Gaat er oorlog komen tussen de VS, de NAVO partners en Rusland om de gifgasaanval in Syrië?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 12 april 2018 8 Comments

De vermeende gifgasaanval in Douma te Syrië heeft de spanningen tussen Rusland en de VS en aanverwanten flink doen oplopen de afgelopen dagen. Wat mij het meest bezig gehouden heeft is de vraag welk standpunt Turkije in zou nemen, omdat Turkije als (op de VS na) grootste NAVO partner de laatste tijd interessante ontwikkelingen heeft doorgemaakt in haar relatie tot diezelfde NAVO en tot Rusland. Er zijn niet alleen recent flinke wapendeals gesloten met Rusland, maar tevens is Turkije Noord Syrië binnengevallen en is Erdogan flink tekeer gegaan tegen de Franse president Macron, die met de Koerdische YPG in gesprek was. Turkije lijkt zich nu op het standpunt te stellen dat Assad het veld moet ruimen en kiest daarmee dus feitelijk anti-Rusland. Wil dat zeggen dat Turkije voor een NAVO interventie in de Syrië is? Dat lijkt niet helemaal zeker, want op 4 april nog was er een top tussen Turkije, Iran en Rusland waarin gesproken werd over het beëindigen van de oorlog in Syrië. De anti-Assad keuze van Turkije is niet helemaal vreemd, omdat de eerste berichten van de chemische aanval in Douma afkomstig waren van hulporganisatie de witte helmen. Die organisatie zou zijn roots weer in Turkije hebben liggen en lijkt niet altijd even neutraal te zijn geweest in haar verslaggeving. De organisatie wordt zelfs beschuldigd van het maken van nepnieuws.

De snelle dreigende toon van de VS is ook niet helemaal onbekend, maar onder Trump heeft het wel een extra fel toontje gekregen nu hij tweets begint te strooien over slimme raketten. Het doet me een beetje denken aan de Skipal zaak, waarin ook veel te overhaaste conclusies getrokken werden. Ook in deze zaak is er slechts sprake van “media bewijs”  en is er nog geen onderzoek gedaan of afgerond. In de Skripal zaak deed ik de gewaagde voorspelling dat die gebruikt zou worden om de May regering te doen vallen. Feitelijk heb ik in dat artikel ook aangegeven dat er met de Trump regering iets van diezelfde strekking zal gaan gebeuren. Dat zal meerdere dimensies hebben, namelijk de economische chaos die beide regeringen ogenschijnlijk op hun conto kunnen schrijven, gecombineerd met de te felle en te rigoureuze stellingname tegen Rusland (en het meetrekken van de NAVO partners op die route). Het is dan ook interessant om te zien hoe Theresa May vandaag ook haar kabinet bijeenroept om te vergaderen over het standpunt aangaande de situatie in Syrië. Als u het mij vraagt gaan zowel de Skipal zaak als deze gifgasaanval in Syrië de val van Trump en May inluiden. Dat zal de positie van Turkije ook verhelderen. Turkije moest wel anti Assad kiezen, vanwege de bron van de aanval (de witte helmen) en de gifgasaanval veroordelen. Als echter straks zowel in de Skripal zaak als in deze zaak duidelijk wordt dat er “te snelle conclusies” getrokken zijn, zal Turkije een extra argument hebben om nog meer geïrriteerd richting zijn NAVO partners te worden.

Ik kan me dus voorstellen dat deze zaak absoluut niet tot oorlog zal leiden. Dat is slechts het mediaspektakel dat bij de show hoort. Ik noem het show, want het script ligt in mijn ogen allang vast. Politici en media moeten de show verkopen, zodat we in de soap van politiek blijven geloven. We moeten blijven geloven dat alles wat gebeurt authentiek is en door sentiment en politieke keuzes gedreven wordt. Ik denk daar anders over. Er rolt zich een script uit waarachter een masterplan schuil gaat. Mijns inziens gaat er dus geen oorlogsescalatie komen tussen de VS en Rusland, maar zal deze felle en veel te oververhitte anti Rusland houding aanleiding zijn om Trump en May te kielhalen. Trump moet de geschiedenis in gaan als de “anti-globalist” en America first man die de VS in een diep economisch dal trok en de wereld bijna in wereldoorlog 3 stortte en Theresa May is de anti-EU pro-Brexit vrouw die het VK in economisch slecht weer hielp en ook haar steentje bijdroeg in ‘bijna wereldoorlog 3′. Trump en May moeten dus vallen om de antiglobaliseringsdrang onder de bevolking een opvoedkundig lesje te geven onder het mom van: je ziet waar dat toe leidt. Anti-globalisten en anti-EU aanhangers, moeten gekoppeld worden aan extreme figuren als Trump en Boris Johnson, die veel te voorbarig zijn. Een beetje zoals kritisch denkers gekoppeld moeten worden aan (clown) Alex Jones’ Infowars.com en aan de platte aarde theorie. Niet voor niets werd Trump flink gepromoot door Alex Jones tijdens de verkiezingen in 2016. Kritisch denken moet worden gestigmatiseerd tot iets voor extreme complotdenkers en anti-globalisten. Het lijkt erop dat daar binnenkort grootschalig mee afgerekend gaat worden.

Bron likvermeldingen: rt.com, sputniknews.com

125 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. mec schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=mnFLr4MEhXA

  Clip from the movie “Network” (1976)
  : ————————————————————
  “You are an old man who thinks in terms of nations and peoples. There are no nations, there are no peoples. There are no Russians. There are no Arabs. There are no Third Worlds. There is no West! There is only one holistic system of systems. One vast and immane, interwoven, interacting, multi-variate, multinational dominion of dollars. Petrol dollars, electro-dollars, multi-dollars. Reichsmarks, rins, rubles, pounds and shekels. It is the international system of currency which determines the totality of life on this planet. That is the natural order of things today. Am I getting it through to you, Mr. Beale? You get up on your little 21-inch screen and howl about America and democracy. There is no America. There is no democracy. There is only IBM and ITT and AT&T, and Dupont, Dow, Union Carbide, and Exxon. Those are the nations of the world today. We no longer live in a world of nations and ideologies, Mr. Beale. The world is a college of corporations, inexorably determined by the immutable bylaws of business. The world is a business, Mr. Beale. It has been since man crawled out of the slime. And I have chosen you, Mr. Beale, to preach this evangel. – Why me? Because you’re on television, dummy.”

  • Martin Vrijland schreef:

   Zoiets, maar dan zit er nog een laagje boven

  • Hilke schreef:

   Betreffende de film is de vraag dus of het een constatering was van dat moment of dat het publiek nu juist dat moest geloven. Ik denk het laatste want de situatie in 1976 was toch nog wel anders dan vandaag de dag. Aannemende dat er een opzet in de film zit is het die, dat het volk juist dit moet geloven en aan dit idee moet wennen. Zie de laatste drie regels. Je denkt dat de film een luikje opent maar het is juist dat wat ze je willen laten zien. Als je machthebber wil worden, schreeuw dan vaak en hard dat jij de machthebber bent. Beetje het idee van de self fullfilling profacy. Net als toen de VN haar nieuwe kantoor in New York kreeg in1958 :”New York will be the new capital of the world !”. Yeah right.

   Wat nu duidelijk is dat politiek theater is en het grappige is dat politici dat zelf ook wel weten. Die weten ook wel dat die gifgasaanval (Syrie en UK) nep was, alleen spelen ze het uit. Doet af en toe net aan Jan Klaasen poppentheater denken. Alle kinderen schreeuwen terwijl Jan Klaasen de olifant niet zet. En wanneer die zich dan eindelijk omdraait omdat die de kinderen langzaam begint te begrijpen is de olifant net weer van het toneel af zodat Jan Klaasen dan zegt:” Ik zie helemaal geen olifant !”. Politici hebben altijd heel veel moeite de burgers te begrijpen als het tegen de eigenbelangen van de overheid in gaat.

   Het is duidelijk dat de werkelijke machthebbers zich niet laten zien. Maar in tegenstelling tot MV vraag ik me nog wel af of er ook boven in de top geen tegenstrijdige belangen spelen. Als het gaat om de sheeple voor de gek te houden acteren ze als een, maar als het er om gaat wie het in de top voor het zeggen heeft is er toch nog strijd. Of misschien hoop ik dat alleen maar.

   • ClairVoyance schreef:

    Dat hoop ik ook. Ik heb heb er zelfs wel eens over gedroomd. Was wel bizarre droom. Alexander Pechtold stak Els Borst dood . En heel even hield ik er rekening mee dat dat was gebeurd. Zo van, ‘dat klusje mag je zelf doen Alexander’. Maar toen pakten ze de echte dader op. Tenminste, laten we hopen dat dat de dader. En dat ie bestaat. Je weet het niet tegenwoordig.

 2. Iberi schreef:

  Russische troepen nemen nu ook stelling in Estland en Letland en Putin zal zorgen voor een nog grotere concentratie troepen in Oekraine. Geeft te denken nu Turkije aangeeft dat de Krim bevrijd zou moeten worden uit de hand van de Russen. Het is ook absoluut niet ondenkbaar dat Turkije zal bliksemen tegen Griekenland (de spanningen lopen de afgelopen weken hoog op tussen beide landen). Om uiteindelijk de balkan weer onder controle te krijgen zal Turkije aanvankelijk het zuiden van de balkan geheel onder controle moeten krijgen. Landen als Albanie, Kosovo, Macedonie en Bosnie zijn al op de hand van de Turken. Wellicht zullen de Kroaten en de Slovenen Duitsland goed gezind zijn mits zij de grenzen zullen openen voor een nog grotere vluchtenlingenstroom die op komst is (Eu wilt dat landen zich niet identificeren als christelijk). Bulgarije zal twijfel Turkije weer goed gezind zijn. Litouwen, Polen en Hongarije (maar ook Tsjechie en Slowakije) kunnen een sta in de weg zijn voor immigratie-politiek van de Eu en daar zal de Nato ook iets aan moeten doen lijkt mij.

  Er zal voorlopig nog uitstel zijn van executie. De Syrische president heeft inmiddels al zijn familieleden naar Iran laten overvliegen. Dat er oorlog zal uitbreken lijkt me een zekerheidje, de vraag is niet of maar wanneer.

  https://www.google.nl/search?q=kaart+van+europa+met+estland&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjv7KSRv7faAhULhywKHWyGCjMQsAQIJg&biw=1438&bih=685#imgrc=UdFnDZPfS5XvlM:

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik denk ook dat een Blitzkrieg in Griekenland zeer aannemelijk is. Ik wilde er vandaag nog over schrijven, maar moest houtkappen.
   Het zou natuurlijk kunnen dat Turkije hetzelfde doet als Duitsland in der tijd (denk aan het Molotov Ribbentrob pact met de Russen in der tijd). Het blijft spannend die spontane relatie tussen Rusland/Turkije, omdat de Bizantijnen en de Ottomanen nooit echt een vredige relatie hebben gehad. Interessante tijden!

 3. Wilfred Bakker schreef:

  Letterlijk op de balen stro dit helemaal uitgekeken, een absolute freak show of een thriller zo je wenst.

  Ik ga meestal op mijn gevoel af, denken als Martin kan ik niet, ik denk dat Rusland echt wel klaar is met dit Zooitje schorem, als je het helemaal uitkijkt voel je wat er gebeurt, die gast van Syria lepelde letterlijk alles op, het eind is echt spannend. Dat ze van Trump en May afwillen begrijp ik wel maar ik denk wel dat dit nog een staartje krijgt, Putin is echt wel klaar met het bedrog.

  https://youtu.be/QjL4Jgc4pn4

  En op al die t shirts na is dit leuke humor om te lachen

  http://theduran.com/disturbing-video-surfaces-of-syrian-rebels-teaching-kids-how-to-fake-chemical-attack/

  Pease

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten