Geenstijl Bert Brussen vervangt Joost – weggejorist – Karhof en Twan Huys gaat naar RTL

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 6 maart 2018 16 Comments

Niemand kan het natuurlijk weten wat er met Joost Karhof, de Nieuwsuur presentator die plots dood was, gebeurd is. Zijn dood lijkt in ieder geval al vrij snel een verschuiving van de pionnetjes in werking te hebben gezet. Het is dan ook een opmerkelijk feit dat playboy “ik spreek de taal van de jeugd” Bert Brussen nu naar Nieuwsuur verhuist. Twan Huys mag knuffelnicht Humberto Tan vervangen voor wat meer professioneel perceptie-sturen van de kijker en Bert Brussen moet Nieuwsuur weer aantrekkelijker maken voor de Geenstijl en TPO aanhang en voor mensen die de taal van de straat spreken. Laten we een keer duidelijk zijn: Je redt het niet in de bloggerswereld of alternatieve media als je niet een pion van de macht bent. Dat geldt voor de politiek en dat geldt voor de media. Bert Brussen schreef onder meer voor de websites Flabber, Geenstijl en DeJaap en is naast fanatiek twitteraar en blogger columnist voor de Volkskrant en The Post Online (TPO).

Zogenaamd opstandige blogs als Geenstijl en TPO worden sinds hun oprichting gepusht in de Google news feed (news.google.nl) en dat doet Google niet als ze niet willen dat je de inhoud onder ogen krijgt. Ook op social media werden ze flink gepromoot (maar natuurlijk niet door de bots van de Russische nepnieuwsfabriek). Hierdoor is hun aanhang snel gegroeid. Oppositie mag; nee oppositie moet, maar wel onder de hoede van de staat. De beste manier om de oppositie in je greep te houden is door er zelf sturing aan te geven. Dat geldt zowel voor de politiek als voor de journalistiek. Ben je onafhankelijk schrijver, dan zet de staat haar trollen en bots in om je online kapot te maken. Daar ben ik zelf duidelijk en bewijsbaar slachtoffer van. Dat Geenstijl en TPO dus wel genoemd worden tijdens een nepnieuws show (Nieuws of Nonsens) die vooral draaide om het ‘eigen straatje schoon poetsen’ en om het mensen heimelijke je eigen arsenaal tonen, maar toepassing van deze wapens op de grote boze wolf schuiven, was al bewijs op zich dat dergelijke ogenschijnlijk tegendraadse sites, gecontroleerd zijn. Bert Brussen is dus opgeleid voor zijn gecontroleerde rol en is specialist in het afvangen van sentiment in de maatschappij: Perceptiemanager.

Bert Brussen is dus een goed opgeleid smart ass praatjesmaker die exact weet wat er leeft onder het volk. Dat weet hij omdat zijn puppet masters hem op de hoogte houden. We kunnen nu toch wel een keer concluderen dat nieuwslezers opiniemakers zijn. Het woord zegt het al: je opinie wordt gemaakt. Ze zijn perceptiemanagers voor de gevestigde orde pur sang. En die gevestigde orde heeft alle tools tot haar beschikking om het sentiment onder het volk te meten, waardoor ze ook steeds beter weten welke onderwerpen ze moeten tackelen in een show als Nieuws of Nonsens. Ze weten dat mensen via een site als deze ontdekt hebben dat beelden gemaakt en gemanipuleerd kunnen worden en dus zetten ze daar op in met de volgende hittekogel die ervoor zorgt dat de hittezoekende raket de motor niet raakt. Meten en weten doe je via de analyse van big data van social media en dus ken je van ieder individu in den lande het sentiment. Dat is geen complotgedachte, dat is de harde realiteit. En als je dus weet waar de behoefte ligt, positioneer je die pionnen in de politiek en media die dat sentiment kennen en weten te bespelen. Perceptiemanagement heet dat. Bert Brussen wordt dus de volgende perceptiemanager voor de belangrijkste visie-van-buitenaf-programmering (tele-visie programma) van de staat.

Mijn advies: stop met tv kijken (als onderstaande praatjesmakers shows), stop met het volgen van de media en de gecontroleerde alternatieve media! Zij sturen uw perceptie via het principe ‘meten is weten & meegluren is sturen‘. Televisie draait om het inspelen op sentiment en sturing van dat sentiment. Dat gebeurt niet alleen liminaal (boven de grens van het bewuste denken) maar ook en vooral subliminaal. Bert Brussen is net als Twan Huys opgeleid voor deze rol. En Joost Karhof? Werd die te kritisch? Joost Karhof lijkt weggejorist.

90 Shares

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Ollongren wordt weer ontmaskerd voor wat ze is een aristocratische Bilderberger die denkt dat ze boven het klootjesvolk verheven is:

  ‘Zeer onwenselijk’
  Volgens het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren werpt de EU werpt zich op als arbiter van de waarheid en dat is in een democratische samenleving niet aan de overheid. ”Het is zeer onwenselijk als een overheidsorgaan of een door de overheid rechtstreeks gesubsidieerd orgaan een journalistiek medium gaat beoordelen op de waarachtigheid van gepubliceerde artikelen.”

  De fracties van VVD, SP, PVV, GroenLinks en SGP in de Tweede Kamer lieten maandag weten af te willen van het omstreden bureau. Het kabinet moet in Brussel de opheffing van EUvsDisinfo bepleiten, vinden de partijen.

  Kabinet wil bureau behouden
  Het kabinet wil het omstreden anti-nepnieuwsbureau van de Europese Commissie behouden. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken trotseert daarmee de wens van de Tweede Kamer, die wil dat ze in Brussel de opheffing van EUvsDisinfo gaat bepleiten.

  EUvsDisinfo ”schiet zijn doel voorbij” en ”bemoeit zich met de vrije pers in Nederland”, vindt een Kamermeerderheid, regeringspartij VVD inbegrepen.

  Ollongren vindt wel dat EUvsDisinfo voortaan anders te werk moet gaan. De makers moeten desinformatie ontmaskeren ”zonder de onafhankelijke media te controleren of te veroordelen”.
  https://www.nu.nl/media/5163359/hoofdredacteuren-steunen-procedure-eu-nepnieuws.html

 2. ZandInOgen schreef:

  “An informed and vigilant public is a danger to the ruling elite.”
  – ZIO

 3. Notis schreef:

  Duidelijk o.m. uit vorige artikelen hier dat de tv/media meekijken hier.
  Prima!
  Laat ik ze dan dit zeggen: U bent in dienst van de macht die het volk besteelt, onderdrukt en begluurd. U heeft misschien onbewust(dom dom dom) maar waarschijnlijker heel bewust(!) uw ziel verkocht voor uw ego, voor geld en voor …(vult u zelf maar in).
  Zo iemand noemen we niet alleen in oorlogstijd een meeloper maar eerder een landverrader.
  Doet uw best en moge ooit u de ogen worden geopend wat ECHT belangrijk is nml de liefde voor, in en tussen de mensen. Gelukkig zijn er vele mensen die dit wel door hebben…

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik word ook regelmatig benaderd door studenten van de opleiding journalistiek voor een interview waarop ik standaard nee zeg. Het blijkt dat ze deze site tijdens hun opleiding onder de loep nemen.
   Ik zou wel eens een dagje mee willen kijken hoe dat dan gaat en wat ze dan bespreken en of de jongens en meisjes ook daadwerkelijk zelf leren nadenken of dat ze daar net zo gehypnotiseerd bij zaten als tijdens het nep “college” van de Nieuws of Nonsens show.

   Mijn advies aan studenten: ga zelf op onderzoek uit..de-hypnotiseer je zelf voor de spiegel en ga de geschiedenis onderzoeken. Onderzoek harde feiten. Begin voor de aardigheid eens bij de gaskamers in Auschwitz en ga dan eens naar de ‘weapons of mass distruction in Irak’ en ga zo een lijstje oorlogen af. Maar waarschijnlijk staan de studenten onder streng regime…de arme stakkers.

   Eigenlijk moet ik medelijden met jullie vrijheidsbeperking hebben. Waarschijnlijk zijn jullie onderzoeksresultaten niet vrij, maar begrenst door de opleidingswaarheidskaders. En wie zich er aan houdt mag door en wie niet, blijft achter.

   Meld het hier.

   • Martin Vrijland schreef:

    Oh ja en let op..die beeldtechnieken die tijdens de Nieuws of Nonsens show getoond worden, worden al jaaaaaaren toegepast. Daar is zelfs een film over gemaakt. Zoek maar eens op: Wag the dog.

    De media vervalsen de werkelijkheid al jaren middels beeldmanipulatietechnieken. Propaganda heet dat. Daardoor kun je veel van wat je op tv of in de archieven ziet simpelweg niet vertrouwen. Je moet dus vooral de logica leren begrijpen. Blijf kritische vragen stellen (ook al wordt je juist geleerd dit af te leren).

 4. Mishko schreef:

  Ugh, Geenstijl. Ik herinner me nog die vreemde casting / Linked-in foto van Anne Faber die prominent in hun artikel over haar veronderstelde moord fungeerde.
  Heb me daar reuze geamuseerd met de reacties van de bezoekers.
  Maar het tot vervelens toe herhaalde commentaar dat de kogel altijd weer van links komt:
  zeker, natuurlijk, zonder twijfel! Zo is er in Nederland geen sprake van dat er hier ooit
  operaties van Gladio plaatsgevonden hebben,
  Dat is nooit onderzocht, zodoende.

  Of het infiltreren van activistisch georienteerde groepen / vakbonden / verenigingen.
  Ban de bom en toen atoomwapens op Volkel? Vanzelfsprekend, snap ik volkomen!

  Maar goed, Geenstijl:
  – halfzachte bullshit organiseren zoals GeenPeil
  – het idolaat zijn van Nigel Farage (al vind ik hem een begaafd spreker, hij heeft
  het Engelse volk verraden door Ukip op te bouwen en in de grond te laten zakken)
  de agent-provocateur
  – het pluggen van het Anne Faber-verhaal (Anne Fabel-mysterie?)

  Ziedaar de power van de Holland Media Groep.
  Onafhankelijk? Ha!

  • ZandInOgen schreef:

   @Mishko, de Gladio operatie opereerde (opereert) ook vanuit Nederland. Maar de ‘strategy of tension’ dmv ‘Islam terrorisme’ is nu zo goed als uitgewerkt en men gaat straks Europees gezien toch over op de V2K control smart grid.
   ———————————————————————————————————————————–

   Gladio, officieel bekend als Operatiën & Inlichtingen, werd enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog opgericht om in het geval van een Russische bezetting het binnenlandse verzet te leiden. Het was een ondergronds netwerk van goed getrainde, bewapende geheim agenten.Bijna veertig jaar wist bijna niemand van het bestaan van Operatiën & Inlichtingen; zelfs de Eerste en Tweede Kamer niet. In 1990 gaf minister-president Lubbers toe dat Nederland beschikte over zo’n organisatie. Gladio werd in 1992 officieel opgeheven, omdat de Russische dreiging voorbij zou zijn.Een jaar eerder waren Klepper en Mieremet aangehouden door de Alkmaarse politie. In hun auto lagen onder meer mitrailleurs en handgranaten. Toen de Explosieven Opruimingsdienst ontdekte dat op een van de granaten geen serie- of productienummer stond, werd de Militaire Inlichtingendienst ingeschakeld. De MID hield rekening met de mogelijkheid dat de granaat afkomstig was uit een depot dat lag begraven in de Scheveningse bosjes in Den Haag. Het bevatte veertig metalen kisten met pistolen, mitrailleurs, revolvers, handgranaten en explosieven. In de jaren tachtig was het depot leeggehaald door dieven.

   Reporter kreeg vertrouwelijke stukken in handen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Het ministerie van Defensie wilde geen commentaar geven. Het programma sprak ex-agenten van Gladio en de laatste coördinator van de organisatie, Max van der Stoel (PvdA). Hij zegt dat zijn mensen ‘nuttig werk’ deden.

   >>Ook Ton Herstel, oud-voorzitter van de NCRV en huidig voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, werkte voor Gladio. Hij was ‘instructeur psychologische oorlogsvoering’.<<
   https://www.volkskrant.nl/binnenland/wapens-gladio-in-bezit-topcriminelen~a841398/
   https:// web.archive.org/web/20131102162621/http://reporter.incontxt.nl/seizoenen/reporter-2007/afleveringen/09-09-2007

   Vraag 2
   Is deze organisatie Operaties en Inlichtingen werkelijk opgeheven in 1992 door de toenmalige minister-president Lubbers? Zo ja, waarom wordt in documenten van het ministerie van Defensie d.d. 23 augustus 1998, dan nog melding gemaakt van het eventueel activeren van de 'organisatie Operaties en Inlichtingen'? 2)

   Vraag 8
   Zijn bij de opheffing van de organisatie Operaties en Inlichtingen alle wapens en explosieven uit de geheime depots weer onder beheer van de overheid gebracht? Zijn er nog andere geheime wapendepots geweest waaruit wapens en explosieven zijn ontvreemd?

   Antwoord
   De desbetreffende wapens en explosieven zijn gedurende het bestaan van de organisaties, behoudens de eerder genoemde diefstal, altijd in beheer van de Rijksoverheid geweest. Tijdens het debat met uw Kamer op 21 november 1990 met de toenmalige Minister-President Lubbers zijn de vondsten van geheime wapenvoorraden in de gemeente Heythuysen (1980), de bossen tussen Venlo en Roozendaal en bij Rheden (1983) benoemd (Handelingen van 21 november 1990, 21895-1, 26-1544 en 26-1553).
   https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2007/11/12/antwoord-op-tweede-kamervragen-over-de-organisatie-operatien-en-inlichtingen-gefinancierd-uit-de-begroting-van-defensie
   https://web.archive.org/web/20070930195336/http://www.mindef.nl/actueel/parlement/kamerbrieven/2001/1/archiefbeheer_010201.aspx

   Gladio opereerde dus ook vanuit Nederland, God mag weten of de Bende van Nijvel bewapent cq gecoördineerd werd vanuit Nederland.

   • ZalmInBlik schreef:

    Zio, bedankt! je bewijst met je posts keer op keer weer dat de media een verlengstuk is van the deep state. Dit zegt alles:

    Ook Ton Herstel, oud-voorzitter van de NCRV en huidig voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, werkte voor Gladio. Hij was ‘instructeur psychologische oorlogsvoering’.

    • ZandInOgen schreef:

     Terugkomend op de geheime wapen depots, denk aan de Bijlmerramp (Uranium/Schiphol) en Enschede 13 mei 2000. Was het wel vuurwerk? Want er werden ontstekingsmechanisme gevonden van landmijnen. Waren het de ondeugdelijke landmijnen die aan het licht kwamen dankzij Fred Spijkers?

     Nog een casus voor onze toekomstige journaille

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten