Doodgezwegen nieuws: vanaf 25 mei is fotograferen personen op straat verboden bij EU wet DSGVO (miljoenen boetes)

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 11 mei 2018 18 Comments

Het is nogal relevant nieuws, maar geen Telegraaf, AD, Trouw, NOS of welke andere media dan ook, publiceert erover. Het is misschien wel de meest fascistische wet die tot nu toe werd bedacht door de EU, namelijk die waarbij het verboden wordt om personen op straat te fotograferen tenzij je hun expliciete toestemming hebt. Heb je die niet, dan kun je tot wel 20 miljoen boete krijgen. Nu kunnen we denken dat de soep niet zo heet gegeten wordt als dat die wordt opgediend, maar het gaat hier vooral om het feit dat smartphones en digitale camera’s van tegenwoordig, EXIF-gegevens van een foto verzamelen. Daardoor is het maken van de foto al strafbaar en traceerbaar. De nieuwe EU wet die dit regelt is de DSGVO. Als je dus een foto maakt met je smartphone, kan er ergens op een centrale server via AI software gekeken worden wie er op de foto staan. Heb je dan geen officiële toestemming van die personen, dan heb je bijna garantie op een boete. Fotograferen van personen mag alleen nog door erkende fotografen van de zogenaamde geïnstitutionaliseerde pers. Waarschijnlijk geldt hetzelfde voor filmen; het draait immers in principe om het vervaardigen van beeldmateriaal.

Praktisch iedereen in Europa zal dan in de overtreding zijn en dus lijkt het vooral een onmogelijke wet te zijn, maar de wet is natuurlijk vooral bedoeld om diegene te targeten die foto’s of filmpjes maken van bijvoorbeeld politiegeweld of andersoortige situaties. Het lijkt daarmee een wet te zijn die de EU- superstaat alle macht geeft om elke vorm van kritiek of verzet te breken.

Wie herinnert zich niet het filmpje van bijvoorbeeld Mitch Henriquez waarbij omstanders vastlegden hoe hij met grof geweld door de politie werd gearresteerd omdat hij een grapje had gemaakt. Deze brute arrestatie leidde tot zijn dood, maar de agenten werden niet veroordeeld. Het maken van zo’n filmpje mag vanaf 25 mei 2018 (de datum van inwerking treden van de wet) niet meer. Iedereen kan zich wel een situatie bedenken waarin het best handig is om even een filmpje te maken als bewijs van een situatie. Dat kan al simpelweg het maken van een filmpje van een aanrijding of een vechtpartij zijn of noem maar op.

De wet is zelfs zo erg dat het er niet eens om draait of je er thuis nog even rustig over na kunt denken of je het filmpje wel of niet zult gebruiken als bewijsmateriaal voor een rechtszaak of dat je het post op Facebook. Nee, de EXIF gegevens die jouw smartphone of digitale camera aan het filmpje toevoegt zorgen ervoor dat zodra je internetverbinding hebt, deze gegevens doorgegeven worden. Dat betekent dus dat je dan in principe al de klos kunt zijn. Als iemand merkt dat hij of zij gefilmd is, kun je worden aangeklaagd, maar vooral de ‘openbare aanklager’ (of te wel) de staat, kan zorgen dat je daarmee achter de tralies beland. “Achter de tralies beland; je krijgt toch alleen een boete?” Ja, maar als dat een fikse boete is (en de wet spreekt over 20 miljoen per geval) betekent dit waarschijnlijk dat u die nooit kunt betalen en dan gaat de wet Mulder in werking treden. In Nederland gaat het CJIB over boetes en bij openstaande boetes kunt u dan achter de tralies worden gezet. Dat heet in officiële termen ‘in gijzeling nemen’. Dat mag tot het moment dat u de boete afgelost heeft (wat u nooit gaat lukken). Zo’n gijzeling duurt maximaal 15 dagen, maar kan bij herhaling worden gedaan. Leest u zelf maar even.

We kunnen dus met recht zeggen dat dit een wet is die dan misschien wel lastig handhaafbaar mag lijken (omdat vast niet iedereen onmiddellijk zal stoppen met foto’s en filmpjes te maken tijdens een leuk avondje stappen of een vakantie), maar in potentie pure horror is. Alle social media (Facebook, Instagram, Snapchat, etc.) draaien in principe op foto’s en filmpjes en er zijn hele volksstammen die daarop worden vastgelegd zonder dat het ook maar in iemand op komt om daar toestemming voor te vragen. En natuurlijk gaat de superstaat deze EXIF-gegevens volledig geautomatiseerd van iedere foto verzamelen, dus maakt u zich geen illusies dat u de dans kunt ontspringen.

Het lijkt daarom ook vooral een wet te zijn die iedereen, die het aandurft om ook maar iets te publiceren waarin een misstand van de staat wordt aangekaart, via deze slinkse weg op zou kunnen ruimen. Je mag in principe niets meer filmen of fotograferen zodra daar personen op staan. Je kunt dus eigenlijk alleen nog maar een ooggetuigenverslag zonder beeldbewijs geven. Wedden dat de filmpjes van (in scene gezet) terreur nog wel gewoon zullen mogen, maar dat iedereen die middels een filmpje aan kan tonen dat er sprake is van een hoax, van de straat geplukt wordt omdat er personen op het filmpje staan die geen toestemming hebben gegeven? Elke misstand die kan worden bewezen middels beeldmateriaal zal vanaf nu onbewijsbaar zijn. Je bent de pineut als je iets vastlegt (tenzij er geen personen op staan, maar meestal is dat juist het onderwerp).

Wilt u meer weten over de nieuwe wet, lees dan bijvoorbeeld dit artikel of deze site waar de gehele wet inclusief haar complicaties wordt uitgelegd. Het is ronduit zeer opmerkelijk te noemen dat deze nieuwe wet in Nederland compleet doodgezwegen wordt! Het betreft namelijk EU wetgeving, waarop landen desgewenst een specifieke uitzonderingswet kunnen aannemen. Dat betekent dat zolang er geen uitzonderingswet is opgesteld en aangenomen, de wet in Nederland ook van kracht is. Noemenswaardig dus! Ik vermoed niet dat er een kamerlid/politicus-acteur is die zich hier over geroerd heeft.

LET OP: Lees deze belangrijke aanvulling!

Bron linkvermeldingen: computertotaal.nlstrafrechtadvocatennetwerk.nlphotografix-magazin.dedsgvo-gesetz.de

9K Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (18)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Camera schreef:

  Hartelijk dank, dat stond inderdaad niet op nu punt nl.

  De casting bureaus hebben nou eenmaal geen oneindige bron van acteurs
  die allemaal wel een centje willen verdienen voor de misdadige hoaxes die jij hier heb geanalyseerd.

  Ook weten ze dat er mensen zijn die gezicht herkenning programma’s hebben en die dus ook de crisis acteurs/actrice kunnen achterhalen, dus beter geen foto’s meer, maar wel blijven lachen en vooral
  massaal fotograferen, dan zitten we gezellig met z’n allen 17.000.0000 mensen int gevang, zie dat dat maar eens te handhaven 🙂 handhavers

 2. ZalmInBlik schreef:

  Moeten we hier nog gek van opkijken? Immers het hoofd van het politburo te brussel vereert Karl Marx;

  https://www.express.co.uk/news/world/955152/EU-news-Jean-Claude-Juncker-Karl-Marx-anniversary-Trier-Germany-latest

  • ZalmInBlik schreef:

   Schandalig! EU-topman Jean-Claude Juncker eert KARL MARX in waanzinnige ceremony

   Het marxisme heeft geleid tot de dood van tientallen miljoenen mensen in de onderdrukking van honderden miljoenen — zelfs miljarden.

   Het is ongelooflijk, maar op de dag dat Nederland Bevrijdingsdag viert is Jean-Claude Juncker naar het Duitse Trier gegaan om Karl Marx eer te bewijzen. Marx werd 200 jaar geleden geboren in die stad. Ongelooflijk genoeg is daar reden geweest voor Juncker om naar die stad af te reizen en Marx’ leven en filosofie te eren.

   Natuurlijk is het al erg genoeg dat Juncker bij dat feestje is, maar het wordt nog erger. Meneer gaf namelijk ook een “gepassioneerde speech” waarin hij Marx en zijn nalatenschap verdedigde. Hij zei zelfs dat Marx’ zieke, moordzuchtige, vreselijke ideologie een geweldig grote impact heeft gehad op … Het Grote Europese Project. Ja, op de EU zelf.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/05/schandalig-eu-topman-jean-claude-juncker-eert-karl-marx-in-waanzinnige-ceremony/

   “The most puzzling development in politics during the last decade is the apparent determination of Western European leaders to re-create the Soviet Union in Western Europe.”

   ― Mikhail Gorbachev
   http://exopolitics.blogs.com/files/eu-collective.pdf

   • Riffian schreef:

    @zalminblik, in aanvulling van wat jij en zio in het verleden hebben geschreven. Het lijkt erop dat wat zandinogen beweerde met de ziekte van hegel een waarheid is als een koe.. Lees het volgende artikel:

    The Worst Man In Modern History

    It seems extraordinary that in defiance of all factual history and philosophical knowledge anyone should celebrate the bicentenary of the birth of Karl Marx. More than anyone, through wrong-headed ideas, he bears responsibility, indirectly admittedly, for the deaths of an estimated one hundred million people in the last century, and the severe suppression though economic and social servitude of fully one third of the world’s population. And if you also include those who have suffered under the yoke of Marxist-inspired modern socialism, the philosophy that says the state is more important than the individual, you could argue nearly the whole world is influenced by Marxian philosophy today.

    How did Marx achieve this powerful posthumous position? It was not through his economics, though they are often quoted and form the core principles of his Communist Manifesto, but through his philosophy, old ideas from forgotten men such as Hegel (1770-1831), which he rehashed into a socialist philosophy that is still accepted by many today, despite the accumulated evidence against it. The difference with Hegel is Hegel strove to establish that historical evolution would lead to increasing individual freedom, while Marx strove to prove the individual played no role in historical evolution.

    Hegel argued that all reality is capable of being expressed in rational categories and can be reduced to a synthetic unity by dialectic reasoning within a system of absolute idealism. In plain English, he concluded we all take our cue from our social and cultural surroundings and circumstances, and that they in turn are set by historical events. This became the basis for Marx’s extreme philosophy of class structure, which, in common with Hegel, denied any role to the independence of human thought.

    His philosophical stance was comprehensively set out in his book, A Contribution to the Critique of Political Economy, published in 1859. The fundamental principle behind Marxism is stated early in the preface, where he defines his deduction from the Hegelian dialectic: “It is not the consciousness of men that determines their existence, but their social existence that determines their consciousness.” In other words, social organisation takes precedence over the individual, and it therefore follows that the individual is subordinate to the social organisation.
    https://www.zerohedge.com/news/2018-05-11/worst-man-modern-history

    • ZalmInBlik schreef:

     Riffian, ik baseer(de) mijn beweringen en commentaren op hetgeen ik gelezen heb in de boeken die zio mij adviseerde. Dit soort boeken geven een totaal andere weergave van zeer belangrijke gebeurtenissen uit het verleden en die nog komen gaan:
     – The European Union Collective (zie link boven)
     – New Lies for Old
     – Perestrojka Deception
     – The New Underworld Order

     • ZalmInBlik schreef:

     • ZalmInBlik schreef:

      “Gentlemen, comrades, do not be concerned about all you hear about
      Glasnost and Perestroika and democracy in the coming years. They are
      primarily for outward consumption. There will be no significant internal
      changes in the Soviet Union, other than for cosmetic purposes.
      Our purpose is to disarm the Americans and let them fall asleep.
      We want to accomplish three things:

      One, we want the Americans to withdraw conventional forces from Europe.
      Two, we want them to withdraw nuclear forces from Europe.
      Three, we want the Americans to stop proceeding with Strategic Defense Initiative.”
      Quote by: Mikhail Gorbachev
      (1931- ) General Secretary of the Communist Party of the Soviet Union, the last head of state of the USSR (1985-1991)
      Date: November 1987
      Source: speech to the Soviet Politburo, November 1987

 3. Martin Vrijland schreef:

  Oh ja…het staat wel ergens hoor, maar dan moet je wel zelf zoeken en het is goed weggestopt:

  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg

 4. Zonnetje schreef:

  Tja, verbaast mij niet. Deze wet is bedoeld om de al aanwezige stille dictatuur te effectueren. Bewijsvergaring door het ‘ volk’ wordt niet meer mogelijk. Alles wat de ‘ communistische ‘ staat roept is de ‘ waarheid’. Net als de privacy-wetgeving puur bedoeld is voor de stille dictatuur in Nederland. Door die zogenaamde ‘ privacy’ bescherming hoeft de staat geen informatie aan het ‘ volk’ te verstrekken. Heeft het ‘ volk’ op grond van die wet zelfs geen recht op! Maar ja het ‘ volk’ wil deze status quo. Ze hebben nog bier en chips, voetbal enz. en langzamerhand komen we terecht in den heilzame communistische dictatuur. Ach de schapen verdienen dit ook met uitzondering van enkelen die wel nadenken.

 5. Wilfred Bakker schreef:

  Ook wel weer grappig die nieuwe software dan kunnen we dit soort dingen ook even onder de loep nemen

  https://youtu.be/zRnH0ZuXm6Q

  Ongelooflijk toch, de gehele TV wereld op zijn kop, maar ondertussen word het dal universum ingebracht zonder dat wij er weet van hebben.
  Vergeet AI

  We Are already in it

 6. Ed de Denker schreef:

  Misschien speelt dit ook?

  Uiteraard kunnen de EXIF-gegevens omzeilt worden voor een plaatje of video geplaatst wordt door niet te posten met de smartphone-app en door de foto of video in een ander programma te bewerken.
  De nieuwe wet is ook hierdoor moeilijk te handhaven.
  De oplossing hiervoor: zorgen dat een foto of video niet meer anoniem gepost kan worden.
  “Internet-ID” was niet lang geleden een van de onderwerpen tijdens de Bilderberg-conferentie.
  Helaas is de bedoeling van een persoonlijke geregistreerde login niet bedoeld om ons te beschermen maar om ons te controleren.

  • ZalmInBlik schreef:

   Dit is er al in de vorm van eID(as) mede dankzij Bilderberger Kroes, we denken vaak bij Brussel dat het een soort ver van mij bed show is maar degene die wij hiervoor dankbaar mogen zijn verkeren binnen de poorten van de muur. De ‘enemy within’ à la Lubbers, Balkenende heeft er voor gezorgd dat we overgeleverd zijn aan het moloch te brussel..De volgende stap is dus online identificatie mogelijk met biometrische herkenning

   “Kroes attended conferences organized by the Bilderberg Group every year between 2005 and 2012.”

   https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/e-identification
   https://www.theinquirer.net/inquirer/news/2461039/european-commission-report-proposes-id-card-internet-log-in-scheme

   Ja, de EU kost ons veel, maar we krijgen er dan ook wel wat voor terug! Namelijk, het einde van onze netneutraliteit. In de slooptocht van de EU moet uiteraard ook onze netneutraliteit eraan geloven:

   Het Nederlands parlement nam in 2012 met een grote meerderheid een wet op netneutraliteit aan. Providers mogen sindsdien niet bepalen welke diensten internetters wel of niet kunnen gebruiken. Echter, op dit moment onderhandelen het Europees Parlement en de Raad van Ministers over Europese regels. Het ziet ernaar uit dat de uitkomst binnen een paar dagen rond kan zijn. Dat zou betekenen dat de sterke Nederlandse wet spoedig wordt vervangen door zwakkere Europese regels en de Nederlandse internetter keuzevrijheid verliest.

   Bent u klaar voor de chatheffing op uw mobiele telefoon? Ja, ook internet moet kapot. Het verlies van neutraliteit op internet werd mogelijk gemaakt door onze eigen VVDer Neelie Kroes! Applaus dames en heren.
   https://langleveeuropa.nl/tag/kroes/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten