Gewaagde voorspelling: valse vlag opkomst voor afschaffing contant geld

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 1 februari 2018 39 Comments

Het duurde even voor het kwartje viel toen ik vandaag een artikel schreef over het Nieuwsuur item waarin Rian van Rijbroek buiten haar boekje leek te gaan. Gelukkig had een lezer de scherpte van geest om het te doorzien en leek het spel dat in de media gespeeld wordt veel op datgene wat we kennen van de politieke arena, namelijk die van schijnbare tegenstellingen. De bekende Hegeliaanse methode; live voor u uitgespeeld in de media waarbij experts elkaar aanvielen. Nieuwsuur was flink de klos en fel bekritiseerd met de vraag waarom ze zo’n expert nou aan het woord konden laten.

Het leek er inderdaad op dat Rian van Rijbroek buiten haar boekje ging en Nieuwsuur speelde het spel mee doordat adjunct-hoofdredacteur van Nieuwsuur Reijer Zwaan, zich leek te verontschuldigen in de Telegraaf. Rian zou zich niet aan het script van de voorbespreking hebben gehouden. Hierdoor werd ik ook even op het verkeerde been gezet, maar inmiddels denk ik tot de conclusie te moeten komen dat we heel subtiel zijn voorbereid op iets groots. Iets wat ik op 12 december 2017 al voorspelde (in dit artikel): 2018 moet het jaar worden van de afschaffing van contant geld. En wat is er nou mooier dan dat de Russen daarvan de schuld kunnen krijgen?

Wat mocht deze Rian van Rijbroek dan zo subtiel voorbereiden? Ze mocht zeggen dat bankapps onveilig zijn, dat je eigenlijk alleen via een VPN moet inloggen en dat WiFi verbindingen ook niet veilig zijn. Ze mocht zelfs zeggen dat de blockchain-technologie eigenlijk de enige echt veilige technologie is. En ze zei dat er geen cybersecurity bedrijf is dat zelfs 97% veiligheid kan garanderen. En dat leek allemaal tegen de voorbespreking in te zijn. Maar schijn bedriegt. Rian moest ons natuurlijk voorbereiden op iets groots. Of deze dame nu wel of niet echt Rian heet of dat zij deze rol onder die naam mag vertolken doet er even niet toe. Zij moet ons waarschijnlijk voorbereiden op een valse vlag; eentje waarbij de pinautomaten geld gaan spuwen. Ze mocht er al een voorzetje in geven. En dat is natuurlijk een gevolg van die zwakke beveiliging.

De snelste manier om contant geld af te schaffen is door ervoor te zorgen dat het volk keihard geraakt wordt. Die paar plofkraken op pinautomaten waren hooguit een beetje lastig voor omwonenden en die overvallen op geldtransportwagens hooguit een beetje lastig voor de transporteur. Zwartgeld is misschien een pijnlijke misser voor de staatskas, maar het volk is er toch nog wel blij mee om her en der wat contant te kunnen betalen. Nee, je hebt iets nodig dat het volk écht raakt. En daarvoor hebben we gelukkig die vervelende Russen. In combinatie met die onveilige systemen is dat de ideale set-up om snel een groot drama op te tuigen. Een groot drama waarbij velen ineens hun banksaldo zien verdampen omdat er pinautomaten zijn die geld beginnen te spuwen. Cash geld natuurlijk. Cash geld dat over de straten waait. Het lijkt me een prachtig gezicht.

Waarom willen overheden af van contant geld? Daar is toch niks mis mee? Ja, daar is van alles mis mee. Je kunt niet zo goed controleren wat je daarmee koopt als met digitaal geld. Alles wat digitaal verloopt kun je controleren. En dat kan in optima forma via de crypto currency. Elke transactie ligt vast, dus je weet precies wat mensen kopen, waar ze het kopen of aan wie ze iets verkopen.

Volgens mij zien we momenteel de ideale set-up voor een valse vlag aanslag op de burger. De afgelopen maanden hebben we eerst de media hype gezien waarbij de crypto currency subliminaal en publiekelijk gepusht werden om vervolgens een vergelijkbare omgekeerde hype te zien waarbij werd gewaarschuwd voor diezelfde crypto currency. We moesten dus eerst massaal bekend worden met het fenomeen van de crypto munten om vervolgens bang te worden gemaakt voor de ontzettende speculatieve sfeer rond die currency. Daarop ontstond de roep om regulering. Ook werd de enorme koersstijging van oktober en november 2017 omgewisseld voor een scherpe koersdaling. Rian van Rijbroek mocht alvast melden dat de blockchain-technologie (waarop crypto currency gebaseerd zijn) toch wel de enige veilige is. Je wilt dus regulering door banken binnen die crypto currency en je wilt aan de vooravond van een valse vlag dat zoveel mogelijk mensen bekend zijn met die cryptocurrency, maar er wel van weg gevlucht zijn. Als je namelijk een valse vlag optuigt waarbij de pinautomaten geld gaan spuwen, moeten al die mensen wel hun geld eerst op hun bankrekening hebben staan en niet op de veilige crypto-wallet.

Wat is de logica in dit verhaal? Welnu: als het waar is dat er een valse vlag aankomt (waarbij de pinautomaten “door de Russen” gehackt worden en geld beginnen te spuwen), is het handig dat iedereen even zijn geld weer op de bank heeft staan. Maar je wilt ondertussen heimelijk dat mensen naar de crypto currency vluchten, dus ze moeten al wel vast bekend zijn geraakt met die crypto’s. Daar heeft de hype wel voor gezorgd. Als mensen hard worden geraakt; als ze geld van hun bankrekening zien verdwijnen, weten ze inmiddels waar ze naartoe kunnen vluchten. Dat was al die tijd al de set-up. Iedereen met geld vlucht dan als een speer en gaat Bitcoins, Ethereum en andere crypto’s kopen. En dat is precies de hoek waar je ze wilt hebben. Vervolgens heeft het IMF de gehele zaak al voorbereid door die crypto munten te koppelen aan de SDR en je hebt je einddoel bereikt: Iedereen “veilig en wel” in de digitale traceerbare munten en de afschaffing van contant geld.

Wil je dus écht snel rijk worden, koop dan nu Bitcoins, want ondanks dat er angst gezaaid is en de koers nu laag staat, zal een valse vlag voor een extreme stijging gaan zorgen. Problem, Reaction, Solution. Hoe krijg je mensen daar waar je ze hebben wilt? Schep een probleem, lok de reactie uit en zorg dat ze de oplossing omarmen die je heimelijk wil dat ze omarmen.

295 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (39)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Wilt u live met mij chatten over dit onderwerp, ga dan naar http://www.bravenewbook.com, maak een account aan en voeg mij toe als vriend.

 2. Ed de Denker schreef:

  Er spelen twee zaken:
  1 cash free society
  2 internet ID: digitale finger-print bij alle internet-verkeer. (Bilderberg 2017 onderwerp)

  Ik verwacht al een tijd wat M.V. in dit stukje over “cash free society” beschrijft; misschien nog een “plofkraak” met doden en/of gewonden erbij.
  Internet-pesten en -oplichting, breed uitgelicht op tv,.. en het volk wil “internet-ID”.

  Uiteindelijk worden we zó gemanipuleerd dat we er zélf voor kiezen.

 3. Martin Vrijland schreef:

  Goede ingestudeerde praatjes..

 4. ZandInOgen schreef:

  Het gaat niet om Van Rijbroek, maar om Vermeend die de ‘ghost writer’ is van het boek over cybersecurity. Van Rijbroek is de bruikbare idioot die naar voren wordt geschoven voor publieke consumptie, het gaat mij meer om de figuren achter haar…
  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2214898-cybersecurity-boek-oud-minister-vermeend-uit-de-schappen.html

  Heb eerder gewaarschuwd voor die Vermeend (PvdA) die vuistdiep in de FinTech zit in Nederland. Dus je kan zeggen dat dit toneelstukje vanuit de staat wordt geregisseerd.

  • ZandInOgen schreef:

   “Willem Vermeend zei aanvankelijk dat door een fout een aantal voetnoten was weggevallen. Hij zei dat het in de tweede druk aangepast zou worden. Later vanavond was Vermeend ondanks herhaalde pogingen niet bereikbaar voor commentaar.” KUCHKUCH

   Cashless society (ACCHAIN) wordt gepromoot…Eersteklas engnek en verlengstuk van de diepe staat (Bilderberg) aan het woord..nogmaals tijd voor nepnieuws-checker.nl

  • danny schreef:

   Wat ik dan niet helemaal snap is waarom deze berichten nu allemaal in de media komen.
   Eerst wordt van van rijbroek ingeschakeld als ”expert”, en een dag later wordt ze in de media aangevallen omdat het boek plagiaat zou bevatten ect.

   Mogelijk allemaal gewoon toneel om ogenschijnlijke tegenstellingen te creëren?

 5. Aubury schreef:

  Als ik het goed begrijp gaan we klagen omdat het cashgeld voorzien door de bankiers (slavendrijvers) waar de alternatieve media om klaagt verdwijnt? Waarom stappen we niet over op blockchain technologieën die in handen zijn van de gebruikers zelf? De koppeling aan de SDR gaat niets bereiken als het volk zelf de macht in handen neemt.

  • Martin Vrijland schreef:

   Je begrijpt het pas goed als je je er goed in verdiept hebt en doorziet dat Satoshi Nakamoto misschien wel heel iemand anders is en dat het niet voor niets zo’n succes is. De alternatieve media is niet Martin Vrijland en andersom. De koppeling van de SDR is een technisch feit die je wel kunt negeren omdat je graag de illusie hoog houdt dat het de macht bij het volk legt, maar dat is misschien omdat je het graag wilt geloven.

   • Aubury schreef:

    Bitcoin ≠ blockchain

    Er zijn ondertussen honderden alternatieven die onafhankelijk zijn van Bitcoin en een eigen source code hebben. Wat ik eigenlijk alleen probeer te zeggen is dat Cryptocurrencies de mogelijkheid geven om van het oude systeem onafhankelijk te worden.

    Vergelijk Cryptocurrencies het met een schep, hiermee kun je een gat graven om een boom te planten. Je kunt er ook iemand mee slaan en vervolgens begraven. Het ligt er maar net aan hoe je die schep gebruikt.

 6. ZandInOgen schreef:

  Heb deze video een keer eerder gepost, speciaal gezant Vermeend. Dus namens de overheid (Bilderberg koningshuis)

 7. Xandra schreef:

  Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren met papieren waardebonnen zoals de VVV Cadeaubon. Die zijn onbeperkt houdbaar.

 8. Martin Vrijland schreef:

  Van fotomodel toto hackster:

  https://www.youtube.com/watch?v=6_rsNGvTlnA

  Ja, en voor je het weet ga je als nieuwe hobby hacken. Rian was niet zomaar een fotomodel; ze was een hele slimme die niet van coke hield en zich ‘s avonds niet vol liet gieten met champagne, maar achter haar pc zat.

  Hacken is strafbaar, maar als je goed bent huurt de AIVD je misschien wel in en wordt je uitgenodigd door Nieuwsuur.

 9. Krypto Rif schreef:

  het cryptobashen is overal gelijktijdig gestart. Toeval? nix is toeval…
  dat we richting n cashloze wereld gaan is een feit, die route hebben ze al lang geleden terug uitgestippeld en wij zijn er massaal in gestonken.

  MV ik heb een vraag voor je.
  blijf je aan de zijlijn staan wachten tot crypto massaal wordt omarmd, of stap je nu zodat je iig de kans hebt om je financiën op orde te krijgen? Ik bedoel, iedere dag knokken voor je boterhammetje en never-ending rekeningen belemmert je strijd.

  je accepteert bitcoin als steun;)

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik accepteer het als steun omdat mensen daartoe aangedrongen hebben. Er is tot nu alleen nog niet gebruik van gemaakt.

   Crypto of digitaal geld; het gehele geldsysteem is bedoeld om ons zoveel mogelijk in de tang te krijgen. Op dit moment heb je er nog steeds een beetje van nodig.

   • Krypto Rif schreef:

    ik zie het slaafse systeem waarin we leven. probleem is, vandaar ook mijn vraag, om überhaupt iets te bereiken zal je gebruik moeten maken van het systeem. als ik gedwongen wordt te werken voor en door het systeem zal ik nooit uit die shit komen.

    jammer dat je mn vraag ontwijkt!

    • Martin Vrijland schreef:

     Ik ontwijk je vraag niet. Je kunt in bitcoin doneren als je wilt (zie menu). Ik heb zelf geen geld om in te stappen. Dat lijkt me duidelijk. Wel ga ik proberen de ICO voor nepnieuws-checker.nl op te tuigen.

  • Martin Vrijland schreef:

   Zoals je weet wil ik zelfs een ICO doen voor de website http://www.nepnieuwschecker.nl

   Mijnsinziens kun je de heersende kliek bestrijden met hun eigen middelen. Maar tegelijk moet je zorgen voor manieren om datzelfde systeem te kunnen ontduiken. Self supporting worden in voedsel en energie..off grid gaan en dergelijke

   • Krypto Rif schreef:

    dat is dus wat ik bedoel, ff los van de mogelijkheid om in te stappen. Om ze kapot te krijgen heb je slagkracht nodig, of het nou is cash of crypto is.

    goed initiatief je ICO, ik ben vorig jaar gestart met opleiding software engineer juist met het idee om voldoende kennis op te bouwen over wat onvermijdelijk gaat komen, samensmelting mens en AI of singularity en de blockchain technology.

    Heb je ico site bekeken, goed initiatief!

 10. ZandInOgen schreef:

  Speciaal gezant Vermeend van het Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda geeft het toe…plagiaat en propaganda voor de staatsgecontroleerd blockchain en financieel paspoort (zie ook PSD2)

  Oud-minister Willem Vermeend erkent plagiaat in boek
  Gepubliceerd: 02 februari 2018 10:03
  Laatste update: 02 februari 2018 13:07
  https://www.nu.nl/cultuur-overig/5115329/oud-minister-willem-vermeend-erkent-plagiaat-in-boek.html
  https://www.nu.nl/cultuur-overig/5114990/boek-oud-minister-willem-vermeend-niet-meer-verkocht-vanwege-plagiaat.html

  • ZandInOgen schreef:

   Predictive Programming, all we need is the right crisis.

   • ZandInOgen schreef:

    Met de wettelijke plicht tot het deponeren van jaarrekeningen neemt de ondernemer Vermeend het niet zo nauw. World Wide Investments deponeerde voor het laatst een jaarrekening bij de Kamer van Koophandel in 2006.
    Een mooie entree

    Met zijn verzameling activiteiten is Vermeend een voorbeeld voor politici die na een lange Haagse carrière hun opgebouwde status eindelijk in klinkende munt willen omzetten
    https://www.ftm.nl/artikelen/de-man-van-duizend-baantjes

    Ik hoop dat mensen het spel van valse tegenstellingen (dialectiek) beginnen te doorzien, want ondertussen wordt de panopticon verder uitgebreid. 5G, IoT, LiFi, SMART enz.

    FCC chief opposes Trump administration 5G network plan
    Posted 6:08 p.m. Sunday
    Updated 11:21 a.m. Monday

    By Maegan Vazquez, Joshua Berlinger and Betsy Klein (CNN)

    WASHINGTON (CNN) — The chairman of the Federal Communications Commission has come out against the Trump administration’s desire to nationalize a secure 5G network.

    Any 5G plan would require FCC approval, leaving the future of the Trump administration proposal in serious doubt.

    The memo called the nationalization of 5G “the 21st century equivalent of the Eisenhower National Highway System.”
    http://www.wral.com/axios-trump-administration-is-considering-nationalizing-5g-mobile-network/17296618/

 11. Thetremorful schreef:

  The Bitcoin Psyop:
  “Yes, the blockchain is truly revolutionary. Yes, bitcoin is Tulipmania 2.0. Yes, cryptocurrency is a nail in the coffin of the bankster parasites. Yes, digital currency is a tool of the totalitarian tyrants. No, these statements are not contradictory. But don’t worry if you think they are. You’re just a victim of “The Bitcoin Psyop.” The Corbett Report: Episode 328 – The Bitcoin Psyop
  https://www.corbettreport.com/bitcoinpsyop/

  Alles in onze wereld wordt gecontroleerd, al duizenden jaren. Zo ook dit digitale tijdperk waarin we ons nu bevinden. Alle pc’s, tablets, etc. hebben vanaf dag 1 een achterdeur voor de inlichtingendiensten. Het internet is ontstaan uit het ARPAnet, een samenwerking tussen defensie en de inlichtingendiensten. Inmiddels is ook bekend, dat in ieder geval Intel al 20 jaar een extra processor voor de nsa in zijn processors gebouwd heeft, die volkomen onafhankelijk kan werken, ook als het apparaat uit staat. Ze kunnen dus zeker ook bij je cryptische sleutels. Al die zgn. patches die ze momenteel uitbrengen doen helemaal niets. Het gevaar bestaat wel dat iedere handige hakker hier ook gebruik van kan maken, met gebruik van de gelekte nsa-tools!

  Anonimiteit heeft nooit bestaan op het net. Lees bij Gizmodo de geschiedenis van Big Brother is watching you:
  https://gizmodo.com/a-history-of-internet-spying-part-2-1686760364

  Deel 1 is een inleiding naar dit artikel uit Februari 2015, de overige delen zijn helaas nooit verschenen, maar deel 2 maakt al voldoende duidelijk.

 12. ZandInOgen schreef:

  En zoals voorspeld een door de staat georchestreerde hoax. En ze gaan er aan verdienen ook:

  Kabinet komt met extra maatregelen tegen DDoS-aanvallen

  Sinds 1 januari moeten deze vitale bedrijven cyberaanvallen zo snel mogelijk melden. Grapperhaus wil die regel gaan versterken door bedrijven een boete te geven als ze geen melding doen van digitale aanvallen. Hoe hoog die boete wordt, is nog niet bekend.

  De melding wordt gedaan bij onder andere het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), dat volgens de minister een belangrijke rol speelt in de bescherming van onze vitale infrastructuur.
  https://www.rtlnieuws.nl/technieuws/kabinet-komt-met-extra-maatregelen-tegen-ddos-aanvallen

 13. ClairVoyance schreef:

  Willie Wortel eigenares overvallen. Vreselijk verhaal. Kindje getraumatiseerd, moeder getraumatiseerd.
  Trouwens, vroeger werd er bij de beelden altijd aangegeven welk deel een reconstructie was. Tegenwoordig blijkbaar niet meer. Herkent u de daders? Neemt u dan contact met Opsporing verzocht. (ik herken in elk geval niet de eigenaresse met knotje op de bewakingscamera, maar moet ik dan ook contact opnemen met Opsporing Verzocht ?) What the bloody hell is going on here ! De coffeeshop heeft inmiddels maatregelen genomen zodat dit niet meer kan gebeuren. Laat me raden. Enkel met pin betalen? Kijk eens goed naar de beelden., en luister naar het verhaaltje erbij. Wat klopt er van het verhaal en de bewakings -en andere cameras?
  Ze doen niet eens meer hun best om het te laten kloppen, want het is bij Opsporing Verzocht, dus dan moet het wel waar zijn. ( Trouwens,wat heeft het peloton ‘agenten’ het druk achter hun computertjes in de Opsporing Verzocht studio zeg.)

  • ClairVoyance schreef:

   En dan nog iets. Misschien begrijp ik het (vage verhaal) verkeerd, maar de weekopbrengst (cash) van een enkele Willie Wortel coffeeshop past echt niet in een plastic boodschappentas. Men mag eerder denken aan 6 kruiwagens.:D Dus waarom niet gewoon Waardetransport van G4S Blackwater inhuren?

  • ZandInOgen schreef:

   In a note published overnight, Deutsche Bank credit strategist Jim Reid writes that “rates and yields will continue to structurally move higher in the quarters and years ahead regardless of any short-term moves, and we hope policymakers won’t be derailed by the inevitable macro issues that this will bring.”

   According to Reid, “notwithstanding the short-term low supply expectations in Europe, a real head-scratcher going forward is how the market will cope over the years and even decades to come with the central case scenario of higher and higher government debt around the world.
   https://www.zerohedge.com/news/2018-02-26/deutsche-bank-does-not-make-sense

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten