Een orkaan doet wonderen: Sint Maarten, het Nederlands koninkrijk, Venezuela en Royal Dutch Shell

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 18 september 2017 3 Comments

Minister Ronald Plasterk heeft gereageerd op de uitspraken van de premier van Sint Maarten in het NRC, waarin hij stelt dat de Nederlandse mariniers niets gedaan hebben om de avondklok te handhaven en plunderingen tegen te gaan. Natuurlijk moet minister Ronald Plasterk ontkennen dat de Nederlandse mariniers niets gedaan hebben tijdens de plunderingen op Sint Maarten. Minister ‘alles is lief’ Plasterk is immers de minister van Koninkrijksrelaties (lees: Royal Dutch Shell) en dus moet hij alles goed praten. Premier William Marlin zou verwijten naar zijn eigen regering wegwuiven, zo is naar verluidt de opstelling van de premier. Nederland valt natuurlijk niets te verwijten. “Het is een orkaan geweest en wij zijn alleen maar behulpzaam!” Onze nationale knuffelminister Plasterk kwam zelfs nog even een dansje doen bij de aftrap van de landelijke geldinzamelingsactie voor Sint Maarten.

Het is wel interessant om te zien hoe het spel gespeeld lijkt te worden. Alle aandacht wordt afgeleid met een relletje over plunderingen op Sint Maarten, terwijl de échte plunderingen waarschijnlijk door de Nederlandse marine zijn uitgevoerd, iets verderop, door het zekerstellen van de PDVSA olie. Dat gekissebis over plunderingen op Sint Maarten tussen Ronald Plasterk en William Marlin is dus waarschijnlijk niets meer dan afleiding en geënsceneerd, zodat u kijkt naar de plek waar de (media) goochelaar wilt dat u kijkt en afgeleid wordt van de plaats waar de goocheltruc echt uitgevoerd wordt. Lees verder voor de toelichting.

Natuurlijk kunnen we geen hard bewijs leveren van de bewuste veroorzaking van orkaan Irma, maar dat HAARP-technologie bestaat, is bijna niet meer uit te vlakken. De technische middelen bestaan om juist boven zeegebied een orkaan op te wekken of een bestaande orkaan van richting te doen veranderen. De werking van deze HAARP-technologie ziet u toegelicht in het filmpje van mijn vorige artikel over orkaan Irma en Sint Maarten. Hieronder ziet u nogmaals een toelichtingsfilmpje. Als u eenmaal begrijpt hoe deze technologie werkt, zouden we op zijn minst kunnen concluderen dat er sprake is van nalatigheid in de richting van Sint Maarten. De orkaan had immers van het eiland af gestuurd kunnen worden.

Hoe houd je een land zonder noemenswaardig leger, maar met nuttige belangen voor Royal Dutch Shell, onder de duim? Zorg dat het financieel compleet afhankelijk van je is. Dus een wederopbouw na een oorlog (zoals in Libië) is 1 van de methodes; de andere is ‘een natuurramp’ (waarbij je de natuur een handje helpt). Sint Maarten zal natuurlijk bij de Nederlandse staat aan moeten kloppen voor leningen ten behoeve van de wederopbouw, maar eerlijk gezegd denk ik dat dat niet het grootste issue is. Het bestuur van Sint Maarten zit natuurlijk al volledig in de zak van Nederland en het was al compleet afhankelijk van Nederlandse steun. Er is iets veel groters aan de hand. Het draait waarschijnlijk allemaal om Venezuela, de Venezolaanse olieproductie en een gewenste ‘regime change’ aldaar.

Hoe zit dat dan? Sint Maarten is maar een eilandje van 34 vierkante kilometer en heeft een bevolking van iets meer dan 40 duizend. Wat is daar nu interessant aan? Zouden we dat eiland niet gewoon af kunnen schrijven uit ons koninkrijkje? Het kost ons potverdorie alleen maar geld! Nou nee, het land heeft een strategisch zeer belangrijke ligging. Het ligt namelijk op 990 km ten noordoosten van de Venezolaanse kust. En als u Venezuela leest, leest u ‘olie’. Ziet u de (olie)dollartekens al in de ogen van onze koning en zijn vazal Plasterk? Nog niet? Nou, kijk dan nog eens goed! Het zit zo: Venezuela wil niet echt meewerken aan een ‘regime change’ en dat vinden wij van het Westen nooit zo leuk. Wij willen dat zo’n land dan gewoon meewerkt en luistert. En daarom wordt het land al een tijdje geboycot door de Westerse mogendheden (onder leiding van de VS). We willen daar voet aan de grond en dus moet de huidige regering weg. Die regering wil maar niet buigen; ondanks dat de inflatie honderden procenten omhooggeschoten is en mensen elkaar uitmoorden voor een brood. Dus hoe kun je zo’n land de laatste slag toedienen? Dat kun je doen door de regering haar enige inkomstenbron af te pakken. Dus wie of wat moet je dan raken? Juist: de financiële levensader; de olieproductie; oliemaatschappij PDVSA. Wie staat ondertussen klaar om de oliehandel over te nemen als de regering in Venezuela eenmaal valt? U raadt het al: Royal Dutch Shell. Toegegeven; het is enigszins speculatief, maar het klinkt plausibel vindt u niet?

Maar wat heeft dat dan met Sint Maarten te maken? Waarom zou je daarvoor een orkaan op Sint Maarten bewerkstelligen door middel van HAARP-technologie?“, zou uw vraag terecht kunnen zijn. Welnu, Sint Maarten is blijkbaar een belangrijk olieopslag- en overslaggebied voor PDVSA (de Venezolaanse oliemaatschappij). Niet alleen Sint Maarten werd trouwens getroffen door orkaan Irma, maar ook Sint Eustatius. Sint Eustatius ligt op ongeveer 60 km van Sint Maarten.

Op 14 juni 2017 meldde Reuters het volgende:

Venezuelan state-run oil company PDVSA is moving millions of barrels of oil from a Bahamas storage facility after terminating a contract with the owner, U.S. Buckeye Partners LP, according to internal data and sources close to the decision.

Buckeye and PDVSA had tried to resolve payment delays and other frequent problems that stalled some shipments, the sources said. But PDVSA decided to shift its oil to the Statia terminal, operated by U.S. NuStar Energy LP , in the neighboring island of St. Eustatius.

lees verder..

Het is een behoorlijke complottheorie die ik hier lanceer en dus ik vat hem nog even voor u samen terwijl u ondertussen flink doneert aan Giro 5125: De Nederlandse regering (lees: de vazalstaat onder leiding van Royal Dutch Shell’s koning Willem Alexander) heeft in samenwerking met de VS gebruik gemaakt van HAARP om een orkaan te veroorzaken. Dat kan boven oceaangebied iets makkelijker dan op het vaste land, vanwege de snelle luchtstijging en wolkvorming. Deze orkaan is gebruikt om de olieterminals van PDVSA lam te leggen, met als collatoral damage het wegblazen van de gammele huisjes van het arme deel van de bevolking. De Nederlandse marine stond klaar om de terminals en de olie in beslag te nemen en daarmee is een stevige klap toegediend aan PDVSA; en dus aan de financiële slagader van de Venezolaanse regering. Het is dus een kwestie van tijd totdat de Venezolaanse regering uit geldgebrek het bijltje erbij neer moet leggen, omdat het de opstanden niet meer kan onderdrukken vanwege liquiditeitsproblemen en het niet langer kunnen betalen van de salarissen van politie en leger. Het is dus een kwestie van tijd dat daar ‘regime change’ komt en Royal Dutch Shell de olieproductie van PDVSA over kan nemen. Leve de koning!

SEPTEMBER 7, 2017 / 5:15 PM / 11 DAYS AGO

NuStar’s St. Eustatius terminal damaged by Irma, no restart date set

HOUSTON (Reuters) – Nustar Energy’s oil terminal in the Caribbean island of St. Eustatius suffered damage to several tanks and other equipment due to Hurricane Irma, but all the U.S. firm’s employees are safe and no oil spills were registered, it said in a statement.

NuStar’s Statia terminal has the capacity to store 13.03 million barrels of crude and products. The company also said that no restart date has yet been set, and that it will be working on Thursday to restore power at the facility.

“Despite the damage and major clean-up effort, we feel like we fared very well considering the significant power of this storm,” it said.

Bron linkvermeldingen: nrc.nl, telegraaf.nl, reuters.com

266 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  SEPTEMBER 7, 2017 / 5:15 PM / 11 DAYS AGO

  https://www.reuters.com/article/us-storm-irma-nustar-ener/nustars-st-eustatius-terminal-damaged-by-irma-no-restart-date-set-idUSKCN1BI242

  NuStar’s St. Eustatius terminal damaged by Irma, no restart date set
  Reuters Staff
  1 MIN READ
  HOUSTON (Reuters) – Nustar Energy’s oil terminal in the Caribbean island of St. Eustatius suffered damage to several tanks and other equipment due to Hurricane Irma, but all the U.S. firm’s employees are safe and no oil spills were registered, it said in a statement.

  NuStar’s Statia terminal has the capacity to store 13.03 million barrels of crude and products. The company also said that no restart date has yet been set, and that it will be working on Thursday to restore power at the facility.

  “Despite the damage and major clean-up effort, we feel like we fared very well considering the significant power of this storm,” it said.
  ____________________________________________________________________________

  Die olie is dus alvast in the pocket!

  ____________________________________________________________________________

  https://www.martinvrijland.nl/wp-content/uploads/2017/09/haarp-hurricane-irma.png

  • Martin Vrijland schreef:

   De steeds in de media opduikende verhalen over de dreiging van weer een volgende orkaan die Sint Maarten mogelijk treft, is waarschijnlijk nodig om te kunnen verkopen dat de Nederlandse marine de olieopslag van NuStar (met daarin de olie van PDVSA) veilig moet blijven stellen en dat de olie voorlopig niet vrij gegeven kan worden.

  • Martin Vrijland schreef:

   De achterdeur die Venezuela had gevonden door het omzeilen van de dollar (via de Chinese munteenheid de yuan) was natuurlijk een doorn in het oog van de VS en haar partners. Beslagleggen op de olie (met als excuus de orkaan) is dus een slimme zet geweest om alsnog een slag toe te dienen.

   Voor alle duidelijkheid: 13 miljoen vaten olie (de opslagcapaciteit van NuStar op Sint Eustatius) representeert een waarde van gemiddeld genomen 650 miljoen petrodollars. Dat is best noemenswaardig voor een land in nood (Venezuela).

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten