De Turkse inval in Syrië: NAVO lid vecht tegen rebellen gesteund door NAVO lid

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 25 januari 2018 16 Comments

De Turkse inval in Syrië is op zichzelf niet opmerkelijk te noemen. We staan aan de vooravond van de wederopstanding van het Ottomaanse rijk en daarom zullen we de komende jaren meer spierballen taal van Erdogan zien en kunnen we meer militaire acties van Turkije verwachten. Turkije is als het Duitsland in de jaren ’30 en heeft een sterk groeiende economie. Dat komt wel een beetje door de Arabische miljarden die het land een kick start gegeven hebben, maar voor de bühne is het vooral het gevolg van de sterke leider Erdogan.

We kunnen nogal wat tegenstrijdigheden op het strijdtoneel waarnemen, waaronder het feit dat Turkije NAVO lid is en dat het nu de strijd aanbindt met de door een ander NAVO lid (de VS) gesteunde Koerdische strijders. Dat moet toch een doodsteek voor de NAVO alliantie zijn zou je zeggen. Twee partijen die onderdeel zijn van de grootste militaire alliantie ter wereld vechten onderling met elkaar. Nu was de spanning al voelbaar doordat Erdogan boos op de VS was om het niet uitleveren van Fetullah Gühlen, dus de NAVO was eigenlijk al ten dode opgeschreven, maar de patstelling wordt inmiddels steeds sterker. Donald Trump’s hoofdstad verklaring van Jeruzalem was misschien wel al het nekschot voor de relatie Turkije-VS, maar de militaire steun aan de Koerdische strijders in Syrië is waarschijnlijk de druppel. Laten we eens kijken hoe de vork in de steel zit.

Saoedi-Arabië lijkt een belangrijker rol te spelen in de opkomst van Erdogan als leider. F. William Engdahl schreef in een artikel voor de New Eastern Outlook het volgende [citaat] Volgens een goed geïnformeerde Turkse politieke bron die ik in 2014 sprak en die betrokken was als onderhandelaar aan vredesbesprekingen tussen Assad en Erdogan, werd de eerste campagne voor de presidentsverkiezingen van Erdogan in augustus 2014, “gesmeerd” met een gift 10 miljard dollar van de Saoedi’s. Dat Saoedi-Arabië ooit zoveel geld mocht vergaren is historisch gezien eigenlijk een gevolg van de Sykes-Picot overeenkomst tijdens de eerste wereldoorlog, waarbij werd geregeld dat de Saoedi’s mochten meehelpen de Ottomanen (de Turken) uit de regio weg te jagen met als belangrijkste afspraak dat er een stuk grond voor de staat Israël gereserveerd zou worden. De Saoedi’s mochten daarna als beloning hun eigen koninkrijkje starten en vervolgens rijk worden van de westerse olieconsumptie. De Saoedi’s steunen nu dus de partij die ze toen hebben laten barsten en zelfs aangevallen hebben: de Ottomanen (de Turken).

Wat heeft dat met de situatie in Syrië te maken? Welnu, wat ik wil aantonen is dat er altijd een verschil is tussen de mainstream “feiten” en geschiedkundige verslaggeving en dat wat er daadwerkelijk achter de schermen gebeurt. Op school krijg je te horen hoe oorlogen zich in het zichtbare veld ontwikkeld hebben. Je krijgt niet te horen van de Sykes-Picot overeenkomst en de Balfour declaratie en handje klap die achter de schermen gebeurt. Je krijgt niet te horen wie Adolf Hitler financierde en in macht deed rijzen. Je krijgt niet te horen wie achter de financiering van Lenin zat. Nee, je krijgt het zichtbare oorlogsplaatje voorgeschoteld: de bühne. En zo is het ook met de actualiteit van het nieuws. Je krijgt niet de geldstromen in beeld en je krijgt niet te horen hoe de dames en heren aan de top het spel spelen. Je krijgt het propaganda plaatje te zien. En in het propaganda plaatje is Erdogan de grote held voor de Turken die het Ottomaanse rijk wil doen herrijzen en is Erdogan de held die terreur aanpakt. Amerika krijgt meer en meer de rol van de losgeslagen pitbull die overal opduikt en zich bemoeit met situaties waar het zich niet mee zou moeten bemoeien. Wat we niet door hebben is dat het allemaal gecoördineerd is. Turkije moet herrijzen. De VS moet vallen. Trump gaat dat regelen.

We hebben te maken met strategen achter de schermen die de lange termijn planning al kennen. Ze volgen het profetisch script van de wereldreligies (die allemaal uit dezelfde koker komen en bijdragen aan het Hegeliaanse spel van these en anti-these). In de eerste wereldoorlog was de reservering van Palestina al bekend (zie filmpje hieronder). De tweede wereldoorlog gaf het alibi voor de tot de onschendbaarheidstatus-verheffing van het joodse volk en de vestiging van de staat Israël op een stuk grond dat daarvoor al gereserveerd was in die vorige wereldoorlog. Lange termijn planning noemen we dat. En het volgende punt op de agenda is de strijd om Jeruzalem. Daarvoor moet er nu eerst een groot en sterk islamitisch machtsblok opstaan en u mag raden welk machtsblok dat moet zijn. Turkije ja; het Ottomaanse rijk dat ruim een eeuw geleden viel en nu weer mag herrijzen. En de VS moet nu verzwakt worden Het is allemaal lange termijn planning. Turkije en de VS moeten ruzie krijgen en Israël speelt daarin een grote rol. We gaan een strijd zien tussen dat nieuwe machtsblok dat in kracht groeit en dat oude machtsblok dat in kracht verzwakt.

Mijns inziens is de NAVO ten dode opgeschreven nu de twee grootste partijen in die NAVO met elkaar in de clinch liggen. Daarnaast zien we in Turkije een vergelijkbaar proces als in de jaren ’30 in Duitsland. Een sterke economische groei en een snelle opbouw van een grote en zeer sterke militaire industrie. Duitsland wilde af van de herstelbetalingen uit de eerste wereldoorlog en Turkije vindt nu dat het zijn geld van de EU niet krijgt. We zagen toen de isolering van Duitsland, zoals we nu de isolering van Turkije zien. Het streefjaar van het herstel van dat Ottomaanse rijk wordt publiekelijk gesteld op 2023. Mijns inziens kunnen we dus rond die tijd de Turkse vlag op onze overheidsgebouwen verwachten. Het is een beetje een boute uitspraak, maar ik denk dat de EU leiders van nu Erdogan een alibi moeten geven voor de Turkse overname van de EU straks. Zoals gezegd, het is allemaal lange termijn planning en de acteurs aan de top weten hun rol in het script. Gaat u maar vast Turkse les nemen. Binnen nu en 5 jaar is het zover. Het Turkse leger mag alvast een beetje oefenen in Syrië.

Bron linkvermeldingen: elsevier.nl

118 Shares

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Ik denk dat we aan de vooravond staan van historische zelfs Bijbelse gebeurtenissen. De pionnen worden voor Armageddon in stelling gebracht, het gaat precies zoals Albert Pike (33e graad vrijmetselaar/KKK) beschreef in zijn brief aan Giuseppe Mazzini over de drie wereldoorlogen. Die brieven van Albert Pike werden tot in de late jaren ’90 tentoon gesteld in het ‘British Museum’ in Londen en zijn daarna vóór 9/11 verwijderd.

  We zien het nu ook met Trump/Pence (Trumpet) die ‘vrede’ predikt in de Knesset en de Palestijnen tegen zich in het harnas jaagt:
  https://www.basisbijbel.nl/boek/openbaring/8

  Ik moet zeggen dat Erdogan zijn rol van Führer/volksmenner voortreffelijk speelt Trump idem, ook KGB’er Poetin als ‘redder’ van het Orthodox Christelijke wereld. Iran, China worden via Poetin nader tot elkaar gebracht en belangen worden gedeeld opdat bij een ‘Westers’/NATO aanval het lont zal kunnen ontbranden.

  Albert Pike: “The Third World War must be fomented by taking advantage of the differences caused by the ‘agentur’ of the ‘Illuminati’ between the political Zionists and the leaders of Islamic World. The war must be conducted in such a way that Islam (the Moslem Arabic World) and political Zionism (the State of Israel) mutually destroy each other.”

  “For when they shall say, Peace and safety; then sudden destruction cometh upon them, as travail upon a woman with child(23/9); and they shall not escape.”
  1 Thessalonians 5:3

 2. ZandInOgen schreef:

  Voor degene die deze geo-poltieke ontwikkelingen zien is het zo klaar als een klontje…men wil oorlog

 3. ZandInOgen schreef:

  Voor één ieder die blijft haken bij de naam Rothschild (Bauer), de Rothschilds vallen onder de ridderorde van Malta en zijn de huisbankiers/schatbewaarders van Het Vaticaan. Zoals het Nederlandse koningshuis (House of Orange/33) en vele andere aristocratische bloedlijnen. Dat will zeggen dat ze schatplichtig zijn aan Het Vaticaan, de Jezuïeten (IsisHorusSeth) vormen het verdedigingsleger van de Paus met aan het hoofd de zwarte generaal. Dus Bergoglio is niet de machtigste man, maar valt in rangorde onder de zwarte Generaal. Ze hebben allen één ding gemeen het zijn Luciferianen/kabbalisten vandaar de naam ‘the cabal’.

  De Jezuïeten staan aan het hoofd van alle geheime diensten ter wereld. The Cabal maakt gebruik van alle politieke stromingen, geloven, economische instrumenten e.d. om te verdelen en heersen (divide et impera):
  ——————————————————————————————————————————————
  CIA Officer E. Howard Hunt states, “We have always said, you know, in an admiring way that the Jesuits form the greatest intelligence agency in the world, and always have.”

  of zoals Romeinse filosoof het zo mooi verwoordde:

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” – Lucius Annaeus Seneca m.a.w. Mundus vult decipi, ergo decipiatur

  PS: Anonymous (=AI)

 4. ZandInOgen schreef:

  Niet overtuigt..? Zie hier kardinaal Dolan, Clinton en Trump aanwezig bij het Alfred E. Smith Memorial Foundation Dinner in het Waldorf Astoria Hotel georganiseerd door de Jezuïeten op 20/10/2016. En zie hoe kardinaal Dolan, namens de paus, zijn zege geeft aan Trump nog voordat de ‘verkiezingen’ hebben plaatsgevonden. Waar Trump dus geen meerderheid had, maar beschermd door het ‘Electoral College’

 5. Iberi schreef:

  shoebat.com/2018/01/25/the-u-s-and-turkish-forces-coming-into-military-conflict-erdogan-is-confronting-the-strongest-fortresses-in-his-push-to-control-the-region/

 6. Martin Vrijland schreef:

  Jaja het gaat echt gebeuren, maar het is geen nieuws voor de Nederlandse (nep)media: oorlog tussen de twee grootste NAVO partners, de VS en Turkije…zoals reeds (veelvuldig) voorspeld door deze “gestoorde complotdenker” Martin Vrijland

  https://www.globalresearch.ca/us-turkish-troops-headed-for-military-showdown-in-syria/5627748

 7. ZandInOgen schreef:

  Ik bedoelde oorspronkelijk dit interview van anderhalf jaar geleden… (25-09-16)

 8. ZandInOgen schreef:

  Jesaja 17:1-14

  Profetie tegen Damaskus en Efraïm

  De last van Damaskus. Ziet, Damaskus zal weggenomen worden, dat zij geen stad meer zij, maar zij zal een vervallen steenhoop zijn.
  De steden van Aroer zullen verlaten worden; voor de kudden zullen zij wezen, die zullen daar nederliggen, en niemand zal ze verschrikken.
  En de vesting zal ophouden van Efraim, en het koninkrijk van Damaskus, en het overblijfsel der Syriers; zij zullen zijn gelijk de heerlijkheid der kinderen Israels, spreekt de Heere der heirscharen.
  En het zal geschieden te dien dage, dat de heerlijkheid van Jakob verdund zal worden, en dat de vettigheid van zijn vlees mager worden zal.
  Want hij zal zijn, gelijk wanneer een maaier het staande koren verzamelt, en zijn arm aren afmaait; ja, hij zal zijn, gelijk wanneer iemand aren leest in het dal Refraim.
  Doch een nalezing zal daarin overig blijven, gelijk in de afschudding eens olijfbooms, twee of drie bezien in den top der opperste twijg, en vier of vijf aan zijn vruchtbare takken, spreekt de Heere, de God Israels.
  Te dien dage zal de mens zien naar Dien, Die hem gemaakt heeft, en zijn ogen zullen op den Heilige Israels zien.
  En hij zal niet aanschouwen de altaren, het werk zijner handen, ook hetgeen zijn vingeren gemaakt hebben, zal hij niet aanzien, noch de bossen, noch de zonnebeelden.
  Te dien dage zullen zijn sterke steden zijn, als een verlaten struik, en opperste tak, welke zij verlaten hebben, om der kinderen Israels wil, hoewel daar verwoesting zal wezen.
  Want gij hebt den God uws heils vergeten, en niet gedacht aan den Rotssteen uwer sterkte; daarom zult gij wel liefelijke planten planten, en gij zult hem met uitlandse ranken bezetten;
  Ten dage, als gij ze zult geplant hebben, zult gij die doen wassen, en in den morgenstond zult gij uw zaad doen bloeien; doch het zal maar een hoop van het gemaaide zijn, in den dag der krankheid en der pijnlijke smart.

  • ZandInOgen schreef:

   President Erdogan on US refusal to evacuate troops in Manjib: “It is up to those to evacuate or not. We will continue to clamp down terrorists regardless of by whom they are accompanied”.

 9. ZalmInBlik schreef:

  Het ziet er inderdaad niet goed uit, van alle plekken in de wereld let op de foto die bij dit nieuwsartikel is gebruikt.
  https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/wereldwijd-aandacht-voor-superbloedmaan

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten