Dodenherdenking voor alle doden in de door ons gevoerde valse oorlogen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 4 mei 2018 13 Comments

Moderne oorlogen lijken niet af te wijken van die uit het verleden. Er is altijd een methode te herkennen. Die methode is gebaseerd op de meest eenvoudige stelregel, namelijk die waarbij je balans verstoort en groepen tegen elkaar opzet. Denk eens aan Joegoslavië, waar onder het bestuur van Tito alle etniciteiten in vrede met elkaar leefden en ook het leger uit die meerdere etniciteiten bestond. Denk aan Irak, Libië en Syrië. In alle gevallen was er sprake van balans, tot het moment van externe inmenging.

Er is nog meer te herkennen, namelijk dat de oorlogen van de laatste decennia vooral plaatsvonden in landen die tot dan toe grote onafhankelijkheid kenden. Joegoslavië had het sterkste leger van Europa onder Tito en was welvarend en onafhankelijk van het IMF tot de westerse inmenging begon. Libië was eveneens welvaren en Khadafi wilde de oliehandel losbreken van de dollar. In Syrië was niets aan de hand, behalve dat het land Sjiitisch is en een band met Iran en Hezbollah heeft, maar het was er relatief kalm. In alle genoemde gevallen was er ineens een rebellenleger dat uit het niets het vuurtje moest stichten en opstoken. Dat waren in alle gevallen rebellenlegers die zich islamitisch voordeden, maar die religie is een mooie dekmantel en kun je gebruiken om strijders te ronselen; zelfs vanuit westerse moskeeën. In alle gevallen werden die rebellenlegers gefinancierd en bewapend door het Westen. En uiteindelijk deed in alle gevallen de mediapropaganda aan beeldvorming bij het volk, waardoor westers ingrijpen gelegitimeerd werd. Je kunt dus in alle gevallen ‘Problem, Reaction, Solution‘ herkennen, waarbij het westen zelf het probleem creëerde, de reactie via de propagandamedia uitlokte om vervolgens de oplossing zelf aan te reiken.

Nu we dit spel al een paar keer aanschouwd hebben en inmiddels toch wel eens zouden moeten gaan doorzien: wordt het dan niet tijd om de tweede wereldoorlog ook eens nader onder de loep te nemen? Wat herdenken we eigenlijk bij dodenherdenking en welke doden hebben wij zelf op ons geweten die we niet herdenken? Natuurlijk is het een feit dat ik inmiddels de 45 gepasseerd ben en dus al wat oorlogen de revue heb kunnen zien passeren. De kunst van het westerse vals spel is ook dat het steeds gespreid wordt over meerdere generaties. Voor onze kinderen is 911 iets van horen zeggen, maar ze hebben het zelf niet of nauwelijks bewust meegemaakt. De Joegoslavië oorlog is al helemaal niet interessant, net als al die andere oorlogen. Bovendien zorgen de media er wel voor dat we in de slaapmodus gehouden worden. Dat wat we zien is zuivere propaganda. Jan Peter Balkendende en Jaap de Hoop Scheffer komen er nog steeds mee weg dat ze een oorlog in Irak gevoerd hebben op basis van massavernietigingswapens, waarvan achteraf is gebleken dat die nooit zijn gevonden en waarvan Tony Blair heeft moeten toegeven dat het een vals voorwendsel was. Wij Nederlanders slikken dat gewoon, want we zijn nu eenmaal lief voor onze politici. En feitelijk kunnen we van iedere minister president wel zeggen dat hij bloed aan zijn handen heeft, maar omdat we steeds van poppetje wisselen in onze schijndemocratie en omdat wij gewoon druk zijn met werken en feesten, ontloopt iedere misdadiger met stropdas de strop. Ze mogen zelfs onze zakken leegroven en ook dan komen we niet in opstand.

Als we doden herdenken op 4 mei, dan zijn we altijd een minuut stil en de meesten zullen dan denken aan die 6 miljoen joden die vergast zouden zijn door Adolf Hitler. ‘Wir haben es nicht gewusst’ is een bekende uitspraak van Duitsers van vlak na de oorlog. Ze hebben het niet doorgehad dat er gaskamers in Auschwitz waren, het zijn de verhalen achteraf geweest die hen overtuigd hebben. Daarbij werden de meest verschrikkelijke foto’s getoond en konden de Duitsers zien hoe hun kampbeulen mensenhuid zouden hebben gebruikt voor het vervaardigen van bijvoorbeeld een lampenkap. Tegenwoordig zien we ook vaak beelden op tv. Die kunnen dan bijvoorbeeld afkomstig zijn van de ‘white helmets’ die een aanval met chemische wapens van Assad laten zien. Inmiddels beginnen sommige mensen door te krijgen dat hier sprake van propaganda is; media-beïnvloeding van de massa om een bepaald beeld tussen de oortjes te programmeren. Dat zorgt er dan voor dat je een land militair aan kunt vallen, want we hebben het gezien op tv en dus gaan we er in mee. Zelfs voormalig Pink Floyd oprichter Roger Waters onderbrak recent zijn concert om toe te lichten dat we niet in de propaganda van de white helmets moesten trappen (lees verder onder het filmpje).

Dus nu we beginnen door te krijgen dat propaganda wel degelijk bestaat en keihard wordt toegepast om een compleet ander beeld te schetsen dan de realiteit is, zouden we dan niet eens wat kritischer naar de rest van de geschiedenis moeten kijken? Zou het kunnen dat deze propaganda al eeuwen oud is en ook al voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog werd toegepast? Het was Winston Churchill die zei dat de geschiedenis geschreven wordt door de overwinnaar. Dat is dezelfde Winston Churchill die de Duitse stad Dresden meerdere malen bombardeerde; zo erg dat er nauwelijks nog een levend wezen te vinden was. De verschrikkelijke vuurzeeën die de Britse luchtmacht creëerden waren alles vernietigend. Dit gebeurde aan het einde van de oorlog. Duitsland was al volledig verslagen en dus was het bombardement compleet zinloos. “Have a cigar!” De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar en we weten allemaal wie die overwinnaar was. Zou het kunnen dat de tweede wereldoorlog dezelfde contouren vertoond heeft als de oorlogen van de afgelopen decennia? Is er sprake van financiering van bepaalde partijen geweest? Is Adolf Hitler in het zadel geholpen? Is de vermeende vergassing van de joden wel waargebeurd? Waarom wist de Duitse bevolking van niets (“Wir haben es nicht gewusst”)?

De holocaust roept bij menig westerling meteen een schrikbeeld op. We hebben veel en verschrikkelijke beelden gezien. Wat we ons vaak niet beseffen is dat veel van die beelden opgenomen zijn in kampen waar de toevoerlijnen door de geallieerden gebombardeerd werden, waardoor de gevangenen tot op het bot uithongerden. Dat zijn historische feiten waarvan de bewijzen niet te ontkennen zijn, maar de holocaust is een dusdanig gevoelig onderwerp dat we bij enige kritiek daarop onmiddellijk denken aan ‘holocaustontkenning’ en dus meteen de deur dicht gooien; zoals je dat bij een jehova’s getuige doet zodra je de deur opent en die vervelende flyers in zijn handen ziet. We willen, kunnen en mogen niet kritisch nadenken over wat er gebeurd is in die tweede wereldoorlog. Ik heb dat zelf ook. Ik wil de holocaust gewoon principieel niet ontkennen. Daar ga je niet kritisch naar kijken. Dat doe je gewoon niet! Dat is zo ingeprogrammeerd vanaf de basisschool. Alle films, boeken en geschiedenislessen hebben de rest gedaan. Als een Egyptische tv presentator het dus in zijn hoofd haalt om de holocaust te bekritiseren, dan zullen we meteen concluderen: ‘knettergek & islamitische propaganda‘. Op 16 februari jl. was dat het geval op Memri tv (zie hier). We denken dan meteen “Ach ja, dat is in zo’n moslim land; die ontkennen de holocaust wel vaker. Geen aandacht aan besteden.

Toch heb ik maar eens de moeite genomen om alle materiaal van die holocaustontkenners onder de loep te nemen en dan leidt dat best een beetje tot cognitieve dissonantie moet ik zeggen. Je kunt er als het ware maar beter niet naar kijken, want je wilt niet hetzelfde effect meemaken als dat je als 8 jarige had, namelijk dat je ouders je al die tijd voorgelogen hadden over het bestaan van Sinterklaas. Dat was een shockeffect waardoor je als kind al vroeg leerde dat waar je ooit zo in geloofde toch ineens een leugen kon zijn. Je mag ontkennen dat er een God bestaat of je mag ontkennen dat de aarde rond is; je mag ontkennen dat je een man bent en je om laten bouwen tot vrouw en je mag ontkennen dat je gelooft in een big bang. Het enige wat je niet mag ontkennen, op straffe van een fikse gevangenis straf, is de holocaust. Ik moet u bekennen dat juist dat voor mij een reden was om me eens goed in die holocaust te gaan verdiepen. Ik vroeg mij af: “Waarom moest het ontkennen van de officiële geschiedenis aangaande die holocaust strafbaar worden gesteld? Als zoiets strafbaar wordt gesteld, moet het wel heel gevoelig liggen.” Ja, ik begreep dat het gevoelig lag bij de joodse gemeenschap, omdat zij zoveel slachtoffers te betreuren zouden hebben, maar ik ving ook geluiden op dat er helemaal geen 6 miljoen joden zouden zijn omgekomen. Gaat het binnenkort ook strafbaar worden gesteld om überhaupt onderzoek te doen of na te denken over die geschiedenis? “Welke idioten durven die 6 miljoen joden nog in twijfel te trekken!?

Onderstaande filmpje was 1 van de reeks die ik bekeek. Ik vond het best de moeite waard om gewoon eens uit te zoeken waarom je opgesloten kunt worden voor gedachten zoals in onderstaande film verwoord. Ook vroeg ik me af waarom YouTube dergelijke films keer op keer weg censureert. Wat mag er niet gezien worden?

Er bleken ineens veel meer documentaires te bestaan die de holocaust op zijn zachts gezegd enigszins ondermijnen. Zo ging onderzoeker David Cole (zelf van joodse komaf) eens een kijkje nemen in Auschwitz en kwam tot de ontdekking dat er het e.e.a. niet klopte aan de vermeende gaskamers.

En dan kom je er ineens achter dat er ook filmpjes bestaan waarin wordt uitgelegd dat de gaskamers eigenlijk helemaal geen gaskamers waren. Ik wil helemaal niet horen dat je met Zyklon B helemaal geen mensen kunt doden; ik wil helemaal niet horen dat je in die gaskamers helemaal geen mensen vergast konden worden en dat getuigenissen  onwaar bleken. Ik wil het verdomme niet horen!

Als je dan verder zoekt blijkt er een website te zijn met de titel holocausthandbooks.com waar je al dat beeldmateriaal op een rijtje kunt vinden. Ook is er zelfs een website met de titel questioningtheholocaust.com. Waarom doen mensen toch zoveel moeite om die holocaust te ontkennen? Dat is toch gewoon een voldongen feit? Er is zelfs een Duitse weduwe van dik in de tachtig die er voor het gevang in gedraaid is. Wel heb ik me afgevraagd waarom er in de Nederlandse media altijd zo lacherig deden over het feit dat prins Bernhard een nazi was en waarom er nooit aandacht is voor het feit dat Adolf Hitler eigenlijk gefinancierd en in het zadel geholpen werd met geld van partijen die later de geallieerden vormden. Het zal toch niet waar zijn wat die Egyptische presentator zegt, dat de tweede wereldoorlog nodig was om de staat Israël te kunnen vestigen? Het is op zich natuurlijk wel opmerkelijk dat die grond in Palestina al tijdens de eerste wereldoorlog gereserveerd werd (tijdens het Sykes-Picot verdrag), maar potverdorie: Ik wil geen holocaustontkenner zijn! Nee, nee, nee! Dat mag gewoon niet, dat kan gewoon niet, dat druist in tegen alles waarmee ik groot gebracht ben en zet mijn wereldbeeld op zijn kop! Dat nooit! Ik herhaal: ik wil geen holocaustontkenner zijn! Het kan allemaal nog zo overtuigend zijn; fuck it! Het kan me niet schelen dat ik misschien wel last van cognitieve dissonantie heb en het kan me niet schelen dat de filmpjes overtuigend zijn. Ik wil het gewoon niet! Sinterklaas was al erg genoeg.

Kom we gaan doden herdenken, alhoewel ik wel een beetje ben gaan twijfelen over wie ik nu eigenlijk moet herdenken. Ssst! Één minuut stilte graag!

Ik stel voor vanavond 1 minuut stilte te houden voor de deur van het Joegolsavië-tribunaal. Lees hier waarom.

179 Shares

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Camera schreef:

  Met zeer veel respect voor de mensen die gevallen zijn voor mooie idealen voor een betere Samenleving.
  Eigenlijk zou het alleen voor de famillie’s gehouden moeten worden voor de gevallenen.
  Dat allemaal terzijde…

  Maar er mag ook even in Stilte stilgestaan worden bij de oorzaak, alles te wijten aan wapens

  BV Nederland op deze 4 Mei,……….(berouwdag)

  https://nos.nl/op3/artikel/2072626-nederland-verkocht-nog-nooit-zoveel-wapentuig.html

  https://www.graydon.nl/blog/nederland-casht-met-wapenindustrie

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/02/grote-verzekeraars-investeren-in-wapenleveranciers-saoedi-arabie-a1548352

 2. Zonnetje schreef:

  Interessant artikel. Waren er maar meer “alternatieve media” die dergelijke interessante artikelen zouden schrijven. Helaas die media zijn controlled opposition en beschermen de status quo van een bepaalde club, welke club zou dat nu zijn?, die in Nederland de sleutelposities in handen heeft en Nederland met misleiding, bedrog enz. bezet! houdt.

 3. Indigo Pixie schreef:

  Er is ook het befaamde Rode Kruis rapport en de Jewish World Almanac.

  Vanaf 1942 werd het Rode Kruis toegelaten in de Nazi concentratiekampen om voedselpakketten uit te delen. Ze schreven ook een uitgebreid rapport over de levensomstandigheden. Veel Joden zijn gestorven door tyfus, maar ze vonden geen aanwijzingen voor een systematische uitroeiing via vergassing.

  In 1933 werden alle Joden in de wereld geteld, er waren 15.315.000 Joden. In 1948 werd opnieuw een volkstelling gehouden, er waren toen 15.753.000 Joden. Een stijging die .

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=85432

  Er is ook de docu ‘The greatest story never told’ die een heel andere kant van Hitler en de oorlog toont. Weliswaar een eenzijdige kijk op de geschiedenis (een soort pro Duitse propaganda), maar niettemin zeer de moeite waard.
  https://archive.org/details/AdolfHitlerTheGreatestStoryNeverToldFull6HoursDocumentary

  Na de oorlog in 1945 toen Duitsland verslagen was, begon de ellende pas goed voor de Duitsers. Er moest wraak genomen worden en dat gebeurde op gruwelijke wijze. Tussen 1945 en 1950 stierven meer dan 11 miljoen Duitsers (en werden vele vrouwen verkracht) als vergelding onder meer door de verdrijving uit hun woonplaats, de lange colonnes vluchtelingen en in de concentratiekampen voor Duitsers.
  http://www.rense.com/general85/mill.htm

  De grootste genocide blijft nog steeds de uitroeiing van First Nations. Naar schatting 114 miljoen doden. Dat is pas een holocaust.
  https://espressostalinist.com/genocide/native-american-genocide/

 4. Martin Vrijland schreef:

  Blijkt dat we 2 minuten stil moeten zijn. Heb ik dat gvd 45 jaar lang 1 minuut te kort gedaan! Ik ga vanavond 3 kwartier stil zijn voor alle doden die de Nederlandse staat op haar geweten heeft.
  Alhoewel..ik heb ze nooit legitimiteit gegeven want ik stem niet op pionnen van de aristocratie. Ik denk dat ik maar gewoon mijn gitaar pak.

 5. ZalmInBlik schreef:

  Bevrijdingsdag laat me niet lachen, de grap is dat we nooit bevrijdt zijn. Om over grondwettelijke regels maar te zwijgen, want in hoeverre maak je nog aanspraak op de troon als je het land op stel en sprong verlaat en richting nazi familie in Londen gaat? Want als het erop aankomt gaan die aristocraatjes over lijken…

  • ZalmInBlik schreef:

   Saxe-Coburg und Gotha and friends…

   • ZalmInBlik schreef:

    “When in Rome, do as the Roman’s do.”

    The Roman salute (Italian: saluto romano) is a gesture in which the arm is held out forward straight, with palm down, and fingers touching. In some versions, the arm is raised upward at an angle; in others, it is held out parallel to the ground. In contemporary times, the former is widely considered a symbol of fascism that is commonly perceived to be based on a custom in ancient Rome.[1] However, no Roman text gives this description, and the Roman works of art that display salutational gestures bear little resemblance to the modern Roman salute.

 6. ZalmInBlik schreef:

  OPDAT WE NOOIT ZULLEN VERGETEN!

  • ZalmInBlik schreef:

   Vader=vaderland, DE LEUGEN REGEERT!

   • ZalmInBlik schreef:

    “IN GEEN GEVAL KAN DE ZETEL DER REGEERING BUITEN HET RIJK WORDEN VERPLAATST.”
    Artikel 21 van de Grondwet (J.A. Fruin, De Nederlandse Wetboeken, 1939, pagina 4).

    Zetelverplaatsing door de regeering

    “De strekkinn der bepaling is niet, den Koning te verbieden tijdelijk het land te verlaten, noch zelfs in den vreemde regeeringsstukken te onderteekenen, maar om te verhinderen, dat hij de regeeringsorganen, welker medewerking hij ter vervulling zijner taak behoeft, tijdelijk of voorgoed naar het buitenland verplaatst.

    Prof. A.A.H. Struyken, Het Staatsrecht van het Koninkrijk der Nederlanden, 1928, pagina 351
    https://vrijewereld.files.wordpress.com/2018/02/artikel21reger.jpg

    ======================================================================

    Vlucht voor Volk en Vaderland

    Het schandelijk dagboek der Oranje Englandvaarders

    Als op dinsdag 6 september 1898 de dan 18-jarige Wilhelmina van Oranje tot koningin van Nederland gekroond wordt, zweert ze daarbij plechtig dat ze ”de grondwet steeds zal onderhouden en handhaven”. Het is deze eed die ze in mei 1940 op de meest verraderlijke en schandelijke wijze zal breken met haar lafhartige vlucht naar Engeland. Niet Landsbelang maar eigenbelang prevaleerde!
    https://tegenlichters.wordpress.com/2012/04/13/vlucht-voor-volk-en-vaderland/

 7. Robin schreef:

  Wat een vertoning, wat een poppenkast.

  Dan loopt die Willem Alexander daar met een bevroren gezicht zijn jaarlijks stukje te spelen. Ik zeg bewust niet ‘koning’ want hij heeft de uitstraling van een handpop.

  De hele holocaust indoctrinatie riekt aan alle kanten.
  En de motieven van de herdenking zijn ook niet zuiver, want de wapenhandel floreerdt als nooit tevoren.
  Van de mensen zijn de herdenkings motieven wel oprecht, maar niet van de staat.
  Oorlog is handel, en altijd al geweest.

  Wim lex laat hier zogenaamd verdriet zien, terwijl de Nederlandse staat zich altijd verrijkte d.m.v. oorlog. En dat gebeurd nog steeds.
  Het enige wat ze van het verleden hebben geleerd, is hoe je nog beter kan propageren en oorlog voeren.

  Ik ontken de holocaust niet, maar ik erken het ook niet. Ik kan er niets mee!
  Er is niets zo manipulatief als media.
  En als de leugen maar lang genoeg herhaald wordt, wordt hij vanzelf voor waarheid aangenomen.

 8. Riffian schreef:

  ‘Schavuit van oranje…’

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten