Facebook robots op tilt: AI en bioterrorisme bedreiging voor de mensheid?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 1 augustus 2017 8 Comments

Gister zagen we een melding dat Facebook de bouw van slimme zelfdenkende robots vroegtijdig zou hebben moeten afbreken. De robots in kunstmatige intelligentie bleken illegaal hun eigen taaltje te hebben ontwikkeld. Eerder al zagen we dat Elon Musk (oprichter Tesla auto’s en SpaceX) waarschuwde dat er regulering moet komen op het terrein van kunstmatige intelligentie (AI), omdat AI een existentiële bedreiging voor de mensheid zou kunnen gaan vormen. Ook Microsoft oprichter Bill Gates waarschuwde dit jaar nog voor iets in dezelfde categorie. Hij waarschuwde voor de opkomst van bioterrorisme. Om dat laatste te begrijpen, moeten we de technologische stand van zaken in ogenschouw nemen en weten wat nanotechnologie is. Terroristen zouden volgens Gates van achter hun pc virussen kunnen ontwerpen. Dat wordt mogelijk omdat de nanotechnologie elk atoom en elke cel na kan bouwen; dus ook DNA. Virussen kunnen dus in de nabije toekomst by design ontworpen worden vanachter een computerscherm. Een kleine stap verder, na infiltratie van nanobots in ons lichaam (en het als gevolg daarvan stapsgewijs transhumaan worden van de mensheid, die met brein en lichaam aan het internet verbonden is), kunnen “computervirussen” ook nog eens direct het menselijk brein of het DNA aanvallen. Bill Gates blikt daarmee ogenschijnlijk wel ver vooruit en zijn waarschuwing lijkt nog vooral op een SciFi fantasie gevaar, maar het is toch opmerkelijk dat de grote jongens ons waarschuwen voor technologische gevaren waarvan de meeste mensen nog steeds denken dat het ‘iets uit de film’ is. Het zou onze stenentijdperk-blik op de technologische stand van zaken misschien eens moeten doen opschudden en tot het inzicht leiden dat deze heren echt wel weten wat er aan zit te komen.

Toch wil ik u wijzen op de geraffineerde strategie die in al deze meldingen verborgen zit. “Oh nee, daar komt ie weer! Vrijland ziet altijd apen en beren op de weg. De azijnpisser; de complotdenker.” Nee, ik heb geleerd dat je het schaakspel van de farao’s die de wereld besturen en aansturen op een totalitair wereldregiem (waarbij de androgyne androïde mens volledig aan het internet moet komen te hangen) moet doorzien en kunt doorzien. Je kunt ontdekken hoe zij 10 zetten vooruit denken. We hebben hier mijns inziens, in alle 3 genoemde voorbeelden, te maken met de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘.

Wat is dan het probleem? Problem: Robots en kunstmatige intelligentie (AI) kunnen hun eigen weg gaan bewandelen en dat is een bedreiging voor de mensheid. Daarnaast kunnen er bioterroristen opstaan die de mensheid willen infecteren met design virussen. Twee grote gevaren. Realistische gevaren zou je zeggen; dat blijkt immers wel uit het gestaakte Facebook robotproject. Voor een relevante reactie onder het volk, moet er misschien eerst een (ogenschijnlijk) echte ramp (een gecoördineerde ramp) plaatsvinden, waarbij veel slachtoffers vallen. Maar de pionnen worden alvast in stelling gebracht. We worden alvast psychologisch voorbereid op de Problem fase. De Reaction moet wel heftig genoeg zijn om regulering door te voeren. En meestal ligt die al op de plank. Het doel (de Solution) kan vooraf al duidelijk zijn. Het doel is natuurlijk dat de source code waaraan kunstmatige intelligentie (AI) in de toekomst zich zal mogen ontwikkelen, streng gecodeerd en afgebakend wordt en aan een wereldwijde standaard moet voldoen. Dit om tevens te voorkomen dat bioterroristen een bedreiging voor de mensheid zouden kunnen gaan vormen. Kortom; er moet een soort wetgeving komen; een begrenzing waarbinnen AI en nanotech (/biotech) zich mag ontwikkelen. En dat klinkt goed en positief. Wie zou dat nou niet willen omarmen? Het is ten slotte ook bittere noodzaak als we de AI- en biotechtoekomst met een gerust hart willen betreden. Tegelijk brengt het de mensheid in de situatie dat deze ‘source code’ waarschijnlijk via een wereldregiem gereguleerd moet worden. Die regulering zal natuurlijk ontwikkeld en bepaald worden door de grote spelers in het veld. Daar komen dan waarschijnlijk namen als Microsoft, Google, Facebook en Elon Musk (met zijn bedrijf Neuralink) om de hoek.

De toekomst van de mensheid is vrijwel onherroepelijk het transhumanisme. Het is een logische voortvloeisel uit de ontwikkelingen op het gebied van nanotechnologie (of biotechnologie, zo u wilt) en kunstmatige intelligentie. Veel grote en kapitaalkrachtige technologiebedrijven ontwikkelen zich in die richting. Vele universiteiten ter wereld richten zich op deze nanotechnologie en kunstmatige intelligentie. De logische vervolgstap in de medische wetenschap in het aanpakken van ziektes en het (uiteindelijk) stoppen en omkeren van het verouderingsproces, ligt ook in die hoek. Nanobots zullen dus gewild of ongewild het menselijk lichaam infiltreren. Er zijn geruchten dat nano-bots al in chemtrails zouden zitten of dat vaccinaties zullen worden gebruikt om mensen wereldwijd te injecteren met nano-bots. Dat lijkt niet heel erg onwaarschijnlijk en niet voor niets heeft juist Bill Gates een belangrijke rol in dit wereldwijde vaccinatieprogramma. Ook kan het zijn dat het alibi van virussen als Zika wordt gebruikt om hele gebieden met drones of vliegtuigen te besprayen. Je zou je in dat kader af kunnen vragen wie nu eigenlijk de échte bio-terroristen zijn. De waarschuwingen uit de koker van de genoemde bekende namen, kunnen we misschien wel het beste vergelijken met de waarschuwingen voor terreur. Die lijken na enige research juist vooral bedoeld om maatregelen te introduceren die meer macht bij de staat legt. De waarschuwingen uit de koker van de grote tech-bedrijven zal dus vermoedelijk leiden tot regulering (overheden in samenwerking met deze tech-bedrijven) en dus meer gecentraliseerde macht. Vergelijk het een beetje met de Facebook censuur op het gebied van nepnieuws. Je lanceert eerst een paar zelfgeschapen nepnieuws sites en vervolgens maak je het grote publiek bang voor dit zelfgeschapen probleem, om daarna censuur te kunnen gaan introduceren. Bedrijven als Facebook en Google en grote namen als Stephen Hawking, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Elon Musk, zullen waarschijnlijk de reguleringskar gaan trekken. Regulering betekent meestal: meer gecentraliseerde macht en minder vrijheid. En omdat kunstmatige intelligentie (en de wetenschappelijke ontwikkelingen op dat gebied) grensoverschrijdend zijn, is dat een extra impuls voor de roep om wereldwijde regelgeving. Dat levert dus weer een bijdrage in het streven naar een wereldregiem. ‘Problem, Reaction, Solution‘.

Het wordt pas eng als u begrijpt dat de connectiviteit met het internet in de nabije toekomst niet meer alleen via uw laptop, i-Pad of smartphone verloopt, maar uzelf met uw brein en DNA aan het internet hangt. Pas als u doorziet dat alle ontwikkelingen van nu zijn te vertalen naar 10 stappen vooruit op het schaakbord, gaat u zich bewust worden dat het nu tijd is om tot actie over te gaan. Dan gaat u bijvoorbeeld doorzien dat wetgeving die moet bijdragen aan een DNA-databank, 10 stappen verder op het schaakbord te maken heeft met de connectiviteit van uw lichaam in the cloud. U gaat dan zien dat privacy schendende wetgeving en het mogen hacken van uw pc vastgelegd in de Aftapwet, 10 stappen verder op het schaakbord interessant wordt bij de breinconnectie met the cloud (denk aan Elon Musk’s nieuwe start-up Neuralink). Ook gaat u dan begrijpen hoe handig het CAS systeem van politie 10 stappen verder op het schaakbord, een kijkje in uw brein kan nemen en exact weet wat u denkt en doet. Ook begrijpt u dan ineens waarom de propaganda op het gebied van genderneutraliteit en het transgenderisme, bijdragen in de conditionering van de mensheid richting het transhumanisme.

Hoewel het transhumanisme (technologisch gezien) vrijwel onvermijdelijk lijkt en hoewel we in alle facetten van het leven de voorbereidingen getroffen zien worden, is er nu nog kans om dit een halt toe te roepen. Dat kan door het onder ogen te gaan zien en zelf na te gaan denken over wat u kunt doen om dit proces een halt toe te roepen. Daarvoor moet u natuurlijk wel eerst het gevaar ervan onderkennen. Dat gevaar ligt in de machtspositie van overheden en techbedrijven die (in de nabije toekomst) direct toegang tot uw androïde lichaam en brein hebben (en de ‘spelregels‘ bepalen). Welke actie kunt u ondernemen? Welke passiviteit draagt juist bij aan het voort denderen van deze stoomtrein die op ons afstormt? Begin daar vandaag eens serieus over na te denken. Ik hoor graag uw mening.

Bron linkvermeldingen: telegraaf.nltheguardian.com

118 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Waarom moeten die vaccinaties wereldwijd toch zo gepusht worden? In het kader van bovenstaand artikel misschien?

  Wordt ook hier de regel ‘Problem, Reaction, Solution’ toegepast? U moet natuurlijk wel flink bang worden om de verplichte vaccinaties te omarmen.

  Vandaag meldt francetime.org , dat
  een 16 jarig niet gevaccineerd meisje is overleden aan de mazelen. Je kunt de franse tekst naar nederlands vertalen met rechter muisknop.

  http://francetime.org/marseille/2017/07/29/173612-marseilleune-adolescente-de-16-ans-non-vaccine-meurt-de-la.html

 2. brain schreef:

  Het probleem met die vaccinaties is dat ons niet verteld wordt wat de inhoud is van die vaccinaties/vaccins. Wat zit er precies in? Als wij in de supermarkt een brood kopen, staat er ook vermeld wat er in zit. Dit achterwege blijven van informatie over de inhoud van die vaccins zorgt voor eufemistisch bezorgdheid bij ouders. Kom babelonische overheid vertel nu eens wat er precies in die vaccinaties zit en hoe/waar wij dit kunnen controleren? Voor een second opinion bijv. over de inhoud.

 3. ZandInOgen schreef:

  MUST SEE: Generaal van het Pentagon geeft toe dat toekomstige oorlogen in geürbaniseerde (stedelijke)
  gebieden mbv robotics (AI) gevoerd zal worden. De gehele persconferentie is een aanrader..mindset van het militair industrieel complex.

  https://youtu.be/D10mgaAdh84?t=32m

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten