De vreselijke moorden op Romy Nieuwburg en Savannah Dekker

Afgelopen week ben ik veel benaderd met de vraag wat ik van de moord op Romy en Savannah vond. Nou, daar is maar 1 antwoord op: verschrikkelijk! Ik heb het nieuws aangaande de twee 14 jarige meisjes in het begin niet echt gevolgd, omdat ik zelf een dochter van in die leeftijd heb, wiens moeder haar volledig bij mij weg houdt. Omdat ik mijn dochter niet zie, was het me dus emotioneel te heftig. Ik kon het gewoon niet aan om er überhaupt iets over te lezen. Het is voor mij al een hel dat ik mijn dochter niet zie en dan een verhaal lezen over vermiste meisjes in dezelfde leeftijdscategorie, die uiteindelijk vermoord blijken te zijn. Het zal je gebeuren! Je dochter in de bloei van haar leven, wordt uit het leven gerukt! Dat is pure horror en ik zie er ook zeker geen complot in. Ik zie de media wel tot het spinnen van veel leugens in staat en durf te zeggen dat dit in veel zaken ook het geval is, maar zou daar in deze zaak niet in kunnen geloven.

Maar dat is dan ook misschien wel meteen het pijnpunt. We kunnen soms dingen niet geloven omdat het ons zo emotioneel raakt. Daardoor verzuimen we al snel om kritisch te kijken of te onderzoeken. Helemaal als iets je heel erg sterk raakt; dan weiger je zelfs soms alleen al de stap te nemen om kritisch te kijken. Heb ik daar zelf nu last van? De media brengen zaken vaak zo overtuigend dat je meestal wel zwicht voor het verhaal. In dit geval is er echter geen enkele aanleiding om te denken dat er een verhaal gespind is. Bij sommige zaken als terreuraanslagen, kun je soms indicaties of duidelijke missers aanwijzen, waardoor je kunt zeggen dat iets in scene is gezet. Soms is er sprake van een valse vlag aanslag. In die gevallen is er duidelijk dat er een agenda gepusht moet worden via de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘, waarbij het probleem gevormd wordt door de terreur, de reactie meestal leidt tot schrik en angst onder de bevolking en de staat de oplossing voor het (zelfgeschapen) probleem aanreikt in de vorm van nog meer politiestaatmaatregelen.

Ja, je zou kunnen bedenken dat er in deze zaken (want het zijn 2 zaken met 2 verschillende jonge verdachten, waarvan beide inmiddels hebben bekend) op gegeven moment duidelijk wordt dat social media een grote rol heeft gespeeld in bijvoorbeeld een oplaaiende jaloezie. Het zou dus kunnen dat deze zaken uiteindelijk toch gebruikt gaan worden voor een agenda. Je zou dan kunnen denken aan bijvoorbeeld meer controle op social media; ook zou je kunnen denken aan het promoten van een chip onder de huid, zodat je (de staat) real time kunt zien waar je kind is. Maar tot noch toe zien we geen indicaties in die richting en dus rest slechts 1 ding en dat is groot verdriet voor de ouders van de slachtoffers. De ouders van de daders zullen ook wel door een hel gaan, want wie verwacht nu dat zijn of haar kind in een moordenaar verandert.

Misschien is het sowieso nuttig om als ouders je kinderen eens te wijzen op het gebruik van social media in zijn algemeenheid. Hoewel er vrij weinig bekend is over de hele toedracht van de moorden, kun je je voorstellen dat het tegenwoordig steeds makkelijker is om te achterhalen waar jouw kind zich bevindt. Ze laten het immers zelf vaak gewoon zien via apps als Snapchat. In dat kader is het misschien makkelijker voor potentiële daders om je kind op te zoeken en tot de kwade daad over te gaan. Ook kan misschien jaloezie sneller oplaaien, omdat kinderen alles van elkaar zien en laten zien. Ouders van jonge jongens moeten zich misschien eens verdiepen in de games die ze spelen en het gemak waarmee ze in sommige games leren een virtuele moord te plegen. De invloed van dergelijke games is misschien wel schadelijker dan u denkt. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar onderstaande compilatie van brute moorden in de game GTA5 (Grand Theft Auto 5). Kunt u zich voorstellen wanneer u uw kinderen dergelijke games laat spelen, dat hun gevoelsdrempel aangaande moord beïnvloed wordt? In dat kader is het misschien nuttig om u eens te verdiepen in de gevaarlijke effecten van subliminale programmering, verborgen boodschappen in games en andere MK Ultra gelijkende technieken.

Ik ga hier nu niet te diep in op de effecten van games en social media, maar wil er wel op wijzen dat het misschien verstandig is om uw kinderen wat meer uit de digitale wereld te trekken en in de ‘echte wereld’  te houden. Verder berust ik in stilzwijgen en een triest gevoel over wat deze jonge meisjes is overkomen. Het moet een hel zijn voor de ouders, familie, en vrienden.

162 Shares

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (5)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Hieronder zomaar een gedachte van een lezer op Facebook (zie hier) aangaande Romy en Savannah. Ik ben benieuwd wat andere lezers hiervan vinden.

  Dag Martin,

  Mag ik zo vrij zijn via een pm te reageren op je post over de meisjes?

  Een theorie:

  Savannah is donderdagmiddag tijdens haar fietstochtje ontvoerd en later dat weekend vermoord (wellicht tbv een elite pinksterofferande (wie weet waar)). Zij kon pas na de offerande worden teruggebracht naar de vindplaats (in de nacht van 4/5 juni.

  Het gebied rondom de vindplaats van Savannah werd al om 11.40 zondagochtend afgezet (om te voorkomen dat men daar ook ging zoeken en men het zodoende niet meer als vindplaats kon gebruiken) in afwachting van de latere terugkomst van het levenloze lichaam. De hele zondag is er gerekt met het excuus dat het lichaam met alle voorzichtigheid benaderd werd, tot het lichaam dan eindelijk na middernacht arriveerde.

  Romy
  Het was eigenlijk de bedoeling dat Savannah zou worden gevonden op de plek waar Romy is gevonden. Deze plek lag iets verder uit de buurt en het was niet waarschijnlijk dat daar in de tussenliggende dagen gezocht zou worden. Men was hier vrijdag op lokatie bezig de later te publiceren foto’s (duidelijk geënsceneerd en onlogisch waarbij forensisch onderzoek word gedaan terwijl er politieagenten doorheen lopen) van de vondst van S te maken, maar dit is waarschijnlijk per ongeluk door de telegraaf opgepikt en gepubliceerd als de vondst van S. Dat was te vroeg immers, S. kon pas na de offerande worden terug gebracht, maar door de publicatie kon men niet meer terug en moest men ad hoc verklaren dat er een ander 14 jarig meisje was gevonden. Dit scenario heeft men door moeten zetten.

  Hoewel gecompliceerd heeft men toen de keuze gemaakt een ander slachtoffer te verzinnen door middel van een VicSim profiel. Romy is dus niet echt. Zij is niet meer dan een gesimuleerd slachtoffer. Deze profielen liggen op afroep klaar oa bij een in Nederland gevestigd bedrijf. Dat Romy een VicSim is kan je zien aan de slechts 3 foto’s, 3 condoleances, een vrijwel leeg FB profiel zonder vrienden, een besloten school en uitsluitend verklaringen via de mainstream media van zg een zus, een leraar, vriendin, en moeder of vader….

  Om het plausibel te maken dat twee meisjes zijn vermoord is er vervolgens een kleine campagne aan valse berichten in de media verschenen aangaande meerdere vermissingen en “bijna” ontvoeringen. Al deze zaken zullen blijken niet echt te zijn geweest.

  Blijft dus over de ontvoering en moord op Savannah. Waarschijnlijk is zij een auto ingetrokken en is iemand uit de auto gestapt en op haar fiets verder gereden om die vervolgens op slot te zetten waar de fiets later is gevonden. In de richting van de bedoelde vondstplaats (die later dus aan Romy is toebedeeld).

  Savannah is in de nacht van zondag op maandag teruggebracht naar de andere vindplaats of naar de schouwer waar zij waarschijnlijk door familie is geïdentificeerd.

  Beide daders konden snel worden “gevonden” omdat ze geheel verzonnen zijn. Die van Romy kon afgelopen week al worden voorgeleid en bekennen omdat Romy niet bestaat noch haar nabestaanden. De hele zitting kan achter gesloten deuren worden gefaked.

  De 16 jarige “dader” van Savannah zal binnenkort worden vrijgelaten en daarna zal de zaak Savannah onopgelost blijven. Inmiddels is er al verkondigd dat de zaak van Savannah “ingewikkeld” ligt.

  • Martin Vrijland schreef:

   En een andere lezer reageerde ook via een privé bericht:

   Martin je weet dat sommige mensen aan rituele moorden doen, deze 2 zaken vind ik opvallend dicht bij elkaar afspelen. En de timing is ook erg toevallig.. vind je niet?

   Wat als de eerste meid niet nuttig was voor een ritueel en daarom de tweede is ontvoerd?

   Wat als de jongens die zijn opgepakt simpelweg de laatsten waren die hen hadden gesproken? waardoor ze als zondebok worden gebruikt?

   Zoals je zegt, beinvloed je emotionele kijk op deze zaak niet je kritisiche kijk op deze zaak?

   14 tot 16 jarige zijn tot veel schade in staat maar iemand zo gruwelijk vermoorden en dumpen? En dan 2 keer achter elkaar?? Wanneer was de laatste keer dat een 16 jarige in nederland een meid verkracht en vermoord..

  • Martin Vrijland schreef:

   Er zijn wel Snapchat fimpjes van zowel Romy Nieuwburg als Savannah Dekker

   1. Romy:
   https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/06/video-1497116394.mp4

   2. Savannah:
   https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/06/video-1497116649.mp4

   Maar stel dat je uitgaat van snode opzet (zoals de reageerder op Facebook veronderstelt), dan kan dit ook met onderstaande technieken gerealiseerd zijn:
   https://www.youtube.com/watch?v=uIvvHwFSZHs

   Het blijft een bizar verhaal

  • Martin Vrijland schreef:

   Wat nog opvalt: Romy Nieuwburg kwam zat in het dorp de Glind op school [citaat]:
   De Glind, dat ongeveer 650 inwoners heeft, staat ook bekend als jeugddorp De Glind. Dit omdat het hele dorp is ingericht rondom jeugdzorg. Er wonen ongeveer 120 uit huis geplaatste kinderen. Verder maken ook zo’n honderd kinderen met complexe problematiek gebruik van de voorzieningen.

   Ruim een kwart van de woonhuizen is een gezinsvervangend tehuis of een huis waar pleegouders kinderen opvangen. De jeugdzorg staat onder toezicht van de Rudolphstichting. Pas sinds kort wonen er ook wat andere gezinnen dan die van zorgverleners in het dorp. Ook de J.H. Donnerschool is een instelling voor kinderen die om allerlei redenen (tijdelijk) niet meer naar een reguliere school kunnen.

   Bron: http://www.destentor.nl/binnenland/school-romy-opnieuw-een-van-ons~ad485fcc/
   https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/06/de-glind-achterveld-romy-nieuwburg.png

  • Martin Vrijland schreef:

   Opmerkelijk… Romy ziet er op de Snapchat filmpje niet echt als een kind met leerproblemen uit. Citaat van de website van de school:

   De J.H. Donnerschool is een gewone school, maar wel speciaal en onderscheidend. Een school voor speciale leerlingen die de grip op zichzelf (tijdelijk) kwijt zijn en dat communiceren door probleemgedrag. Leerlingen voor wie het leren even niet vanzelf gaat.

   https://www.donnerschool.nl/algemeen/zo-zijn-we

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten