Diederik Gommers hoofd IC’s heeft patent op ventilatiesystemen: bestelling 100 miljoen NL overheid

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 9 september 2020 16 Comments

fotobron: rgcdn.nl

Als je voorzitter van de verenging van alle IC’s in Nederland bent en lid bent van het Outbreak Management Team (OMT) en je kunt helpen een wereldwijde PsyOp te verkopen en tegelijk je zakken vullen met een patent op beademingsapparatuur (zie hier), ben je dan slim bezig? Of is Diederik Gommers gewoon een goede vent die het beste met de mensheid voorheeft?

Heeft Diederik Gommers zijn beademingsapparaat gepatenteerd omdat hij vond dat de bestaande systemen niet goed genoeg waren of zag hij de coronacrisis aankomen en wist hij dat hij steenrijk zou kunnen worden?

Ik wil natuurlijk geen complotdenker zijn, maar de naam Diederik Gommers viel vooral op in een mailwisseling die biochemicus Mario Ortiz met hem had (zie hier). Gommers zou hebben geantwoord dat hij weet dat de PCR test niets aantoont (zie hier). Tellen we dat op bij het feit dat er nog nooit een SARS-CoV-2 virus uit een patiënt geïsoleerd is (zie hier) en tellen we dat op bij het feit dat de besmettingstheorie gebaseerd is op de bewezen fraude van Louis Pasteur’s onderzoeken (zie hier), dan kun je eigenlijk wel stellen dat we hier best wel eens met een hoax van wereldwijde omvang te maken zouden kunnen hebben.

Toegegeven, dat gedachtegoed is inmiddels door de gecontroleerde oppositie bevuild, doordat zij waarheden vermengen met Q Anon dwaalspoortheorieën, graancirkels, reptielen en ufo’s, waardoor feitelijke complotten tot theorieën voor gekkies bestempeld zijn, maar de beste manier om de oppositie te breken is door het zelf op te tuigen met het doel om het op te blazen.

Nu hoor ik u denken: “Ja, maar als die covid-19 verschijnselen een hoax zouden zijn, heb je ook geen beademingsapparatuur nodig, dus dan is het niet zinvol een patent te hebben waarmee je je zakken kunt vullen bij verkoop van beademingsapparatuur“.

fotobron: parool.nlDe eerste golf was vermoedelijk een hoax (Holywood style filmbeelden), waarbij IC managers met een leuk carrière vooruitzicht de filmische beelden hebben helpen ondersteunen met dramatische cijfers en interviews.

Heeft Diederik Gommers hier een belofte van miljoenen gekregen om de leugen te helpen verkopen? Laten we die vraag eens bestuderen.

De tweede golf, die wat mij betreft onherroepelijk gaat komen, heb je kunnen voorbereiden door mensen pro-actief te besmetten met een op kweek gebouwd virus dat covid-19 type verschijnselen geeft. Het inbrengen kan zijn geschiedt via die spriet die diep in de neus geboord wordt tijdens de PCR test of via griepvaccins. Dat valt natuurlijk absoluut niet te bewijzen, maar wat wel bewezen is, is dat de besmettingstheorie van Louis Pasteur op fraude gebaseerd is. Leest u nog even verder.

BEST – 100 miljoen euro heeft Nederland in een paar weken tijd uitgegeven aan beademingsapparaten die voorlopig nog niet worden gebruikt.

Maar in de strijd tegen het corona-virus speelt de overheid op veilig en geldt voorlopig kopen kopen kopen, zei minister Van Rijn donderdag tijdens een werkbezoek aan Demcon in Best waar in een paar weken tijd een nieuw beademingsapparaat werd gebouwd.

Vier weken is bij Demcon in Best koortsachtig gewerkt aan een nieuw beademingsapparaat. Nu het apparaat klaar is om ingezet te worden bij de behandeling van patiënten met Covid-19, is het echter nog maar zeer de vraag of het apparaat ook nodig is. Toch gaat de overheid onverminderd door met het hamsteren van beademingsapparaten, die van Demcon incluis. Minister Martin van Rijn (Medisch Zorg) gaf donderdag na afloop van een werkbezoek bij het Bestse bedrijf aan dat Nederland een grote voorraad apparaten aanlegt voor een mogelijke tweede corona-golf. Lees hier verder.

Diederik Gommers heeft helemaal niets met het Demcon apparaat te maken, dus zijn patent levert hem helemaal geen cent op!“, zouden de fact checkers van Nu.nl kunnen zeggen als zij met dit verhaal op de proppen komen. In dat stuk, afkomstig van de website van Demcon vinden we echter iets opmerkelijks. Als u onderstaande tekst leest, zou u eigenlijk van uw stoel moeten vallen. Lees maar even:

De expertise die Demcon heeft op het gebied van beademingsmodules en system engineering was de aanleiding voor het Nederlandse kabinet om in maart een order te plaatsen van vijfhonderd stuks voor een compleet beademingssysteem.

Demcon startte daarop met een versneld ontwikkeltraject van het systeem om daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen het coronavirus. De opdracht, en tevens uitdaging, was om de eerste beademingssystemen binnen vier weken en in totaal vijfhonderd stuks zo snel als mogelijk op te leveren. Met een team van ervaren engineers werd in hoog tempo de architectuur en het design van het gehele systeem uitgewerkt.

Binnen twee weken werden de eerste prototypes het veld ingestuurd.

Dus je bestelt als overheid voor miljoenen aan apparatuur die nog niet bestaat (zie ‘versneld ontwikkeltraject’) en twee weken later zijn de eerste prototypes klaar. Dat is sneller dan snel en blijkbaar was er geen certificering nodig op dit apparaat. Of heeft meneer Gommers hier toch iets mee te maken en heeft hij zijn zakken kunnen vullen door de eerste golf-hoax te helpen verkopen?

Als we het stuk op de site van Demcon moeten geloven hebben ze het apparaat zelf ontwikkeld en heeft Diederik Gommers hier niets mee te maken. Volgens een stuk op de website van het Catharina Ziekenhuis is het allemaal met hun medewerking ontwikkeld (zie hier), maar Diederik Gommers en Demcon blijken toch wel erg close met elkaar te zijn. Sterker nog Demcon financiert afstudeerprojecten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam waaraan Gommers verbonden is als professor.

Bestudeert u dit promovendus onderzoek eens goed, dan ontdekt u dat dit onderzoek (2016) alles van doen heeft met beademingsapparatuur. Wie is de promotor van het onderzoek? Juist, Diederik Gommers. Wie is financier van het onderzoek? Juist, Demcon.

Het proefschrift heeft dan ook de toepasselijke titel: ‘Long monitoring aan het bed ter optimalisering van de beademingsinstellingen voor de IC patiënt‘.

Dus als Demcon de wonderbaarlijke topprestatie heeft geleverd om een miljoenen bestelling binnen te krijgen van de Nederlandse staat en als Demcon dat apparaat eigenlijk nog moest ontwikkelen; als Demcon onderzoeken aan de Erasmus Universiteit financiert en als Diederik Gommers (die daar professor is) in dat onderzoek (2016) leidend is en ook nog eens toevallig een patent heeft op een anesthesie ventilatie systeem dat waarschijnlijk op dezelfde principes gebaseerd is (filed 2016), is het dan complotdenken om te vermoeden dat Gommers misschien een zakcentje bijverdient aan deze coronacrisis?

fotobron: lc.nlHet kabinet schuwt geen enkel middel om duizenden nieuwe beademingsapparaten voor coronapatiënten snel naar Nederland te krijgen. Zelfs koning Willem-Alexander wordt ingezet, hij belde met Duitse fabrikant Dräger. Toch is de vraag is of de nieuwe apparaten wel op tijd arriveren. (bron ad.nl 01-04-2020)

Nou dat is nog eens toevallig! Ook Dräger staat als financier vermeld in het onderzoek aan de Erasmus Universiteit uit 2016 waarin Diederik Gommers promovendus professor was en waarna hij de patentaanvraag deed.

Is het dan gek te denken dat hier een luchtje aan zit? Hielp onze koning Diederik Gommers hier een zakcentje bij te verdienen via de bedrijven die zijn patent gebruiken in ruil voor het verkopen van de grote leugen? Toch sympathiek van Willem. Ik ben benieuwd hoe het met de bankrekening van Diederik Gommers gaat. U ook? Lees dan hier verder.

Bron linkvermeldingen: demcon.nl, ad.nl

één muisklik en u steunt de echt onafhankelijke journalistiek nu het meer dan ooit telt [uw steun]
787 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Het door Demcon gefinancierde onderzoek is uit 2016
  Het door Gommers aangevraagde patent werd in 2016 ingediend:

  https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2020/09/patent-diederik-gommers.png

 2. Martin Vrijland schreef:

  Hoe je geld aan een patent verdient? Zo..

  https://youtu.be/qG9djU-x-4s?t=171

 3. Jos De Jong schreef:

  Misschien even off topic hoor.

  Maar ik lees op deze site, hoe de vaccinatie plicht misschien beter gedwongen kan worden via werkgevers en ik hoor nog niet een dag later. Artsen kunnen in de nabije toekomst op bepaalde afdelingen niet meer werken zonder vaccinatie.

  Vervolgens zie ik een filmpje met Grapperhaus die zegt dat de overheid heeeel erg oppast met het verwijderen van filmpjes, meningen etc. op internet. Maar dat het toch wel belangrijk is opruiende zaken te gaan censureren.

  Complot theorie na complot theorie wordt bevestigd anno 2020. Laat ‘complot’ maar weg.

  • Martin Vrijland schreef:

   Goed, dan betekent dit ontslag op staande voet en einde OMT lidmaatschap, want is hij aan het liegen. Ik zou zeggen: de gehele regering moet aftreden om dit schandaal. Weg ermee!

   Persoonlijke financiële belangen
   Hierbij gaat het om de vraag of (een bepaalde uitkomst van) het advies of de
   richtlijn u op welke manier dan ook financieel voordeel kan opleveren.
   Voorbeelden:
   • Dienstverband bij een bedrijfdat opereert op hetgebied waar het advies/de
   richtlijn zich op richt
   • Betaald adviseurschap in het bedrijfsleven of bij een belangenorganisatie.
   • Directe financiële belangen in een bedrt)f(aandelen ofopties).
   • Eigendom van een patent ofproduct.

   Antwoord: NvT

   De vraagstelling en het antwoord op pagina 4 zijn erg slim geformuleerd:

   Extern gefinancierd onderzoek
   Hier gaat het om deelname aan onderzoek dat wordt gefinancierd door
   (semi)overheid, fondsen of industrie, waarbij de financier belangen kan hebben bij
   (een bepaalde uitkomst van) het advies of de richtlijn.

   Antwoord: Nee, niet op dit moment

 4. ZalmInBlik schreef:

  Hetzelfde geldt natuurlijk voor het bedrijf astrazeneca en de connecties met de jonge en sijbesma. Belangenverstrengeling in het kwadraat, madurodam wordt geregeerd door de georganiseerde misdaad onder het mom van de kroon (corona).

 5. marcos schreef:

  Heb artikel gisteren gelinked op reacties van een artikel over beademingsapparatuur op FTM. Een tegenreactie van iemand die jouw artikel gelezen heeft en het ermee eens is. Blijven linken om zo een breder publiek te kanalisderen naar deze site.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten