Demonstratie 21 juni, Willem Engel, Mordechay Krispijn, Jeroen Pols, viruswaanzin en wat gaat er nu gebeuren?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 23 juni 2020 17 Comments

bron: i0.wp.com

Gister beschreef ik de demonstratie van zondag 21 juni in Den Haag al in het kort. U heeft vast de beelden her en der kunnen zien en vermoedelijk ook wel kunnen ontdekken dat het allemaal erg “professioneel” georganiseerd was. Tevens heeft u kunnen ontdekken dat er relschoppers uit politiebusjes stapten. Daarvan kan worden beargumenteerd dat de politie altijd met infiltranten werkt tijdens demonstraties, om zo juist vroegtijdig op relschoppers in te kunnen grijpen, maar er valt net zo goed te beargumenteren dat de relschoppers zelf agenten of militairen in burger zijn. Je kunt het spel van beide kanten beheersen.

Veel interessanter is het om het grote plaatje eens te bekijken. Hoe kan het toch dat dit verzet nu pas komt en wie zijn de dames en heren achter dit georganiseerde verzet? De wijze waarop het verzet via Willem Engel en Mordechay Krispijn via de website viruswaanzin.nl is georganiseerd doet veel denken aan de Occupy beweging uit 2011. Niets mis mee, zult u wellicht denken en misschien zit u helemaal niet te wachten op kritiek. Toch is het belangrijk om nu eindelijk eens door te krijgen dat elke vorm van massaal verzet tot noch toe door de staat zelf georganiseerd is. En als iets door de staat zelf georganiseerd is, zal het hooguit leiden tot zoethoudertjes-verandering, maar niet tot fundamentele wijzigingen.

Hoe kan het dat elke verzetsbeweging Martin Vrijland doodzwijgt als het graf? Ik heb ‘viruswaanzin’ tot nu toe bewust niet beschreven. Hoewel de grootste alternatief nieuws website van Nederland (zie de cijfers), wordt ik pertinent doodgezwegen.

Nu zult u wellicht zeggen: “Niet zeuren Vrijland, ze doen tenminste iets en we krijgen tenminste het Malieveld vol“. Als we kijken naar de 17 miljoen inwoners die Nederland rijk is, moet er toch echt meer gebeuren dan een paar duizend man op het Malieveld waarvan een groot deel ingehuurd is. Ja, ik kan me voorstellen dat u dat een stelling vindt die niet te bewijzen valt, maar heeft u dan ooit de beelden bekeken die hier op de website al regelmatig gepresenteerd zijn? Ik heb meerdere demonstraties gefilmd en heel duidelijk aangetoond dat demonstraties inclusief relletjes van a tot z georganiseerd zijn (zie hier en hier).

Ik zal to the point zijn aangaande de club achter viruswaanzin. Er is sprake van door de staat zelf georganiseerd verzet. Willem Engel begeeft zich namelijk in het gezelschap van een persoon die al sinds de Occupy beweging actief is en van wie hier op de site aangetoond is dat hij in 2013 tijdens een demonstratie tegen de monarchie de oprechte deelnemers richting de politie leidde, waarna hij zelf van het toneel verdween. Deze persoon is Gijs Peskens of Jacob Bruinsma of onder welke pseudoniem hij nu ook opereert en is te zien in onderstaande video op 0:07 min.

Willem Engel is duidelijk gelieerd aan het zelfde clubje van de Occupy beweging en de jonge dame (Joanna) die in 2013 een kartonnen bord ‘weg met de monarchie het is 2013’ omhoog hield. Toen was het Gijs/Jacob en toen was de opkomst iets kleiner, maar het heeft goed laten zien hoe georganiseerd verzet werkt. Lees hier de details inclusief bewijs en lees verder onder het filmpje.

Mocht u nu denken: “Ach, dat is toch geen bewijs. Dan zit die Gijs Peskens, Jacob Bruinsma of hoe hij ook mag heten, daar voor een interview. Wat zegt dat nou? Misschien heeft hij wel niets met Willem Engel te maken! Hij is maar 1 seconde in beeld.

U hoeft mij natuurlijk niet te geloven, maar ik probeer al jaren te verduidelijken dat de oppositie in Nederland gecontroleerd is en met gecontroleerd bedoel ik dat het door de staat zelf opgezet, gecoördineerd en gefinancierd is. We hebben te maken met professionele revolutiemanagers. Dat is moeilijk te geloven, want we willen zo graag de mooie kritische woorden van onze verzetsleiders geloven.

Is het dan echt zo moeilijk te geloven dat de staat er voor zorgt dat elke vorm van kritiek af-gekanaliseerd wordt? Natuurlijk zeggen zij wat u horen wilt! Natuurlijk spreken zij uw onderbuik gevoel aan. Dat is de bedoeling van gecontroleerd verzet.

En advocaat Jeroen Pols dan? Is die ook gecontroleerde oppositie? Je moet niet zo doordraven Vrijland! Jeroen Pols gaat de Nederlandse staat aanklagen!

Het kan best gebeuren dat er een mediaspektakel gecreëerd wordt rondom zo’n rechtszaak. Dat is namelijk precies de bedoeling. Dat houdt u in de passieve modus. U moet vertrouwen krijgen en houden in de gecontroleerde pionnen van de staat. Ze mogen misschien zelfs her en der een klein succesje boeken. Het eindresultaat zal echter altijd marginaal zijn en niet de poten onder de zetel van de overheid wegzagen. Het is vergelijkbaar met de vakbonden van weleer. Zij mochten ook zo nu en dan een succesje boeken, maar al met al dendert de stoomtrein gewoon voort, hooguit met een klein beetje de rem erop.

Kijkt u even welke eed advocaten afleggen voordat ze hun beroep mogen uitoefenen:

Ik zweer (beloof) getrouwheid aan de koning, gehoorzaamheid aan de grondwet, eerbied voor de rechterlijke autoriteiten, en dat ik geen zaak zal aanraden of verdedigen, die ik in gemoede niet gelove rechtvaardig te zijn.

Zowel rechters als advocaten zweren trouw aan de kroon. Datzelfde geldt voor politici. Het is voor velen een moeilijk te accepteren feit dat de democratie zoals wij die nu kennen een farce is. De enige reden dat we er in geloven is doordat politici en media ons in dat geloofssysteem houden. We zijn er van kinds af aan in opgegroeid en mee geprogrammeerd en dus is het een collectieve valse werkelijkheid geworden. De schijn van oppositie (zoals bij demonstraties of politieke oppositie) moet de indruk wekken dat het volk inspraak heeft. Dat heeft u niet. U heeft slechts de schijn van de inspraak. De democratische rechtsstaat zoals u die denkt te kennen is een schijnvertoning.

Elke wet in dit land wordt ondertekend door de koning. Die heeft de macht. Aan hem zweren allen trouw en daarom zal er niets fundamenteel veranderen als het systeem niet fundamenteel op de schop gaat. Demonstraties, rechtszaken en gecontroleerd schijnverzet, bieden u slechts volksvermaak.

De massa wordt in een soort collectieve Truman show (naar de film uit 1998) gehouden, waarin de ene helft van de bevolking de Truman’s zijn en de andere helft de acteurs. De staat heeft haar controle-web in de maatschappij door de jaren heen fijnmazig op kunnen bouwen en de machtsoctopus heeft haar tentakels en nappen in alle gelederen van de maatschappij. U moet het alleen nog even onder ogen willen zien.

Echte verandering begint met het doorprikken van gecontroleerde oppositie en dan het heft zelf in handen nemen.

Deze verandering wordt natuurlijk niet gesteund door al die gecontroleerde alternatieve media. Zij leggen elk initiatief lam en zwijgen alles dood wat aan Martin Vrijland gelieerd is. Waarom? Omdat het niet gecontroleerd is en dus moet het in de kiem gesmoord worden.

Daarom moeten we het zelf gaan doen; los van alle media en los van al die mooi opgetuigde alternatieve media websites, Facebook pagina’s en YouTube kanalen. Dat is een stuk lastiger, want het zou mooi zijn als er een tsunami aan steun losbarstte, maar verwacht het niet van de betaalde pionnen van de staat. Het vergt eigen inzet en een fundamentele ontwaking voor het diep niveau waarop we bespeeld worden; het vergt het doorzien van het dubbelspel en gecontroleerd verzet. Als die ontwaking komt, kan directe democratie de verandering brengen. Bestudeer hier hoe:

directe democratie nu

626 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ClairVoyance schreef:

  “Daar heb ik gewerkt aan nanotechnologie en het koppelen van nano technologie aan levend weefsel”
  Luister van ongeveer minuut 1:00 tot 1:31

  • Martin Vrijland schreef:

   Willem heeft ongeveer (dus niet precies, maar ongeveer) 50 medici en wetenschappers om zich heen..en ik hoor hem zelf in een ander interveiw zeggen dat hij direct contact heeft met iemand in het OMT

   Wauw wat een fijn lief wonderkind!

   https://youtu.be/-x0_X7LeorE?t=487

   • Martin Vrijland schreef:

    En natuurlijk hoef ja alleen maar pokerface Fritz Wester aan tafel te zetten en de hele setting is serieus genoeg om te geloven.

    Beau heeft trouwens een goeie kapper..

    • Harry vries schreef:

     Hij moet dan wel een heel groot voorstander zijn van vaccinatie en CRISPR-CAS9 technologie om dat vreselijke corona virus te bestrijden, hij zal dus op korte termijn wel de uitrol van totale verplichte vaccinatie gaan ondersteunen om de viruswaanzin” te gaan bestrijden en lockdown op te heffen.

     Kots

 2. Future schreef:

  Aangezien Hollywood altijd voorloopt, en als specialiteit predictive programming heeft.

  Het komt steeds dichterbij, maar blijf het vooral SF noemen.

  Nano technologie, mensen sterker maken, mensen hun gedachten onder controle houden danwel wissen.
  En de rest van wat we hier al weten.

  Bloodshot

  https://youtu.be/vOUVVDWdXbo

 3. Martin Vrijland schreef:

  The name “Mordecai” is of uncertain origin but is considered identical to the name Marduka or Marduku (Akkadian: 𒀫𒌓), attested as the name of officials in the Persian court in thirty texts (the Persepolis Administrative Archives) from the period of Xerxes I and his father Darius, and may refer to up to four individuals, one of which might have served as the prototype for the biblical Mordecai.

  Mordecai (or Mordechai, Hebrew: מָרְדְּכַי, Modern: Mordeḵay, Tiberian: Mordǝḵay, IPA: [moʁdeˈχaj]) is one of the main personalities in the Book of Esther in the Hebrew Bible.

 4. ZalmInBlik schreef:

  Het zijn altijd dezelfde usual suspects (rattenvangers) die weer opduiken als dit soort operaties aan de gang zijn, het wordt tijd dat de gemiddelde madurodam bewoner zijn oogkleppen afzet en zijn blikveld verruimd.

 5. Martin Vrijland schreef:

  Als mensen heel erg veel in woorden als “lieve mensen” en “fijn” praten, moet je eigenlijk al opletten.

  Alles is geregeld! De vergunningen, de NS werkt mee! Wauw wat een fijn feestje

  Liefde en geduld! Het lijkt de EO jongerendag wel!

  • Wendy Gerritsen schreef:

   Precies, dat constante hameren op liefde en geduld bezorgde mij een wrevelig onderbuikgevoel. Zaken tè perfect georganiseerd. Hapklare goed verteerbare brokken voor de nieuwkomers. Alsof je in een gespreid bedje belandt …

 6. Harry vries schreef:

  Buitengewoon belangrijk dat ook dit wordt aangekaart door Martin. Alle oppositie is gecontroleerd en wordt geregiseerd door de overheid of mensen die voor de overheid werken. Dit beperkt zich uiteraard niet tot het internet en oppositie websites en social media profielen maar dit heeft betrekking op alle oppositie.

  Natuurlijk kunnen en zullen er best mensen bij deze demo aanwezig zijn geweest (waarschijnlijk zelfs de meerderheid) die echt wilden demonstreren en die echt denken dat ze met een echt protest hebben te maken en die echt denken dat demonstreren helpt, en die echt tegen de lockdown zijn. Je hebt altijd een aantal (soms noemt men ze nutteloze idioten) die echt vanuit hun hart voor iets strijden want dat geeft zo’n gecontroleerd protest juist de noodzakelijke legitimiteit en dit verbergt juist het feit dat de leiders van zo’n protest zonder uitzondering gecontroleerd (en gefinancierd en geholpen worden) door de staat of krachten achter de staat.

 7. Zonnetje schreef:

  Voor zover ik het heb begrepen is die Pols een jurist
  en geen advocaat. Wie heeft dan het aangekondigde kort geding aangevraagd nu daarvoor tocht een advocaat verplicht is? Wie is de advocaat? Zie ik iets over het hoofd?

 8. OVI schreef:

  Ha Martin, nieuw hier. Kan het zo zijn dat een deel gecontroleerde oppositie is? Ik kan mij niet voorstellen dat iedereen aan het acteren is. Het wisselen van rechter zou enorm slim zijn en geeft Viruswaanzin momentum. Kan mij niet voorstellen dat de macht zo uitgekookt is. Wat natuurlijk kan, maar dan is onze tegenstander een stuk waardiger als ik dacht.. Ik volg bv. ook Frank Ruesink en die lijkt een vrij legitiem verhaal te hebben. Alleen heb ik is een app contact wel een keer een antwoord gekregen waarvan ik dacht, he dat klopt niet. Dat ging over juridische onderbouwing om straks verplichtte vaccinatie te weigeren. Daar deed hij afwijkend over, dat klopte niet op dat moment.. Verder respect voor het tegengeluid, ga je volgen!

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik kan me ook heel veel niet voorstellen, maar wel wanneer er een flinke zak geld is waar flink veel mensen uit mee vreten.
   En je zegt het al..”lijkt een legitiem verhaal te hebben”
   Wat is er nou mooier dat iedereen zoveel mogelijk bij Martin Vrijland weg gekanaliseerd wordt? We moeten vooral nieuwe sterren en nieuwe namen horen, want Vrijland exposet iets te veel. Vangnetstrategieën noemen we dat. Alle lezers van hier weg trekken en de boodschap van Vrijland grotendeels kopieëren, maar wel met verwijderde angel.

   Er is een liedje over gemaakt..over hoe je mensen koopt

 9. Jos De Jong schreef:

  Na jaren van ‘gratis’ je artikelen lezen en me afzijdig te houden van alle discussies ben ik van mening dat het tijd is om daar verandering in te brengen.
  Ik denk dat eenieder z’n ‘anders denken’ er al vanaf jongs af aan in zit. Het onderbuik gevoel dat er veel zaken niet kloppen in onze maatschappij.
  We gaan op onderzoek uit, stuiten op de alternatieve media. Gaan er dieper op in. Willen het bespreken met onze omgeving, merken dat we als ‘gekkies’ bestempeld worden, trappen in de werkwijze van zo’n vangnetpion en zijn weer terug bij af.
  Ik denk dat dit een veelvoorkomend proces is en dat er veel mensen zijn die het dan ook wel goed vinden. En hun normale leven weer oppakken.

  Ik merkte toen dat er veel mensen die misschien minder geslaagd zijn in het kapitalistische systeem een reden hadden om lekker vingertje te wijzen ipv hun eigen falen in het leven te onderkennen. Dus ik liet de alternatieve media (met name deze site) voor wat het was en ging weer verder.

  Maar de afgelopen tijd komt alles in een stroomversnelling op ons af. Ik wilde het conspiracies noemen, maar dat zijn het al lang niet meer. Het is realiteit. Heftig om te beseffen wat er allemaal op ons afkomt. En de wil om het allemaal niet te geloven is natuurlijk aanwezig. We willen ons oude leventje terug.

  Het positieve echter van de razendsnelle ontwikkelingen is ook dat we razendsnel te weten krijgen of alles wat hier geschreven wordt ook daadwerkelijk klopt. En of het de moeite is om ook eens te handelen. Martin roept op tot verzet, iets wat lastig te organiseren is, maar niet onmogelijk.

  Nu dacht ik, nadat ik een account heb gemaakt, het boek heb besteld dat we er misschien mensen zijn die ook een eerste kleine stap willen maken en dat ook doen. 4 miljoen bezoekers vanaf februari, maar onder de artikelen staan minder dan 10 comments. Martin moet tot vervelends toe vragen om financiële steun, of koop mijn boek.

  Misschien is het tijd voor alle mensen die in mijn positie zitten eens uit de ‘read only’ modus te komen en gewoon een heel klein stapje in de goede richting te zetten!?

  ✌🏼

  • Jos De Jong schreef:

   Omdat we zonder Martin denk ik weer hele groepen ‘andersdenkers’ zo weer terugsturen richting Rutte & Co.

  • Martin Vrijland schreef:

   Dank je wel Jos Ja, helaas zijn maar weinigen bereid lid te worden en is het nog steeds met de hakken over de sloot.
   De aanvallen op de site habben daarnaast veel schade toegediend…nou goed..hoop op verandering! Dank voor je steun.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten