Franse premier geeft 6 maanden uitstel op verhoging brandstofbelasting! Overwinning #GiletsJaunes?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 4 december 2018 24 Comments

bron: rt.com

De eerder vandaag door RT aangekondigde toezegging van de Franse premier Edouard Philippe, blijkt doorgevoerd te worden. De belastingverhoging op brandstof is voorlopig met zes maanden uitgesteld. Is dat een overwinning voor de #GiletsJaunes gele hesjes beweging? Zoals gezegd waren er duidelijke signalen dat de protestbeweging geïnfiltreerd was toen beelden opdoken van een groepje in burger geklede relschoppers en zelfs een relschopper die weer vrijgelaten werd nadat hij riep dat hij ‘één van hen was’ (zie hier).

Misschien is de cynische veronderstelling die ik vanochtend deed over de mogelijke beschuldigende vinger richting Rusland zo gek nog niet. Weer anderen wijzen richting Groot Brittannië, maar laten we maar even niet in speculaties duiken. Het lijkt erop dat het volk gehoord wordt, maar de vraag is nu of deze zich tevreden stellen met een uitstel van zes maanden. Er is namelijk ook ontevredenheid op allerlei andere terreinen, zoals de verlaging van het nabestaanden pensioen.

Er gaan ook geluiden op (zie bijvoorbeeld deze gecontroleerde rechtse oppositie site) dat dit verzet in beweging is gezet om de oprichting van een Europees leger (en misschien wel politiemacht – toevoeging MV) te kunnen realiseren, omdat lokale politie te snel geneigd is de kant van het volk te kiezen. Is dat misschien de reden dat de beelden rond mochten circuleren waarop de Franse politie haar helmen afdeed en de kant van het volk koos?

Staan we misschien aan de vooravond van totale chaos in geheel Europa? Speelt de oud Romeinse spelregel Ordo ab Chao hier nog steeds of is het gewoon een authentieke overwinning van het volk? Je zou ook kunnen zeggen, zoals eerder verondersteld, dat deze demonstraties het stoom van de ketel mogen halen en even de illusie mogen wekken dat verzet nog werkt. Als je iets door wilt drukken en je zorgt ervoor dat het volk haar onvrede heeft kunnen uiten, maar je pakt de netto winst die je vooraf wilde behalen, dan is het resultaat misschien wel gewoon de gewenste uitslag; onder het mom van ‘zet hoog in en kom in het midden uit’. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. De beelden van infiltranten in de beweging vallen echter niet te negeren, dus dit krijgt ongetwijfeld nog een staartje.

Bron linkvermeldingen: rt.comhumanite.fr, zerohedge.com, xandernieuws

11 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (24)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZalmInBlik schreef:

  Zoals ik al zei wordt de situatie door het elitaire establishment compleet onderschat, men gaat nu ook eisen inwilligen. Waar trek je de grens, tsja het begin van het einde lijkt me. Er zijn al ik weet niet hoeveel ministers opgestapt, draagvlak is er niet tot nauwelijks en de burgers willen alle maatregelen teruggedraaid zien..men is in de politiek een weg ingeslagen waar men niet op terug kan komen zonder verlies van gezag en aanzien. Wat dus betekent dat het kabinet binnen niet afzienbare tijd terug zal treden en er nieuwe verkiezingen uitgeschreven gaan worden, waar hoogstwaarschijnlijk de zionistische puppet Le Pen naar voren geschoven zal gaan worden. Want verkiezen doet het volk al decennia niet meer 😀

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik geloof niet dat het compleet onderschat wordt. Niets is wat het lijkt. Er zit controle achter, alleen weten we nog niet exact welk einddoel in dit Problem, Reaction, Solution spel bereikt moet worden.

   • ZalmInBlik schreef:

    Op welke niveau? Denk je nou echt dat die bruikbare stropdas idioten op de hoogte zijn van het master plan, het zijn niet meer dan pionnen in een spel die als het moment gekomen zijn vervangen kunnen worden door een andere bruikbare idioot. We weten inmiddels dat deze chanteerbare macron uit de stallen komt van de Rothschilds, dus we praten op het niveau van de commissie 300 en hoger..daar trekt men graag aan de touwtjes

    Het hilarische is dat de bruikbare idioten op de bühne daadwerkelijk denken dat ze de boel onderschat hebben 😀 ze zijn duidelijk niet op de hoogte van social engineering en meer van dat soort manipulatieve strategieën. Men blijft geconditioneerd en geïndoctrineerd wijzen naar de vele nietszeggende titels, doctoraten enz. ondertussen blijven de oogkleppen op

 2. Wilfred Bakker schreef:

  Dit is copy\paste van een andere site.
  Zitten geen rechten op dus plak ik het hier even neer met uw welnemen.
  Ik vind het mooi.

  Ten eerste is de hele beweging van de Gilets Jaune op gang gekomen door de zoveelste aanstaande verhoging van de accijnzen op brandstoffen. De meeste steun vindt deze beweging dan ook op het platteland van Frankrijk, waar er geen of zeer weinig openbaar vervoer is en de mensen aangewezen zijn op de eigen auto.
  Maar er is meer; véél meer dat deze mensen drijft.
  Frankrijk is een Republiek, waar het klootjesvolk in een paar rondes mag kiezen wie President wordt. Het Staatsbestel lijkt veel op dat van Amerika; logisch, want de Amerikaanse onafhankelijkheid in 1776 werd gevolgd door de bestorming van de Bastille in 1789.
  De Franse President heeft dus macht – veel macht. Teveel macht soms ook. Bij de laatste verkiezingen waren er na de eerste ronde twee kandidaten over: Marine le Pen en Emmanuel Macron (ik maak er vaak maar Micron van). Micron is gekozen omdat de populus hier – gedreven door het sentiment dat gecreeërd is door de media rondom Le Pen, Le Pen niet wilden. Macron is dus de minst slechte van de twee uiteindelijke presidentskandidaten – althans zo leek het…
  Wat de Fransen zich niet realiseerden, is dat Macron vooral een president is voor de superrijken. En iemand moet de rekening betalen. Zelfs de vorige president, Hollande (die wegens gebrek aan ruggegraat door de Franse bevolking steevast “Flamby” werd genoemd – drilpudding) zei onlangs in antwoord op de vraag of Macron een president voor de rijken is: “Nee. Hij is de president van de superrijken”.
  Zo werd de vermogensbelasting afgeschaft ten gunste van de rijksten in deze samenleving en Micron gaat dat geld nu ophalen bij hen die aan de onderkant van de samenleving hangen. En tegelijkertijd laat hij er in interviews geen twijfel over bestaan hoe hij over de kiezer denkt: “les illiterées et les sans dents” (de analfabeten en de ‘zonder tanden’), of de luie werklozen, die maar de straat over hoeven te steken om een baan te vinden maar daar te lui voor zijn. Kortom: hij schopt nogal aan tegen de gewone man, die toevallig belasting betaald zodat hij de nieuwe “Roi Soleil” (Zonnekoning) kan spelen.
  Hoe werkt het? Hij koopt samen met zijn Brigitte voor 7 miljoen euro aan belastinggeld een nieuw servies voor het Elysée (het presidentiële paleis in Parijs), geeft zijn vrouw -die daarop geen enkel recht heeft- een salaris van EUR 450.000 per jaar (exclusief onkosten, assistenten en chauffeurs) en begint deze week met de renovatie van één enkele zaal in het Elysée voor EUR 500.000.
  Saillant detail: Brigitte was een getrouwde lerares die een relatie begon met de toen 15 jarige Emanuel Macron – in onze tijd dus een pedofiel. De Fransen praten dan ook voortdurend gekscherend over “zijn moeder”.
  Tegelijkertijd wordt rûcksichtslos de belastingbetaler verder uitgeknepen: per 1 januari gaat de accijns op brandstoffen omhoog (al de zoveelste keer) terwijl er géén accijns is op brandstof voor vliegtuigen en schepen, het weduwenpensioen wordt terug gebracht van 50% van het pensioen van de overleden echtgenoot naar 25%; de huursubsidie (APL; Aide Personelle à la Logement) is drastisch verlaagd, terwijl de CFE (Cotisation Foncière des Entreprises – de onroerend zaak belasting voor bedrijven) fors is verhoogd. De Taxe d’Habitation (gebruiksbelasting voor onroerend goed) gaat verdwijnen – maar ging in de praktijk dus bijna verdubbelen (voor De Droit van ongeveer 350 euro naar 550 euro) en de Taxe Foncière (de onroerend zaak belasting) steeg ook; voor De Droit van ongeveer 700 euro vorig jaar naar dikke 1000 euro dit jaar. En er zijn nog veel meer van dit soort maatregelen erdoor gedrukt….
  Als je dan bekijkt dat een groot deel van werkend Frankrijk werkt voor de SMIC (het minimumloon) van EUR 1.200,- per maand netto, dan voel je wel aan dat Micron de Fransen zo ongeveer de slavernij in drukt ten gunste van zijn rijke vrienden (Macron was Investment Banker).

  En dat doet hij vol overtuiging en meldt regelmatig via de media dat hij beslist niet van koers zal veranderen – integendeel, hij scheldt de Franse Jan-met-de-pet uit. Hij praat niet met “losers” (letterlijk zijn uitspraak).

  In come de Gilets Jaune; de mensen met de gele hesjes. Wie zijn zij? Ten eerste zijn ze niet georganiseerd; ze willen onafhankelijk zijn van leiders, de vakbonden en andere georganiseerde groepen. Ten tweede zijn ze geweldloos en proberen uit alle macht te voorkomen dat er vernietigd en geplunderd wordt. Het zijn in feite gewone Fransen met een gewone baan of gepensioneerden, etc. die in opstand gekomen zijn tegen Macron – de grootste vergissing van Frankrijk sinds de Maginot-linie.
  Hoe groot is dit protest? Wat we gisteren – en waarschijnlijk vandaag maar zeker volgende zaterdag weer in Parijs zien, wordt enorm “gedownplayed” door de Franse media. De realiteit is, dat zelfs de politie heeft gemeld dat de officiële cijfers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken onzin zijn; er zijn meer dan een miljoen van 67 miljoen inwoners actief in deze beweging. En ze geven niet op, in tegenstelling tot wat Macron in de media zei: “Ach, het gaat vanzelf over, want eind van de maand hebben ze toch geen geld meer om te protesteren” (de arrogantie druipt er vanaf). En dus zijn de Fransen boos (80 procent steunt de Gilets Jaunes) en de protesten zullen eerder toenemen dan afnemen.
  Dat Macron zich zonder scrupules bedient van onfrisse praktijken is al een tijdje duidelijk. De “affaire Benalla” speelde enige tijd geleden. Het betreft een medewerker van Macron plus een aantal anderen die, gekleed in politie-uniformen (!!!)- demonstranten te lijf gingen. Macron heeft zijn eigen militie !
  Waar gaat dit naartoe?
  Er zijn twee opties. Ofwel Macron treedt af (een van de eisen van de Gilets Jaune), ofwel Macron roept de noodtoestand uit en het leger komt de ME versterken.
  En daar speelt een ander zeer heikel thema. François Hollande, de vorige president heeft per decreet de Juridische Macht onder het Ministerie van Justitie (deel van de uitvoerende macht) gebracht en daarmee feitelijk de scheiding der machten opgeheven – en daarmee volgens velen de Grondwet van de Vijfde Republiek buiten werking gesteld. Meerdere generaals b.d. hebben dan ook via YouTube het leger (en de marine, en de luchtmacht en de gendarmerie en het vreemdelingenlegioen) opgeroepen om de macht te grijpen zodat de werking van de Grondwet van de Vijfde Republiek kan worden hersteld.
  Dat kon dus nogal eens interessant worden…
  Een hete winter ligt voor de boeg.
  Vanuit de binnenlanden van Frankrijk,

  De Droit

  • Zonnetje schreef:

   Geloof nu maar niet dat de rechtspraak in Nederland wel onafhankelijk is, doofpotten, “rechtsdwalingen”, rechtsweigering, “vormfouten ” enz enz. Zodra de status quo in het geding is wordt er echt wel overleg gevoerd tussen rechters en ambtenaren. Dan geldt de wet niet en feiten zijn niet relevant. Uiteraard gebeurt dit stiekum. Daar zijn the usual suspects goed in.

   Het is opvallend dat het in Frankrijk generaals buiten dienst zijn die oproepen gedaan zouden hebben. Tijdens hun “carriere” lieten zij niets van zich horen. Overigens zal een dergelijke oproep niets uithalen omdat wij allemaal weten wie aan het hoofd staat van de marine, het leger enz in Frankrijk. Dit is in Nederland niet anders. Vreedzaam DAGELIJKS demonstreren en non compliance is het enige wat het volk heeft voor regime change. Liever gisteren dan vandaag.

   • Wilfred Bakker schreef:

    Eens , maar vreedzaam krijgen we geen kans voor, ze pleuren wel wat tussen de vreedzame mensen.
    Jij en ik zijn vreedzame mensen net als de rest hier.
    Dit gaat niet alleen maar over Nu, maar over vele levens, vele levens op deze planeet.
    Onze eigen energie dient op gekrikt te worden, nog even te gaan dus.

    Love

    • Martin Vrijland schreef:

     Er zitten nogal wat infltranten tussen de reageerders op Martin Vrijland. Mensen die een uitkering genieten of mensen die een bedrijfje zeggen te hebben. Ook zijn er mensen die een normale functie in de maatschappij lijken te hebben, maar wel de godganze dag de tijd hebben om te reageren. Binnenkort meer hierover.

 3. Zonnetje schreef:

  Uitstel van de belasting is zeker geen afstel. Ja, the usual suspects zitten overal, ook in Frankrijk bepalen zij alles. Ze testen hoe ver het Franse volk gaat en daar reageren zij op. Ga er maar van uit dat alle stappen van het Franse volk continu geevalueerd worden door de think tanks van de ” franse ” usual suspects. Alle mogelijke acties en tegenzetten worden uitgedacht. Wat een verschrikkelijke mensen, the usual suspects.

 4. Zonnetje schreef:

  Het is zonde als de echte demonstranten genoegen zouden nemen met dat uitstel. Dat uitstel wordt niet zomaar gegeven. Blijkbaar voelt het regime in Frankrijk dat de weerstand groter is gedacht. Ik zou zeggen Fransen blijf vredig demonstreren er valt nog veel meer winst te behalen als je BLIJFT demonstreren. Regime change misschien? Nu in Nederland nog echte demonstranten die het Franse vredige voorbeeld navolgen. Zijn die er? dan kunnen wij in Nederland een regime change bewerkstelligen. Maar ja, de Nederlander is toch anders dan de Fransman, een slaaf, dus een regime change zal jammer genoeg hier niet plaatsvinden.

 5. Zonnetje schreef:

  Is het een idee als posters kort even aangeven wat er in de filmpjes staat die zij plaatsen? Dat is niet altijd direct duidelijk.

 6. marcos schreef:

  Mee eens, vaak moet je maar raden wat de boodschap in het filmpje is. Maakt de gedachtengang wel iets eenvoudiger van wat de boodschapper wil vertelln. Remember the sender is responsible for his communication and not the receiver.

 7. Camera 2 schreef:

  In Cafe Weltssschmertzz hoor je duidelijk Denis forum vd propageren : minuut; 4;00
  Hij heeft het ook niet over de ontpopping van de politiestaat, of mag Dennis Honing alleen maar vertellen
  wat zoet is voor de gecreërde hesjes hetze door de macht.

  En Hoor ! minuut 12;46 waar Dennis de charletan van de burgerij speelt door het noemen van de Acteur Ismael Ilgun , Ontmaskerd hier op deze site met Ilgun z’n nep operatie i.s.m Powned, Gedverdemme Dennis Honing

  Hierbij Weltschmertz totaal exposed en bewezen dat ze er maar op los ouwehoeren(het heet niet voor niks cafe, dronkenmans taal)

 8. Zonnetje schreef:

  Ja hoor het is er weer een, lid van de Club uiteraad. En de slaven trappen erin. Hopeloos dit land met slapjanussen.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten