Friesland zal zich afsplitsen van de EU: meitsje Fryslân wer grut!

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 15 januari 2019 8 Comments

Het zat er natuurlijk aan te komen. De Friezen zijn geen échte Nederlanders. Het is een apart volk met eigen cultuur en taal. Ze hebben feitelijk hun roots ergens anders liggen en alleen vanwege het feit dat hun originele thuisbasis zonk als Atlantis, moesten zij zich nestelen in het moerasgebied in Noord Nederland. Hun aanvoerlijnen en troepen werden gemarginaliseerd door een natuurramp, waardoor ze in 1 klap de grip over hun grote rijk kwijt raakten. Zij waren het die al voor Columbus met de Noord Amerikaanse indianen handelden en ze niet uitmoorden in de grootste genocide ooit vertoond. En omdat de geschiedenis altijd door de overwinnaar geschreven wordt, weten we vrijwel niets van dit gemarginaliseerde volk in dat voormalig moerasgebied in Noord Nederland. Het wordt echter tijd dat zij zich af gaan splitsen van Nederland en van de EU.

Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het toch kan dat er zo’n klein koppig volkje in het noorden van Nederland woont dat een taal spreekt die totaal afwijkt van het Nederlands en erg dicht bij het Engels ligt? In Engeland is er een gezegde dat luidt ‘Frisian is to English like butter is to cheese‘; vertaald ‘Fries is tot Engels als boter tot kaas.’ De grote ontdekking die mij juni 2014 aangereikt werd, is dat er ten zuiden van Groenland (onder IJsland) tot aan het jaar 1680 een eiland op kaarten getekend stond, dat groter was dan IJsland en door een zeevarend volk bewoond werd. Het eiland zou dichtbevolkt zijn geweest en naar schatting 500 duizend tot 1 miljoen inwoners hebben gehad. Dat is voor die tijd best veel. Het vermoeden bestaat dat het eiland op een bepaald moment verzonken is als gevolg van bijvoorbeeld een zeebeving.

De exacte oorzaak van het verdwijnen van het eiland Frisland is natuurlijk giswerk. Wel geven sommige geschiedenisboekjes weer dat het Friese volk zich eerst in Engeland probeerde te vestigen en daarna het Noorden van Nederland aandeed. Nu weten we allemaal dat de Friezen Bonifatius vermoord hebben rond het jaar 754. Dat zou dus betekenen dat de Friezen zich ook buiten hun eigen eiland vestigden. De kans is dus groot dat ze het noordelijke deel van Nederland in beslag hadden genomen en van daaruit handel dreven.

Redbad2Een andere onderdeel van de geschiedenis die met de ontdekking van dit eiland in een heel ander daglicht komt te staan is het verhaal van de ontdekking van Amerika. Naar verluidt zouden de oude inheemse indianen van Amerika gesproken hebben over een Scandinavisch volk dat het continent aandeed voordat Columbus dit deed. De Amerikaanse inheemsen zouden hebben gesproken van ‘roodbaard’. Dit verklaart een hoop, want de Friese koning heette Redbad; beter bekend onder de naam Radboud. Redbad is een verbastering van ‘rode baard’. Volgens Wikipedia is over Radboud zijn jeugd en jonge jaren niets bekend. Het heeft er toch alle schijn van dat de geschiedenis van de Friezen dan ook bewust weggepoetst is. Hoewel in latere kronieken wordt beweerd dat hij een zoon van Aldgisl was, bestaat hiervoor in het bronmateriaal uit die tijd geen bewijs. Hij groeide ongetwijfeld op in een familie die tot de Friese elite behoorde en kwam niet eerder aan de macht dan circa 680, na de dood van Aldgisl.

Verder stelt Wikipedia [citaat] Radboud wordt gezien als een machtige heerser, maar het begin van zijn bewind verliep teleurstellend. Hij raakte herhaaldelijk in conflict met het Frankische Rijk en moest genoegen nemen met een ondergeschikte rol ten opzichte van zijn machtige buur. Tussen 688 en 695 leed hij een aantal nederlagen tegen de Frankische hofmeier Pepijn van Herstal, onder andere in de slag bij Dorestad. Halverwege de negentiger jaren sloten Radboud en Pepijn vrede, waarbij Radboud afstand deed van Fresia citerior, het grondgebied ten zuiden van de Oude Rijn. Onderdeel van deze vrede was het sluiten van een huwelijk tussen Radbouds dochter Theudesinda met Grimoald, een zoon van Pepijn van Herstal, die in 714 werd vermoord. Van dit huwelijk is niet bekend of er kinderen uit zijn geboren.

In ieder geval is het opmerkelijk dat dit kleine volkje uit het noorden van Nederland koningen had. Je zou je af kunnen vragen waar die koningen dan woonden? We zien nergens paleizen van deze adel. Zou de verklaring dan liggen in de verdwijning van het eiland Frisland? Was dat de uitvalsbasis van dit volk? Het heeft er alle schijn van dat de regel van Winston Churchill hier al is toegepast: ‘De geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar.’ De vraag is alleen of deze overwinning door het Frankische rijk te maken had met feitelijk overwicht of dat deze overwinning simpelweg behaald kon worden door het feit dat het eiland Frisland door een natuurramp van de aardbodem gevaagd werd. Mogelijkerwijze heeft het Frankische rijk toen haar kans gepakt en het door de Friezen overheerste deel van noordelijk Nederland ingelijfd. Daarop is waarschijnlijk de geschiedenis aangepast en moeten de Friezen het doen met het totaal onsamenhangende verhaal zoals u dat hier leest op Wikipedia. Misschien wordt het tijd dat de Friezen hun werkelijke roots gaan herontdekken.

Als het grootste wat we van de friezen kunnen verwachten is dat ze zich tegen de verdwijning van een Hollandse traditie kunnen verzetten in een anti-zwartepieten protestgroep, dan is dat natuurlijk best wel triest te noemen. Waar blijven de echte Friezen die zich met huis en haard durven te verzetten tegen de globalisering. Het wordt tijd voor meitsje Fryslân wer grut! Dat is Fries voor Trump’s ‘Make America great again’, maar dan kunt u Amerika vervangen door Friesland. Bij deze roep ik als volbloed Fries, alle Friezen op zich te verenigen en een muur om Friesland te bouwen, zodat we alle Hollandse immigranten die ons grondgebied onterecht wensen te betreden tegen kunnen houden. Laten we ons verenigen en weer een eigen leger opbouwen.

Natuurlijk is bovenstaande met een kwinkslag geschreven (hoewel de geschiedvervalsing mijns inziens wel degelijk serieus genomen kan worden), maar het moge duidelijk zijn dat de anti-EU beweging en de nationalistische opstanden in geheel Europa georkestreerd zijn. De Friezen zijn al te veel gehersenspoeld om daar nog enig verzet van te verwachten. De Nederlander in zijn algemeenheid is al te veel gehersenspoeld.

Al het verzet dat we heden ten dage zien is georkestreerd door dezelfde groep die toewerkt naar een wereldregering. De groeiende aanhang bevat natuurlijk mensen die daadwerkelijk ontevreden zijn en het is dan zeer verleidelijk om mee te doen. Zij hebben helaas niet door dat het verzet bewust opgestookt wordt om chaos in Europa te creëren. Chaos in de VS en de EU zal moeten leiden tot de val van het Amerikaanse rijk, dat na de tweede wereldoorlog feitelijk de baas was in Europa. Met de aanstaande val van Trump en de EU (Brexit en anti-EU nationalisme) zal tevens worden afgerekend met de criticasters. We bevinden ons dus in het voorstadium van de opkomst van een sterk dictatoriaal systeem, waarbij met elke vorm van nationalisme en anti-globalisering afgerekend zal worden, omdat het gekoppeld wordt aan ‘mislukking’. Trump moest mislukken, de Brexit moest mislukken en de grote teloorgang van het genoemde rijk moet aan die nationalisten, criticasters en anti-globalisten gekoppeld worden, zodat iedereen straks nog maar 1 ding wil: the solution.

Je schept een probleem (chaos), wacht de reactie af (paniek en uitputting) en reikt vervolgens de oplossing aan. Dat is het programma dat we zich nu voor onze ogen zien ontvouwen. Het enige werkelijke verzet dat u kunt leveren is dat u het master script gaat doorzien en zich niet langer leent voor georkestreerd verzet of het aantrekken van een uniform. Speel het spel niet volgens de regels en tuin niet in georganiseerd verzet als ‘de gele hesjes’, het nepverzet tegen de nep Deep State (Q Anon) en tuin niet in de gecontroleerde oppositie stromingen (Trump, Brexit, Thierry Baudet, etc.), want die laatste zijn slechts opgetuigd om het schip gecontroleerd af te laten zinken.

240 Shares

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  Ja, het zou fantastisch zijn als Friesland zelfstandig zou worden. Friezen zijn inderdaad anders en kun je misschien wel beschouwen als bezet land door de ‘ hollanders’.
  Ik kan mij vinden in de uitspraak, Friesland boppe, Holland in de groppe.
  Overigens staat Friesland daar niet alleen in, zie de Catalanen die onderdrukt worden in hun vrijheidsreven.. het recht om je toekomst, beleid, zelf te bepalen.
  Overigens zou ik regime change in Nederland ook toejuichen, echte democtatie, vrijheid van meningsuiting, republiek enz. Maar helaas de slaven zijn gewend geraakt aan de stille dictatuur van list en bedrog, de leugen regeert met dank aan the usual suspects hiervoor.

 2. ZalmInBlik schreef:

  Als Fries kan ik dit beamen, al kan ik niet ontkennen dat de verbondenheid met de Scandinaviërs hoger is dan de rest van West-Europa.

 3. Yuri Goosen schreef:

  Haha leuk begin met een knipoog naar de Friezen. Ja dat gele hesjes verhaal is gewoon een middel voor onrust te stoken en mensen zien dat niet in. Ze denken dit is het moment. Zogenaamd vredig bestaat niet. Protest is protest en dan wordt er met de scepter gezwaaid. Dan vallen er gewonden en onstaat er nog meer haat en verdeeldheid. Precies wat je zegt en dan word de zogenaamde oplossing toegereikt.

 4. Zonnetje schreef:

  Als wij echt een regime change willen in Nederland maar dan echt dan is dat slechts mogelijk via onverkorte dagelijkse demonstraties. Verkiezingen werkt niet die worden gesaboteerd. Het probleem is dat je bij demonstraties niet weet wie een echte demonstrant is of een Aivd-er, stillen enz.zijn. Juist deze laatsten hebben er belang bij demonstranten en demonstraties in discrediet te brengen, te criminaliseren, te rellen enz dus wat mij betreft onverkort dagelijks demonstreren is zeker een middel zolang demonstraties volgens de wet plaatsvinden. Als je dit lukt te organiseren heb je op korte termijn regime change. Liever gisterrn dan vandaag maar willen de slaven dat echt of zitten de boeien zo lekker vertrouwd om de nek.? Bang voor echte vrijheid?

 5. Camera 2 schreef:

  Gele Hesjes van te voren gepland door de Overheid? (de Macht, hoe jij het noemen wilt, de Usual suspects)
  Georkestreerd, ja…
  Het is leuk bij elkaar geplakt maar toch zijn er gedragshoudingen die niet
  overeenkomen met een “echte demonstratie”, er wordt duidelijk geacteerd, maar
  dat wil niet zeggen dat iedereen dat doet, de lieve arme burgers die het echt moeilijk hebben
  die worden beet genomen, dus dubbel de pineut, arme zielen…en ze lopen er acheteraan te shokken

  Minuut 4;42 bijvoorbeeld , kijk naar de vrouw met witte tas die gewoon haar appjes leest en
  haar gehele gezicht bedekt, hu huh hu, of zie ik het nou echt verkeerd??? maar er zijn meer voorbeelden

 6. Zonnetje schreef:

  Lees net dat de Groningers nog steeds wachten op hun schadevergoeding en dat hun huizen nog steeds niet aardbevingsvrij, gestut, zijn. Misschien is het een idee als de Groningers en Friezen eens gaan praten over de problemen die de roverheid hen veroorzaakt en niet oplost, meer autonomie voor beide provincies, een speciaal statuut in plaats van de zogenaamde Provinciewet enz. Lokale eigen partijen oprichten en geen “Hollandse”partijen die de belangen van de “Hollanders “behartigen. Ik zal ze voor de verandering “Hollanders “noemen.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten