Evert Jan Poorterman en zijn superioriteit en ‘kennis’ over Nibiru en de Annunaki

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 22 april 2019 10 Comments

bron: skyhighcreations.nl

Gister gaf ik Evert Jan Poorterman een compliment over zijn prachtige paasverhalen te vinden op de website Niburu.co. Ik vind ze namelijk erg mooi klinken, maar inhoudelijk vraag ik mij af of zijn bewijslast enige steek houdt. Evert Jan verkondigt een mix van ufo-geloof en het geloof in de planeet Niburu en de Annunaki. Ik heb al eerder aangegeven dat het geloof in deze reptiel-achtigen erg interessant is en ook mijzelf een tijdlang fascineerde. Dat komt omdat David Icke er hele boekwerken over schreef die al net zo fascinerend zijn en door de boeken van Zecharia Sitchin. Ik sluit deze theorieën ook niet definitief uit, maar als ik het beschouw vanuit het idee dat we in een simulatieve (of virtuele) realiteit leven (zoals beschreven in deze artikelen reeks, hier en hier) is het net zo goed mogelijk dat het onderdeel uitmaakt van de misleiding van onze waarneming.

Wat belangrijk is, is dat zaken niet met valse bewijslast ingevuld worden. In de verhalen van David Icke, Sitchin en ook Poorterman kan ik echter geen concrete zaken halen, maar slechts persoonlijke getuigenissen of zelfs des-informatie.

Zo gaf ik eerder aan dat het werk van Zecharia Sitchin gebaseerd lijkt te zijn op vertalingen van kleitabletten die simpelweg niet kloppen of zelfs gelogen zijn. In de wereld van het internet is het echter best lastig om ook niet op websites te stuiten die zaken debunken, maar dit zelf dan weer doen middels leugens of verdraaiingen. Ik vermoed meer en meer dat grote delen van de alternatieve media gecontroleerd worden door hetzelfde machtsblok dat achter de mainstream media zit. Als je kritiek op de mainstream media bijvoorbeeld koppelt aan theorieën als die waarbij beweert wordt dat de aarde plat is of aan het bestaan van reptiel-achtigen, kun je straks alle kritiek afserveren en het alleenrecht op de waarheid weer richting de mainstream media trekken.

Ik wil de conversatie met Evert Jan hier even delen, omdat ik mij verbaas over zijn arrogantie en de wijze waarop hij kritiek wegwuift. Mijn eerste e-mail van gisteren aan Evert Jan was een reactie op zijn nieuwsbrief waarin hij zijn visie geeft op de oorsprong van het paasfeest. Ik meldde hem dat zijn artikelen mij zeer boeien, maar dat ik mijn twijfels heb bij het Nibiru verhaal. Dat wil niet zeggen dat er geen waarheden in zijn artikel kunnen zitten. De vraag is echter of we hier de strategie zien van het vermengen van waarheid met nonsense zoals hierboven uitgelegd.

Evert reageerde als volgt:

Ach dat doet me goed; de Grote Martin Vrijland die mijn schrijverij wel de moeite waard vindt… Helemaal goed. Ik vind jouw artikelen zeer de moeite waard, alleen kan ik niet altijd beoordelen of hetgeen je schrijft ook juist is. En zoals eerder aangehaald; ‘Schoenmaker blijf bij je leest’. Dat geld voor mij en ook voor jouw. Nibiroe, PlanetX, SecondSun (Schwarze Sonne  SS  van de Nazi’s) is nou niet helemaal jouw sterkste onderzoeksgebied. Wel het mijne al ruim dertig jaren… met twintig jaren voorbereiding zeg maar. Gezien het aantal ontdekkingen die ik mocht doen, durf ik te zeggen dat ik op mijn terrein een expert ben. Ahum! Met enige schroom dat wel, maar ere wie ere toekomt! Velen twijfelen of die tweede ster wel bestaat; ook Micky van Leeuwen van IndigoRevolution veegt de vloer met mij aan en hekelt alles over de ‘anunnaki’ en de legendarische planeet/ster Nibiru. Er zijn zo veel aanwijzingen voor de aanwezigheid van die ster met zijn vier planeten… en er zijn zo veel aanwijzingen dat hij er aan komt… en er zijn zo veel aanwijzingen dat de ‘anunnaki’ bestaan en er zijn zelfs aanwijzingen dat die lui onder andere op de Veluwe wonen in een ondergrondse basis onder Fliegerhorst Deelen (verwant aan het Griekse Delos  meer Griekse mythologie is gewoon Nederlandse mythologie omdat de oude Grieken Friezen waren). Groet Evert Jan

Daarop heb ik maar een keer uitgebreid gereageerd. Laat ik meteen het antwoord dat ik vanochtend ontving erbij plaatsen, waarin Evert Jan zijn reactie blauw gemarkeerd heeft.

Hoi Evert,

Ik denk niet zozeer in termen van groot of klein. Dat is allemaal onderdeel van onze programmering. Ik schrijf gewoon mijn ideeën over zaken op en blijkbaar leest een aantal mensen dat graag, maar ik denk dat er nog vele malen meer mensen zijn die mij liever dood wensen of onderuit zien gaan.

Sowieso vind ik dat je niet kan stellen dat wanneer iemand tientallen jaren studie naar een onderwerp doet dit dan ook per definitie betekent dat diegene het bij het juiste eind heeft. Dat is waar! Maar wel op grond van wat ik mocht ontdekken!En dat ging heel snel en volgde elkaar stapsgewijs op… Dan hadden grote denkers als Nicola Tesla of Niels Bohr nooit met nieuwe inzichten kunnen komen en altijd het werk van leermeesters met jarenlange ervaring na moeten kauwen. Je kan bij wijze van spreken voortborduren op tunnelvisie of een oude weg of je slaat een nieuwe brug en legt een nieuw pad aan.
Ik vind het niet vanzelfsprekend dat je het alleenrecht op de juiste visie op kan eisen op basis van jaren studie. Wat krijgen we nou?! Ik ben de enige in de Benelux en verder die van mijn onderwerp het meeste af weet. Ik ben sinds ik hier mee bezig ben nog geen enkele andere onderzoeker tegen gekomen die mij nog iets kan vertellen wat ik nog niet wist! Ik ben de enige in de wereld die de tweede taal van de ‘AN UN NA KI’ heeft mogen ontdekken; het Kwando, een sterk gestileerde opdrachten- en commandotaal, uitermate geschikt voor een ontwikkeld ras dat bijvoorbeeld aan ruimtevaart doet. Ik ben de eerste die zag dat de teksten op de kleitabletten in steno zijn geschreven. Pas enkele jaren terug opperde een Nederlandse assyriologe dat het ‘spijkerschrift’ wel eens een kortschrift kon zijn. Helaas niets meer van vernomen. Ze zal wel op de vingers zijn getikt, want zomaar iets nieuws lanceren mag niet. Ik ben waarschijnlijk ook de eerste en de enige die ziet dat de Nederlanders/Friezen uit Babylon, Akkad en Sumer komen. Dat heb ik niet van Sitchin. Ik ben waarschijnlijk ook de enige die kan vertellen waarom Mars rood is en en strepen en vlekken van dat rood in de atmosfeer van Jupiter zit. En zo kan ik nog wel wat feiten opnoemen die tot op heden niemand zag die de boeken van Zecharia Sitchin heeft gelezen. Wetenschappers proberen bijvoorbeeld al decennia lang de evolutietheorie aannemelijk te maken en aan te tonen, maar dat wil niet zeggen dat al die ervaren wetenschappers het juiste spoor volgen of op basis van die jarenlange tijdsbesteding kunnen claimen dat ze de waarheid vertegenwoordigen. Het blijft een geloofssysteem waarop wordt voort geborduurd.
Je kan stellen dat je expert bent in onderzoek naar een onderwerp als bijvoorbeeld de evolutietheorie, maar betekent dit dat er nooit meer iemand kan of mag opstaan die de theorie in twijfel trekt? Natuurlijk wel, met gegronde redenen. Maar niet zo maar… of wat jij deed – ons een video voorzetten van anderhalf uur en dan moeten wij maar uitvigileren wat de gegronde tegenspraak is tegen Sitchin’s verhaal. Dat verhaal is van anderen… en jij staat daar kennelijk achter. Prima, dat mag, maar som dan de feiten op en leg het je lezers voor wat je ziet, denkt en meent op grond van de gepresenteerde video. Wij lezers zullen dat misschien niet zien of ontdekken in het verhaal. Dus moet je ons daar mee helpen.
Ik geloof dus niet zo in termen als ‘expert’ en dus ook niet in ‘schoenmaker houd je bij je leest’. Ik wel. Je kunt wel over alle soorten onderwerpen een mening hebben, maar of je op het goede spoor zit is twee. Een kleuter in de zandbak met een snottebel aan zijn neus mag van mij zeker meepraten, mits hij terzake kundig is! Als je Nieuwsuur kijkt zie je ook terrorisme deskundigen, Amerika kenners, specialisten en experts a,b of c voorbij komen. Ben jij het daar altijd mee eens? Absoluut niet! Of vind jij dan dat je geen kritiek mag leveren? Zeker wel als ik hetgeen besproken wordt juist kan inschatten en beoordelen en op grond van mijn eigen kennis, weten en onderzoek en kan inramen in mijn beeld en visie… en dan grom ik een keer en zeg dan luid in de kamer; ´Stelletje kneuzen en sukkels’… en schakel over naar een andere zender. Zeker nu met dat gewauwel over het klimaat! Uitgaande van jou stellingname zou het antwoord daarop dan “nee, ik mag geen kritiek leveren” moeten zijn. Ik vraag me af of je dat zelf in de praktijk brengt. Ik hou me dus niet bij mijn leest, want ik heb geen leest en denk dat goede inzichten juist kunnen ontstaan door de schoenmaker eens bij zijn leest weg te halen en er eens iemand met een nieuwe frisse kijk achter te zetten die kan bedenken dat het product ook slimmer en anders gemaakt kan worden. Datzelfde geldt voor nieuws, geschiedenis, religie en andere zaken. Jarenlange ervaring staat niet synoniem voor de juiste kijk op de zaak. Dat moet je bijna wel met me eens zijn. Helemaal mee eens…
Ik heb al eens gewezen op de website die de boeken van Zecharia Sitchin bekritiseert en vraag me af wat je daar van vindt. Zie eerder…
Dat ik aangeef je uiteenzettingen interessant te vinden betekent niet ook meteen dat ik aanneem dat het allemaal correct is. Ik vind het echter wel interessant, omdat je blijkbaar veel lezers weet te interesseren en ik ook dingen herken waar mogelijk kernen van waarheid inzitten. Ik vraag me alleen af of het niet een mix van waarheid met (al dan niet bewuste) desinfo is. Het wordt allemaal verzonnen door mij… Sommige ideeën kunnen heel aannemelijk of interessant klinken. Door de indruk te wekken dat je er decennia studie voor nodig hebt om het te doorgronden, kan het effect ontstaan dat mensen het dan maar overnemen zonder de bewijslast zelf te checken. Daar heeft het gros immers geen tijd voor… noch het benul en verstand voor!

Ik ben wel benieuwd naar de concrete aantoonbare aanwijzingen voor het bestaan van Nibiru en van bijvoorbeeld die ondergrondse basis bij Fliegerhorst Deelen. Heb je van die ondergrondse basis concrete bewijzen of is dat gebaseerd op verhalen van mensen? Voelen en weten en visioenen en verklaringen van anderen. Arnhem/Velp was een hotspot in de jaren ‘60 en ‘70, evenals Vliegveld Deelen. Getuigen zagen er lichten, vliegende objecten (UFO’s) en volgens een vader van een kennis van mij, die in die jaren agent was in Velp, stond vaak de telefoon rood vanwege de meldingen. Mogelijk is er een ondergrondse basis tussen Arnhem en Velp (ter hoogte van de piramide bij Velperbroek). Onder vliegveld Deelen zou een tien verdiepingen tellende basis liggen. Twee verdiepingen zijn hoger en groter dan de andere en daar staat twee vliegtoestellen met een geschatte doorsnee van 200 meter!  Legeraanvoerders Dick Berlin (Duitser) werd direct nà zijn pensionering lid van de ‘Raad van Bestuur van Nationaal Park de Hoge Veluwe en Kröller-Müller Museum (Duitsers). Wat doet een ex-militair daar op de Veluwe? Werd de man plotseling natuurliefhebber en kunstkenner?! Of kan hij zo on-officieel bezoekjes brengen aan de ondergrondse basis (om daar zijn instructies te ontvangen van de ‘goden’?!… zoals Adolf Hitler (Duitser) dat drie keer deed?!). Berlin werd opgevolgd door Peter von Uhm (Duitser). Toen die met pensioen ging volgde hij ook Dick Berlin op in de Raad van Bestuur van Nationaal Park de Hoge Veluwe en Kröller-Müller Museum. Die Peter hield kennelijk ook opeens van de natuur en van kunst. Volgens mij kunnen we de basis Arnhem/Velp op één hoop vegen met het Bilderberg Hotel bij Oosterbeek, Fliegerhorst Deelen, de ondergrondse basis aldaar, de kleine ‘bigfoots’ of ‘wolfmensen’ die op de Veluwe zijn gezien, de aanwezigheid van de ‘koninklijken’ bij Apeldoorn, de tempels in de oudheid gewijd aan Apollo (dankt Apeldoorn haar naam aan), de naald, paleis het Loo, Hoog-Soeren (schijnt een heel sterke krachtplek te liggen), het Ronde Huis, de ‘wodanseiken’ op de Veluwe en de grafheuvels, de processie-paden bij Drie/Wekerom en nog meer mogelijk. Het ritselt daar van de aliens zeg maar… hahaha! En wat te denken van het optreden van Madonna destijds in de Gelrdrome… Zij bewoonde kamers in het Bilderberg Hotel en zij heeft daar bezoek gehad van prins Charles en koningin Beatrix. Hebben die lekker liggen reptielen met zijn allen?! We weten het niet maar de Bilderberg Hotels (wereldwijd) schijnen altijd één vleugel gesloten te hebben voor normale gasten, maar niet voor onverwachte gasten (shapeshifters?! reptielen?!). Arnhem, Gelre, Draak die gedood werd door een ridder… en terwijl de ridder zijn lans in het hart van de Draak stiet, rochelde het beest de woorden; ‘Gelre, gelre, gelre’… Gelre in oertaal Kwando wordt GE EL RE>, met de betekenis; ‘gehoor geven-El/ellips/elastisch/rekbaar-regelmaat’, ofwel GELRE heeft iets te maken met ‘luisteren naar’, gehoor geven dus… naar iets of iemand die met regelmaat en rekbaar… zou dat de tweede ster zijn die elke 3600 jaren voorbijkomt… en heeft dat dan iets te maken met de ‘draco’s’ onder de grond op de Veluwe?! We weten het niet dus wel onthouden en mogelijk verbinden met andere vreemde zaken op de Veluwe. In de omkering zien we dan ER LE EG< met de betekenis; ‘metaal/waardevol-leven-egaal’, ofwel zou het iets te maken kunnen hebben met de kostbare metalen (goud) die de ‘AN UN NA KI’ (Duitsers) hier delven en naar hun planeet zenden… of gaat het om de ‘vuurkeerltjes’ op de Veluwe die in de oudheid ijzeroer smolten. Kleine mannetjes (kabouters? kobolters?), de kleine amfibische reptielen die bouwden aan de ondergrondse basis misschien?

David Talbott (die het werk van Immanuel Velikovsky voortzet) gelooft bijvoorbeeld niet in het bestaan van Nibiru. Jij refereert wel naar het werk van Velikovsky. Hoe plaats je dat? Immanuel Velikovsky was niet op de hoogte van het bestaan van de tweede ster. Dus kom je daar niets van tegen in zijn boeken. Wel aanwijzingen voor zijn bestaan! Bijvoorbeeld dat het ‘aardewater’ kilometers wordt opgezogen als de ster voorbijkomt, zoals tijdens de Exodus… en waardoor de Rode Zee tijdelijk droog viel. Voor drie dagen (dat zijn de drie dagen dat Jezus in zijn graf ligt. Na drie dagen staat Jezus op). Jezus is ook een van de vele namen voor de tweede ster. Velikovsky laat dat door een komeet gebeuren… en volgens mij is Velikovsky’s komeet gewoon de tweede ster. Ofwel planeet Nibiroe van Sitchin. Alleen was die kennis in zijn tijd nog niet bekend. Wel kort der op toen Sitchin in 1976 met zijn boek uit kwam.

Poorterman refereert in zijn reactie naar dit artikel van mijn hand, waarin ik een drie uur durend filmpje plaatste dat de bewijslast van Zecharia Sitchin ontkracht. Dat vindt Evert Jan niet genoeg. Hij vindt mogelijk dat ik zelf het ontcijferen van de kleitabletten moet doen, maar de vraag is of hij de moeite genomen heeft het filmpje te bekijken. In dat filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe de door Sitchin en anderen aangevoerde bewijslast niet feitelijk en zelfs niet juist is. Ik begrijp dat Evert Jan wil dat ik het zelf allemaal stap voor stap uit typ, maar ik heb niet dezelfde arrogantie als Evert Jan en geloof dat u dat als lezer heel goed uit dit filmpje kunt halen, zonder dat ik het uit tik. Ik vind het een non-argument om het daarop te gooien. Bovendien spreekt Evert Jan zichzelf tegen door onderaan alinea 5 te zeggen dat hij het helemaal met mij eens is, terwijl hij het daarboven nog niet met mij eens is, maar ik feitelijk hetzelfde zeg.

What’s in the name Poorterman? Poortwachter? Evert Jan komt opnieuw in zijn reactie met verhalen over getuigenverklaringen en kabouters, maar als u onderstaande documentaire echt eens even bekijkt komt u er achter dat we verhalen niet altijd zomaar klakkeloos moeten aannemen. Evert Jan is duidelijk dat hij vindt dat het gros van zijn lezers ‘het benul noch verstand’ heeft om dingen te onderzoeken, maar toch publiceert hij wekelijks een stuk over Nibiru. Het lijkt er dus op dat hij er vanuit gaat dat u het wel van hem aanneemt en niet het benul of verstand heeft om het zelf te checken. Persoonlijk vind ik het jammer dat je met een dergelijke arrogantie je lezers benadert.

Voor een goed begrip en omdat ik ervan uitga dat u het benul en verstand wel heeft om de inhoud op waarde te schatten, plaats ik het filmpje nog maar eens waarin uitgelegd wordt hoe meerdere grote schrijvers vaak pure nonsense verkondigen. Ik kan me echter voorstellen dat u geen tijd heeft om drie uur lang te kijken, maar in plaats van dat u in het weekend een Hollywood film opzet, zou u dan misschien eens tijd willen maken voor iets met een beetje meer diepgang. Wellicht dat Evert Jan ook een keer inhoudelijk hierop kan reageren in plaats van het af te doen met ‘gemakzucht’ van mijn kant (omdat ik alles niet stap voor stap uit typ). Het is juist nuttig om het ondersteunende beeldmateriaal te bekijken, waardoor deze documentaire misschien wel de beste vorm is. Natuurlijk geldt ook hier dat we het moeten doen met de informatie van anderen, want u en ik zullen nooit de tijd vinden om bijvoorbeeld de Sumerische kleitabletten te ontrafelen, maar in ieder geval is het nuttig om de andere kant ook eens te bestuderen. Vindt Evert Jan bijvoorbeeld dat de door hem ontdekte ‘steno’ (zie reactie) van de kleitabletten wel meer zeggen over Nibiru en de Annunaki? Is dit dan met bewijs te staven en voor de simpele ‘noch benul noch verstand’ leek te controleren op waarheid?

Is het bestaan van die 12e planeet uitgesloten? Is het bestaan van de Annunaki uitgesloten? Nee, natuurlijk niet. Het kan ook zijn dat mensen als Sitchin poortwachters zijn die waarheid met bewuste nonsens moeten vermengen. Ook kan het zijn dat ze er simpelweg heilig van overtuigd zijn. De verhalen blijven in ieder geval een grote aantrekkingskracht in zich hebben. Ik vind ze zelf ook zeer interessant, alleen soms moet je wel even een check doen of het niet slechts en alleen interessante verhalen zijn. Persoonlijk neig ik ernaar om de geschiedenis meer vanuit dit perspectief te bekijken (klikt u eens op die link). Ook daarvan raad ik aan om het vooral zelf te onderzoeken en niets klakkeloos aan te nemen. Dat geldt natuurlijk voor alles wat ik schrijf.

1 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. keazer schreef:

  Wat mij nog het meeste bezighoud.
  Ook dankzij jou martin om verder te kijken als dat we geleerd hebben.

  Waaronder dit filmpje wat mij een hele andere kijk heeft gegeven dat wij helemaal niet zo ver zijn
  als dat men tegenwoordig beweerd.
  Je moet wel een beetje geduld hebben met het filmpje
  https://www.youtube.com/watch?v=fFrLkNrATGA

  Dan kom je bij punt2 als deze (bergen) verteend zijn.
  Waarom zijn alle beelden niet versteend geraakt in het oude egypte? wie weet de pyramides?
  https://youtu.be/puXsFyainQU

  Hoe het gezaagd is hoe er geboord is betekend dit dat we te maken hebben met een hogere beschaving dan nu?
  Of betekend het dat ze net zo ver waren als dat wij nu zijn maar dat de natuur het puzzel stukje lastig heeft gemaakt doordat het versteend is?

  Who know’s maar wel stof om over na te denken dat je er altijd naast kan zitten.

 2. Analyze schreef:

  Hoi Martin, heb al een keer eerder gereageerd over die Poorterman zie deze comment
  https://www.martinvrijland.nl/nieuws-analyses/het-einde-van-de-onafhankelijke-berichtgeving/#comment-4335

  Houdt hem al een meerdere jaren in de gaten zijn Dietsen leer neigt heel veel naar de Arische leer van het Derde Rijk. ik vertrouw hem voor geen meter….

 3. guppy schreef:

  We zijn nu op een punt gekomen dat we wel weten dat deze wereld een herhaling/illusie is. De snelheid van licht is vertraagd dat je tijd en materiaal krijgt. Wie deze wereld geschapen heeft en wie hij is en waar hij woont doet dat er nog wel toe? Wel als we hem onze energie geven door in het verleden te gaan wroeten. Ook als we vechten voor ons gelijk dan krijgt deze god zijn zin. Of zijn/haar (genderneutraal) naam nou Allah, Annunaki, Elohim, god, Zeus, Isis, Maria ga zo maar door is maakt echt niet uit. Als we van ons lichaam weer een tempel maken ter ere van het orgineel dan houdt onze waanwereld op te bestaan. Je ziet het gebeuren, we moeten alleen nog de keuze maken en afscheid nemen van de oude wereld.

  Heeft allemaal te maken met afstelling je lichaamcellen(dna) op zij die van boven komen. Zij is energie, loggen we in op de firewall of op ons orgineel?

  https://youtu.be/vxI7i-ycyG8

 4. Zonnetje schreef:

  Martin ik ga het kort houden. Doe gewoon je eigen ding en alle rest is afleiding.

 5. Evolutie theorie is een leugen ! er is nimmer een bewijs “tussenvorm” gevonden door de grafschenners (archeologen) !
  Als je het niet kan verklaren zeg je “Big boom ” .

 6. guppy schreef:

  Het is natuurlijk verwarrend dat al die grote piramides en dergelijke door kleine gelimiteerde mensjes gebouwd zijn. Ik weet zeker dat de aarde ouder is dan dat ze ons doen geloven. Ik geloof ook dat Niburu eens in de 3600 jaar voorbij komt om de aarde te resetten. Ik geloof niet dat er goden op deze planeet wonen, dit is gewoon een planeet vol met energie die zorg voor een pool shift.

  Die verhaaltjes zijn er bij verzonnen door de groep met occulte voorkennis om opnieuw heersers van de nieuwe tijd te worden. Het hele ufo verhaal en zij die van boven komen is helemaal uit zijn verband getrokken.

  Alles wordt gecreëerd vanuit onze gedachten!

  Dat mensen vroeger groter waren kwam omdat de ozonlaag 7 keer dikker was, hier zijn testen mee gedaan en is wetenschappelijk bewezen. Dit vind mijn intuïtie een logische verklaring, daar hecht ik meer waarde aan dan een wetenschappelijk bewijs. Daarnaast verklaard dit dat de dino’s zijn uitgestorven en dat alles op aarde veel groter was. De ozonlaag is weer aan het herstellen en de kans is dus zeer groot dat alles weer groter wordt en niet alleen de Nederlanders.

  Daarom is het ook goed dat jij aangeeft dat we flexibel moeten zijn in het verzamelen van informatie en niet op een paard wedden.

  Ik heb een manier ontwikkeld en heb veel informatie overal weggehaald en heb het meeste weggefilterd en de bruikbare stukken meegenomen in mijn gedachten.

  Hoe ik dan weet wat waar is en niet: Intuïtie!

  Dat zullen meerdere mensen zeggen, maar richt je op je eigen intuïtie en dan kun je de puzzel uiteindelijk wel leggen.

  Niet de puzzel door anderen laten leggen!

 7. Martin Vrijland schreef:

  Evert-Jan weigert het filmpje te bekijken waarin Sitchins aannames volledig onderuit gehaald worden 😉
  Ik moet het gaan uit typen haha.
  Gewoon even kijken Evert, want het wordt ondersteund met videobewijs en dat is wat lastig uit te typen.

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=13985:de-tempel-van-salomo-deel-2-evert-jan-poorterman&catid=7:archeologie&Itemid=19

  • guppy schreef:

   Hij weigert waarschijnlijk ook de Orjana CBD olie en colloïdaal zilver tot zich te nemen, hij begint elke column dat hij zich ziek voelt. Ik geloof namelijk heilig in deze twee middelen en maak zelf colloïdaal zilver.

   Toch moet ik zeggen dat ik de niburu site wel de goede intenties vind hebben op de ufo promotie na. Hier maken ze zich ongeloofwaardig mee en halen ze de andere nuttige verhalen mee onderuit.

   Evert-Jan zegt dat de obelisk een raket moet voorstellen, dat het een penis moet voorstellen heeft hij wel gelijk in. Het is een antenne die energie of een orgasme omhoog moet zenden voor de dualistische goden/entiteiten/elf’s.

   Vliegende schotels zullen ongetwijfeld naar deze aarde komen, maar die zijn op deze aarde gelanceerd en niet vanaf andere planeten. Ik geloof dat er maar een weg is en dat is via het geboorte kanaal of via de dood. Hetzelfde geldt voor het verhaal dat de Annunaki ons goud nodig hebben om de dampkring van hun planeet te herstellen. Dit verhaal is figuurlijk het goud moet de energie weergeven die mensen erin stoppen. Wij zijn de bees die werken voor de money/gold/honey en die obelisk/penis creëert nieuwe babees (zeg maar Samsung/saturn Galaxy, gala voorstelling van de x en y).

   Als er een groot ruimteschip landt gaan ze maar mooi aan boord, ik wacht wel tot ik de pijp uit ga.

   Om alles te snappen hoef je echt geen oertalen te leren, je moet gewoon goed opletten.

   Alles vertalen naar Energie, zo ik neem nog een red bull.

   • Martin Vrijland schreef:

    Het is juist de bedoeling van gecontroleerde oppositie om delen van waarheid te vermengen met nonsense. Als men even de moeite neemt om de 3 uur docu te kijken wordt veel duidelijk aangaande die nonsense.
    Dus kom op Evert Jan..je kunt het!

 8. easy schreef:

  Evert-Jan is een bijzonder excentriekeling die zijn eigen waarheden aanhangt, weinig oog en oor heeft voor de realiteit om hem heen. Och hemel wat zeg ik nu…. zijn realiteit is DE realiteit. En gebruikte ik nou hemel…? Oh oh, ook daar heeft EJ een duidelijk mening over.

  Jaren terug heb ik EJ van dichtbij leren kennen, maar sindsdien heb ik nooit meer iemand leren kennen die er een meer verdraaide theorie op nahoudt dan hij. Telkens wanneer je vraagt om een concrete onderbouwing cq bewijslast voor zijn bevindingen verwijst hij naar zijn 30 jaar aan ervaring en onderzoek. Oh ja… Dat was trouwens 10 jaar geleden ook al 30 jaar onderzoek. Dus blijkbaar blijft deze langspeelplaat hangen op een hele dikke kras. Persoonlijk gooi ik die plaat op een bepaald moment weg en ga op zoek naar een ander geluid, en vaak niet minder mooi.

  En wat mij ook altijd bij EJ en zijn theorien heeft geprikkeld… Waarom is hij de enige die hier alles van schijnt te weten (zijn eigen woorden), en waarom heeft hij de kennis en wijsheid in pacht om te interpreteren wat de boodschap van deze hogere macht is, en is de rest van deze aardkloot te dom en vooral ook te min om deze kennis op te doen.

  Bijzonder vind ik de repliek die EJ hierboven telkens tentoon spreidt. Het staat bol van de tegenstrijdigheden zoals Martin zelf aangeeft, maar ik denk dat de uitdaging van EJ is dat hij eerst moet leren goed te lezen en te interpreteren wat hij gelezen heeft, alvorens een zelfverheerlijkend betoog te houden!

  Tot slot is mijn persoonlijke mening dat EJ een mooi verhaal kan vertellen tijdens het kampvuur en zich daartoe moet beperken. Zichzelf als wetenschappelijk icoon neerzetten die vooral niet wil luisteren en kijken naar de zienswijze van een ander… wat voor een onderzoeker ben je dan?

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten