Gele hesjes protest van aanstaande zaterdag: bewijs voor een door de staat gecontroleerde protestbewegingen?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 29 november 2018 13 Comments

bron: digitaalburg.com

Alle media berichten gister over het geplande gele hesjes protest van aanstaande zaterdag 1 december. Blijkbaar wordt het weer even tijd om de fluitketel te laten fluiten en stoom van de ketel te blazen. Het zelf opgekookte stoom in de maatschappij moet je zo nu en dan even laten uitrazen via je Inoffizieller Mitarbeiter. Deze keer is de initiatiefnemer ene Danny Cornelissen uit Nijmegen.

Al eerder legde ik uit dat Inoffizieller Mitarbeiter vaak mensen zijn met een ‘voordeeltje’, zo hebben ze bijvoorbeeld een eeuwigdurende uitkering. Daar moet natuurlijk wel een goed dekmantel voor zijn. Daarom is deze initiatiefnemer afgekeurd aan zijn knieën. Wat is daar zo opmerkelijk aan? Nou leest u maar even wat de Telegraaf meldt:

Danny Cornelissen, die arbeidsongeschikt is wegens problemen met zijn knieën, organiseert een bijeenkomst in Nijmegen. „Er zijn bij ons veel mensen die het geld niet hebben om naar Den Haag te reizen en die toch iets willen doen”, legt hij uit. „Met hen samen willen we door Nijmegen wandelen.”

Dus iemand die arbeidsongeschikt is vanwege zijn knieën organiseert een wandeltocht door Nijmegen? Natuurlijk zal de geheime dienst deze site meelezen en kunnen we Danny zaterdag in een rolstoel verwachten. Maar zo gemakkelijk komt u daar niet mee weg. Er is namelijk geen enkele reden om op basis van slechte knieën een arbeidsongeschiktheidsuitkering te ontvangen en werkeloos thuis te zitten. Of krijgen we straks simpelweg te horen dat Danny toch wel gewoon werkt? Wedden dat dat de volgende draai wordt? Als je afgekeurd bent aan je knieën en je hebt de helderheid van geest om een protest te kunnen organiseren, kun je dus nog allerlei werkzaamheden in de maatschappij verrichten. Danny kan dus niet volledig afgekeurd zijn op basis van alleen een paar slechte knieën.

Nu heb ik niet een Facebook account of ander social media account kunnen vinden om te kunnen achterhalen of Danny bestaat en of hij daadwerkelijk arbeidsongeschikt is, maar misschien werkt mijn Google niet zo goed. In Nederland geldt gewoon de simpele stelregel dat je altijd moet proberen ander werk te zoeken; werk waartoe je nog wel in staat bent. Dit is wat de website arbeidsrechter.nl daarover meldt:

De medewerker kan zijn werk of ander werk verrichten, waarbij de werkgever zich evenwel meer dan normaal moet inspannen.

Dat doet zich bijvoorbeeld voor als er voorzieningen nodig zijn, de medewerker omgeschoold moet worden, extra (veel) begeleiding nodig heeft of structureel minder functioneert dan normaal. In deze situaties zal de medewerker dan ook structureel functioneel beperkt zijn en ontvangt de werkgever doorgaans subsidie voor de re-integratie (2.2.4.), als ook een korting op de verschuldigde WIA-premie (1.10.4.). Hoewel er gesproken wordt over een meer dan normale inspanning, betekent dat niet dat de werkgever hiertoe niet gehouden is. De werkgever moet zich ook voor deze medewerker inzetten, waarbij hij evenwel financieel gesteund wordt. Spant de huidige werkgever zich echter niet in om een medewerker te re-integreren, dan wordt de medewerker niet als structureel functioneel beperkt beschouwd. Hij wordt dan wel als structureel functioneel beperkt aangemerkt als hij gaat re-integreren bij een nieuwe werkgever, die zich wel gaat inzetten voor de re-integratie van de medewerker.

Je wordt simpelweg niet zomaar volledig arbeidsongeschikt verklaard in Nederland. Dan moet je bijna verlamd op bed liggen of de hele dag epileptische aanvallen hebben. En als jij in staat bent een protestmars te organiseren (en 1500 gele vestjes kunt voor financieren?), dan ben je dus eigenlijk wel te beschouwen als iemand die in staat is om te werken.

Nu zullen we vast prachtige verklaringen voor dit alles te zien krijgen, want de dames en heren lezen hier graag mee, maar waar het mij om gaat is dat u doorkrijgt dat vrijwel alle verzet in Nederland georganiseerd is. Dat bracht ik al meerdere malen in beeld. Heeft u die beelden al bekeken of moet ik gewoon nog een keer met de camera op pad? Leest u anders gewoon nog even wat ik op 23 november schreef:

In deze twee artikelen (hier en hier) lichtte ik toe hoe het één groot vooropgezet spel is om tegenstellingen in de maatschappij op te hitsen. Datzelfde bracht ik al in beeld tijdens een Pegida – Antifa demonstratie, waar de Antifa relschoppers door de politie klaar gezet werden, losgelaten werden en weer gearresteerd werden. Het was slechts en alleen show voor de camera. Ook de Zaanse vloggersrel werd volledig in scene gezet, zo blijkt uit deze beelden gemaakt door een bevriende fotograaf.

Oké, dus dan is dat gele hesjes protest gecontroleerd door Inoffizieller Mitarbeiter? Nou en?“, zo zou u kunnen denken. “En waarom zou de staat haar eigen protesten organiseren?“, zou u ook nog kunnen denken. Welnu, dat is om dezelfde reden waarom er verschillende kleurtjes en smaakjes in de politiek zijn en er mensen als Geert Wilders en Thierry Baudet op poppen. Dat is omdat de maatschappij een bepaalde richting op gestuurd wordt via tegenstellingen die je zelf aanwakkert. Als je alle meningen in de maatschappij een geluid en buikspreekpop weet te geven, dan hou je het volk in het gareel. Dan is elke groep gecontroleerd door een pion van de macht en zitten de burgers braaf op een schip met ieders een eigen stuurman, een andere bouw, een andere vlag en met andere visnetten, maar wel van dezelfde vloot. Voor iedere doelgroep is er een geluid en een vangnet. En soms moet er even stoom van de ketel geblazen worden of moet iets juist het begin zijn van een grote zelfgeschapen escalatie.

Het draait altijd om het grote spel van Problem, Reaction, Solution. En als je zelf het probleem schept (in Frankrijk de brandstofprijzenverhoging, in Nederland gekissebis over een Marrakesh verdrag of you name it) en je lokt zelf de reactie uit (via georganiseerd protest), kun je ook zelf de maatregel introduceren waarvoor je dit proces in werking hebt gezet.

Deze keer lijkt het protest zich over geheel Europa te moeten verspreiden en dus zit er waarschijnlijk een Europese agenda achter. Ordo ab Chao is een oud Romeinse methode. “Zo oud als de weg naar Rome” dus. Trekt u ook zo’n geel hesje aan zaterdag? Dan zit u mooi in het vangnet van het zelf georganiseerde schijnverzet. Ik zou gewoon als zwarte piet verkleed gaan.

Bron linkvermeldingen: arbeidsrechter.nl, telegraaf.nl

99 Shares

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  In Nederland is alles geregisseerd door de overheid, een van de meest centraal geleide landen van de wereld. Het loopt van de top naar beneden net als een pyramide. Niets gebeurt hier zomaar ook een zogenaamde “toevalligheid” gebeurt gepland. Tja, het feit dat de gele hesjes massaal ondersteund worden en in het bijzonder buitengewoon gepromoot worden zegt eigenlijk alles.
  Als dan ook blijkt dat een volstrekt onbekende de heer Cornelissen het protest zou hebben georganiseerd, dan weet je het eigenlijk wel. Wie is deze heer Cornelissen, wie kan iets over hem verklaren? Zou er al een cv voor hem gecreerd zijn of komt dat nog?

 2. Riffian schreef:

  Danny Cornelissen, die arbeidsongeschikt is wegens problemen met zijn knieën, organiseert een bijeenkomst in Nijmegen. „Er zijn bij ons veel mensen die het geld niet hebben om naar Den Haag te reizen en die toch iets willen doen”, legt hij uit. „Met hen samen willen we door Nijmegen wandelen.”

 3. Martin Vrijland schreef:

  Je zult op veel blogs of social media pagina’s Martin Vrijland afgebrand zien worden…fok forum, TPO, etc.. door mensen als Rob van den Engelen, Willem Felderhof en noem maar op..
  Ze weten dat ze fout zijn, maar dat zijn allemaal zelf actieve Inofizieller Mitarbeiter.

  En ze zullen altijd ontkennen en het wegwuiven als belachelijke onzin.

 4. ZalmInBlik schreef:

  Een spontaan verzet in Frankrijk wordt natuurlijk gecoöpteerd door onze ‘goede vrinden’ van de AIVD.
  Zoek de verschillen zou ik zeggen…

 5. Riffian schreef:

  Het begint erop te lijken dat Macron, Merkel enz de bunkers in Argentinië en omstreken aan het uitzoeken zijn.
  https://nos.nl/video/2261475-gele-hesjes-achtervolgen-president-macron-tot-in-argentinie.html

 6. mmai schreef:

  Ik geloof graag dat heel veel mensen bewust of onbewust meewerken aan de ondergang van Nederland. Maar één ding is mij duidelijk: we kunnen alleen van dit systeem afkomen als we als groep een vuist maken. iedereen die solo wat probeert wordt keihard afgestraft.
  Als we helemaal niemand kunnen vertrouwen, en nooit in het diepe durven te springen met acties als deze, dan zullen we nooit verder komen dan elkaar informeren en vanachter het toetsenbord instemmend knikken als we weer een verhaal lezen over een onderdeel van het plan.
  Het houdt niet op, niet vanzelf.

  • Martin Vrijland schreef:

   Weer iemand die hier normaal nooit reageert. Welkom.
   Maar ik ben het niet met je eens. Aan door de staat gecontroleerd verzet heb je niks.
   Wat wel werkt is non-compliant zijn. Dat betekent dat je je niet langer leent om bepaalde taken in de maatschappij uit te voeren of helpen in stand te houden. Niet langer helpen het systeem direct of indirect te ondersteunen. Dat kun je gewoon zelf doen en daarvoor hoef je geen geel hesje aan te trekken om in een afgekaderd gebied, na aanvraag voor demonstratievergunning, omringd door camera auto’s en politie, aan een nepdemonstratie mee te doen.
   Niet meer naar de stembus, niet meer andere mensen controleren en betuttelen vanuit je functie. Niet langer mensen uit huis helpen zetten, gezinnen najagen om kinderen bij jeugdzorg onder te brengen, niet meer al die functies bekleden die direct of indirect je medemens in een financiële of sociale klem te zetten. Iedereen kan dat prima zelf bedenken, maar mensen verschuilen zich achter excuses.

   Niet langer staatstrol zijn om op blogs en social media aan beinvloeding te doen en de mening tengunste van de staat om te buigen of het links-rechts spanningsveld op te helpen voeren.

 7. Zonnetje schreef:

  Hoe lang duren demonstraties eigenlijk in Nederland? Een uur, twee uur misschien ietsje langer? Als ze echt serieus zouden willen demonstreren dan moet je eigenlijk elke dag demonstreren, zo vaak je wilt. Net als staken wat eigenlijk een demonstratie is zouden wij dat continu moeten kunnen doen. En dan kun je dingen veranderen in Nederland. Maar ja iedereen in Nederland is bang omdat zij weten dat de ‘ rechtstaat’ niet bestaat slechts een zelfstandig naamwoord is. De mensen weten dat hun vakbondsbestuur het erg goed kan vinden met hun werkgevers en dat een toneelstukje is.

  • Martin Vrijland schreef:

   Bekijk mijn artikel over de Pegida – Antifa demonstratie nog eens en zie het videobewijs en de foto’s waaruit blijkt dat demonstraties volledig georkestreerd worden.
   Iedere aanwezige wordt in kaart gebracht via een ID check (geen vreemde non-Inoffizieller Mitarbeiter gewenst) en een bus met op het dak 2 grote draaibare zoomcamera’s en tientallen vaste camera’s.
   Ook met de Gijs Peskens demonstratie in 2013 liet ik het al zien. Volledig gecontroleerd betekent dus: de schijn van verzet in de media hypen

   • Zonnetje schreef:

    Ik heb je artikel gelezen over Pegida en ja verbaast mij niets alles wordt geregisseerd in Nederland volgens een script. Dit is ook bij andere demonstraties gebeurd. Maar vergeet niet dat de hele demonstratie wordt opgenomen op film enz . Veel helicopters, veel agenten in disguise die ook provoceren. Daarna gaan ze alles ‘ evalueren’. Ga er maar van uit dat alle teleffoonnummers in het gebied van demonstraties achterhaald worden. Dat vertellen ze niet. Wij leven in een stille dictatuur. Stil omdat zolang de ‘ samenleving’ nog berust op de bestaande economie de stille dictatuur nog niet een volledige dictatuur kan zijn. Als die economie voor the usual suspects niet meer noodzakelijk zal zijn, krijgen wij de volledige dictatuur die zich dan ook zal tonen en niet meer in disguise. Non- compliance is een goede gedachte op de wijze van Gandhi voor change.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten