Erdogan vraagt VS of ze ooit een ‘Ottomaanse klap hebben gehad’

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 15 februari 2018 13 Comments

Het is al weer een paar dagen geleden en door alle commotie rondom het ontslag van Halbe Zijlstra, de donorwet en het overlijden van Ruud Lubbers, kwam het er niet van er eerder over te schrijven, maar het is toch wel behoorlijk relevant nieuws. Ook is er zat ander volksvermaak dat de krantenkoppen domineert en bovendien hadden we weer een Problem, Reaction, Solution shooting in de VS. Het kwam er dus bijna niet van om het te noemen en het wordt door de westerse media waarschijnlijk ook bewust dood gezwegen. Afgelopen dinsdag vroeg de Turkse president Erdogan de VS of ze ‘ooit wel eens de Ottomaanse klap hebben gehad’.

Helaas spreek ik geen Turks en heb ik niet de financiële steun om over een redactie of vertaalmogelijkheden te beschikken, dus moet ik het doen met de tekst van de website turksemedia.nl. Ja, dat kan ook propaganda zijn, maar dan natuurlijk niet uit de “Russische nepnieuwsfabriek“. Laten we er deze keer maar vanuit gaan dat ze dit niet zomaar uit hun duim zuigen; het is tenslotte nogal een uitspraak. Hieronder ziet u de complete tekst zoals vermeld op turksemedia.nl.

De relevantie van dit nieuws is immens groot, net als de impact. De twee grootste NAVO (NATO in het Engels) landen zijn gewoon keihard met elkaar in oorlog in Syrië en geen haan in de Nederlandse media die er naar kraait? Nepmedia die alleen propganadanieuws of nepnieuws verspreiden is dan misschien wel de juiste betiteling voor de Nederlandse media. Wel berichten over de soap in de Nederlandse politiek; wel berichten over een vrijgekomen pornodanser in Thailand of over de Olympische oranje propaganda, maar niet over de NAVO die uiteen aan het vallen is? Ach, het is ook wel begrijpelijk. We mogen het immers niet doorkrijgen wat er allemaal gaande is. De goochelaar leidt u af met zijn handen, zodat u daar niet kijkt waar het gebeurt. Leest u maar even:

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft dinsdag tijdens zijn partijbijeenkomst in Ankara zeer stevige taal geuit richting de VS. Dat gebeurde na dreigementen van de Amerikaanse generaal Paul Frank, die kort geleden YPG/PYD-ers in het Syrische Manbij heeft bezocht.

“Zij die dreigen ‘veel harder terug te zullen slaan’, hebben duidelijk nog nooit een Ottomaanse klap geïncasseerd”, haalde Erdoğan uit. “Ze gaan binnenkort zien of Turkije een van die landen is waar ze zomaar binnen kunnen treden en daar zonder pardon van alles kunnen flikken. Wie niet ziet dat PKK/PYD/YPG uit terroristen bestaat en niet dom of blind is, moet wel kwaadaardig zijn.”

Turkije waarschuwt de VS al langer de terroristen in Manbij te zullen uitschakelen als zij niet vertrekken. Daar vallen ook Amerikaanse soldaten met een YPG-uniform onder, is veelvuldig officieelverklaard door Turkije.

De Turkse president beklemtoonde ook dat NAVO-landen zich aan de NAVO-regels moeten houden. “De NAVO betekent niet enkel VS. Wat is dit voor een NAVO-bondgenootschap? De VS dient zich ook aan de NAVO-regels te houden, net zoals Turkije dat doet.”

Financiële steun

Naast de flinke wapensteun, geleverd met behulp van ruim 5.000 vrachtwagens en 2.000 vliegtuigen, hebben de Amerikanen maandag besloten nog eens 550 miljoen dollar beschikbaar te stellen voor terreurgroep PYD/YPG in Syrië.

In Turkije is met afschuw gereageerd op de Amerikaanse financiële steun aan terroristen onder het mom van ‘strijd tegen Daesh’. Erdoğan reageerde dinsdag ook daarop: “De maskers zijn gevallen, het Daesh-theater is voorbij. Die Daesh-ers hebben zich aangesloten bij PYD/YPG-ers tegen Turkije”, aldus Erdoğan.

De Ottomaanse reus is zich aan het oprichten zoals Duitsland dat deed in de jaren ’30 voor de tweede wereldoorlog. De economie draait uitermate goed en Turkije is dan ook flink aan het investeren in de wapenindustrie en de opbouw van haar leger. Ook zien we Turkije steeds royaler over de grens worden in ontwikkelingshulp, waardoor het aan populariteit wint. De VS staat al op de zwartelijst bij Turkije omdat Fetullah Gülen daar nog steeds binnen de grenzen zit en Turkije vindt dat Gülen (en dus heimelijk de VS) achter de mislukte coup van 15 juli 2016 zat.

Turkije heeft al een keer de Incirlik luchtmachtbasis, waar de VS nucleaire raketten heeft staan, omsingeld en het heeft er alle schijn van dat ze daarmee in 1 klap een paar flinke atoomwapens rijker zijn geworden. De uitkomst van dit Incirlik conflict wordt nergens echt helder verwoord in de media, maar die Incirlik basis lijkt een achilleshiel van de VS en dus van de NAVO te zijn. We hebben het dan ook over een nogal relevant conflict daar in Syrië en we weten hoe Duitsland dat eind jaren 30 opgelost heeft. De Ottomaanse reus zou zo maar eens haar instabiele Europese NAVO partners als bedreiging kunnen gaan zien als ze niet partij kiezen en de VS op de vingers tikken. Die Europese NAVO partners zijn zelf trouwens ook niet echt Turkije-vriendelijk. Nederland trok bijvoorbeeld vorige week haar ambassadeur terug en er is een wet in de maak die het beledigen van Erdogan niet langer strafbaar maakt. De relatie EU-Turkije is sowieso slecht door ondermeer de vluchtelingendeal en allerlei Turkije-geprikkel van de individuele landen. We hoeven alleen nog maar even een aanleiding te hebben voor ‘de vlam in de pan’ en een Blitzkrieg is daar (lees hier wat het grote plaatje is).

Bron linkvermeldingen: turksemedia.nlarmscontrol.org

65 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Ik vermoed dat Turkije de VS kernwapens op de Incirlik basis gewoon geconfisqueerd heeft en het lijkt me niet uitgesloten dat Turkije de B61’s gewoon onder haar F16’s kan hangen. Via de NAVO alliantie hebben ze vast wel enige inside info over hoe die dingen werken 😉

  Read between the lines: https://www.armscontrol.org/act/2017-11/news/us-nuclear-weapons-turkey-raise-alarm

  https://nl.wikipedia.org/wiki/B61-kernwapen

 2. Wilfred Bakker schreef:

  Uw broer heeft een filmpje geüpload,

  https://youtu.be/9ei-0hPhJLw

 3. Wilfred Bakker schreef:

  Ook niet toevallig dit van de vriendjes van Benjamin (Bibi) Netanyahu

  http://www.breitbart.com/london/2018/02/15/european-politicians-wont-accept-western-world-war-security-analyst/

  word vervolgd.

 4. Wilfred Bakker schreef:

  I bury my treasure to keep it out of the cabals hands.

  https://youtu.be/HwrQ9snfJ0A

  Humor om te lachen of niet….

 5. ZandInOgen schreef:

  De rel rondom Halbe Lüge Zijlstra geeft nog iets weer nl. de NATO propaganda rondom Rusland of het nou die zgn. Ddos aanvallen waren of de door de AIVD ontmaskerde hackerscollectief (Bear referentie)’
  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-15/dutch-lies-over-putins-aggression-expose-nato-war-agenda

  Nu lijkt operatie ‘Ordo ab Chao’ een nieuwe fase in te zijn gegaan namelijk het demoniseren van Turkije
  https://www.rtlnieuws.nl/buitenland/tweede-kamer-erkent-expliciet-armeense-genocide-dit-valt-niet-goed-in-turkije

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/999170/bijleveld-niet-blij-met-turkse-raketaankoop

 6. ZandInOgen schreef:

  Feit blijft dat NATO een groot toneelshow opvoert voor de bühne en dat zowel de leider van Turkije als Jens ‘happy hunting’ Stoltenberg zeer goed op de hoogte zijn van het masterplan. Op micro niveau kun je het georchestreerde rel van NATO partners Nederland en Turkije nemen tijdens de verkiezingen in Rotterdam.

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/nederland-wil-opheldering-turkije-geweld-syrie
  https://nos.nl/artikel/2203287-turkije-haalt-militairen-bij-navo-oefening-terug-na-blunder-noorwegen.html

 7. Iberi schreef:

  Opnieuw zal er oorlog uitbreken op de balkan. De helft van de balkan (Bosnie, Albanie, Macedonie, Kosovo en Bulgarije) zal al op de hand zijn van koning driestheid, de militaire arm en executeur van the hidden hand. Rusland zal opnieuw weinig doen voor de Serviers.

  http://shoebat.com/2018/02/27/muslim-turkey-is-now-working-to-create-nuclear-weapons-the-world-is-heading-for-war-the-nations-are-turning-their-plowshares-into-swords/

 8. Iberi schreef:

  Rome heeft twee benen, een in het westen en een in het oosten. Ondanks het schisma in 1054, zijn ze in het verborgene nog altijd met elkaar verbonden, maar het niet altijd met elkaar eens vanwege economische belangen zoals dat nu ook het geval is. In het westen hebben ze een luciferische coalitie gesloten, in het oosten hebben ze eveneens een luciferische coalitie gesloten. De grote oorlog die komt gaat over twee benen die het oneens zijn met elkaar, een intern conflict tussen leden van dezelfde luciferische orde. Zo is Pakistan op de hand van Saoedi-Arabie en India op de hand van Iran. Dit conflict zal culmineren in een zeer grote catastrofe voor de worldpowers in het westen en in het oosten.

  Hun gezamenlijk plan zal falen door interne spanningen en om economische belangen. De oorlog die zal komen betekent ook het begin van het einde van het tijdperk van bedrog en misleiding. Het begin van het einde van de luciferische orde (Rome/Babel). Het kruis en het varken zal verslagen worden, het zuiden van europa zal worden bevrijd. Tegelijkertijd zal de coalitie van Gog daarvan profiteren, zeer waarschijnlijk zal dan centraal en oost-europa de islam omhelzen. Terwijl o.a.Moskou, London, Wasinghton en Rome door de oorlog die komt worden verwoest.

  https://www.youtube.com/watch?v=8QiWwbr56nU

 9. Riffian schreef:

  Er dreigt een nieuw NAVO conflict in de Egeïsche zee met opnieuw Turkije in de hoofdrol en NAVO partner Griekenland. Dit lijkt me het vermelden waard, want het voorspelt het begin van de Malhama. Zal Rusland haar Christelijke Orthodoxe broeders bijstaan?:

  23-12-2017
  CHP head slams Greek defense minister, vows to take back 18 islands ‘occupied by Greece’ in 2019

  http://www.hurriyetdailynews.com/chp-head-slams-greek-defense-minister-vows-to-take-back-18-islands-occupied-by-greece-in-2019-124635

  02-03-2018
  Why Turkey wants to invade the Greek Islands
  Although Turkey knows that the islands are legally and historically Greek, Turkish authorities want to occupy and Turkify them
  https://neoskosmos.com/en/111757/why-turkey-wants-to-invade-the-greek-islands/
  https:// http://www.express.co.uk/news/world/921193/World-War-3-Turkey-threaten-invade-Greece-Aegean-Sea

  21-4-2018: Turkije repatrieert haar goud uit de V.S., dit is vaak een teken of een voorbereiding op een conflict en het daaruit voortvloeiende economische sancties

  Turkey Will Repatriate All Gold From The US In Attempt To Ditch The Dollar
  https://www.zerohedge.com/news/2018-04-20/turkey-will-repatriate-all-gold-us-attempt-ditch-dollar
  ===============================================================================

  Quatrains – Century III

  3
  Mars and Mercury, and the silver joined together,
  Towards the south extreme drought:
  In the depths of Asia one will say the earth trembles,
  Corinth, Ephesus then in perplexity.

  Corinth is Griekenland en Ephesus het huidige Turkije (Ephesus was an ancient Greek city on the coast of Ionia, three kilometres southwest of present-day Selçuk in İzmir Province,) !!!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten