Het is dringend noodzakelijk om nu in actie te komen!

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 22 februari 2018 11 Comments

Wat kunnen we met zijn allen daadwerkelijk doen tegen al die snode plannen?” was een vraag die deze week in de reacties stond. Veel mensen zullen inmiddels door hebben dat we het van de politiek niet hoeven te verwachten. Anderen zien wel dat er veel niet klopt, maar willen niet het risico lopen om hun zekerheden kwijt te raken. De vraag is alleen wat die zekerheden waard zijn als ze je stap voor stap afgepakt worden en de wereld meer en meer verandert in een plek waar je bijna niets meer kunt doen zonder een boete te krijgen en er meer en meer mensen zich verschuilen achter ‘ik voer slechts uit‘ om diezelfde regels te controleren om zo weer wat financiële zekerheid te hebben voor behoud van huis en haard.

Velen in deze maatschappij helpen mee aan de bouw van ons eigen web, omdat dat zorgt dat je in ieder geval de rekeningen kunt betalen. En het is te begrijpen, want zeker als je kinderen hebt, wil je dat ze gewoon mee kunnen draaien en ook wel eens nieuwe kleding kunnen dragen en wat zo meer. De vraag is alleen: hoe ver laten we het komen voordat we zeggen “genoeg is genoeg”? De vraag is tevens: Wat is beter voor je kinderen; dat je niets doet tegen het web dat om ze heen gebouwd wordt en ze er zonder te waarschuwen in leidt of dat je inziet dat je nu actie moet ondernemen?

Het mooie is dat het web zich geleidelijk opbouwt, zodat er steeds bijna een generatie over heen gaat en het zijn intrede doet als een sluipmoordenaar. Mensen die niet meer in een café of (straks) op straat mogen roken mopperen wel een beetje, maar ach dat zijn de rokers. Mensen die hun dakterras niet mogen verbouwen of die een boete krijgen voor het te vroeg of te laat buiten zetten van afval klagen ook wel een beetje, maar je hebt ook steeds meer mensen die al die kleine nieuwe regeltjes (waarvan er steeds meer komen) moeten controleren en als het je huur betaalt doe je het gewoon.

Meer en meer mensen werken voor ‘het systeem’ en dus kunnen ze zich niet beklagen over ‘het systeem’. We gaan steeds meer Problem, Reaction, Solution gebeurtenissen in de media zien waarbij media niet schromen om misdaad of geweld in scene te zetten om nog meer camera’s en nog meer regels door te voeren. Ook gaan er verboden komen op het filmen van misstanden; zullen meer en meer controleurs bewapend gaan worden en zullen de wapens steeds zwaarder worden. Ook zullen we meer opvoedkundige bemoeienis van de staat (lees: programmering van het volk) gaan zien en zullen mensen die zich niet aan de regeltjes houden gepsychiatriseerd en weggemoffeld worden. Dat is nog maar het begin, want we gaan richting steeds verdere technologische ontwikkelingen op het gebied van controle en sturing. Dan moet u denken aan smart city technologie en ‘the internet of things’ waarbij elke stap en beweging zowel in de fysieke wereld als in de digitale wereld gevolgd en geanalyseerd wordt en zo prognoses van individuen en groepen gemaakt kunnen worden, maar ook manipulatie via actieve sturing plaats kan gaan vinden.

Nu al krijgen mensen push berichten op hun smartphone (via social media) en worden ze ongemerkt in een bepaalde mindset gedirigeerd, maar ook het dirigeren in de fysieke wereld gebeurt zonder dat we het doorhebben. Smart technologie kan mensen bepaalde tips pushen via social media waardoor van te voren ingeschat kan worden dat mensen naar bepaalde plekken zullen gaan. Dat is geen science fiction. Dat gebeurt al. En ook de beïnvloeding in welke berichten u op uw tijdlijn op Facebook te zien krijgt geschiedt middels analyse van uw profiel via kunstmatige intelligentie. De sturing is nu nog subtiel en op een schermpje, maar door de orgaanwet en het feitelijk in bezit komen van de staat van die organen kan de weg bereid worden voor het smart maken van die organen (of liever gezegd: van uw gehele lijf). Het is iets wat we misschien inderdaad kennen van SciFi films en menigeen zal denken dat het zo’n vaart niet zal lopen, maar het “smart” maken van bijvoorbeeld het menselijk brein kan via meerdere wegen. Je kunt het heimelijk via smart dust of vaccinatie doen of je kunt het gewoon hypen onder de jeugd die best zo’n breinconnectie van Elon Musk wil als het betere studieresultaten of mooiere game-opties geeft. De juridische belemmeringen om de technologie te forceren zijn al weg genomen. Het brein is ook een orgaan en dat is voortaan van de staat. De sleepwet doet de rest.

En als we het hebben over ‘smart’ dan wordt natuurlijk gedoeld op de functionaliteit zoals we die nu kennen van onze ‘smartphones’, maar dan op breinniveau. Integratie in ons lichaam. Dat betekent dus dat de staat straks nog fijnmazigere controle op de mens kan uitoefenen. Die technologie is niet meer honderd jaar van nu verwijderd. Dan hebben we het eerder over een tijdspanne van enkele jaren. En dat alles verloopt parallel met meer en meer wetten en regels en meer en meer betutteling of juist grove inmenging door de staat. Dus de vraag zou niet moeten zijn “Wat kunnen we met zijn allen daadwerkelijk doen tegen al die snode plannen?“, maar de vraag zou moeten zijn “Hoe ver wil ik het laten komen totdat ik zeg: nu is het genoeg geweest?” Hoe ver wil je het laten komen tot je in een dusdanig onleefbare situatie bent beland dat er geen weg meer terug is.

Wat je nu al kunt doen werd mooi verwoord door een lezer die reageerde op de gestelde vraag. Leest u maar even:

Heel herkenbaar,
Om de moed er een beetje in te houden een klein bemoedigend berichtje alhier.
Ik ben zelf nóg een ambtenaar, maar daar gaat hopelijk zo spoedig mogelijk een einde aan komen. De zelf gestelde deadline is november dit jaar. Met schaamte zal ik nog een paar maanden met het logo op de borst moeten rondlopen. Hetgeen mij wakker geschud heeft was een arrestatie van mijn demonstrerende broer (trots en dank). Ik betrapte mezelf op zelfcensuur om m’n baantje maar niet in gevaar te brengen, dit terwijl ik meestal wel voor de kritische noot op de werkvloer zorg.
Sinds 2 weken probeer ik alles bespreekbaar te maken met iedereen binnen het ministerie van oorlog en wat een opluchting en verheldering, zelfs vele militairen beginnen door te krijgen waarvoor ze misbruikt worden en zijn allerminst bereid hun leven te geven voor de illegale strapatsen her en der buiten het koningkrijk.
Bij deze nog een oproep: Leuk zinvol werk gezocht, fulltime door een principiële, doch als het zinvol werk is, harde werker die graag meedenkt, maar ook kritisch is.  😉

Wat je vooral kunt doen is je schijnzekerheden van nu, die uitstel van executie geven aangaande het kwijtraken van huis en haard, in ruilen voor een nieuwe insteek. Maak mensen om je heen bewust en durf het roer om te gooien. Als meer en meer mensen dat doen, verliest de machtspiramide die door het volk gedragen wordt haar stevigheid en zal het instorten. De kracht van de menselijke ziel is van immense grootheid en wordt nu klein gehouden door het idee dat we afhankelijk zijn. We houden dat idee zelf in stand. Je kunt ook je koffers pakken en heel ergens anders gewoon eens iets nieuws proberen. Uiteindelijk is het bewustzijn vanuit je ziel en het bewust leven en het daar naar handelen als een draaislot dat – zodra je besluit ‘nee’ te gaan zeggen tegen het systeem en ‘ja’ te gaan zeggen tegen een zuivere manier van leven en zuivere keuzes – de deur naar je ‘echte zijn’ opent. En dat ‘echte zijn’ is je ziel die vanuit je oorsprong zijn invloed gaat uitoefenen in deze ‘virtual reality’. De kracht daarvan is veel groter dan je misschien nu durft te hopen en te zien. Het is als een sprong uit het nest voor een kuiken dat voor het eerst zijn vleugels uitspreid. Ineens blijkt het te kunnen vliegen en daar heel goed in te worden. Lees dit artikel als je dat nog beter toegelicht wilt hebben.

Voor diegenen die nu nog in staat zijn om zich financieel te redden binnen het huidige systeem en die niet meebouwen aan het hierboven geschetste, is het aan te raden de steun voor het bewustmakingsproces concreet handen en voeten te geven. Dat kan door er actief over te praten zonder bang te zijn voor de in de media gepushte stigmatisering van kritisch denken en de pogingen van de staat om zoveel mogelijk halve waarheden te vermengen met disinfo. Durf mensen te wijzen op de gevangenis die geleidelijk om hen heen gebouwd wordt en durf te staan voor het doorbreken van dat proces. Dat kan alleen als je je mond open doet. Deel bijvoorbeeld de artikelen van deze site zonder de angst om tot doemdenker uitgeroepen te worden of andere angsten. En als je er financieel toe in staat bent, steun dan de strijd voor de verspreiding van deze boodschap door lid te worden of eenmalig te doneren. Het is dringend noodzakelijk om nu in actie te komen!

76 Shares

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Mindsupply schreef:

  Fantastisch artikel weer..

  “Je kunt ook je koffers pakken en heel ergens anders gewoon eens iets nieuws proberen.”.

  Dat is precies wat ik vier jaar geleden heb gedaan.. Het is nog maar een tussenstap dat ik vanuit Switzerland naar Afrika ga.. Ik ben de dictatuur en het theater van Europa helemaal zat..

  Ik ga naar een plek waar je 30 a 40 jaar terug gaat in de tijd.. Waar (bijna) niemand nog televisie kijkt omdat er maar 2 of 3 zenders zijn. Geen fastfood industrie en kinderen spelen buiten.. Je eigen eten produceren m.b.v. de prachtige natuur.. Ik kijk ernaar uit..

  Ik hoop dat vele mensen hetzelfde gaan doen..

 2. Martin Vrijland schreef:

  En nog even dan bevolken de slimmere versies van deze jongens de straten..scannertjes aan,, kogeltjes of schokapparaten paraat

 3. Mindsupply schreef:

  Wat motivatie voor de lezers hier.. “I’m Stepping Out.. ” 😉

  https://youtu.be/8SXCPuJCFmA

 4. Martin Vrijland schreef:

  En wij maar denken dat het allemaal SciFi is en nog heel lang duurt wat we bijvoorbeeld in deze film zagen

 5. Martin Vrijland schreef:

  Dit is wat men graag wil: samensmelten met AI (lees: gevangen gezet worden in het web)

  https://futurism.com/futurist-merge-with-ai-protect-humanity/

  • Martin Vrijland schreef:

   En de evolutieleugen doet het altijd goed om het volk te overtuigen dat we de volgende evolutionaire stap (lees gevangenzetting) moeten ondergaan:

  • Martin Vrijland schreef:

   Luister vanaf 19e minuut waar (Google’s) Ray Kurzweil zegt “We can actually grow organs”.. dus de orgaandonatiewet is practisch al overbodig aan het worden. Die donorwet draaide om het in eigendom krijgen van uw organen. Met dank aan Pia Dijkstra (pion van de macht). En verder gaat het extreem goed in de wereld volgens Kurzweil.

   • Martin Vrijland schreef:

    Oh ja en niet te vergeten “I am personally optimistic” want als je kritiek hebt op Kurzweils plannen om de mensheid op te laten gaan in de AI ben je een doemdenker.

    Nee meneer (let niet op de neus) Kurzweil. We zijn niet pessimistisch, maar realistisch dat u en uw Luciferiaanse heersers ons in een dieper web van de AI gevangenis willen zetten. Dank u de koekoek.

 6. Robin schreef:

  Mooi artikel, maar ook confronterend.

  De realiteit gevangenis van de toekomst wordt uitgebreid getoond in een film uit 1999, eXistenZ genaamd.
  Hierin pluggen mensen in een soort orgaan, die ze naar een andere realiteit brengt. Waaruit ze eenmaal ingeplugd niet meer ontsnappen. Het orgaan weet de mensen zo goed voor de gek te houden dat ze er nooit meer uit komen.

  Het wordt letterlijk onder onze neus gewreven onder het mom van science fiction vermaak, we hoeven alleen maar te zien.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten