Het maakt niet uit wat er gebeurt, mensen blijven blind voor de situatie waar ze in zitten

Filed in NADENKERTJES, NIEUWS ANALYSES by on 5 december 2017 10 Comments

Vanochtend werd ik wakker met de vraag hoeveel mensen ‘s ochtends nu eigenlijk eerst hun eigen ‘zijn’ zouden ervaren voordat ze hun telefoon grijpen, een muziekje of de tv aanzetten of Facebook opstarten om de input van buiten te absorberen. Hebben we eigenlijk wel tijd voor ‘zijn’ of schieten we meteen in de ‘actie’ modus. En als je dan tijd neemt voor jezelf, doe je dat dan met je smartphone in de hand of zet je een muziekje op of de tv aan? Zodra je dat doet laat je eigenlijk al weer de input binnenkomen van de programmering van buitenaf. Dat zou je onzin kunnen vinden, maar niet voor niets gaan er miljarden om in de commercie. Nieuws, muziek, tv en radio zijn er eigenlijk voor bedoeld om full time je perceptie in te kleuren. Dat is een heel subtiel proces en daar kun je je bewust van zijn of je kunt er je schouders voor ophalen. De meeste mensen zal het een worst wezen. “Who cares, als ik maar een leuk leven heb! Je kunt je overal wel druk over maken.” En die mentaliteit is precies misschien weer een gevolg van al die onbewuste en heel subtiele programmering via al die input waar we onszelf mee overladen. We worden constant in de ‘feel good’ modus gehouden, zodat we datgene that feels bad terzijde leggen.

Zo lijkt het mij bijvoorbeeld veel leuker om filmpjes en grappen en grollen op Facebook voorbij te zien komen dan al dat serieuze gelul van die Martin Vrijland. “Prima hoor, maar ik heb niet altijd zin in dat serieuze gedoe. Het is best even nuttig soms, maar nu wil ik gewoon weer lol hebben. Tenslotte kun je je ook niet de hele dag druk maken om hongerige kindjes in Afrika of de oorlog in Jemen.” Een soortgelijke gedachte kan ik me goed voorstellen. En om te laten merken dat je best geeft om al die ellende in de wereld stort je zo nu en dan geld naar een goed doel of breng je wat geld langs bij ‘het glazen huis’ onder het genot van een biertje. Maar het grootste probleem van die ‘feel good’ mentaliteit is dat we compleet blind zijn voor wat er in onze directe omgeving gebeurt en hoe ernstig dat is. We zijn compleet blind voor de bouw van onze eigen digitale gevangenis. “Ja, dat zal allemaal wel, maar je kan ook overdrijven. We gaan vrijdag even naar de kroeg en zaterdag is er een leuk feestje met Martin Garrix en zondag gaan we lekker uit eten. Waar zou ik me dan zo druk over moeten maken Vrijland? Er is toch niet zo heel veel ernstigs aan de hand? Moet ik me druk maken over een op handen zijnde wereldoorlog? Ach, dat zal wel wat meevallen. Waar moet ik me dan zo druk over maken?”

Nou, dat zit zo. U begint langzamerhand te leven in een digitale controlestaat waarbij alles in uw huis en in uw broekzak of auto altijd en overal afgetapt gaat worden. Dat kunt u nog wegwuiven met “Ach, ik heb niets te verbergen“, maar dit gaat gepaard met de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI), digitaal geld en cryptocurrency. “Nou, dat klinkt echt ernstig Vrijland! Proest! Ik sta te trillen op mijn benen.” Het probleem is dat ik al zei dat mensen het gevaar niet zien. Ze zien niet dat AI in de vorm van datacentres als die van Palantir alles over iedereen 24×7 verzamelen. Ze weten niet dat de kunstmatige intelligentie groeit als gevolg van de blockchain computer-rekencapaciteit die groeit zodra je bitcoins koopt. Het kunstmatige brein van AI groeit naarmate ze meer rekencapaciteit absorbeert. En die rekencapaciteit wordt gebruikt om kennis en informatie over gedragingen van de mens te analyseren. Dat betekent dat wanneer u een stukje vlees in de koelkast legt, AI dat straks weet; wanneer u een drankje drinkt in de kroeg, AI dat weet. Hoe doet die AI dat dan? Welnu, u bent beland in een land die alle technologie van de smart city heeft omarmd. Alles wat u doet wordt gemonitord. Iedere beweging, ieder gesprek, ieder beeld. Denkt u dat dit overdreven is, dan komt dat omdat u zich er niet écht serieus in verdiept heeft. En denkt u dat het u helemaal niets uitmaakt dat u gemonitord wordt, dan komt dat waarschijnlijk omdat u zich continu in de ‘feel good’ modus laat programmeren door al die leuke feestjes en input van al die apparaten om u heen. U heeft simpelweg geen zin om kritisch na te denken. En daardoor mist u ook veel van wat er gaande is. Het interesseert u eigenlijk niet zo heel erg veel.

Wat is er dan mis mee dat ik 24×7 afgeluisterd en bekeken wordt? Nou, dat zit zo: u voedt de AI zodat het slimmer wordt dan de mens en al die kennis gaat gebruiken om de mens steeds verder te leren kennen en steeds verfijnder te kunnen beïnvloeden en te sturen. Het doel van die gelanceerde AI is om de mens langzamerhand zelf te laten samensmelten met die computertechnologie. We zullen ongemerkt samensmelten met die AI. En diezelfde AI wordt steeds geraffineerder in hoe het u in de ‘feel good’ modus moet weten te houden. Ik heb het dan over kunstmatige intelligentie gelanceerd door overheden en kunstmatige intelligentie die alle financiële, commerciële, marketingtechnische (film, muziek, DJ’s, etc.), technologische, politieke en militaire middelen tot haar beschikking heeft. “Okay, nou leuk dat je het even meldt, maar wat moet ik er aan doen? Ik geniet gewoon van elke dag; van elk feestje dat ik pakken kan en van al het goede om me heen.” Dat is waar ook. Ik was even vergeten dat de mensheid hopeloos vasthoudt aan haar glinsterende goud-omrande oogkleppen. Mijn excuus dat ik er weer over begon. Happy feel good life. Of wordt het misschien tijd om eens na te denken over wat u kunt doen tegen de bouw van uw eigen AI-gevangenis?

De mensheid wordt op dit moment in sneltreinvaart gestuurd in een richting waarin het via smartphone technologie en (om te beginnen) de aanstaande breinconnectie steeds meer onderdeel gaat uitmaken van AI. Smartcities en 5G zorgen voor meer big data en meer kennis en integratie voor en met AI. CISPR technologie zal DNA modificaties van de mens mogelijk maken en ook het menselijk DNA in op afstand bestuurbare nano-computertjes veranderen. De mensheid wordt in rap tempo klaargestoomd voor transformatie richting de volledig bestuurbare cyborg. Tijd voor actie, voordat u uw ‘zelf’ of uw ‘zijn’ voorgoed kwijt bent.

131 Shares

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

 1. Diverse Nieuwsfeiten, verzameld door: Nico Talma | Silvia's Boinnk!!! | 5 december 2017
 1. Gladiator schreef:

  Tja Martin, hoeveel gelijk kan een mens hebben. Wat je hier schrijft is zeer beangstigend echter wat nog vele malen beangstigender is, is het simpele feit dat zoals je ook al aanhaalde, de mensen gewoon in hun geheel niet “zien” wat er om hun heen zoal gebeurt!! Ik denk dat ik redelijk “wakker” ben, kijk al ongeveer zo’n kleine 10 tot 12 jaar absoluut geen TV meer, kom al ongeveer zo’n 12 jaar nooit meer bij een dokter en in een ziekenhuis ga ik hooguit eens op bezoek. Dan probeer ik zoveel mogelijk uit de “picture” te blijven en ben nergens te vinden op de zgnd (as)sociale media!!

  Verder zijn er nog wel wat zaken die ik doe (of bewust niet doe) maar zoals ik al zei is het met het bewustzijn van de MEESTEN onder ons niet goed gesteld. Ik ben voor de 3e keer bezig geweest om mensen te overtuigen van het feit dat er dringend iets moet gebeuren en niet zo’n klein beetje ook. Heb hiervoor naar mijn idee al erg veel werk verzet maar niemand beweegt (in de goed richting dan wel te verstaan!!)!!
  Er is simpelweg geen groepje bij elkaar te krijgen van zo’n 200 tot 300 mensen wat voor mij de crux is om zaken voor elkaar te krijgen!!!
  Ook ben ik vrijdagavond 24 november op een reünie geweest waar de gemiddelde man/vrouw toch minimaal HBO/WO had gedaan en mijn verbazing daar was er absoluut niet kleiner om, om te ervaren dat welk thema ik ook naar voren bracht, en dan ook nog op een hele voorzichtige en aftastende wijze, ontvangen werd met opmerkingen (en blikken van ongeloof en….nou ja, vul maar in!!) in de trend van, “nee dat kan gewoon niet waar zijn” en “nee kerel, we denken dat je het allemaal veel te zwart/wit ziet” enz enz!!
  Dit is gewoon te erg voor woorden, en dan te bedenken dat dit allemaal zonder uitzondering mijn eigen oud-collega’s waren, en kijk, dit is pas echt erg, want dit had ik dus nooit verwacht.
  Ben al heel blij dat ik van tijd tot tijd iemand naar deze blogsite geduwd krijg en hem kan overtuigen om eens gewoon enkele stukjes met “open mind” te lezen om zo aan te geven dat er meer mensen zijn die zo denken als bijvoorbeeld ik.
  Ook zal ik mijn best blijven doen om te proberen jou te steunen, ben zelf nog op aan het krabbelen uit de puinhopen en moet het voorlopig doen met hetzelfde soort als jijzelf en zoals je al zelf aangaf is dat geen vetpot!!
  Ik zou zeggen blijf zo doorgaan en zo gauw het voor mij mogelijk is om iets terug te doen zal dit p.o. feitelijk worden.
  Bedankt tot nu toe van mijn kant Martin, (en ook aan je vaste commentaarschrijvers, want ook daar leer ik elke dag van!!)

  Met vr. gr.
  Gladiator

 2. Astro-Woman schreef:

  Beste Martin,

  Ik neem dit alles wel heel serieus!. De schoolpsycholoog wilde een aantal jaren geleden mijn zoon Ritalin de strot afduwen. (ben ik als moeder gelukkig niet ingetrapt) Ik ben toen gaan opzoeken wat Ritalin was. En het bizarre was dat ik zo stuitte op andere dingen waar ik nog nooit over gelezen of gehoord had of überhaupt over nagedacht had. RFID chips, elektromagnetische wapens, mindcontrol, schadelijke vaccinaties etc. Ook dankzij de Finse arts en complot onderzoekster Rauni Luukanen-kilde die helaas overleden is, kwam ik achter veel dingen. Weet niet of je als eens over haar gehoord hebt. Maar ik viel van de ene verbazing in de andere! Voorheen had ik nooit kunnen bevroeden dat de wereld geregeerd wordt door een kleine groep, steenrijke families die Satan aanbidden en aan mensenoffers doen. AI en ook de cashloze maatschappij vormen een van de grootste bedreigingen voor onze vrijheid en zelfbeschikkingsrecht. Als ik probeer mensen hier voor te waarschuwen hebben ze zoiets van: ‘daar komt ze weer’. Mijn zoon gelooft mij gelukkig wel en mijn man begint ook langzaamaan wakker te worden. Ga zo door met je website. Er zijn genoeg mensen die wel wakker beginnen te worden waaronder ikzelf.

 3. Wilfred Bakker schreef:

  Spijker kop!

 4. ZandInOgen schreef:

  “If you want a vision of the future, imagine a boot stamping on a human face – forever.”
  – George Orwell

 5. Camera schreef:

  Laat ons nou gewoon 🙂 het grote leugen aan onze kinderen volhouden
  zo houdt de politiek en de kerk de ouderen in het ootje, linkje twee onder

  Prettige avond

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1395861/pakjesavondspits-iets-drukker-dan-vorig-jaar

 6. mec schreef:

  De massa is nu ongeveer zover dat ze de overheid zien als hun papa en mama die ervoor zorgt dat het morgen weer net zo’n leuke dag gaat worden als gisteren of nog leuker. Dat stelletje ingeplugde hersengestoorde infantielen hebben het te druk met bijvoorbeeld hun fucking facebook, hun TV shit kijken, gamen, hun ‘smart’phone, de halve dag met je apps bezig en andere ‘lollige’ bullshit wat ze met hun domboPhone kunnen doen. Daarom gaan ze ook elke keer weer braaf stemmen want ze hebben een regering nodig om hen te gaan vertellen wat ze wel of niet moeten doen, net als hun papa en mama vroeger deden. Hierdoor kunnen ze blijven leven als een stelletje zuigelingen en hoeven ze niet voor zichzelf te denken ….en maar lurken aan die Fopspeen!

  Maarja de hersentjes van al deze mensen zijn natuurlijk ook flink beschadigd geraakt door bijvoorbeeld fluoride, vaccins, aspartaam, electrosmog, wifi, chemtrails, smartmeters, gen-voer en weet ik wat meer allemaal. De ingeplugde mentaal beschadigt gestoorden infantielen hebben geen idee meer van wat er echt gebeurt om hen heen omdat hun hersenen niet goed meer werken. Triest dat ze geen enkel benul meer hebben en een stelletje hulpeloze slachtoffers zijn geworden van de machtsdoorgedraaide psychopaten. Wat mij nog het meest verbaast is dat al die mensen met hun beschadigde hersentjes er nog wel in weten te slagen om een fucking facebook accountje aan te maken en daar roepen naar anderen die ‘buiten de pot pissen; je zaait angst, je bent gek, je bent een complot terrorist, een aluhoedje enz. Eigenlijk zijn het de kreten om hulp van de slachtoffers, slachtoffers van de elite en overheden, de ingeplugde kudde is technisch geestelijk gehandicapt geraakt door hun bedrog, vergiftigingen en massa propaganda. De kudde is niet meer te redden, ze willen zelfs zichzelf niet meer redden.

 7. Iberi schreef:

  Het is er gesteld met (wat eigenlijk?? ‘Hu-mans’??). De geboorte-akte is goud waard, ook al gedigitaliseerd en veiliggesteld bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie te Almelo.

  https://www.youtube.com/watch?v=gKr28nLTnzk

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten