Facebook plaatst waarschuwing ‘schadelijke link’ bij artikelen met een afwijkende visie

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 5 juli 2017 30 Comments

Vorige week meldde ik dat Facebook zonder uitleg een artikel over de Machiavelliprijs had verwijderd. Gister werd duidelijk dat de nieuwste tactiek om elk kritisch geluid te smoren, inhoudt dat Facebook waarschuwt dat een link naar een artikel schadelijk is. Het artikel ging deze keer over transhumanisme. In het geposte artikel werden gewoon feiten weergegeven over de ontwikkelingen op technologisch gebied; feiten die voor iedereen ook in de mainstream media te vinden zijn. Het is namelijk een technologische ontwikkeling die gepromoot wordt door bedrijven als Google en Facebook via frontmensen als Ray Kurzweil en ex-DARPA topvrouw Regina Dugan, maar ook bijvoorbeeld Elon Musk (oprichter van Tesla en SpaceX). Het betrof overigens een repost van een artikel en bij eerdere plaatsing werd de waarschuwing niet weergegeven. Het is dus duidelijk een nieuwe strategie van Facebook.

Wellicht schadelijk? Schadelijk voor uw gemoedstoestand omdat u ervan zou kunnen ontwaken? Facebook doet alsof de link een virus bevat! Het is ronduit absurd!

Het blijkt praktisch onmogelijk om een klacht in te dienen of respons te krijgen van Facebook. Ik doe dat toch steeds (zie hier). Het enige wat je echter te horen krijgt is [citaat] Thanks for your feedback. We aren’t responding to each email we receive through this channel, but we may reach out to you for more info as we work on improving this experience. 

Facebook kunnen we qua communicatie inmiddels bijna zien als de PTT van de jaren ’70/’80 (toen we nog afhankelijk waren van brieven, ansichtkaarten of vaste telefoon). Zelfs emailen is tegenwoordig bijna ouderwets geworden. De meeste mensen doen alles via Facebook. Je kunt het waarschuwen voor een ‘gevaarlijke link’ dus vergelijken met het achterhouden van een pakketje door het postbedrijf van toen of een waarschuwing voor een bombrief. Het is te zot voor woorden. Officieel is er dus nog sprake van vrijheid van meningsuiting in Nederland, maar de mening wordt simpelweg voorzien van de melding ‘bombrief’! In sommige gevallen besluit de post je brief zelfs maar helemaal te vernietigen; zoals Facebook dus deed bij het verwijderen van een artikel over de Machiavelliprijs. Wat was daar nu eigenlijk zo gevaarlijk aan? Mogen mensen niet weten dat er een mediaprijs naar Niccolo Machiavelli vernoemd is; de man die voor list en bedrog stond? Mogen mensen niet weten de MH17 OVV onderzoekscommissie die prijs won, net als Bauke Vaatstra? Die gegevens staan gewoon op de website van de Machiavelli stichting.

‘Vrijheid van meningsuiting’ is dus officieel nog niet bij wet verboden, alleen mocht je die willen uiten, dan wordt de microfoon gewoon uitgezet. Daarbij gaat het niet eens om het zogenaamde “nepnieuws“, want als je simpelweg een mening geeft over feiten die ook in de mainstream media te vinden zijn, kan dat sowieso niet als “nepnieuws” betiteld worden. Het is dus écht uitsluitend een mening die verkondigd wordt. Het gedrag van Facebook is dus juridisch volkomen onrechtmatig! Hoe kunnen we de hegemonie van dit bedrijf breken? Moeten we ons niet af gaan vragen of we ons hele hebben en houwen op de website van zo’n bedrijf willen plaatsen? Mensen plaatsen praktisch iedere beweging die ze plaatsen: “Ik zit nu bij restaurant Loetje te Overveen te eten” of “Nu met vriendin A, B en C bij de Republiek Bloemendaal“. Facebook registreert al uw bewegingen. Ook WhatsApp is van Facebook en via het accepteren van de algemene voorwaarden bij installatie van de app, geeft u dit mega concern het recht om uw microfoon en camera aan te zetten en alles af te tappen wat u doet. Ook de andere sensoren mogen ze aanzetten. Ze zien dus 24×7 precies waar u bent; luisteren uw gesprekken af, máár dat alles is natuurlijk bedoeld om u zo goed mogelijk diensten en content aan te bieden. Daarvoor heeft Facebook dan ook in haar richtlijnen van de Facebook community staan dat zij u content aanbied naar uw behoefte. ‘Het balanceren van de behoefte’ noemt het bedrijf dat. Weet u wat het feitelijk inhoudt? Dat Facebook u in de gaten houdt en niet wil dat u ook maar gewezen wordt op iets waardoor uw wereldbeeld uit de ‘droommodus’ gehaald wordt. U mag vooral geen artikelen van Martin Vrijland lezen.

Wordt het niet eens tijd om dit bedrijf aan te gaan klagen? Wordt het niet eens tijd om overheden een halt toe te roepen? Of wilt u het echt toelaten dat u in een Big Brother staat komt te leven? Kijk wat er gebeurt! Kijk naar alle wetgeving die voorbereid wordt. Denk aan de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘ bij vermissingszaken die mogelijk dienen om er wetgeving door te drukken die het full time peilen van uw telefoon legitiem maakt (lees hier). Pas deze stelregel eens toe op alle problemen die u in de media gemeld ziet worden en kijk eens welke oplossingen er steeds worden aangeboden. Alle oplossingen voor problemen als terreur en criminaliteit zijn steeds te vinden in nieuwe wetten en regels die de bevolking vrijheden afpakken. Dat zet je aan het denken en doet je afvragen wie de problemen eigenlijk mogelijk heimelijk gecreëerd heeft. Dergelijke vragen worden hier op deze site dan ook gesteld. En dat moet nu dus blijkbaar de kop in gedrukt worden.

De waarschuwing voor de gevaarlijke link trad op bij de volgende Facebook post:

Mensen die nog denken dat sommige gebeurtenissen (zoals al die tienervermissingen) dienen ter voorbereiding van de RFID chip onder de huid, leven nog in de jaren ’90. Een RFID chip is de stoomlocomotief; we zijn nu in het tijdperk van de ruimtevaard beland (in de beeldspraak). De nanotechnologie maakt directe breinconnectie mogelijk. Tesla en SpaceX frontman Elon Musk heeft daarvoor een bedrijf opgericht. Vrijwel alle wetsvoorstellen van nu zijn ter voorbereiding van het transhumanisme, waarin iedereen onder directe aansturing van het internet komt te liggen.  Iedereen dus! Lees hier wat dat is:

Transhumanisme, wat is dat en waarom is dat nu weer zo gevaarlijk?

En lees hier het vervolg: link 1 & link 2

Het wordt tijd dat mensen gaan klagen bij overheden en bedrijven als Facebook en Google over dergelijke censuur. Het liefst zou ik een rechtszaak opstarten om Facebook juridisch aan te kunnen pakken. Het lijkt er immers op dat het bedrijf alle regels zelf schrijft en simpelweg keiharde censuur op ‘vrijheid van meningsuiting’ toepast. Of heb ik iets over het hoofd gezien en is Facebook volkomen legitiem bezig? Ik dacht van niet!

Om Facebook juridisch aan te kunnen pakken, zou ik wel in staat moeten zijn om advocaatkosten te moeten voldoen. Met het huidige aantal leden en donateurs ben ik echter net in staat om mijn hoofd boven water te houden. Wilt u dat er iets gebeurt tegen bedrijven als Facebook en wilt u dat de vrijheid van meningsuiting kan blijven bestaan? Dan is lid worden juist nu belangrijk! Zeg uw krantenabonnement op en wordt lid! Ook als u het niet altijd met de mening of visie van Martin Vrijland eens bent, is het belangrijk dat u mee vecht voor het voortbestaan van die vrijheid van meningsuiting. Want een bedrijf zonder concurrentie heeft geen prikkels meer om te verbeteren; een staat zonder burgers die kritiek mogen uiten heeft geen prikkels meer om het volk te dienen. We gaan toe naar een totalitaire politiestaat als de vrijheid van meningsuiting via dit soort gehaaide methodes kunnen worden doorgevoerd. Wie durft er nu nog échte kritiek te uiten op de mainstream media en zaken serieus aan te kaarten? Strijd daarom nu mee en help één van de weinigen die nog wel kritiek durft te uiten, te kunnen blijven bestaan. Laat u niet afschrikken door de smaad en laster op internet aan mijn adres. Ook daarvan heb ik inmiddels aangetoond dat die vanuit een staatsmedewerker komt. Aangiftes van mijn zijde worden genegeerd. Omdat U nu zelf iets kunt betekenen om de totalitaire censuur een halt toe te roepen, is het tijd om te handelen. Word daarom nu lid of maak een donatie. Dat geeft morele en praktische steun! Kies voor vrijheid van meningsuiting, kies voor een vrij land, kies voor de toekomst van uw kinderen!

 

177 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (30)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. brain schreef:

  Hoi Martin, je kunt een aangetekende brief sturen als je wilt naar:

  Facebook Netherlands B.V.
  Jollemanhof 15 Parkhuis
  1019 GW Amsterdam

  Succes!

 2. ZandInOgen schreef:

  Mensen moeten afstappen van producten die geleverd worden door de ‘deep state’ (DARPA/NSA) en waarvan is bewezen dat ze voortkomen uit de ‘Information Awareness Program’ en m.b.v. de ‘Patriot Act’ de databases van deze zgn. ‘front companies’ zonder tussenkomst van de gebruiker kunnen gebruiken. Hier in Europa loopt Duitsland onder aanvoering van Merkel voorop om de censuuragenda er doorheen te drukken:
  http://www.zerohedge.com/news/2017-07-02/germany-passes-orwellian-anti-free-speech-facebook-law

  Verder maakt Facebook, net zoals Google/Twitter etc., gebruik van algortimes om ‘posts’ enz. te scannen/beoordelen. Dat verklaart ook waarom er veel links ongevraagd verwijderd worden en waarom je niet iemand bij Facebook te pakken krijgt. Zgn. ‘Fake News’ beleid.
  http://www.zerohedge.com/news/2017-04-20/were-mercy-algorithm-more-news-sites-say-facebooks-fake-news-filter-killing-traffic

  http:// theantimedia.org/facebook-employees-quitting/

  • ZandInOgen schreef:

   Google (Alphabet) idem:

   • ZandInOgen schreef:

    Voor de verkiezingen in het V.K. verwijderde Facebook duizenden accounts, hoezo beïnvloeding van verkiezingen en vrijheid van meningsuiting? Waar waren de zogenaamde internationale waarnemers toen?
    http://www.zerohedge.com/news/2017-05-08/facebook-deletes-tens-thousands-fake-news-accounts-ahead-uk-general-election

    Facebook fake news tools:
    http://www.zerohedge.com/news/2016-12-15/facebook-rolls-out-tools-curb-fake-news

    • Riffian schreef:

     We hebben het vaak over de NWO, maar volgens mij bestaat het al sinds 1776:

     • Riffian schreef:

      Het geeft ook maar weer aan hoe significant 9/11 is in de huidige constellatie en hoe lang men hiernaar toegewerkt heeft. Pike’s agenda en het gebruik van de Islam en het politieke zionisme sluit naadloos aan bij de huidige realiteit en de implementatie van de politiestaat. WOIII is al aan de gang en het is een stille oorlog:

      “Today no war has been declared–and however fierce the struggle may be, it may never be declared in the traditional fashion. Our way of life is under attack. Those who make themselves our enemy are advancing around the globe. The survival of our friends is in danger. And yet no war has been declared, no borders have been crossed by marching troops, no missiles have been fired.”

     • ZandInOgen schreef:

      Google’s Jigsaw, an emerging technology that will be used on the internet to counter speech and ideas considered “extremist” by the global elite. Initially beta tested on radical Islamists, we demonstrate how Google and its partners plan to leverage the technology to marginalize and ultimately eliminate opposition to the establishment.

 3. ZandInOgen schreef:

  DARPA’S TOTAL INFORMATION AWARENESS (Data mining)

   • ZandInOgen schreef:

    Bovenstaande video gaf al aan dat toekomstige werknemers op basis van data verzameld door bedrijven zoals Facebook/Google extern gescreend worden. Dit is nu FACT: “Google Hire”

    “Google betreedt recruitmentmarkt met Google Hire

    Techgigant Google heeft afgelopen maand Google Hire in de lucht gebracht. Over deze tool is nog weinig bekend, de landingspagina van het product schrijft dat het organisaties helpt bij het managen van het recruitmentproces.

    Een woordvoerder van Google heeft de pers laten weten dat de website tools omvat waarmee kandidaten hun aanvragen kunnen indienen. Vooralsnog staat op de landingspagina alleen een invulformulier dat bedrijven kunnen invullen. De website Crunchbase News ontdekte dat een aantal bedrijven Google Hire al gebruiken, zoals Medisas, Touchlab en CoreOS.”
    http://overehrm.nl/google-betreedt-recruitmentmarkt-met-google-hire/

 4. ZandInOgen schreef:

  Je moet het ook willen zien, verwijder de zand en open je ogen..

 5. ZandInOgen schreef:

  PRISM: TIA

 6. brain schreef:

  Martin, je kunt ook een klacht indienen bij
  de Autoriteit Consument en Markt tegen Facebook. Je kunt hun gedrag aan de kaak stellen en het misbruiken van haar machtspositie. Zie website van die Autoriteit. Je hebt geen advocaat nodig en kunt alles zelf inleveren. Mocht je hulp nodig hebben hierbij dan hoor ik het wel.

  • Martin Vrijland schreef:

   Dan ga ik dus een klacht indienen bij de keurmeester die door slager is in gesteld om zijn eigen vlees te keuren. We zullen zien wat daarvan het resultaat is..

   • brain schreef:

    Je schrijft terecht over de skager die zijn vlees keurt. Dat is in Nederland
    gebruik. Dat heb ik in mijn eerdere
    mails al geschreven. Je kunt door de klacht in te dienen ook over de handel en wandel van de Autoriteit schrijven in een toekomstig artikel van je. Tja we leven helaas niet in een rechtsstaat.

   • ZalmInBlik schreef:

    @Martin, bespaar jezelf de moeite. Het ACM faalt bij toezicht op telemarketing laat staan toezicht te houden op een moloch als facebook:

    Regels rond telemarketing

    Het programma Groeten van MAX heeft de verkoopmanier van PremiumKiosk voorgelegd aan het ACM en zij zeggen het volgende:
    Het schriftelijkheidsvereiste geldt wel degelijk voor de dienst van PremiuKiosk. Als hun dienst via telemarketing is aangeboden en de consument niet schriftelijk heeft ingestemd, is er nooit een geldige overeenkomst tot stand gekomen. Consumenten kunnen dus betalingen storneren als die via automatische incasso is afgeschreven of hun geld terugvorderen als er op een andere manier is betaald.

    Voor het kopen naar aanleiding van een telefonische verkoop wordt ook wel kopen op afstand genoemd. Voor deze vorm van verkoop zijn regels opgesteld. Zo heeft u bijvoorbeeld 14 dagen bedenktijd (zichttermijn). In die tijd mag u het product thuis bekijken en terugsturen als u het niet wilt. U heeft dan recht op restitutie als u het al betaald heeft. De regels voor deze vorm van verkopen zijn al jaren van kracht. Toch wordt er zover bekend nauwelijks een boete uitgeschreven door de ACM. Consuwijzer heeft de regels van kopen op afstand voor u onder elkaar gezet.
    https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/reizen-verkeer/premiumkiosk/

    Je moet het spelen via het Politburo, hopelijk maak je dan meer kans:
    https://www.eccnederland.nl/en
    https://www.degeschillencommissie.nl/english/

    • ZalmInBlik schreef:

     Je moet er alleen niet al teveel van verwachten, leden van het Politburo houden er meerdere agenda’s op na. Dus ze kunnen niet al te kritisch zijn.. 😛

     • ZandInOgen schreef:

      ZalmInBlik, LOL interessante bevinding..dit soort corrupte sociopaten denken boven de wet te staan en kennelijk staan ze dat ook als ze de onderwerpings-agenda dienen van de elite. En als beloning je zakken vullen binnen allerlei commissariaten.
      https://www.theguardian.com/business/2016/sep/21/ex-eu-commissioner-neelie-kroes-failed-to-declare-directorship-of-offshore-firm
      https://techcrunch.com/2016/03/22/ex-european-commissioner-neelie-kroes-joins-the-board-of-salesforce/

      Palantir en Kroes:

      The elite Bilderberg crowd has recently illustrated the intent to track the activities of the general population at large. Just ahead of the 2012 meeting, EU Digital Agenda Commissioner Neelie Kroes announced her working proposal to create “a single authenticating ID” for all Internet users before meeting with top industrialists, government insiders and Silicon Valley technocrats.

      This year, the 2013 Bilderberg meeting is officially discussing “How big data is changing almost everything,” a topic whose implications are enormous. Alex Karp, founder and CEO of CIA-funded Palantir Technologies, was invited presumably to share his expertise in large-scale big brother data surveillance and is actively engaged in formulating infowar attacks designed to target sovereign entities or rogue data-leaking groups like Wikileaks.
      http://truthstreammedia.com/2013/06/09/will-obamacare-mandate-rfid-implants/

     • ZandInOgen schreef:

      @Riffian, thanks voor de Chatham link, zeer interessant! En wat betreft de EU vandaag gepost door William Engdahl. Soevereiniteit binnen deze federale unie kun je vergeten:

      EU Commission As Politburo

      Yeah, Orbán, you thought joining the EU was joining a union of sovereign nation states engaged in principled dialogue? How naive can you be? It’s a club, and Brussels’ unelected Supremos like Juncker, and his seven Über-Commissars like Timmermans, will decide what’s good for you. “Them’s the rules of our club. Get it? I beg your pardon, Viktor Orbán, but we never promised you a rose garden, did we?”

      Just to make clear that Brussels dictates ain’t about democracy and such silly old-fashioned notions, Juncker, on getting Angela Merkel’s definitely undemocratic nod to become EU President in 2014, created a new structure of seven Super-Commissioners or more appropriately, Super-Commissars. It resembles the old Soviet Politburo in most respects except that Brussels today is possibly a bit less democratic than Brezhnev’s Politburo.

      Timmermans, technically First Vice-President under President Juncker, is Super-Commissar responsible for many portfolios including refugee or “migrant” policy as the EU euphemistically terms it.

      The Juncker Super-Commissioners move the EU Commission even further away from any semblance of democracy. These Super Commissioners have the authority to control and frame other Commissioners’ activities including the right to veto any legislative proposal issued by their colleagues according to a fact book leaked from Soros’ Open Society Institutes.

      Today the EU Commission is a power pyramid of unelected authority with President Juncker at the top and First Vice President Timmermans just beneath him. All other commissioners fall under their powers. This is something rarely discussed in public discussion in European mainstream media.

      It‘s becoming crystal clear to more and more European citizens that the monster that is Brussels today does not represent the true interests of EU citizens. The unspeakable crime of V. Orbán is his insistence on acting in the interests of his citizens not to the self-declared arrogant unelected Commissars in Brussels.

    • Riffian schreef:

     Het viel Gorbachev al op dat de E.U. een afspiegeling was van het voormalige Sovjet-Unie. Glasnost en Perestrojka voor wie zou je zeggen?

 7. ZandInOgen schreef:

  Een bedrijf dat in de schaduw opereert en is opgericht door PayPal oprichter en Bilderberger Peter Thiel is Palantir. Eentje om in de gaten te houden:

  “Palantir maakt software die grote hoeveelheden data analyseert, zoals telefoonnummers, bankgegevens en kentekens, en daarin verbanden ontdekt. Zo gebruiken banken de diensten van het bedrijf om fraude op te sporen. In de zorg werkt Palantir om het onderzoek naar nieuwe medicijnen te versnellen.

  Maar de grootste klanten van Palantir zijn inlichtingendiensten als de CIA, NSA en FBI.”
  https://www.businessinsider.nl/silk-palantir-overname-startup-salar-al-khafaji-656919/
  https://www.businessinsider.nl/deze-29-jarige-startup-oprichter-met-een-jaloersmakend-cv-deelt-zijn-beste-tip-voor-startende-ondernemers/

  FYI: Palantir was founded in 2004 by Peter Thiel, Alex Karp, Joe Lonsdale, Stephen Cohen, and Nathan Gettings. Early investments came in the form of $2 million from the CIA’s venture arm In-Q-Tel and $30 MILLION FROM THIEL and his firm, The Founders Fund. Alex Karp is Palantir’s CEO. Palantir’s name comes from the “seeing stones” in the Lord of the Rings.

 8. Camera schreef:

  Erg bedankt voor dit artikel,
  Heel veel mensen praten er wel over , zijn het er totaal mee eens en inderdaad denken ze dat het niet zo’n vaart heeft, het omgekeerde is inderdaad waar, we zijn allang aangekomen in de totale gecontroleerde orde en men is alleen maar bezig met de:

  – vakantie > gepropageerd door de mainstream media (reklame blokken 3FM etc en BNR brrr)
  – Spelen > vul maar in
  – Lotto winnen > vul ook zelf maar in

  • ZalmInBlik schreef:

   @Camera, zolang de massa nog zo simpel te bespelen is zie ik het somber in. Is dit niet om in Wilders termen te blijven Pike’s agenda op Madurodam niveau?

   Een zionist en een PvdA vrijmetselaar vermomd als Islamist, verdeel en heers:

   • Riffian schreef:

    Dit zagen we dus ook aan het begin van de Tweede Wereldoorlog waar demagogen zoals Anton Mussert het volk dirigeerde richting een totalitair en fascistisch bewind. En we kennen allemaal de rol van de Telegraaf (Powned = TMG) dus kijk hier niet van op.

    Waar ik wel van opkijk is dat de mensenmassa nu wel ter been is en nog geen week geleden bij de Demmink verhoren verstek liet gaan. Een teken aan de wand lijkt me…

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten