Het kabinet Rutte III democratie bestaat niet meer

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 2 november 2017 6 Comments

Het raadgevend referendum gaat naar de prullenbak, omdat er toch al nooit iets mee gebeurde en de sleepwet (of ‘aftapwet’) gaat gewoon in werking treden. Hoewel er gedaan wordt alsof dat allemaal nog lastig is en alsof er een goede toezichtcommissie moet komen, kunnen we er donder op zeggen dat de Big Data servers achter de schermen al sinds jaar en dag draaien. De juridische kaders zijn nu alleen zo dat we geen stappen meer kunnen ondernemen. Het nieuwe kabinet Rutte III is een nog beter geoliede graaimachine en het grote graaien bestaat uit links en rechts wat weg geven om het via de achterdeur weer terug te pakken. We kunnen het woord ‘kabinet’ in de Dikke Van Dale dan ook beter vervangen met het woord ‘graaibinet’. En natuurlijk zijn er wel wat mensen die er op vooruit mogen gaan. Dat zijn dan vooral mensen die in het belang van de staat werken. Hier en daar organiseer je een vakbondsuitje voor meer salaris, maar we weten allemaal dat de vakbonden gewoon een stukje gecontroleerde oppositie van de staat zijn. Niet voor niets maken vakbondsleiders veelal de overstap naar de politiek. Alles draait om de illusie van democratie en de illusie van inspraak om het volk in toom te houden.

Wat heb je nodig om een land dictatoriaal te besturen zonder dat je onderdanen in opstand komen? Geef ze het gevoel van inspraak. Dat is zo’n beetje de kern van het democratische principe. Natuurlijk worden we al sinds jaar en dag geregeerd door de aristocratie en natuurlijk zat Prins Bernhard achter de oprichting van de Bilderberggroep en dus achter de oprichting van de EU. “Oh, en die Brexit dan? Als de aristocratie achter het Europees project zit, is het Britse koningshuis toch niet gebaat bij een Brexit?” De aristocratie streeft gezamenlijk hetzelfde doel na; dat doel is een wereldregering onder leiding van de “grote meester” van hun geheime ordes. Zij weten dat het volk regelmatig erg kritisch is naar haar globaliseringsplannen en spelen daarom steeds het spel van de Hegeliaanse dialectiek. Dat houdt in dat ze via het steeds doen oplaaien van tegenstellingen, uiteindelijk toch hun plan bereiken. Die tegenstellingen worden op maat afgemeten op het onderhuids sentiment onder het volk. Soms lijkt het alsof een afsplitsing, zoals die als gevolg van een oorlog of zoals bij een Brexit, negatief werkt voor de globaliseringsplannen. Soms moet u even het lange termijn effect afwachten en ontdekken dat zij dit effect vooraf gepland en voorzien hadden.

De Catalaanse afscheidingsbeweging was daar weer een mooi voorbeeld van. Dat was overigens ook en vooral een pro EU-marketingcampagne, want als je de filmpjes links en rechts zag, beriepen de Catalanen zich er vooral op dat ze ‘European Citizens’ zijn en dus best van Spanje af mogen splitsen (om zelf rechtstreeks onder de EU te kunnen vallen). Dat schiet lekker op natuurlijk. In dit artikel voorspelde ik al dat de Catalaanse afsplitsing gedoemd was te mislukken, omdat het een gecontroleerd spel volgens de stelregel ‘Ordo ab Chao‘ is. Net zoals de uitvoering van de Brexit waarschijnlijk op een grote flop uit zal lopen. De boodschap is dat je je niet moet willen afsplitsen en dat verzet geen enkel nut heeft. Maar de gevolgen van die afsplitsingsdrang en die onderhuidse frustratie over de toenemende centralisatie moeten er eerst even goed ingewreven worden en dus moet de Brexit de Britten even flink financieel pijn gaan doen en de Catalanen moeten ook flink gefrustreerd raken en zich definitief neerleggen bij de bestaande hegemonie. Een paar indrukwekkende arrestaties na hard politieoptreden mogen de angst er goed inwrijven. Puigdemont heeft het spel mooi gespeeld door het vuurtje te doen oplaaien. Die mag straks cocktails gaan drinken op de Bahama’s als dank voor zijn bijdrage in de zoveelste ‘verdeel en heers’ soap show. Je mag wel dwarsliggen, maar dan krijg je gewoon straf; dat is de boodschap.

Terug naar Nederland; terug naar het graaibinet Rutte III. Wat kunnen we gaan verwachten? Leven we nog wel in een democratie?

Je hebt de illusie van democratie nodig om de onderdanen het gevoel van inspraak te geven. Daarom zijn er verschillende politieke partijen met verschillende smaakjes en kleurtjes, om het verschillende sentiment te verdelen. Je hebt nog iets anders nodig wat heel belangrijk is. Je wilt grip op het sentiment hebben en dit zelf kunnen sturen, zonder dat het opvalt. Je houdt dus de illusie van ‘verschillende meningen’ in stand, maar legt de basis voor die meningen zelf middels je perceptie-management methodes. Je wilt zo vroeg mogelijk met de inkleuring van het wereldbeeld van mensen beginnen en dus begint dat het liefst in het onderwijs. De basisschool is een mooi begin. Ook heb je vele andere middelen om het wereldbeeld van mensen in te kleuren. Hiervoor heb je vele Inoffiziële Mitarbeiter op de payroll staan die jou helpen om je heimelijke dictatuur het imago van zachte democratie te geven. Deze mensen heb je al geronseld op de universiteiten en andere instituten. Deze Inoffiziële Mitarbeiter maken kinderboeken, jeugdjournaal, films, tv series, radio, tv, geven onderwijs, hebben een lectoraat aan de universiteit, werken in de pers, voor het journaal, in publieke functies, zijn kunstenaar en hebben allerlei andere posities die je het wereldbeeld van jouw onderdanen laat inkleuren. Ondertussen blijf je voor verschillende smaakjes, kleurtjes en meningen zorgen, zodat het niet opvalt dat jij in alle facetten van de maatschappij je voelsprieten en stimulerende cellen hebt. Zo beheers jij de zenuwbanen en het spierweefsel in een maatschappij die denkt “vrij” en “autonoom” te zijn, maar heimelijk door jou aangestuurd wordt.

Welkom in het democratisch Nederland. U heeft het gevoel dat u het allemaal zelf bedacht heeft en u heeft het gevoel dat uw mening telt, maar heeft niet door dat uw waarheidsbeeld, mening en voorkeur al van jongs af aan ingekleurd is. We denken het zelf te weten, maar niet alleen de hypnotiseur in uw woonkamer die uw visie op afstand inkleurt (tele= afstand, visie=kijk op de wereld) speelt een grote rol; het begon al op de school bij de geschiedenisles en maatschappijleer. Het groepseffect van de mening die om ons heen gold, speelde een rol. De krant die we in de trein lazen speelde een rol. De radio DJ, de wereld draait door, Lubach op zondag speelde een rol. We denken dat we kritisch genoeg zijn om niet beïnvloed te worden, maar vaak zijn het de goochelaars die onze aandacht vangen zodat we afgeleid worden van de daadwerkelijke uitvoering van de truc. Vaak zijn het de NLP specialisten of gesprekshypnotiseurs in de verpakking van een presentator. We denken slimmer te zijn dan de subliminale werking van ons brein en de beïnvloedingstechnieken die ons bombarderen. Elk boek, elk tijdschrift, elke radio-uitzending, film, tv show, elk middel wordt benut om onze perceptie te sturen. En zo leven we in een surrealiteit die ons niet doet zien dat we in een Truman Show leven. Truman Burbank (vertolkt door Jim Carrey in de film ‘The Truman Show’) begint pas te ontdekken dat hij in een Truman Show leeft als hij opmerkelijke kleine foutjes ontdekt. Heeft u de scherpte van geest om de Truman Show van uw realiteit te ontdekken?

Maar wees gerust, uw scherpte is geconstateerd en dus heeft het superbrein verzetsgroepen in het leven geroepen. U kunt zich aansluiten bij links of rechts en u heeft het gevoel dat uw mening wordt vertolkt. U bent nu “niet meer de enige die doorheeft” dat u in de maling genomen wordt. Zo kunt u zich bijvoorbeeld aansluiten bij een nieuwe politieke partij als het Forum voor Democratie. Maar als u dat te rechts vindt, zijn er ook nieuwe smaakjes op links of oude partijen die uw nieuwe smaak vertolken. Gelukkig kunt u dan weer rustig ademen en wordt het toch nog enigszins leefbaar. Misschien valt het dan toch nog mee met die Truman Show. Totdat u doorkrijgt dat ook die oppositie die uw smaak bedient, soms zelf die smaak aanwakkert en versterkt om u het gevoel te geven dat het écht menens is. Totdat u doorkrijgt dat u al die tijd in een vangnet zat die moest voorkomen dat u zelf actie ging ondernemen tegen de onzichtbare muren van uw Truman Show; dat u zelf actie ging ondernemen tegen uw prison without visible bars.

Mooi, dan zijn we misschien op het punt beland dat u wellicht ook schoorvoetend heeft ontdekt dat de democratie ingevuld wordt door de acteursvereniging in Den Haag die u de illusie van keuze voorhoudt. Dan zijn we misschien op het punt beland dat u zachtjes aan een klein beetje begint te ontdekken dat de machthebbers de maatschappij besturen op de manier zoals uw centrale zenuwstelsel aan uw brein gekoppeld is. Niet alleen heeft dat centrale zenuwstelsel in alle facetten van de maatschappij haar voelsprieten, het brein kan ook de spieren in beweging zetten. Dat zenuwstelsel en die spieren worden ingevuld door al die Inoffiziële Mitarbeiteraangevuld met Big Data. En als u dan ontdekt heeft dat dat centrale brein gebruik maakt van alle technische-, sociaal- en economische middelen om het gehele apparaat te sturen, begint u het eindelijk te doorzien. Democratie is een farce! De kabinetsformatie is een toneelspel dat u weer even het gevoel moet geven dat al die verschillende plannen, smaakjes en kleurtjes hun stinkende best doen om de BV Nederland weer tot een professioneel goed draaiende machine te smeden. Zo moet u het gevoel krijgen dat al die wetten en regels die doorgedrukt gaan worden om u nog strakker in het gareel te krijgen en nog fijnmaziger onder het zenuwstelsel van het centraal operationele brein te hangen, allemaal zwaar bevochten zijn in een moeizame coalitie van professionele managers.

De maatregelen, wetten en regels die al lang op de plank lagen, gaan er gewoon komen. U moest alleen nog even het gevoel krijgen dat het via een democratisch proces tot stand gekomen is. Er moest al meer geld naar het onderwijs, omdat je je perceptiemanagers nu eenmaal goed moet betalen. Ja, er moet meer geld uit uw zak geklopt worden als u geen Inoffiziële Mitarbeiter bent en die groep die het in stand houden van het zenuwstelsel en het spierweefsel van de maatschappij dient krijgt het beter. Zo hou je het vlees bij elkaar. Soms bezuinig je wat; soms geef je wat weg. Soms span je de spieren wat aan; soms veer je een beetje mee. Al die maatregelen en plannen die nu zogenaamd als heikele discussiepunten de formatie spannend maakten, moesten er gewoon komen. Soms zitten er wat dingetjes tussen die bedoeld zijn als wisselgeld en soms wordt bewust wat hoger ingezet. Dan heb je Inoffiziële Mitarbeiter die je inzet voor stakingen, demonstraties en andersoortige schijn van oppositie, om de illusie van inspraak hoog te houden bij die groep die nog steeds in de ‘Truman Show’-illusie leeft en zo is de cirkel weer rond. Zo blijft de Truman Show draaiende. Pas als u het ziet blijkt dat u in een open gevangenis leeft. Een open gevangenis waarvan het zenuwstelsel steeds fijnmaziger wordt. Zolang Truman het niet ziet kan hij zijn schijngelukkig leventje leiden. Of om met Johan Cruijff te spreken: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt“.

Bron linkvermeldingen: ad.nl

126 Shares

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Djurkwin schreef:

  Lekker geschreven weer Martin, vooràl doorgaan, ghehe.

  En als de mensen dan hierna nog ff’tjes een onderzoekje verrichten naar smart-dust & neural-dust dan beseffen ze misschien ook dat men ons op macro & nano niveau aan het manipuleren zijn. En voor iemand die hier niet bekend mee is zal het niet te geloven zijn maar het gaat echt hèèl hèèl ver.
  Dan gaan we misschien weer begrijpen hoe krachtig gedachtes zijn. Zò krachtig dat het onze persoonlijk wereld creëert maar daarnaast ook hoe we onze gezamelijke wereld ( realiteit ) creëren. Dàn gaan we hoogst waarschijnlijk inzien hoe belangrijk het is hoe we met elkaar omgaan. Zoals het nu is zal de wereld alleen gekker en gekker worden. Hèèl veel mensen zullen waarschijnlijk denken ( de meesten zullen het waarschijnlijk niet durven uit te spreken ), wat een rare wereld. Én dat klopt, wij creëren wel deze wereld “realiteit” maar resoneren er niet mee. Omdat het niet de werkelijke perceptie is, het is als het ware een geprogrammeerde perceptie.Humanistische visie = Door de overheid opgelegde visie. Daarmee raken we uit Fase en worden we ziek, heel erg ziek, ghehe.
  Dit is wel ff grappig. Een paar artikelen terug reageerde ik ook over deze humanistische visie en ik zie nu net dat wikipedia hierover is gewijzigd. Pagina laatst bewerkt op: 1 November

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Humanisme_(levensbeschouwing)

  Humanisme als levensbeschouwing, ook wel seculier of modern humanisme genoemd, is een moderne vorm van humanisme die de mens centraal stelt en uitgaat van de waarde van de mens (lat: humanus = ‘menselijk’). Het humanisme gaat uit van rede, ethiek en rechtvaardigheid. Het houdt zich bezig met de vraag hoe mensen een aangenaam en gelukkig leven kunnen leiden. Daarnaast is men tegen het gebruik van het bovennatuurlijke en het spirituele om de moraal te bepalen en besluitvorming te beïnvloeden.

  Als het aan mij ligt creëren we samen hemel op aarde, ghehe.

  GreetZz

 2. ZandInOgen schreef:

  ‘Democratie’ heeft nooit bestaan…
  De aristocratie achter de clowns die zich ‘volksvertegenwoordigers’ plegen te noemen hebben ook wel door dat dit toneelstukje niet eeuwig door kan gaan. Men is dus al toekomstige maatregelen aan te nemen om de ‘control grid’ te verfijnen met medewerking van de gewillige slaaf ook wel bekend als burger (BSN).

  Hier in Nederland zien we dat de ‘ontwikkelingen’ vanuit Bilderberg geregiseerd worden en dat de daadwerkelijke besluitvorming op hoger niveau achter de schermen genomen worden en niet zoals de gemiddelde slaaf denkt tijdens de ‘verkiezingen’. Voorbeeld, en ik blijf ermee komen 😉 aristocraat en Bilderberg party ganger Kajsa Ollongren. Een aantal maanden geleden een simpele wethouder in Amsterdam, die in een paar maanden is opgeklommen van loco-burgemeester naar vice premier en minister van binnenlandse zaken. Een bliksemcarrière of niet, maar wie heeft er op haar gestemd? Heeft het volk hier enig inspraak in gehad….NEE. Hetzelfde geldt voor de Europese Commissie (Politburo), wie heeft er op hen gestemd…idd

  Terugkomend op de ‘control grid’ en de technologie die hierin de doorslag gaat geven. We zien het in China, Canada enz. waar apps zijn ontwikkeld om (overheids)punten te scoren. In China is het zelfs zo dat het vanaf 2020 verplicht is om gebruik te maken van deze app. Nog los van apps, 2020 lijkt een soort van internationale mijlpaal te zijn ook in het kader van de 5G (V2K) technologie. ‘Brain hacking’ is sinds 1975 al mogelijk, alleen ontbrak het aan de juiste ‘consumenten’ technologie en de social engineering om hier anno 2017 haar intrede te kunnen doen via allerlei zgn. ‘gemakken’. We zijn dus met z’n allen onze eigen dwangbuis aan het naaien en de elite zorgt er via haar ‘herders’ wel voor dat de maatschappij hiervoor klaargestoomd wordt.

  Ik zou zeggen verdiep je in de technologie die de ondergang gaat worden van de mensheid zoals wij die kennen en laat je niet langer afleiden door de politieke poppenkast, brood en spelen en het verdeel en heers agenda in het algemeen.
  https://www.wired.com/2008/05/army-removes-pa/
  https:// patents.google.com/patent/US6506148B2/
  https:// patents.google.com/patent/US4717343A/en

  In de V.S. en Nederland wordt er al volop mee geëxperimenteerd en dan te bedenken dat de V.S. constitioneel gezien het meest vrije land ter wereld is.

 3. Notis schreef:

  @Martin Geweldig artikel. Ook niet gespeend van wat humor ( 🙂 ) hoewel de waarheid en de implicaties van al deze maatregelen van dit graaibinet *) huiveringwekkend zijn. Zij sturen aan op totale controle van de Nederlander (zo die nog bestaat?!). Waar dat moet eindigen is geen vraag, maar is gewoon herhaling van de (vele) geschiedenissen.
  L’ histoire se repète!!! Wie zijn geschiedenis niet kent of wil kennen is gedoemd hem te herhalen en dit geldt zowel op het collectieve alsook op het persoonlijke vlak.

  Om u een idee te geven waar dit kan eindigen hoeft u slechts de geschiedenis van 1e en de 2e wereldoorlog alsmede de communistische c.q. Bolsjewistische revolutie in Rusland(1915 e.v.) te leren kennen.
  De WARE danwel en NIET wat de geschiedenisboekjes en de NOP 1-3, resp RTL4 t/m RTL666, National Geo, CNN, etc.m etc. allemaal schrijven/latenzien!!

  In het boek “The myth of German Villainy van Benton L. Bradberry kunt u dit allemaal perfect lezen.
  Een waar en waarheidsgetrouw Meesterwerk, te verkrijgen op o.m. Bol (geen reclame bed.).
  Dit boek zou VERPLICHT moeten worden gelezen door iedere rechtgeaarde Nederlander/Hollander (bestaan die dan nog?). Dient ook onmiddellijk te vertaald te worden in alle talen van de wereld en waarom dat leugenverhaaltje deze literaire fraude van de ‘bovenste’ pardon ‘onderste’ plank van A. Frank (Nachtboek v Anneke Frankenstein) wel? ….KLAAR!

  *) Mogelijk is ook: Knabinet, Lehbinet of Trabinet danwel SLABINET voor resp homo, lesbom transgender of voor de mens van de toekomst t.w. de transgender-slaaf.

 4. Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  De satansknechten van de overheid lopen hun benen uit hun gat om de wereld klaar te stomen voor de NWO die panklaar zal worden overgedragen aan Enlil / Jahweh de Annunakigod de god van de joden en de christenen… Amen !

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten