Het klimaatakkoord: het volk bestelen in een mooi jasje

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 29 juni 2019 19 Comments

bron: persgroep.net

Je moet eigenlijk gewoon lachen om de geraffineerdheid waarmee het volk onder de noemer van het ‘klimaatakkoord’ bestolen wordt. Vooral de Orwelliaanse nieuwspraak is meesterlijk gekozen. Zo doe je dat: ,,We gaan iedereen verleiden om mee te doen. Dat betekent niet dat er geen dingen gaan veranderen. Maar we hebben voor die veranderingen dertig jaar de tijd, een generatie.’’

In Orwelliaanse nieuwspraak wordt alles omgedraaid. Voorbeelden hiervan zijn: verplicht vrijwilligerswerk, vredesmissie (troepen de oorlog insturen), geestelijke gezondheidszorg (opsluiting en medicatie toediening) en vele andere. Maar deze uitspraak is ook een briljant gekozen Orwelliaanse uitspraak: ‘We gaan iedereen verleiden‘. Dat betekent in de praktijk natuurlijk zoveel als: ‘We gaan iedereen die niet mee doet keihard afstraffen’.

Dat zien we even later terug in datzelfde artikel van het AD:

Toch is het doel van het Klimaatakkoord om al over elf jaar, in 2030, bijna de helft minder CO2 uit te stoten dan in 1990. Daarvoor komt het kabinet met een waslijst aan maatregelen, zoals een verhoging van de prijs van gas en een verlaging van die van elektriciteit. Ook komen er subsidies en leningen voor warmtepompen en het isoleren van huizen.

Maar hoe alles eruit precies komt te zien, moet de komende tijd nog worden uitgewerkt. Nu kiest het kabinet vooral voor sussende woorden. Zo zegt minister Kajsa Ollongren (Wonen) dat het iedereen vrij staat om zelf te beslissen hoeveel ze aan hun woning willen doen. ,,Mensen die wat kleine veranderingen willen doorvoeren, kunnen daar op korte termijn advies over inwinnen. Zo kan het zijn dat u uw cv-ketel veel beter kunt inregelen.’’

Over de grote slag die huiseigenaren dienen te slaan – door hun woning te isoleren of door van het gas af te gaan – is Ollongren voorzichtiger. ,,Is uw dak niet goed geïsoleerd? Dan kunt u daar wellicht subsidie voor krijgen.’’ Maar hoeveel subsidie en onder welke voorwaarden, blijft nog een vraagteken.

Duidelijk is wel dat er een nationaal warmtefonds komt waaruit mensen tot zo’n 25.000 euro kunnen lenen om hun huis te verduurzamen. Wie géén zin heeft om zo’n geldbedrag te lenen of deze investering uit eigen zak te betalen, gaat door de stijgende gasbelasting over een aantal jaar fiks meer kwijt zijn aan energielasten.

Het lijkt hoe dan ook slim om tot eind 2021 te wachten met een grote verbouwing. Dan moeten alle gemeenten namelijk een plan hebben gemaakt voor de energievoorziening in wijken. Vooral in grote steden zullen warmtenetten worden aangelegd. Bij huizen die daarop worden aangesloten, kan de cv-ketel de deur uit. ,,Op dit moment hoeft u niks’’, zegt Ollongren.

In de eerste alinea wordt dus gemeld dat de prijs van het gas omhoog gaat en elektriciteit goedkoper wordt. Als we realistisch zijn betekent dit dat je verbouwen moet om over te schakelen van gas apparaten naar elektrisch. Dat kost je dan sowieso geld en als het gas bijvoorbeeld 90% stijgt en elektriciteit maar 1% daalt, heb je als minister niet gelogen, maar is iedereen per saldo toch nog meer kwijt. Als daarnaast het rendement van elektriciteit bij bijvoorbeeld verwarming van een huis lager is, moet je dus meer stroom afnemen en ben je per saldo ook meer kwijt.

In de tweede alinea staat een hint naar het verplicht in moeten huren van een consultant die je huis gaat beoordelen op noodzakelijke veranderingen. Je kunt er donder op zeggen dat dit geld gaat kosten en dat het verplicht wordt om zo’n officieel rapport te laten opstellen. Kassa!

In de derde alinea wordt alvast een doekje voor het bloeden aangeboden in de vorm van een nog nader te bepalen subsidie. We kunnen er echter wel alvast vanuit gaan dat die subsidie slechts een deel van de kosten gaat dragen van de veranderingen die je waarschijnlijk verplicht door moet voeren (nadat je een verplichte energie consultant hebt ingehuurd die jou enkele verplichte veranderingen op gaat leggen).

Vervolgens wordt er een flinke pot belastinggeld gereserveerd voor een nationaal warmtefonds waaruit mensen geld kunnen lenen om deze opgelegde veranderingen door te voeren. Dat zal natuurlijk een lening tegen een bepaalde rente zijn en zo wordt het volk even het mes op de keel gezet: “U hoeft niet te veranderen, maar dan gaat uw belasting wel fors omhoog. Wilt u wel veranderen, dan moet u een officieel rapport op laten stellen en kunt u een klein beetje subsidie krijgen, maar vooral flink veel geld lenen“. Kortom mensen worden nog even extra in de schulden gedwongen en linksom of rechtsom zal er betaald moeten worden. Door wie? Door het gepeupel.

Ook op het gebied van het autorijden wordt alles duurder gemaakt en veranderd. Leest u maar even:

Het kabinet wil wel graag dat Nederlanders overstappen op elektrische auto’s. Dat mag ook een tweedehandsje zijn, daarvoor komen gunstige subsidieregelingen. In de oorspronkelijke klimaatplannen zou een aanschafsubsidie van 6000 euro gelden voor nieuwe stekkerauto’s, maar die subsidie is van de baan.

De nieuwe aanschafsubsidie ‘wordt nader bepaald’, zo staat nu in het Klimaatakkoord. Kortom: mensen die in de komende jaren een stekkerauto willen kopen, weten nu niet precies of dat uit kan. Dat het bedrag een stuk lager komt te liggen dan 6000 euro, lijkt al wel vast te staan.

Ook hierover zegt het kabinet dat Nederlanders niet worden verplicht om hun benzine- of dieselauto weg te doen. Nee, het hoeft niet, maar het kost sommige automobilisten wel extra geld. Want de accijns op diesel wordt in de komende drie jaar stapje voor stapje verhoogd.

De nieuwe aanschafsubsidie wordt nader bepaald. Kortom: “je weet niet wat je krijgt om zo’n auto te kopen, maar verplicht wordt het”. Nou ja, je hebt nog wel de keuze om benzine of diesel te rijden, maar dan ga je gewoon lekker veel meer betalen. Dat flink veel meer betalen gebeurt natuurlijk in “stapjes”, waarvan we allemaal wel kunnen bedenken dat het in de praktijk zevenmijlslaarzen zullen zijn.

Kortom u bent het afgelopen jaar flink bespeeld met de CO2 klimaathoax met maar één duidelijke reden: Het scheppen van een alibi om het volk nog meer geld uit de zak te kunnen roven.

Opmerkelijk is dat de aankondiging van het klimaatakkoord komt in een week dat er gesproken wordt van de heetste juni dagen sinds lange tijd in geheel Europa. We gaan het niet hebben over de nodige technologie die bestaat om aan weersbeïnvloeding te doen. Dat slikt het gros toch niet, onder het mom van ‘complottheorieën’.

Waar zijn de bewijzen die het positief effect van al die energie-omschakelingen aantonen? Zo is de productie van de batterijen voor elektrische auto’s een grote ramp voor het milieu, en zijn er vele rendementsvraagstukken over de omschakeling van gas naar elektra. En wat is het milieubelastende effect van de productie van allerlei isolatiematerialen?

We zijn opnieuw getuige van een prachtige staaltje ‘Problem, Reaction, Solution‘, waarbij een zelfgeschapen probleem in de media en politiek gehypet wordt; de reactie onder het volk aangewakkerd wordt door diezelfde propagandamachine; om vervolgens de (peperdure) oplossing door de strot van het volk te duwen.

CO2 is een noodzakelijk bestanddeel in de atmosfeer dat door bomen en planten wordt gebruikt om zuurstof van te maken. Het bevindt zich in een dusdanige kleine hoeveelheid in de atmosfeer dat het onschadelijk is en CO2 verhoging is in de bekende meetwaarden (uit het korte tijdsbestek dat deze metingen plaatsvinden), eerder een gevolg van verhoogde zonneactiviteit dan een veroorzaker van global warming. Dat zou u kunnen ontdekken bij het doen van de nodige research. Echter is het internet inmiddels zo vol gegooid met bewust geschapen desinfo, dat de media u proberen terug te winnen via het valse voorwendsel van nepnieuws en de illusie dat zij nog wel de waarheid verkondigen. De gecontroleerde oppositie dient ondertussen als vangnet. Als de vissen eenmaal aan boord van het oppositie vangnetschip gehesen zijn, wordt dat schip afgezonken en worden de drenkelingen weer aan boord van de mainstream media en de oude politiek orde getild.

Als u dus boos wordt van berichten als die over het klimaatakkoord, bedenk dan dat u de verandering niet meer van boven moet verwachten. De roversbendes in Den Haag en Brussel zitten er niet om u te helpen. Zij spelen slechts de schijn van democratie, via het spel van links en rechts, conservatief en oppositie. U moet dus zelf de verandering gaan brengen en in actie komen. Lees hier hoe.

Bron linkvermeldingen: ad.nl

7K Shares

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (19)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Jaline Bies schreef:

  Als ik trutje goed beluisterd heb mogen we eerst belasting betalen om vervolgens het betaalde belastinggeld te gaan lenen, hmmm klinkt logisch toch.
  Echt de onzin die zij en het kabinet uitkramen wordt met de week gekker. Als je denkt dat je alles gehoord hebt hebben ze weer iets nieuws verzonnen.
  Daarbij, die staatsauto’s waar ze in mogen rijden, zijn die al volkomen electrisch, is hun huis tot in de finesse klimaatproof gemaakt?

 2. Riffian schreef:

  Met de versoepeling van de euthanasie wetgeving kunnen we de CO2 uitstoot drastisch omlaag brengen. En dankzij de D666 wetgeving inzake orgaanroof is het duurzaam ook, twee vliegen in één klap.

 3. Camera 2 schreef:

  En dan hier ook weer de controlled oppostion Patrick Moore, de dubbele bodem, eerst zet hij samen met een paar zogenaamde groene journalisten het LHBTQ Logo Greenpeace op, en dan mag hij later de controlled opposition voeren tegen Greenpeace, hoe fijn vernuftig is dit gedaan.

  Patrick Moore de meesterlijk schaakzet in het controlled opposition vak

  https://www.youtube.com/watch?v=59-uhe1QnG0

  En hier de Duitser die iedereen massaal heeft voorgelogen met z’n regenboog logo,
  Het is een lange langzame agenda die we hier zien ontvouwen.

  • Zonnetje schreef:

   Nou ja, ‘ duitser’. Dat is hun schuil nationaliteit.

  • ZandInOgen schreef:

   De regenboog logo is een indirecte verwijzing naar de kabbalah, vrijmetselarij/new age enz vinden hierin de misselijke oorsprong. Het is dus babylonsiche joodse mystieke leer wat iedereen wereldwijd door de strot geduwd krijgt..

   Kabbalah and Meditation for the Nations
   https://www.amazon.com/Kabbalah-Meditation-Nations-Yitzchak-Ginsburgh/dp/9657146127/ref=sr_1_1?crid=1BRAIWRRY6AQ7

   • ZandInOgen schreef:

    The first documented rainbow is in the Biblical story of Noah, who survived the flood that destroyed the world’s population due to its transgressions. The rainbow – “my rainbow in the clouds” – serves as the covenant between G-d and “all living souls,” reminding G-d of his promise after the flood never to destroy the world again, despite its sins. Why a rainbow? What is unique about the rainbow that makes it a sign of peace?

    transgression

    an act that goes against a law, rule, or code of conduct; an offense.
    I’ll be keeping an eye out for further transgressions (Een oog symboliek)

    De LHBTQ agenda maakt hier dus een opzettelijke onderdeel van uit “Redemption through sin”

 4. ZalmInBlik schreef:

  Hier een nog betere docu over de wereld van de usual suspects en hoe het is vervlochten met de monarchie.

 5. white rabbit schreef:

  Heel goed artikel, met alle maatregelen wordt de CO2 uitstoot helemaal niet gereduceerd maar verplaatst naar andere landen zoals China. Niemand praat over de extra CO2 uitstoot bij de productie van elektrische auto’s, niemand heeft het over bomenkap tgv biomassa centrales. Die produceren zeker CO2 maar dat wordt niet meegerekend.
  En dan praten we nog niet over de rendement van het hele cyclus.
  Onlangs nog bezig geweest met een elektrische installatie van een woning welke dan op de energietransitie moet zijn voorbereid. Je wil niet weten hoeveel het vastrecht omhoog gaat als je 3x 40Ampere wil hebben ipv 25A,
  Wie alles even doorrekent en alles meerekent komt erachter dat de CO2 uitstoot eerder toeneemt dan afneemt, het klimaatakkoord is daarom zeer ongeloofwaardig.
  Het enige voordeel van de maatregelen is de stimulans van de economie en daar heeft de gewone burger niks aan.

 6. Ikke schreef:

  En dan te bedenken dat je in Duitsland en Frankrijk juist subdidie krijgt als je overgaat op gas. Ze zullen daar dan ander gas hebben? Right…
  Enne… in Nederland van het gas af, stoppen ze dan ook met boren in Groningen of levert het dan niet meer genoeg op?
  Conclusie: hier worden een paar mensen heel rijk van en het gepeupel gaat betalen…

 7. Coco Flanel schreef:

  Zakkenvullen op Nederlands niveau is niet het einddoel natuurlijk. Dat is de verleiding die wordt geboden zodat ondernemers erop inspringen en zo de klimaat religie kracht bijzetten en verder verspreiden onder het volk en vooral de nieuwe generatie. De Nederlands politici zijn ook maar klein grut, een lagere sectie van de globale klimaat kerk, met veel oprechte gelovigen.
  Het doel op hoog niveau (ver boven het volgzame dwergen land Nederland) is het zo snel mogelijk omvormen van de samenlevingen wereldwijd, omvormen naar door technologie gecontroleerde samenlevingen, bestaande uit door technologie gereduceerde poppetjes (‘we crush you’ tech en esthetiek hand in hand met door tech gedicteerde esthetiek die moet verleiden). Dit ten gunste van het echte grote geld, de echte macht.

  • Camera 2 schreef:

   @Coco Flanel

   Helemaal eens dank voor aanbeveling boek.
   En in het kader van de opgetuigde organisaties, hier nog een leuk stukje van siwilliamism in London

   Waar komen al die organisaties toch zo opeens vandaan

 8. Coco Flanel schreef:

  Ik beveel het boek Anti-architecture van Nikos Salingaros aan (er staat ook ergens een gratis versie op het internet), dit betreft het speelveld van de macht via esthetiek. De klimaatkerk is de zijde van het eco idealisme/moralisme, esthetiek, door tech gegenereerde esthetiek is het andere grote speelveld van de macht, niet gelimiteerd tot architectuur, maar architectuur is fundamenteel en alomtegenwoordig (zie de kerk van het modernisme, neo-modernisme/post-modernisme en deconstructivism) dus het middel voor machtssymbolen en het middel tot invloed op en controle over de menselijke geest…
  De klimaatkerk doet een beroep op moraal en voortbestaan, esthetiek is het middel via verleiding, een zeer krachtig middel, en moet daarom ook tot het uiterste op alle mogelijke gebieden uitgebuit worden.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten