Earth Matters Arjan Bos in de bijstand in een organisatie met een interim directeur?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 19 september 2017 11 Comments

[restrict]De studentikoze video van Arjan Bos van de website Earth Matters, waarin ik uitgenodigd werd (lees: pretentieus de les gelezen werd met vermeende en onjuiste citaten) om naar de studio in Haren te komen, is eigenlijk de doodsteek voor de organisatie Earth Matters. Arjan Bos valt door de mand als fantast. Om de schijn te wekken dat er nog andere criticasters zijn, werden nog 2 namen genoemd, maar de gehele video was eigenlijk vooral aan Martin Vrijland gericht. Hoe vervelend ook voor de zo mooi opgetuigde Earth Matters organisatie waar duizenden mensen jaren in geloofd hebben; het moment van besef is aangebroken dat U, de lezer, jaren lang in de maling genomen bent met een mengelmoes van waarheid en leugens. Het bewijs dat Arjan in staat is te liegen ligt in diezelfde video, maar ook in andere. De reden dat zoiets niet opvalt of door niemand genoemd wordt, is misschien omdat de gehele alternatieve media uit het zelfde nest komt en dus worden er geen kritische vragen naar elkaar stelt. Ook op social media zult u alleen maar aanhang en verdedigers vinden, omdat ook deze aanhang veelal uit het nest van Inoffizielle Mitarbeiter komen. Om met George Carlin te spreken: “It’s a big club!

Had u zelf goed opgelet, dan had u al veel eerder inconsistentie en rijke fantasie in de verhalen van Arjan Bos kunnen constateren. Het belangrijkste wat u steeds zou moeten doen (om met de woorden van Ronald Bernard te spreken) is: follow the money. Arjan Bos zegt in onderstaande video duidelijk en nadrukkelijk dat hij door de sociale dienst aangevuld wordt. Is er dan niemand die zich afvraagt waar Earth Matters al dat geld vandaan haalt voor al haar activiteiten? Is er dan niemand die zich afvraagt hoe je een bijstandsuitkering kunt hebben en tegelijk een stichting en meerdere BV’s op je naam kunt hebben? Het is namelijk onmogelijk om BV’s en een stichting te bezitten en tegelijk een bijstandsuitkering te genieten; zeker als je zegt dat je organisatie al 10 jaar bestaat. We gaan enkele van Arjan’s verhalen nog eens onder de loep nemen. (Lees verder onder de video)

In onderstaand interview met Lillian Ferru vertelt Arjan vanaf de 12e minuut dat hij in november 2016 even dakloos geworden zou zijn. Hij geeft daarin aan dat hij 16 jaar een relatie heeft gehad om vervolgens antikraak te gaan wonen. Maar let op; we gaan ontdekken dat ook dit verhaal verzonnen moet zijn. Arjan zegt vervolgens dat hij zijn eerste antikraakpand anderhalf jaar had. Vervolgens zou er een periode van een half jaar zijn aangebroken waarin hij 3x moest verhuizen. Opgeteld zitten we dan al op 2 jaar. Arjan heeft naar eigen zeggen 2 jaar antikraak gewoond. De laatste keer zat hij in een hele mooie eengezinswoning, maar “die hele straat moest plat en dus moest iedereen eruit“. Dat kon de antikraakvereniging niet opvangen en toen stond ineens iedereen op straat. Maar wacht eens even: Arjan voerde in 2015 actie met een bakfiets omdat zijn huis vol aardbevingsscheuren zou zitten. In november 2016 is hij zijn antikraakhuis uitgezet. Dat was na de periode van een half jaar waarin hij 3x zou moeten zijn verhuisd, dus die periode begon in mei 2016. Daarvoor woonde hij dus nog in zijn eerste antikraakpand. Arjan Bos voerde dus in maart 2015 actie voor barsten in zijn huis terwijl hij antikraak zou hebben gewoond en dus geen huis had. Was hij zo nobel om voor het huis dat beheerd wordt door het antikraakbedrijf actie te voeren? Maar er is meer.

In het interview met Lilian Ferru zegt Arjan dat hij bij het laatste antikraakpand zijn huis was uitgezet. Dit zou voor de gehele straat hebben gegolden. In die tijd is er een social media actie opgetuigd om geld in te zamelen voor de dakloze Arjan. Vervolgens zou er een buurvrouw zijn geweest die een actie heeft opgetuigd, waardoor de wethouder op tv heeft gesteld dat er geen gezin met kinderen op straat zou belanden. En met die uitspraak heeft Arjan een huis toegewezen gekregen (zegt hij). Arjan impliceert daar dus dat hij als ‘gezin met kinderen’ op straat was beland. Maar er is een strikte regel die geldt voor antikraakbewoning; namelijk dat het niet toegestaan is voor een gezin met kinderen om antikraak te wonen wegens de onzekere situatie dat je ieder moment moet kunnen verhuizen. Arjan kan dus nooit antikraak hebben gewoond. Het staat ook volledig haaks op zijn actie in 2015 waarin hij nog tegen de Groningse gaswinning protesteert vanwege barsten in zijn huis. We kunnen dus met redelijke zekerheid aannemen dat Arjan liegt. Hebben we hier met iemand te maken van de categorie Inoffizielle Mitarbeiter? Natuurlijk krijgt zo’n Inoffizielle Mitarbeiter alle hulp van de staat als het nodig is om zijn verhaal te redden of om wat krom is weer recht te buigen, maar dit is slechts één van de door te prikken verhalen. (Lees verder onder de video)

Nu zijn we in Nederland best wel gewend om in de maling genomen te worden. Politici doen het, de mainstream media doen het en als dan iemand als Arjan Bos een paar leugentjes om bestwil doet, kunnen we hem dat vast wel door de vingers zien. Maar de reden dat ik de laatste weken enkele artikelen gewijd heb aan de alternatieve media, is omdat gebleken is dat er nogal wat kolder verspreid wordt en mensen er met open ogen intuinen. Van de mainstream media weten we wel dat het goed betaalde perceptiemanagers zijn. Van de alternatieve media denken we nog steeds dat het een paar oprechte grootmoedige mensen zijn, met een groot hart en taalgebruik waarin veel woorden als ‘fijn’ en ‘warm’ voorkomen. Dat spreekt de gemiddelde lezer en kijker blijkbaar erg aan, maar soms moet je even door het acteerwerk en al die dwepende woorden en lieve oogjes heen prikken. Deze groep ogenschijnlijk vrijwillige mensen wekt u de indruk dat ze het met marginale middelen moeten doen en dat het allemaal vrijwillig is. Daarbij worden zelfs gebeurtenissen geïmiteerd van mensen die écht problemen hebben meegemaakt. Ikzelf ben bijvoorbeeld daadwerkelijk mijn huis uitgezet en heb nog steeds een niet af te lossen restschuld van bijna € 3.600 huurachterstand (inclusief incasso’s en deurwaarders en de kosten voor de rechtszaak inmiddels zo’n € 9.000). Ik woon daadwerkelijk antikraak en mijn bijstandsuitkeringsaanvraag is afgewezen. De praktijk van daadwerkelijke slachtoffers van mensen met kritiek op de gevestigde orde, wordt door iemand als Arjan Bos gekopieerd om de schijn van armoe te wekken en zo de geloofwaardigheid van de titel ‘alternatief’ in de term ‘alternatieve media’ hoog te houden. Zou Arjan een potentiële kandidaat kunnen zijn voor het televisieprogramma ‘Opgelicht!‘?

Bekijkt u nu onderstaande vacature-video eens. Denkt u dat een organisatie als Earth Matters uitsluitend en alleen op vrijwilligers kan draaien? Gelooft u dat Ellen O. ‘interim directeur’ bij Earth Matters is geworden tegen een bijstandsuitkering? Denkt u nu serieus dat er alleen maar vrijwilligers werken bij een club waarvan de oprichter in de bijstand zegt te zitten (wat simpelweg niet kan)? Weet u voor wie zo’n video gepubliceerd wordt? Weet u wie er in de maling genomen wordt? U, de lezer. U wordt in de maling genomen! U moet de indruk hebben dat het allemaal erg marginaal is en dat Earth Matters draait op vrijwilligers. Zo besluit u misschien om lid te worden of te doneren, zodat u betaalt voor datgene waarbij u bij de mainstream media ook al voor betaalt met uw tv-abonnement: list en bedrog. U krijgt te horen en te zien wat u graag wilt, maar dan in een spiritueel jasje. U krijgt Arjan Bos die 50 dagen niet eet, zonder dood te gaan; u krijgt Arjan Bos die een matrix ervaring deelt over zijn vriend die in zijn opa veranderde; u krijgt Crowd Power en bekrachtigingen van Martijn van Staveren; u krijgt een ex-bankier die bijna een kind heeft moeten offeren en u krijgt het kruid van de week. U wordt bespeeld! Wat heerlijk dat u achterover kunt leunen voor vermaak dat zo’n fijn gevoel oplevert en uw kritisch denkvermogen uitschakelt. Ondertussen heeft u niet door dat uw perceptie opnieuw gestuurd wordt in een blendermix van kolder vermengd met een beetje waarheid. Eigenlijk vult de alternatieve media een behoefte in die latent bij iedereen aanwezig is: ‘ik wil in de maling genomen worden‘. Het wordt tijd dat u gaat zien dat al die websites in Nederland (die ook onderling met elkaar in bed liggen) allemaal uit dezelfde AIVD koker komen. Maar zoals u uw tv-abonnement niet opzegt, zult u nu wellicht ook trouw blijven aan de nieuwe masters of perception deception.

Inmiddels gaat het weer slechter en slechter met Earth Matters, nu het kantoor te groot geworden is en de energierekening te hoog. Ook nu zijn uw donaties weer dringend nodig. Al die gelden die verdiend worden met de Crowd Power DVD’s en lezingen van Martijn van Staveren zijn natuurlijk voor een goed doel. Al die dure apparatuur en reisjes moeten ook betaald worden. En Arjan moet wat kunnen ‘toucheren’ voor de bijstand. Uw geld is nu extra hard nodig omdat Arjan en Martijn de grens over willen. Ook in Duitsland willen ze met het “oorspronkelijke veld” in aanraking komen en leren hoe je je grijze haren opdracht kunt geven om weer zwart te kleuren of om jezelf te genezen. Ook in Duitsland willen ze gehypnotiseerd worden met een bekrachtiging. Maak nu uw geld over naar stichting Earth Matters; because your money matters!

[/restrict]

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. vrijdag schreef:

  Ik erger me altijd aan dat ‘op vrijwillige basis’. Terwijl ze wel advertentieinkomsten genereren en wat al niet meer! Altijd doen alsof het liefdewerk oud papier is maar intussen is er heus wel geld en gaat er ook geld in om. Arjan Bos is een charlatan dat is nu wel duidelijk.

 2. Camera schreef:

  Indien je weet dat die Henk Fransen gewoon z’n prijs heeft gekocht, het is bewezen en al dan ga je toch geen interview met zo’n persoon afnemen. Arjan Bos/ Earth Matters heeft daarmee aangetoond dat ze niet meer serieus te nemen zijn, zie filmpje onder en de link naar het bewijs van het kopen van de prijs. (soort matchfixing maar dan anders)

  https://www.youtube.com/watch?v=-yLYFk3auYQ

  De prijs is gewoon gekocht , ha ha

  http://www.kwakzalverij.nl/nieuws/alternatieve-genezer-henk-fransen-kocht-ondernemersprijs/

  • Martin Vrijland schreef:

   Deze dames en heren in de alternatieve media mogen namens hun werkgever het ‘kritisch nadenken’ stigmatiseren tot iets voor kritiekloze geitewollensokken die je niet serieus kunt nemen.

   Daarom is het belangrijk om NU deze charlatans te ontmaskeren en ze de rug toe te keren.

   Natuurlijk zullen velen dat niet doen, maar van diegenen die dat niet doen kunnen we ons dan sterk af gaan vragen of die misschien ook tot de groep Inoffizieller Mitarbeiter behoren.

 3. tedsdam schreef:

  Ik wens al die oplichters een flinke celstraf toe!

 4. Martin Vrijland schreef:

  Wat al deze AIVD sites in de alternatieve media doen is om donaties vragen terwijl ze stiekem geld zat hebben. Dit is een bewuste strategie, om zo diegene die echt geruïneerd is en geen rooie cent heeft de wind uit de zeilen te vangen. Wie neemt de oproepen van Martin Vrijland om te steunen nog serieus als al die (door de AIVD gefinancierde) websites allemaal prima lijken te kunnen bestaan? Juist..en dat was precies de bedoeling.

  Vrijheid van meningsuitingen mag officieel dan wel nog bestaan, maar je wordt simpelweg sociaal als financieel geruïneerd. Zo kun je kritiek ook de kop indrukken. Omdat ik door alle smaad en laster en de online aanvallen volledig afhankelijk ben geworden van donaties, zijn de oproepen van deze gecontroleerde sites des te kwalijker te noemen.

  • Diewer schreef:

   Dure apparatuur hebben ze sowieso wel! Dat kun je niet betalen van je ‘bijstand’ hoor. En wat je zegt: in de bijstand en dan BV’s en een Stichting hebben – dat is geen mogelijkheid.

 5. Martin Vrijland schreef:

  Het is interessant om te zien hoe Facebook dit bericht blokkeert. Normaal bereiken berichten al snel duizenden mensen binnen een half uur. Het wordt steeds duidelijker dat de alternatieve media niet ontmaskerd mag worden, omdat ze een belangrijke vangnet functie hebben en klaarblijkelijk zijn opgetuigd om straks te kunnen gebruiken voor het ‘nepnieuws’ stigma.

  Dat gaan we voor zijn.

 6. Martin Vrijland schreef:

  Bestel nu de door Martijn van Staveren goedgekeurde tekeningen die vanuit het 28e (goed geteld) bewustzijnsveld zijn gemaakt.
  Kosten een tientje of 50 euro voor het origineel (dat is lastig want meestal is er maar 1 origineel)!

  U kunt nu kleuren voor uw cosmisch bewustzijn (u weet wel…dat bewustzijn dat u ontwikkelt na al die betaalde lezingen..oh ja vergeet niet de bekrachtigings DVD te kopen).

  Earth Matters, because your money matters!

  http://www.earth-matters.nl/172/12677/donaties/kleuren-voor-kosmisch-bewustzijn.html

 7. Martin Vrijland schreef:

  Ik heb even gereageerd op de post die Martijn van Staveren op zijn Facebook tijdlijn heeft geplaatst (https://www.facebook.com/m.a.vanstaverenen tevens aan mij stuurde. Hieronder ziet u mijn email aan Martijn:

  Beste Martijn,

  Nog even terugkomend op jouw email. Ik had je op 17 juli laten weten op zijn vroegst waarschijnlijk ergens in oktober terug in Nederland te zijn. Dit lijkt echter nog niet noodzakelijk en omdat camp site inmiddels op een stukje privéterrein is neergestreken en de leefkosten op het huidige stukje landkaart een stuk lager zijn dan in Nederland, denk ik voorlopig ook nog niet terug te keren.

  Ondertussen ben ik enigszins van mening veranderd over het nut van en de behoefte aan de door jouw voorgestelde ontmoeting. Naarmate ik meer materiaal van jou en Arjan Bos heb bekeken, naarmate ik meer tot de conclusie kom dat er sprake is van bewuste vermenging van ‘waarheid’ met desinfo. Met name de video’s van Arjan’s hand barsten in mijn ogen dusdanig van de fantastverhalen, dat ik jullie gezamenlijke inspanning ben gaan zien als charlatangedrag met ogenschijnlijke doel om daar geld aan te verdienen.

  Het bijkomend effect (en mogelijk zelfs hoofddoel) is in mijn ogen, dat door de verspreiding van een dergelijke waarheidskolder-mix straks een perfect alibi geschapen is voor de installatie van een soort “Ministerie van Waarheid”. In die zin zijn jullie dan uiteindelijk medeverantwoordelijk voor de inperking van de vrijheid van meningsuiting en publicatie, als zo’n ministerie er komt.

  Ik kan me voorstellen dat veel mensen gevoelig zijn voor het idee als het 28e bewustzijnsveld, bekrachtigingen en dergelijk, maar als ik zaken als onderstaand citaat lees, dan vind ik zelfs dat dit de categorie ‘onschuldig’ overstijgt.

  [citaat Earth-Matters]

  Vele verhalen hebben ons bereikt over persoonlijke doorbraken op eigen kracht. Chronische ziektes en jarenlange processen, die met waarneming en een opdracht tot verandering zijn omgezet.

  [einde citaat Earth-Matters]

  Als dat op dezelfde manier gaat als waarmee Arjan zijn grijze haren in zwart wil omtoveren door opdracht tot verandering te geven, dan maak ik me grote zorgen om de mensen die straks ontdekken dat dit allemaal niet werkt en dat er sprake is van een tijdelijk placebo-effect. Het doet me denken aan de bekende gebedsgenezers. In dat kader wil ik graag verwijzen naar onderstaande youtube video:

  https://www.youtube.com/watch?v=iuP5uOI7Xwc&t=6s

  Natuurlijk verwacht ik dat op elke kritische vraag en op elke kritische note een weerwoord te bedenken valt. Het kenmerk van charlatans is dat ze vaak uitmuntend zijn in het recht buigen wat krom is. Zo zag ik dat Arjan zich in het interview met Lillian Ferru weer handig uit zijn verhaal over de vriend die in zijn opa veranderd was, wist te draaien door te zeggen dat hij wel een XTC-pilletje gebruikt had.

  Ik kan niet anders dan aan de contouren herkennen dat er dus sprake is van misleiding van grote groepen mensen die gevoelig zijn voor jouw hypnosetechnieken. Verder lijkt het me dat het praten daarover vooral zal verzanden in het herkauwen van jouw, reeds aan grote groepen mensen voorgehouden, stelling dat je jouw kennis en wijsheid opgedaan hebt uit je (laten we het voor het gemak maar even noemen) buitenaardscontact. Het probleem is dat je dat niet kunt bewijzen. Het is een soort nieuw geloofsysteem. Je zou de daarbij behorende beweging bijna een nieuwe sekte kunnen noemen. Ik herken een hoop wolligheid en kolder vermengd met delen van “geleende” kennis. Ook dat laatste vind ik best kwalijk, omdat daarmee de waarde van die echt relevante kennis in diskrediet wordt gebracht.

  Natuurlijk zou een weerwoord kunnen luiden in de trant van ‘Martin Vrijland denkt de waarheid in pacht te hebben’. Dat denk ik niet. Ik luister alleen graag naar mijn bullshit-radar en de daarbij behorende alarmbel. Hier pleeg ik openlijk over te publiceren. Iedereen mag uiteindelijk zelf beslissen het hier wel of niet mee eens te zijn. Iedereen mag besluiten achter Martijn van Staveren en Arjan Bos aan te lopen. Ik geef alleen mijn duidelijke mening en die is: niet doen.

  Een gesprek aangaan met jou of Arjan zou te vergelijken zijn met een gesprek aangaan met de betrapte winkeldief. Hij zal blijven ontkennen. Ik beschouw het dan ook als een zinloze exercitie en hoop slechts dat jullie besluiten te stoppen met jullie activiteiten zodat de schade beperkt kan blijven.

  Vr. groet,
  Martin

Leave a Reply

AVG Toestemming

Per 25 mei 2018 moeten wij u op de hoogte stellen van de nieuwe EU regelgeving omtrent de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Lees de privacy verklaring en voer uw toestemmingsinstellingen in of pas deze aan.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten