Gaat Martin Vrijland binnenkort een hack meemaken? Willem Engel stuurde mij een WhatsApp verzoek

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 26 juli 2020 18 Comments

De vele DDoS aanvallen op mijn website en het verhaal van Mordechai Krispijn (Viruswaanzin) over een WhatsApp hack, zijn niet de enige reden dat ik dit artikel schrijf. De andere reden is dat ik benaderd ben door mensen uit mijn privé omgeving die meldden dat zij via WhatsApp benaderd werden door een nummer dat zij niet kenden met mijn foto als profielfoto. Op die manier worden pogingen ondernomen om geld af te troggelen.

Ook anderen uit mijn directe omgeving hebben deze afpers-methode ervaren. Blijkbaar zit er een lek in de beveiliging van WhatsApp. Je moet dus echt op je hoede zijn met WhatsApp zo lijkt het.

Vandaag ontving ik een reactie op mijn nieuwsbrief van Willem Engel van Viruswaanzin. Althans dat leek erop. In die reactie deed hij een verzoek om een keer te bellen. Opmerkelijk was het e-mailadres. Waarom geen e-mailadres van Viruswaanzin? De profielfoto is de foto die u bovenaan dit artikel ziet.

Omdat er in het verleden enorm veel pogingen zijn gedaan mijn werk te ondermijnen (zoals via het toesturen van een vervalst politierapport ten tijde van de Anass Aouragh zaak) weet ik dat er met mijn aangiftes niets gebeurt. Met mijn uitgebreide politie-aangifte tegen alle online smaad en laster is nooit iets gedaan.

Mede om die reden besloot ik dit artikel te publiceren. Enerzijds uit zelfbescherming en anderzijds om ook u als lezer te waarschuwen dat WhatsApp gebruikt kan worden om niet alleen uw vrienden of familie af te persen, maar tevens om hen te benaderen met valse informatie die u in een kwaad daglicht zou kunnen zetten.

Ik stuurde deze “Willem Engel” daarom eerst enkele vragen om te achterhalen of ik met de echte Willem Engel te maken had. Daarop kreeg ik de volgende (enigszins verdachte) korte reactie, waarvan ik het telefoonnummer deels weggehaald heb.

Het leek mij namelijk prima een keer met Willem te spreken en dus stuurde ik hem een email met de volgende tekst:

Hi Willem,

Dank voor je reactie.

Omdat ik vaak mails krijg van personages die zich voordoen als iemand anders zou ik willen vragen of je op e.o.a. manier kunt laten zien of dit emailadres echt van jou is. Een kopie paspoort is misschien wat teveel gevraagd.

Aan telefoongesprekken doe ik niet snel, omdat ik in het verleden knip-en-plak-werk heb meegemaakt bij opnames, maar misschien kunnen we een keer een Skype gesprek voeren t.b.v. een uitzending / YouTube via mijn website.

Er zijn enkele punten die ik met je zou willen bespreken. Hiervoor zou ik je willen vragen voorafgaand aan een eventueel gesprek de volgende vragen te beantwoorden, zodat we goed beslagen ten ijs treden:

 1. Kan ik aannemen dat je voor een goed resultaat van je aerosols afstudeerproject ook alles moet weten van virussen en de overdraagbaarheid daarvan?
 2. Zou ik een kopie van jouw afstudeerscriptie over aerosols kunnen inzien?
 3. Wat is jouw mening over de ‘germ theory’ (Pasteur) en de ‘terrain theory’ (Bernard en Béchamp) zie hier?
 4. Wat is jouw definitie van aerosols; kan een virus daarin leven en zo ja, hoe dan?
 5. Is een virus een levend ding of heeft het een gastcel nodig en zo ja, welke gastcellen bevinden zich dan in die aerosols?
 6. Is een virus gevoelig voor UV straling en zo ja, hoe snel breekt die straling het proteïne en daarmee het virus af?
 7. Heb je foto’s van levende virussen in aerosols?
 8. Hoe penetreert een virus een cel en zijn daar beeldopnames of animaties van waaruit het exacte mechanisme blijkt?
 9. Vanaf welke plek in of aan het menselijk lichaam verbindt een virus zich met levende cellen? Is dat in de neusholtes, de mond, de keel of in de longen?
 10. Wat is het verschil tussen mond, neus of longvocht en wat is de invloed hiervan op een virus?
 11. Bij welke temperatuur sterft een virus af of sterft het helemaal niet af en hoe lang zou het op basis van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en UV straling kunnen overleven (als het al een levend ding is)?
 12. Kun je iets vertellen over DNA, RNA, mRNA en welke van deze 3 zijn de bestanddelen van een virus?
 13. Via welk mechanisme vermenigvuldigt een virus zich?
 14. Is er enig bewijs voor de begrippen ‘natural killer cellen’ en ‘cyrokines’ en zijn daar foto’s van?
 15. Als die ‘natural killer cellen’ bestaan wat is dan hun samenstelling en via welk mechanisme maken zijn de zogenaamde ‘cytokines’ aan?
 16. Kun je iets zeggen over de zogenaamde ‘killer-T’ cellen van de “tweede verdedigingslinie” die na enkele dagen zouden worden aangemaakt? Welke cellen maken die ‘killer-T’ cellen en via welk mechanisme? Ook hier is de vraag: zijn daar foto’s van?
 17. Op welke wijze (via welk mechanisme) breken cytokines en killer-T cellen een virus af en wat is de specifieke omschrijving van de ‘helper T-cellen’ en ‘commandanten’ die dit werk voor hun rekening zouden nemen?
 18. Via welke cellen in het menselijk lichaam delen deze cellen zich?
 19. Heb je enig inzicht in wat de werking van het AZD1222 vaccin precies is en wat wordt bedoeld met “een vector van het coronavirus” waaruit dit vaccin zou bestaan?
 20. Kun je met 100% stelligheid zeggen dat een virus besmettelijk is en hiervoor een exacte beschrijving geven aan welke cellen in het menselijk lichaam het coronavirus SARS-CoV-2 zich bindt en repliceert?
 21. We kunnen tegenwoordig met X-ray crystallography op cel niveau foto’s maken. Waarom zien we alleen maar Photoshop plaatjes van het coronavirus?
 22. Waarop test je als je een coronavirus test doet? Test je dan op het voorkomen van een belaad stukje DNA/RNA of mRNA?
 23. Maakt het menselijk lichaam soms ook zelf virussen aan om vervuiling op te ruimen?
 24. Op welke wijze vindt de virusoverdracht van levende cellen op aerosollen plaats in de longen; waaraan bindt het virus zich en wat is het effect van longvocht op het virus?
 25. Wat is naar jouw mening het effect van een mondkapje op de hoeveelheid schone lucht / zuurstof die je inademt?
 26. Als je besmet zou zijn met het coronavirus en je ademt je eigen lucht weer in bij het dragen van een mondpakje, zorg je er dan voor dat je het eigen virus weer opnieuw inademt?
 27. Wat is het effect van de hoeveelheid zuurstof en CO2 die je inademt bij het dragen van een mondkapje?
 28. Waarom zei Bill Gates in 2017 dat de volgende pandemie wel eens van een computerscherm zou kunnen komen en is het SARS-CoV-2 virus volgens jou wellicht op die manier gebouwd?
 29. Zou het volgens jou mogelijk zijn om een enzym in een vaccin te stoppen dat CRISR technologie de mogelijkheid biedt om het menselijk DNA online te editten?
 30. Wat is jouw mening over vaccinatieplicht?
 31. Denk je dat er snel een mondkapjesplicht aan zit te komen en zo ja wat is hierover jouw mening?
 32. Vind je dat het Nederlandse volk meer moet gaan demonstreren of andere vormen van protest moet starten?
 33. Wat denk je dat het effect van demonstraties zal zijn op de besluitvorming van de zittende regering?
 34. Hoe denk je dat Nederland er over 2 jaar uit ziet?
 35. Wat vindt je van de mogelijk introductie van een digitaal certificaat waarop je gezondheidsstatus, je vaccinatiegraad e.d. geregistreerd staat?
 36. Vindt je de coronavirus apps waarmee social distancing gemonitord wordt een inbreuk op de privacy?
 37. Hoe dacht je in het verleden over complotdenkers en vindt je dat jouw kritiek op de coronavirus maatregelen onder de categorie ‘complotdenken’ valt?
 38. Geloof je dat 911 een inside job was of wil je niet met dergelijk gedachtegoed geassocieerd worden?
 39. Zijn er andere complottheorieën waarin je gelooft of waarin je een kern van waarheid ziet?
 40. Ben je van mening dat ons gehele politieke bestel failliet is of geloof je dat de democratie nog wel goed zou kunnen functioneren als Rutte & co maar weer naar het volk gaan luisteren?
 41. Wat vindt je van de rol van de zogenaamde oppositie partijen als Forum voor Democratie en het PVV ten tijde van de coronacrisis?
 42. Wie gaat volgens jou de noodpakketten financieren en wat is het korte en lange termijn effect hiervan op de economie?
 43. Heb je ideeën over fundamentele veranderingen voor de wijze waarop ons land bestuurd wordt?
 44. Heb je zelf politieke ambities?

Omdat ik vrij gedetailleerde en specifieke vragen stel, leek het me nuttig deze vooraf bij je voor te leggen, zodat je je voor kunt bereiden en ik eventueel plaatjes tijdens het gesprek kan invoegen ter ondersteuning van je antwoorden.

Ik zie je antwoorden graag tegemoet en natuurlijk kunnen we ook nog allerlei andere onderwerpen de revue laten passeren, maar ik zou juist graag wat dieper op deze materie in willen gaan, omdat ik de door mij gestelde vragen in nog geen enkel interview met jou heb kunnen terugvinden.

Hartelijke groet,

Martin

Bij deze zeg ik dus: “Willem, ondanks dat ik weet dat Viruswaanzin, Café Weltschmerz, Sven Hulleman, Lange Frans en vele andere nieuwe kanalen, nooit de moeite hebben genomen mij te benaderen voor een interview – ook niet voordat ik de mogelijkheid van gecontroleerde oppositie noemde – lijkt het mij een mooi moment van de gelegenheid gebruik te maken dit voorstel te doen. Laat dan even weten of je mobiele nummer eindigt op ’64’, voordat ik in een eventuele valstrik loop en mijn WhatsApp gehackt wordt.

Mocht je inderdaad geïnteresseerd zijn in een gesprek laat dit dan even weten via het contactformulier of via Facebook. Ik hoop dat je dan de moeite neemt om de gestelde vragen vooraf te beantwoorden, zodat we tot een prachtige gesprek kunnen komen.

Aan de lezer van dit artikel zou ik willen zeggen: wees op uw hoede voor contactverzoeken via WhatsApp die stellen een nieuw telefoonnummer te hebben. Bel dat nummer eerst even met een afgeschermd nummer. Ik heb dat niet gedaan, omdat ik niet zeker weet of die afscherming veilig en voldoende is en om hetgeen ik aan het begin van dit artikel beschreef. Wees daarnaast op uw hoede voor e-mails die om uw telefoonnummer vragen, omdat daarmee mogelijk ook een WhatsApp hack kan worden gerealiseerd. In feite is in dergelijke kwesties sprake van identiteitsfraude, maar waarschijnlijk gebeurt daar net zo weinig mee als met een fietsdiefstal.

Wetende dat met mijn aangiftes niets gebeurt, kan ik weinig anders doen dan mijn lezers waarschuwen. En natuurlijk zou het mooi zijn als de echte Willem Engel zich meldt en reageert op mijn vragen en interviewverzoek. Leest u de hierboven gestelde vragen ook alvast even, want die zouden u best eens tot nadenken kunnen stemmen.

99 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (18)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Lars van de Goor schreef:

  Atwoord van Engel op vraag 1 t/m 44; eh,eh,eh,eh,eh,eh….laten we vooral geduldig en vreedzaam blijven

  • Martin Vrijland schreef:

   Het zijn essentiële vragen omdat:

   1. als je aan kunt tonen dat een virus niet buiten het lichaam kan overleven (omdat het dan niet leeft/overleeft – het heeft immers een gastcel nodig), dan is in 1 klap het hele besmettingsgevaar kolder en kun je dus een veel groter verzet optuigen. Het is dus volledig in het belang van ECHT verzet om deze vragen grondig te beantwoorden. De stelling dat een virus alleen voor vermenigvuldiging een gastcel nodig heeft gaat voorbij aan de vraag of het proteïne waarin het DNA/RNA zich bevindt – datgene wat een virus zou zijn – wel kan overleven in een vochtdruppeltje (dat de prachtige titel ‘aerosol’ heeft gekregen). En hoe bindt het zich dan aan dat vochtdruppeltje? Welk mechanisme treedt hier in werking? Hoe laat een gastcel het virus los en draagt het dit over een aan vochtdruppeltje? Welk principe zorgt hiervoor? Elektrostatische aantrekking van een vochtdruppeltje? Of kapselt vocht het virus in? Maar kan het dan wel leven zonder gastcel?

   2. als een virus niet besmettelijk is heb je dus het bewijs dat vaccins totale nonsens zijn en mogelijk zelfs juist een besmettingsbron (van een in een laboratorium gekweekt virus) zijn. Dan kun je de gehele pandemie als hoax bestempelen en dus moet je die vragen niet wegwuiven in het kader van “Het gaat Willem Engel in deze fase juist om met zo veel mogelijk support de Corona maatregelen terug te draaien en vaccinatie te voorkomen“. Die kun je namelijk allemaal volledig onderuit halen door de door mij gestelde vragen grondig te beantwoorden.

   • Lars van de Goor schreef:

    Ik zeg nergens dat het het geen essentiële vragen zijn hoor. He zijn zeer terechte vragen, alleen die reddende Engel is er niet om ons te leiden, eerder te misleiden.

    Ik heb je ooit The Mucusless Diet Healing System van prof Arnold Ehret gestuurd. Naar mijns inzien zo’n beetje het allerbelangrijkste boek begin vorige eeuw dat had kunnen bepalen dat we nu in een totaal andere wereld zouden leven, ware het niet dat de Rockefellers met alle macht en middelen de allopathie de nek heeft omgedraaid en van ziekte en de zogenaamde genezing, lees symptoom bestrijding, een zeer commerciële business heeft gemaakt.

    Volgens Van Dale verwijst het woord virus naar een uit erfelijk materiaal bestaande ziekteverwekker die te klein is om met een lichtmicroscoop te worden waargenomen en die levende cellen van zijn gastheer nodig heeft om zich te vermeerderen. Daarnaast staat virus in het woordenboek als verkorting van computervirus. 
    Van deze twee is de eerste weliswaar de oudste, maar niet de oorspronkelijke betekenis. Het Latijnse woord virus (slijmerige giftige vloeistof, m.n. slangengif) werd namelijk al in de 17de eeuw in ons taalgebied geïntroduceerd ter aanduiding van ziekmakende vloeistoffen, zoals dierlijk gif. Zelfs toen virus in 1914 in Van Dale werd opgenomen, werd het gedefinieerd als ‘smetstof, vergif’. Pas sinds 1950 wordt virus tevens omschreven als een ‘submicroscopische ziekteverwekker’.

    Een virus wordt verkeerd begrepen. Het is niet levend, het is dood materiaal. Het kan daardoor ook niets aanrichten buiten het lichaam en kan dan ook niet besmettelijk zijn zoals in vele studies en experimenten is aangetoond. Zoals David Parker ‘ What really makes you ill’ aangaf, we geven de brandweermannen de schuld van het in brand staande huis. Zoals met bacteriën is een virus verkeerd of misschien wel opzettelijk verkeerd geïnterpreteerd. Zij zijn namelijk geen ziekteveroorzakers, maar helpers van het lichaam. Er zijn ook slechte bacteriën maar die maken in een gezond lichaam, vrij van slijm en verzuring door verkeerde voeding, geen enkele schijn van kans. Een griep is niets anders dan dat het lichaam zich ontdoet van dit toxische slijm en doet dit tijdens de alkalische perioden, de koude perioden van het jaar. Het helpt ons dus te ontgiften. Dat ouderen mensen meer gif in het lichaam hebben opgebouwd en daar dan ook aan kunnen sterven is niet meer dan normaal. Vaccins bestaan uit in het laboratorium vervaardigd gif. Het laat zich raden dat meer gif in het lichaam niet de oplossing is.

    We zullen dan ook steeds meer zieken en sterfgevallen gaan krijgen door ons eetpatroon en gebruik van medicijnen en vaccins.

 2. Lydia Roosje schreef:

  Goeie vragen waar niet alleen viruswaanzin zich over zou moeten buigen maar waar wereldwijd zowel experts als zij die zich verdiept hebben het over zouden moeten hebben.

  Alleen denk ik dat de discussie weinig uithaalt omdat er allang een scenario klaarligt voor golf 2 die zo desastreus zal zijn dat elke
  golf -1- criticus meteen aan de schandpaal genageld zal worden. Of erger, met een enkele rit naar de deep underground goelag gestuurd wordt. Wie ooit Wilde Zwanen van Jung Chang heeft gelezen, weet hoe buren, vrienden en zelfs familieleden zich tegen de dissident kunnen keren…
  En dit boek is waarschijnlijk even illustratief:
  https://archive.org/details/TheGulagArchipelago-Threevolumes/mode/2up

  • Martin Vrijland schreef:

   Precies..alleen zal het dan geen Goelag heten, maar Geestelijke Gezondheidszorg

   • Alex Van der meer schreef:

    De GGZ zal behoorlijk overbelast worden dan. Zie alle weldenkende mensen die geen ‘vaccin‘ toestaan nog wel in kampen terecht komen waar men continu onder druk gezet wordt om het ‘vaccin‘ te nemen zodat je je ‘oude leventje’ weer terug kunt krijgen. In de kampen is het dan ook totaal onbekend hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat. Ik vrees met grote vrezen maar sterf nog liever dan dat ik dat ‘vaccin’ neem. De toekomst van onze kinderen is zeer triest te noemen als het zo doorgaat. Van die Willem Engel zal je wel niet veel meer vernemen schat ik zo in… hahahaha! Zou graag ook eens goeie tips willen hebben om met de huidige situatie om te gaan.

 3. ZalmInBlik schreef:

  Het blijft oppassen geblazen met dat new age Peace and Luv volk ze prediken passiviteit maar zijn zelf vaak wolven in schaapskleren aangestuurd door de welbekende diensten, IMB’ers dus. Sowieso zou ik whatsapp in de ban doen het zit vol exploits en de diensten beschikken over software (Pegasus) geleverd door de usual suspects (NSO group) om lekker ongebreideld mee te lezen.

 4. Future schreef:

  Ik vraag mij echt steeds af hoe de gene die alles complotten noemen zich straks moeten voelen.
  Ze zijn bang voor de dood, willen ons het liefste dood hebben, want onze gedachten zijn levensgevaarlijk. En staan straks in de rij voor een vaccinatie. Om er vervolgens achter te komen. Doordat ze gaan creperen van de pijn en restricties die hen opgelegd zijn. Zich op dat moment zullen gaan voelen. Hebben om het hardst geroepen, maar hebben vrijwillig alles omarmt waar ze bang voor waren, zoals geen vrijheid doormiddel van leugens aan hen gebracht meer zware ziektes en de dood. Ik vraag mij dan ook echt af, wat je dan denkt als je in de spiegel kijkt. Heb je dan berouw hoe je over andere hebt gedacht, wat je ze toegewenst hebt.Alles verloren door de boodschappers van de zogenaamde complotten uit te lachen weg te honen en beschimpen.

  Het virus is zo dodelijk, dat ze er met een test achter moeten komen of je het virus hebt.

 5. OVI schreef:

  Haha ook precies de 44 vragen die hij niet wil of kan beantwoorden..

 6. marcos schreef:

  We kunnen de vragen kopieren en via de site van http://www.viruswaanzin.nl sturen naar het RIVM. Hun pagina heeft een verwijzing naar de RIVM. Tevens wanneer het mogeljk deze vragen zoveel mogelijk kopieren in de comments van elke door Willem Engel uitgebrachte youtube videos. Helaas zie ik dat voor de laatste 2 videos de comments uitgeschakeld zijn.

  • ClairVoyance schreef:

   marcos, het plaatsen van dat soort comments op het kanaal van engel zal lastig worden.
   Ongeveer een weekje geleden reageerde ik op zijn video over controlled opposition, ik schreef een respectvolle reactie waarin ik een aantal redenen noemde waarom sommige waarheidszoekers waarschijnlijk het sterke vermoeden hadden dat hij controlled opposition is. Zijn rode schoenen en de piramide op het shirt van mordechai noemde ik “niet zo handig” omdat waarheidszoekers vaak ook een beetje occultisme hebben onderzocht ivm de illuminatie. Ik verwees ook naar de site van martin door middel van een link. De volgende dag checkte ik even of mijn reactie er nog stond. Het stond er nog, althans als ik hetzelfde YouTube account gebruikte.. Als ik dan met het YouTube account van mijn vriendin keek was het weg. ge-shadow- banned heet dat volgens mij.
   Mijn reactie inclusief link naar martinvrijland.nl bleek teveel van het goede, terwijl reacties als “geitenkop” er nog steeds stonden.

 7. Iemand schreef:

  Ik heb zn leidinggevende gesproken die maar in de germ theorie blijft geloven. Ik zei tegen hem. Ik kan straks wel zeggen “Told you so”

 8. Lydia Roosje schreef:

  Viruswaanzin heeft toestemming voor demonstratie op 1 augustus, zo laten ze weten in de mail:

  “ Kom ook! Kom samen!
  Natuurlijk hopen we dat ook jij erbij bent ondanks de vakantieperiode. Kom niet alleen en neem familie en vrienden mee. Dit gaat ons allemaal aan.

  Als je komt, laat het ons even weten via de website. Dat geeft ons gelegenheid om ook op de dag zelf nog met je te kunnen communiceren.“

  Hmmm, wel handig als je alle namen en adressen hebt van de mensen die komen. Dan kun je ze straks iets gemakkelijker oppakken.

  Nav een link naar Yuri Bezmenov in een comment elders op deze site, heb ik vandaag geluisterd naar deze lezing van YB. Hij legt uit hoe het kon dat ik 2 dagen tijd 15000 mensen werden opgepakt en geëxecuteerd in Vietnam door de communisten aldaar. De namen van die mensen waren nl al in de jaren daarvoor verzameld…

 9. Neimheid schreef:

  Goed geschreven Lars.

  Eea komt zeer realistisch over.

  Mijn dank voor de eyeopener

  Willem

 10. ClairVoyance schreef:

  Attentie: Micha Kut (geen spelfout) heeft een video geplaatst “Adrenochrome” waarin Ossebaard meteen lekker van start gaat als “klokkenluider” notabene, met totale kolder over een bloed drinkend koningshuis Ik ben zelf niet verder gekomen dan 51 seconden. Mijn gevoelens kan ik het best omschrijven als “wurgwens”.
  Martin, asjeblieft, doe hier wat aan ! 😉

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten