Het nieuwe kabinet (retteketet) geeft 270 miljoen aan onderwijs (pret)

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 16 september 2017 10 Comments

Wat heb je nodig om een land dictatoriaal te besturen zonder dat je onderdanen in opstand komen? Geef ze het gevoel van inspraak. Dat is zo’n beetje de kern van het democratische principe. Natuurlijk worden we al sinds jaar en dag geregeerd door de aristocratie en natuurlijk zat Prins Bernhard achter de oprichting van de Bilderberggroep en dus achter de oprichting van de EU. “Oh, en die Brexit dan? Als de aristocratie achter het Europees project zit, is het Britse koningshuis toch niet gebaat bij een Brexit?” De aristocratie streeft gezamenlijk hetzelfde doel na; dat doel is een wereldregering onder leiding van de “grote meester” van hun geheime ordes. Zij weten dat het volk regelmatig erg kritisch is naar haar globaliseringsplannen en spelen daarom steeds het spel van de Hegeliaanse dialectiek. Dat houdt in dat ze via het steeds doen oplaaien van tegenstellingen, uiteindelijk toch hun plan bereiken. Die tegenstellingen worden op maat afgemeten op het onderhuids sentiment onder het volk. Soms lijkt het alsof een afsplitsing zoals die als gevolg van een oorlog of zoals bij een Brexit, negatief werkt voor de globaliseringsplannen. Soms moet u even het lange termijn effect afwachten en ontdekken dat zij dit effect vooraf gepland en voorzien hadden.

Je hebt dus de illusie van democratie nodig om de onderdanen het gevoel van inspraak te geven. Daarom zijn er verschillende politieke partijen met verschillende smaakjes en kleurtjes, om het verschillende sentiment te verdelen. Je hebt nog iets anders nodig wat heel belangrijk is. Je wilt grip op het sentiment hebben en dit zelf kunnen sturen, zonder dat het opvalt. Je houdt dus de illusie van ‘verschillende meningen’ in stand, maar legt de basis voor die meningen zelf middels je perceptie-management methodes. Je wilt zo vroeg mogelijk met de inkleuring van het wereldbeeld van mensen beginnen en dus begint dat het liefst in het onderwijs. De basisschool is een mooi begin. Ook heb je vele andere middelen om het wereldbeeld van mensen in te kleuren. Hiervoor heb je vele Inoffiziële Mitarbeiter op de payroll staan die jou helpen om je heimelijke dictatuur het imago van zachte democratie te geven. Deze mensen heb je al geronseld op de universiteiten en andere instituten. Deze Inoffiziële Mitarbeiter maken kinderboeken, jeugdjournaal, films, tv series, radio, tv, geven onderwijs, hebben een lectoraat aan de universiteit, werken in de pers, voor het journaal, in publieke functies, zijn kunstenaar en hebben allerlei andere posities die je het wereldbeeld van jouw onderdanen laat inkleuren. Ondertussen blijf je voor verschillende smaakjes, kleurtjes en meningen zorgen, zodat het niet opvalt dat jij in alle facetten van de maatschappij je voelsprieten en stimulerende cellen hebt. Zo beheers jij de zenuwbanen en het spierweefsel in een maatschappij die denkt “vrij” en “autonoom” te zijn, maar heimelijk door jouw aangestuurd wordt.

Welkom in het democratisch Nederland. U heeft het gevoel dat u het allemaal zelf bedacht heeft en u heeft het gevoel dat uw mening telt, maar heeft niet door dat uw waarheidsbeeld, mening en voorkeur al van jongs af aan ingekleurd is. We denken het zelf te weten, maar niet alleen de hypnotiseur in uw woonkamer die uw visie op afstand inkleurt (tele= afstand, visie=kijk op de wereld) speelt een grote rol; het begon al op de school bij de geschiedenisles en maatschappijleer. Het groepseffect van de mening die om ons heen gold, speelde een rol. De krant die we in de trein lazen speelde een rol. De radio DJ, de wereld draait door, Lubach op zondag speelde een rol. We denken dat we kritisch genoeg zijn om niet beïnvloed te worden, maar vaak zijn het de goochelaars die onze aandacht vangen zodat we afgeleid worden van de daadwerkelijke uitvoering van de truc. Vaak zijn het de NLP specialisten of gesprekshypnotiseurs in de verpakking van een presentator. We denken slimmer te zijn dan de subliminale werking van ons brein en de beïnvloedingstechnieken die ons bombarderen. Elk boek, elk tijdschrift, elke radio-uitzending, film, tv show, elk middel wordt benut om onze perceptie te sturen. En zo leven we in een surrealiteit die ons niet doet zien dat we in een Truman Show leven. Truman Burbank (vertolkt door Jim Carrey) begint pas te ontdekken dat hij in een Truman Show leeft als hij opmerkelijke kleine foutjes ontdekt. Heeft u de scherpte van geest om de Truman Show van uw realiteit te ontdekken?

Maar wees gerust; uw scherpte is geconstateerd en dus heeft het superbrein verzetsgroepen in het leven geroepen. U kunt zich aansluiten bij links of rechts en u heeft het gevoel dat uw mening wordt vertolkt. U bent nu “niet meer de enige die doorheeft” dat u in de maling genomen wordt. Zo kunt u zich bijvoorbeeld aansluiten bij een nieuwe politieke partij als het Forum voor Democratie. Maar als u dat te rechts vindt, zijn er ook nieuwe smaakjes op links of oude partijen die uw nieuwe smaak vertolken. Gelukkig kunt u dan weer rustig ademen en wordt het toch nog enigszins leefbaar. Misschien valt het dan toch nog mee met die Truman Show. Totdat u doorkrijgt dat ook die oppositie die uw smaak bedient, soms zelf die smaak aanwakkert en versterkt om u het gevoel te geven dat het écht menens is. Totdat u doorkrijgt dat u al die tijd in een vangnet zat die moest voorkomen dat u zelf actie ging ondernemen tegen de onzichtbare muren van uw Truman Show; dat u zelf actie ging ondernemen tegen uw prison without visible bars.

Mooi, dan zijn we misschien op het punt beland dat u wellicht ook schoorvoetend heeft ontdekt dat de democratie ingevuld wordt door de acteursvereniging in Den Haag die u de illusie van keuze voorhoudt. Dan zijn we misschien op het punt beland dat u zachtjes aan een klein beetje begint te ontdekken dat de machthebbers de maatschappij besturen op de manier zoals uw zenuwstelsel aan uw brein gekoppeld is. Niet alleen heeft dat centrale zenuwstelsel in alle facetten van de maatschappij haar voelsprieten, het brein kan ook de spieren in beweging zetten. Dat zenuwstelsel en die spieren worden ingevuld door al die Inoffiziële Mitarbeiter; aangevuld met Big Data. En als u dan ontdekt heeft dat dat centrale brein gebruik maakt van alle technische-, sociaal- en economische middelen om het gehele apparaat te sturen, begint u het eindelijk te doorzien. De democratie is een farce! De kabinetsformatie is een toneelspel dat u weer even het gevoel moet geven dat al die verschillende plannen, smaakjes en kleurtjes hun stinkende best doen om de BV Nederland weer tot een professioneel goed draaiende machine te smeden. Zo moet u het gevoel krijgen dat al die wetten en regels die doorgedrukt gaan worden om u nog strakker in het gareel te krijgen en nog fijnmaziger onder het zenuwstelsel van het centraal operationele brein te hangen, allemaal zwaar bevochten zijn in een moeizame coalitie van professionele managers.

Die zelfmoordpil moet er gewoon komen. Allerlei andere maatregelen, wetten en regels die op de plank liggen, gaan er gewoon komen. Er moest al meer geld naar het onderwijs, omdat je je perceptiemanagers nu eenmaal goed moet betalen. Ja, er moet meer geld uit uw zak geklopt worden als u geen Inoffiziële Mitarbeiter bent en die groep die het in stand houden van het zenuwstelsel en het spierweefsel van de maatschappij dient krijgt het beter. Zo hou je het vlees bij elkaar. Soms bezuinig je wat; soms geef je wat weg. Soms span je de spieren wat aan; soms veer je een beetje mee. Al die maatregelen en plannen die nu zogenaamd als heikele discussiepunten de formatie spannend maken, moeten er gewoon komen. Soms zitten er wat dingetjes tussen die bedoeld zijn als wisselgeld en soms wordt bewust wat hoger ingezet. Dan heb je Inoffiziële Mitarbeiter die je inzet voor stakingen, demonstraties en andersoortige schijn van oppositie, om de illusie van inspraak hoog te houden bij die groep die nog steeds in de ‘Truman Show’-illusie leeft en zo is de cirkel weer rond. Zo blijft de Truman Show draaiende. Pas als u het ziet blijkt dat u in een open gevangenis leeft. Een open gevangenis waarvan het zenuwstelsel steeds fijnmaziger wordt. Zolang Truman het niet ziet kan hij zijn schijngelukkig leventje leiden. Of om met Johan Cruijff te spreken: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt“.

Bron linkvermeldingen: ad.nl

60 Shares

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Ter veduidelijking:

  Je hebt natuurlijk ook een grote groep onbewuste Inoffizielle Mitarbeiter die zelf via hun opleidingstraject dusdanig geïndoctrineerd zijn dat ze niet doorhebben dat hun inspanning bijdraagt aan het omschreven systeem. Onderschat de grootte vam de bewuste groep echter niet.

  • Martin Vrijland schreef:

   Daarvoot laat je mensen grondige psychologische tests ondergaan en meet je (meten=weten) / weet je precies of iemand wel of niet een bijdrage zal leveren om jouw systeem in stand te houden.
   Het “bewijs van goed gedrag” is onderdeel van dat systeem.

 2. Camera schreef:

  Het Demonstratie recht…subsidie voor demonstreren

  Er wordt zelfs goed betaald voor demonstratie’s, de staat is altijd gul om te geven in de vorm van subsidie. Dat was altijd al een controverse

  Dit geeft het aanzien inderdaad weer een democratie te zijn dus zijn ze er juist bij gebaat om gul te geven aan de blaffende demonstrerende mensen met spandoeken. De schijn ophouden.
  Altijd al afgevraagd waarom de staat zo graag subsidie’s voor demonstraties geeft, na het bovenstaande artikel is het helemaal duidelijk.

  • Martin Vrijland schreef:

   Ik heb tijdens de demonstratie van Pegida in Den Haag meerdere demonstranten gezien en gesproken. Het merendeel krijgt een bordje of een spandoek in de hand gedrukt en heeft geen benul waarvoor ze daar zijn. Ingehuurd publiek met behoud van de (extra) uitkering. Dat kon je tussen de regels door uit hun reactie halen.

 3. ZandInOgen schreef:

  Iedere vorm van overheidsbemoeienis is een vorm van Marxisme, we kunnen dus stellen dat de sociale experimenten in de USSR/DDR geslaagd zijn en ze als een BLAUWdruk fungeren voor de nieuwe orde o.a. E.U. Er is dus geen sprake van een vrije markt als banken mbv een centraal gezag overeind gehouden worden of waar vrije verkiezingen voor onafhankelijkheid leidt tot de arrestatie van 700 burgemeesters, zie Catalonië. Houdt jezelf dus niet langer voor de gek..

  “The most puzzling development in politics during the last decade is the apparent determination of Western European leaders to re-create the Soviet Union in Western Europe.”

  ― Mikhail Gorbachev

 4. ZandInOgen schreef:

  Een leuk foto momentje bij de Machiavellilezing, Roemer en Segers geven elkaar de (vrijmetselaars) hand..links en rechts bevechten elkaar verbaal in een Hegeliaans debat. Een foto zegt meer dan duizend woorden:
  http://www.stichtingmachiavelli.nl/nl/bijeenkomsten/vorige-bijeenkomsten/aftrap-parlementaire-jaar-2017-2018-met-roemer-sp-en-segers-cu

 5. ZalmInBlik schreef:

  @Zio en Martin, denk dat we ons meer zorgen moeten maken om de nieuwe sleepwet die op 11-7 door de 1e kamer is aangenomen. Toen de meesten van ons op vakantie waren hebben ze het als dieven in de nacht aangenomen…1984 wordt hiermee realiteit in NL.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten