Het stigma ‘klimaat ontkenners’ is gekoppeld aan complottheorieën, rechtse politiek en onderbuikgevoel

Filed in ExtinctionRebellion, NIEUWS ANALYSES by on 1 oktober 2019 15 Comments

bron: bssnews.net

Het ‘global warming’ verhaal is een zeer zorgvuldig opgebouwd spel waarin zowel politiek als media en prominenten een hoofdrol vervullen. Het kan niet worden ontkend dat de media en politiek de rechtse politieke stromingen gekoppeld hebben aan het stigma ‘deniers’ (ontkenners) en aan complottheorie-aanhangers. We noemen dit ‘het opbouwen van een merk’ of ‘branding’. Dat is een marketingstrategie die zorgvuldig en op wereldschaal gespeeld wordt.

Rechts (Engels: ‘right-wing’) mocht in aanhang groeien en ‘right-wing’ moest worden gekoppeld aan enkele steeds terugkerende stigma’s. De ‘right-wing’ groep is gestigmatiseerd tot: nationalistisch (anti-globalisering), vrouw onvriendelijk, sceptisch, ontkenning van global warming (“deniers”) en het aanhangen van complottheorieën. Dat laatste is gerealiseerd via het groot laten groeien van alternatieve media als Infowars (Alex Jones), David Icke en in Nederland mensen als Thierry Baudet en Robert Jensen. Die alternatieve media zijn gestigmatiseerd tot complotsites en door ze openlijke en fanatieke steun voor het nationalisme en anti-globalisme van Trump en het Brexit-proces uit te laten stralen, heb je de zorgvuldige opbouw van het internationale merk ‘right-wing’ compleet. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is dat merk op te blazen door bijvoorbeeld een economische crisis en je rekent in één keer met alles wat aan dat merk gekoppeld is af.

Via Greta Thunberg en allerlei celebraties wordt de massa ondertussen bespeeld op laagdrempelig onderbuikgevoel. De meeste mensen zijn simpelweg te lui of inmiddels te veel in beslag genomen door ‘group think’ om presentaties als onderstaande te bestuderen. “Twee uur lang naar een filmpje kijken? Daar doe ik niet aan. Iedereen kan ruiken dat het milieu verpest wordt en dat de aarde opwarmt“. Dat het milieu verpest wordt, middels bijvoorbeeld plastics in het water, kan niemand ontkennen, maar het stigma ‘denier’ wordt op alles en iedereen geplakt die wel de moeite neemt om eens buiten de door de mainstream media voorgekauwde cijfers te kijken. Velen hebben echter niet het besef (of kunnen er gewoon niet bij) dat media in staat zouden kunnen zijn om propaganda te produceren of zaken te manipuleren om zo de wereld te leiden richting een financiële uitputtingsslag (van de gewone man) en een wereldwijd bestuurlijk systeem.

Het idee dat de politiek moet handelen, gaat voorbij aan het feit dat de politiek grotendeels gefinancierd wordt door de lobby’s van de grote industrieën. De industrieën die de bedenkers en producenten zijn van bijvoorbeeld al die plastics in onze oceanen. We moeten echter geen zaken met elkaar verwarren. De focus in de wereldwijde invoering van extra belastingen is gebaseerd op CO2 in de atmosfeer en de opwarming van de aarde. Het heeft er alle schijn van dat er een wereldwijd probleem gepropageerd wordt om er een oplossing door te drukken die voor nog meer grip en controle op de bevolking zorgt. Dat lijkt het verborgen einddoel.

Er kan namelijk alleen verbetering optreden als het slechter gaat. Er treedt cognitieve dissonantie op als je mensen er op wijst dat we dan eerst moeten weten of er wel echt sprake is van klimaatverslechtering. Mensen zitten al vastgeroest in dat geloofssysteem. Het is een soort ‘group think’ of weigering om überhaupt nog de moeite te nemen om er toch maar eens studie van te maken. Een eenmaal aangenomen geloof is lastig te doorbreken. Dat weerhoudt velen ervan om gewoon echt eens aandachtig een presentatie als onderstaande te bekijken. Wedden dat als u dit artikel naar vrienden stuurt, ze weigeren de presentatie te bekijken en de schouders ophalen om u vervolgens ‘climate denier’ of ‘complotdenker’ te noemen? Dat is te vergelijken met wat je vroeger in de kerk zag. Mensen namen gewoon aan wat de dominee zei, want die had ervoor gestudeerd. Gemak dient de mens en haar geloofssystemen. Iedereen die afwijkt van dat geloofssysteem wordt weg gehoond met een door diezelfde kerk aangepraat stigma. (Kijk de presentatie en lees verder onder het filmpje).

Waarschijnlijk gaan die mensen bovenstaande presentatie dus nooit kijken. Het zou namelijk hun aangenomen geloofssysteem kunnen aantasten en dat wil je niet. In de psychologie heet dat verschijnsel ‘cognitieve dissonantie’. Inmiddels is dat geloofssysteem extra versterkt door de nieuwste emotionele bespeling via Greta Thunberg. De jonge dame die met geen enkele inhoudelijke argumenten komt, maar zuiver de emotie van toehoorders bespeelt op basis van het onderbuikgevoel (want het zijn geen feiten) dat het klimaat dusdanig opwarmt dat er diersoorten uitsterven en dat de jeugd misschien wel geen toekomst meer heeft. Het is voorts heel eenvoudig om cijfers te manipuleren, zoals David Icke in deze presentatie gedegen uitlegt. Maar de stroming die haar geloofssysteem van ‘climate change’ heeft aangenomen wil en gaat niet naar dat soort presentaties kijken. Je wilt niet in verwarring gebracht worden door die stomme feiten, maar slechts en alleen nog vasthouden aan die emotie dat er iets veranderen moet. Als diezelfde mensen dan, 10 jaar verder, geen verandering hebben gezien, maar wel duizenden euro’s per jaar minder te besteden hebben en veel vrijheden ontnomen zijn, dringt het besef wellicht pas door, maar dan is het al te laat.

Dat er echt sprake is van emotionele bespeling gaat er bij die mensen die in hun ‘global warming’ of ‘climate change’ geloofssysteem zitten, niet in. Zelfs niet als je ze er op wijst dat Sir David Attenborough en zijn filmmakersploeg duidelijke list en bedrog toegepast hebben in de Netflix documentaire serie ‘Our Planet’. Als 1 leugen uit die serie ontmaskerd is, kun je je afvragen hoeveel er nog meer bij elkaar gefilmd is om een vals beeld van de realiteit te geven. Duidelijk is in ieder geval dat het verhaal van walrussen die van kliffen storten als gevolg van het ontbrekende poolijs een aperte leugen was. Als u dit artikel doorstuurt naar mensen die u ‘klimaat ontkenner’ of ‘complotdenker’ noemen, zullen ze opnieuw waarschijnlijk de schouders ophalen of simpelweg de vage uitvluchten die Attenborough en Netflix achteraf maakten, aanhalen. De bezigheid van ‘feiten checken’ is zo gestigmatiseerd tot iets wat alleen vrouwonvriendelijke, rechtse, nationalistische, complotdenkerige mannen van middelbare leeftijd doen, dat men de moeite niet meer wil nemen. Bovendien is ‘fact checking’ inmiddels iets wat door de expert van de media en Facebook gebeurt. De slager die zijn eigen vlees keurt. Die programmering door diezelfde media heeft uitstekend haar werk gedaan!

Het draait allang niet meer om feiten, maar om fictie via propaganda, gebruikmakend van bekende acteurs die wederom op de onderbuikgevoelens spelen. Harrison Ford’s imago vanuit zijn filmcarrière wordt nu ingezet om de betrouwbare partij te spelen. Recent werd hij ingezet om de Amazone-branden als nieuwste emo-booster te gebruiken in een speech die hij niet zelf geschreven heeft. Natuurlijk kan een acteur de emoties bespelen! Daarvoor is hij acteur. We weten allemaal dat de Amazone cruciaal is voor de opname van CO2 (maar meer CO2 doet de Amazone juist groeien), voor haar bio-diversiteit en voor de lucht die we ademen. Dat hoeft Harrison Ford ons niet te vertellen. Al het andere wat Ford zegt is niets anders dan Neuro Linguïstische Programmering van de toehoorders met het beeld dat de Amazone ‘meer dan ooit’ brandt. Ford wil u laten voelen hoe het is als er een kamer in uw huis in brand staat en hij bespeelt de toehoorder daarin zuiver emotioneel. Hij schets het beeld dat ons hele huis ‘de aarde’ in brand staat en het 1 voor 12 is. Leest u echter verder en bekijkt u het filmpje helemaal onderaan dit artikel, dan komt u er achter dat de massa weer opnieuw bespeeld is met een vals beeld van de werkelijkheid via de propagandistische media. We weten als kind op gegeven moment wel dat Sinterklaas niet bestaat, maar we willen het toch blijven vieren.

Dat de Harrison Ford speech over de Amazone wederom een poging is om de ‘right-wing’ stroming de zwartepiet toe te delen van iets wat feitelijk op valse claims gebaseerd is, zegt hij er niet bij. Het draait allemaal om het koppelen van kritisch nadenken tot iets wat behoort bij dat ene duidelijk gestigmatiseerde merk (dat straks wordt opgeblazen met een crisis, zodat zij de boosdoeners zijn). Ford is een acteur en acteurs worden ingehuurd en betaald voor hun rol.

De Amazone heeft in 2019 niet meer brand gekend dan voorgaande jaren en het gebruikte beeldmateriaal is gedateerd. Maar de vraag is of u wederom de moeite wilt nemen om ook op dit filmpje te klikken of dat u gewoon terugvalt op het stigma van “Ach, dat zal wel weer zo’n complottheorie zijn“. Kortom: de vraag is of u slachtoffer bent geworden van sublieme programmering (ook wel ‘propaganda’ genaamd) en achter valse claims aanloopt. Durft u zichzelf die vraag te stellen of houdt u liever vast aan uw geloofssysteem? U bent onderdeel geworden van een nauwkeurig opgebouwde polarisatie in de maatschappij en die polarisatie wekt altijd een stroom op (als de plus- en minpolen van een batterij). U mag raden in welke richting de energie stroomt. Tip: Harrison Ford was een van de sprekers op het ‘World Government Summit’. We zijn getuige van een eeuwenoude stelregel: Divide and rule.

161 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZandInOgen schreef:

  Het wordt tijd dat we over de echte grote gevaren praten ipv dit soort club of rome psyops. Wat we niet direct waarnemen is misschien het grootste directe gevaar voor mens en natuur. Er wacht ons een ecologische ramp als we niet direct optreden.

 2. Camera 2 schreef:

  Als een Tsunami komt de boodschap continu op iedereen af,

  VN, wrijft in, dringt op en zal het door je strot geduwd krijgen.
  Ook nu weer vandaag 1 okt na het walgelijke Greta (kinder misbruik) optreden tijdens de VN
  (en uiteraard is er een weer-manipulatie al decenia a/d gang, dat is ook nog eens een feit)

  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/nieuw-vn-klimaatrapport-zeespiegel-stijgt-sneller-oceanen-warmer-en-zuurder/

  • Martin Vrijland schreef:

   De propaganda moet herhaald blijven worden.
   De presentatie in het artikel laat zien hoe de IPCC de data manipuleert.
   Alleen de meeste mensen nemen de moeite niet om dat te bekijken.
   We hebben een aandachtsspanne van hooguit 8 seconden

 3. Wilfred Bakker schreef:

  Briljant !!! we gaan baby’s eten om het klimaat te redden !

  Girl: “The sky is falling in a few months. We must eat the babies.”

  AOC: “Yeah, no, so that’s fine. But we have more than a few months. “

  https://youtu.be/8Qx38bK81gM

 4. Martin Vrijland schreef:

  Nog een goedbetaalde acteur die “global unity” (wereldbestuur dus) promoot en het piramide gebaar aan het einde van de speech onthult het Luciferiaanse script.

  Niemand wil vervuiling. Iedereen wil een gezonde planeet, maar de veroorzakers zitten in de top van de corporaties en het volk moet betalen. Veel van de vervuilingsbeelden zijn simpelweg filmproducties. Het draait allemaal om Problem, Reaction, Solution.

  https://youtu.be/qSB7PJQqzak

 5. Fleur schreef:

  Ik vind die wereldwijde klimaatsekte een duivelse organisatie. Wetenschappers met een andere visie dus die niet meelopen met de klimaat-religie van de grote kudde, worden ronduit bedreigd….
  Hoe ziek wil je het hebben met die opwarming klimaatsekte…!

  The Great Global Warming Swindle [NL Subs]

 6. Fleur schreef:

  Er zijn wetenschappers die tegen de stroom ingaan en aangeven dat de wereld vanaf 2020 niet zal opwarmen maar juist sterk zal afkoelen.
  Een mini-ijstijd gaan wij tegemoet…
  Zelfs de NASA voorspelt sterke afkoeling van de aarde.

  https://electroverse.net/nasa-predicts-next-solar-cycle-will-be-lowest-in-200-years-dalton-minimum-levels-the-implications/

  De natuur, de machtige zon slaat terug en haalt de leugens van het IPCC in de komende jaren keihard onderuit door sterke afkoeling aarde….geweldig!
  Om niet volledig op hun bek te gaan dekt het IPCC zich nu achterbaks in door een kleine doch cruciale wijziging aan te brengen in hun rapport.

  ” Heibel om het IPCC ”

  https://doorbraak.be/heibel-om-het-ipcc/

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten