definities van nepnieuws bij.

De bottom line is dat de staat gaat bepalen wat echt of nepnieuws is. En zodra u iets opschrijft in de vorm van een artikel op een blog of op Facebook, bent u volgens de definitie burgerjournalist en creëert u nieuws. Dat is nu eenmaal de definitie van een burgerjournalist. Als uw bericht dan vergelijkbare opvatting vertoont als dat wat voldoet aan de definitie van “nepnieuws” wordt dat dus in de nabije toekomst waarschijnlijk afgestraft. Hoe gaan ze dat doen? Nou dat doe je door alle meningen die je als staat aantreft door een filter te halen en te zeggen: “Dat wijkt af dus dat is nepnieuws. Kijk maar het lijkt erg op dat wat uit de Russische, Turkse (of you name it) nepnieuws fabriek komt.” Dat je die nepnieuws fabriekjes zelf opgetuigd hebt juist met dat specifieke doel, vertel je er natuurlijk niet bij. Er zal alles aan gedaan worden om u te overtuigen van het bestaan van die Russische nepnieuwsfabrieken (en dergelijke), maar de strijd tegen nepnieuws draait feitelijk om de strijd tegen elke uiting in woord, beeld en geluid van iedere willekeurige burger. Het is de strijd tegen de vrijheid van meningsuiting in een geraffineerd jasje. Het wordt dus tijd dat u dat aan iedereen om u heen duidelijk gaat maken en artikelen als deze gaat delen voordat het te laat is. Het einde van de vrijheid van meningsuiting nadert! Tijd om in opstand te komen tegen deze heersende horror kliek.

Bron linkvermeldingen: Wikipedia.org

391 Shares

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Daarnaast is het idee dat “nepnieuws” mensen zou beinvloeden een bewijs dat de staat er vanuit gaat dat nieuws in zijn algemeenheid mensen beïnvloed en dat toont aan dat er dus vanuit gegaan wordt dat mensen zelf niet meer kunnen nadenken maar hun beslissingen laten afhangen van wat ze voorgeschoteld krijgen.

  Stel ik heb een buurman of vriend die chronisch tegen mij liegt en me dus “nepverhalen” vertelt. Ben ik dan niet slim genoeg om zelf te filteren op wat waar is of niet? Het staat mij vrij om zijn verhalen te geloven of niet.

  Waarom zou de staat ons moeten betuttelen in wat we voorgeschoteld krijgen? Heeft diezelfde staat en hebben diezelfde regenten niet bewezen regelmatig te liegen (ik noem maar even de verkiezingsleugens die altijd naderhand niet waargemaakt worden)?

  Eigenlijk is de strijd tegen nepnieuws een onderschatting van de zelfdenkzaamheid en een bewijs dat de staat erg laagdunkend denkt over de intelligentie van de mens.

 2. ZandInOgen schreef:

  Dit is nog maar het begin…dit is de volgende stap. Ik zie de zorgverzekeraars al handenwrijvend klaarzitten .
  FDA approves ‘trackable’ pill
  US regulators have approved the first pill that can be digitally tracked through the body.
  http://www.bbc.com/news/health-41980836

  Waar hebben we dat toch eerder gezien? De blauwe of de rooie… 😀

  • ZandInOgen schreef:

   PS: De show van Arjan Lubach wordt geproduceerd door Irene van den Brekel drie keer raden met wie zij getrouwd is…juist ja Kajsa Ollongren. Maar het gaat verder hartstikke goed in NL…censuur HHAHAHAHA ben je gek!

   Geboren Geldrop, 1965
   Jaren actief 1993 –
   Beroep Producent
   Portaal Portaalicoon Televisie

   Irene van den Brekel (Geldrop, 1965) is een Nederlands televisieproducent.

   Irene van den Brekel werkte bij René Stokvis Producties en TV Holland voor zij in 2001 het bedrijf Human Factor oprichtte.[1] De bekendste programma’s van dit productiebedrijf zijn Koefnoen (vanaf 2004) en Zondag met Lubach (vanaf 2014).

   Privéleven
   Van den Brekel is gehuwd. Zij en haar partner hebben twee kinderen.

  • Martin Vrijland schreef:

   De introductie van die pil is een mooi klusje voor Joseph Ronald Plasterk (en niet te vergeten natuurlijk de zelfmoord-goed-voor-de-AOWpot-pil):

   https://mytomorrows.com/en/ronald-plasterk-joins-mytomorrows/

 3. ZandInOgen schreef:

  Koppel bovenstaande CMOS techniek aan 5G RF-signalen (V2K) en we hebben ronduit het paard van Troje in het kwadraat. Het penetreren van het menselijke zenuwstelsel (primaten) dmv externe signalen was al mogelijk in 1967, ARPA’s (nu DARPA) project BIZARRE sub-onderdeel van MKULTRA bewijst dit.
  https://thefullertoninformer.com/wp-content/uploads/2013/09/dod.jpg

  Nu 50 jaar later is de burgermaatschappij zover qua consumententechnologie dat het breeduit geïmplementeerd kan worden

  It will “ensure” that patients who suffer from mental health issues take their medicine when they are told. But privacy concerns have not gone unnoticed. AKA ‘VERWARDE MENSEN’

  Regulators in the United States have approved the first pill that can be digitally tracked as it makes its way through the human body. The Abilify MyCite aripiprazole tablets used for treating schizophrenia and manic episodes have an ingestible sensor embedded inside them that records that the medication has been taken. A patch worn by the patient transmits this information to their smartphone.

  http://www.zerohedge.com/news/2017-11-15/fda-approves-new-digital-sensor-ensure-patients-mental-health-issues-take-their-meds

  IARC CLASSIFIES RADIOFREQUENCY ELECTROMAGNETIC FIELDS AS
  POSSIBLY CARCINOGENIC TO HUMANS
  Lyon, France, May 31, 2011 ‐‐ The WHO/International Agency for Research on Cancer (IARC) has
  classified radiofrequency electromagnetic fields as possibly carcinogenic to humans (Group 2B),
  based on an increased risk for glioma, a malignant type of brain cancer1, associated with
  wireless phone use.
  http://www.iarc.fr/en/media-centre/pr/2011/pdfs/pr208_E.pdf

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten