Het verschil tussen een warrior en een soldaat

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 30 januari 2018 12 Comments

Met dank aan de steun tot nu toe ben ik gelukkig weer in staat het incassobureau voor mijn ziektekostenverzekering af te schudden en de achterstallige hostingkosten voor deze website te betalen (het streven is nog steeds om minimaal 200 leden te halen om een vaste inkomstenstroom te garanderen). De ambtenarij achtervolgt je zelfs nog als je praktisch alles weg gesaneerd hebt. De befehl ist befehl cultuur in den lande is er na ’40/’45 niet minder op geworden. Steeds meer mensen werken in het controlesysteem, maar gelukkig is dat systeem zo grootschalig en versnipperd opgetuigd dat je geen empathie meer voor een dossier of BSN-nummer op kunt bouwen. Jij ziet immers alleen maar dat deel van het dossier en je doet wat je wordt opgedragen.

Deurwaarders krijgen sinds 2014 training in zelfmoordpreventie; daarmee hebben ze hun laantje lekker schoongeveegd. Zo van “Wij hebben ons best gedaan. We hebben je naar loket A, B en C gestuurd voor hulp. Het is dan misschien vervelend dat we je je huis uitzetten en je kinderen naar jeugdzorg moeten, maar er is een loket voor schuldsanering; je kinderen zitten goed bij jeugdzorg en er is een loket voor zelfmoordpreventie. Wat klaag je nou?” En oom agent die helpt bij de uithuiszetting doet ook maar gewoon zijn werk. We leven in een land waar de regeltjes het hebben gewonnen van de menselijkheid. We leven in een land van hordes buigzame medewerkers die slechts een opdracht uitvoeren en zich niet druk kunnen maken om de gevolgen van die beslissingen. En we zijn goed in het goedpraten van wat we doen, want voor alles is er een loket.

Natuurlijk heb je ook de ondernemers en de managers; de vlotte snelle jongens van de advocatuur, de bankiers of de mensen van de vastgoedwereld. De elitaire categorie die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Zij hebben niet te klagen en kunnen enigszins door alle regeltjes heen fietsen. De Jort Kelders van deze tijd en van alle tijden. Zij lopen hooguit eens tegen een lastige regel aan, maar de elitaire klasse maakt de regels en heeft er dus hooguit eens een speldenprikje van. Die kopen ze snel af.

We kunnen grofweg wel het onderscheid maken tussen de slaven en de slavendrijvers en niet te vergeten de perceptiemanagers die de slaven in toom dienen te houden: de media en politiek. Het is al zo oud als de weg naar Rome, maar de technische middelen om het volk te mennen zijn iets geavanceerder geworden. We hebben meer regels en meer technologie om de regels te controleren; we hebben meer data en kunnen beter analyseren en nog meer verfijnde beïnvloedingstechnieken toepassen om de slaven met ‘brood en spelen’ in de verdovingsstatus te houden. Ajax heeft weer gewonnen!

Er zijn wel wat mensen met wakkere geesten hoor. Voor die vervelende lastpakken zijn er de benodigde vangnetten in de politiek en media. De Thierry Baudet’s van deze wereld. Opgeleid en gelanceerd door ons koningshuis’ eigen Clingendael instituut. Niets wordt aan het toeval overgelaten. De democratie houdt het volk in toom via de illusie van keuze en de media en social media kleuren het wereldbeeld verder in. De Trumanshow, maar dan in het echt.

En omdat we vanaf het kinderdagverblijf, de peuterschool en van basisschool tot universiteit leren in het gareel te lopen, blijven we ook keurig in het gareel lopen. In zoveel mogelijk garelen liefst. We houden van de lijntjes en hooguit in de pubertijd of de ontgroeningsperiode op de universiteit doen we een beetje Jiskefet. We vergeten niet te sparen voor ons pensioen en ook de AOW opbouw is erg belangrijk. Vergeet ook niet de benodigde of verplichte verzekeringen! De slavendrijvers zelf (de opper-slaven) mogen natuurlijk sparen voor een ‘sabbatical’. We zijn de soldaten van Oranje die denken zelfbestuur te hebben via verkozen pionnen van de macht, maar we lopen massaal in lijn. We moeten wel, want “het kan immers niet anders”. Bovendien zijn de kaders die we kennen ook goed en nuttig. Je hebt niet voor niets stoplichten. Anders wordt het een zootje!

We hebben inmiddels ook code rood en geel voor het weer en we hebben zones waar je niet mag samenscholen. We krijgen nog de vrijspreekzones, want dat moet straks ook worden ingekaderd. We worden 24×7 gemonitord via onze smartphones, maar dat vinden we wel een veilig idee. We hebben eigenlijk die juf en meester van boven altijd nodig: vadertje staat. We hebben burgemeesters, want we hebben een burgervader nodig. We willen bestuurd worden, want we zijn opgeleid tot soldaten.

De mannelijkheid moet weg uit de maatschappij, want testosteron is gevaarlijk en leidt tot #MeToo gedoe. We zijn verworden tot mietjes en onmannelijke soldaten met misschien wel een afgetraind lijf, maar een zuigelingenbrein. We zijn verleerd dat het beter is om warrior te zijn. We zijn verleerd dappere strijders te zijn.

Het verschil tussen een soldaat en een warrior is dat de vader van een soldaat (zelf opgegroeid in het gareel) zijn kinderen de oorlog in laat gaan. Een warrior trekt zelf ten strijde om zijn kinderen te beschermen.

Oorlogen, slavernij en alle onderdrukking die we ervaren, maar niet willen zien omdat we onze gevangenis koesteren, kunnen bestaan doordat vaders hun kinderen de oorlog in sturen voor mannen met stropdassen die een grote agenda dienen. Een warrior stuurt zijn kinderen niet in oorlog maar beschermt ze tegen die mannen met stropdassen en leidt ze op tot zelfstandige denkers, vrije geesten en dappere volwassenen.

Stap uit de lijn. Stop met befehl ist befehl. Wordt een warrior en zeg eens ‘nee’ tegen onrecht in je directe omgeving; zelfs als het je huis en haard kost. Recht de knikkende knieën; recht de schouders en vecht tegen het systeem dat de gevangenis voor jou en je kinderen bouwt. Ja, je zult van alles verliezen. Een warrior loopt verwondingen op, maar hij heeft wel gevochten om zijn nageslacht te beschermen. Het is een historisch feit dat grote soldatenlegers het winnen van warriors, maar dat historisch feit wordt in stand gehouden door het historisch feit dat mannen hun kinderen tot soldaten laten opleiden en oorlogen insturen. Nee, we hoeven geen bloed te doen vloeien of tot fysiek geweld over te gaan. We hebben het over de mentale krachtige strijd in het dagelijks leven. Die waarbij je trouw blijft aan je ziel en je niet laat transformeren tot androïde mens binnen een steeds verder digitaliserende slavernij; de slavernij van de digitale stad, big data analyses en the internet of things. Now stand up and fight!

50 Shares

Tags: , , ,

About the Author ()

Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Willem K. schreef:

  Sterke boodschap. Ongeveer dezelfde shock-factor als het volgende fragment:

 2. ZandInOgen schreef:

  Voorlopig is dit de stand van zaken:

  Dutch police to ‘undress’ youths wearing clothes deemed too expensive for them
  Officers will target young men wearing designer clothes and watches they seemingly cannot afford

  Police in the Dutch city of Rotterdam have launched a new pilot programme which will see them confiscating expensive clothing and jewellery from young people if they look too poor to own them.
  https://www.independent.co.uk/news/world/europe/rottherdam-police-undress-youth-clothes-expensive-crime-gangs-racial-profiling-a8169631.html

  JE BENT EIGENDOM VAN DE STAAT:
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/lastige-opgave-pia-dijkstra-eerste-kamer-heeft-veel-vragen-over-haar-donorwet

  Anton Mussert en Artur Seyss-Inquart dienen volledig gerahibiliteerd te worden, binnen niet afzienbare tijd volgen de razzia’s. Er ist wieder da..EINSTEIGEN!

 3. De Loonslaaf schreef:

  Nog een kleine uitbreiding op het verschil tussen een soldaat en een warrior:

  Een soldaat heeft een zielloze functie in een hiërarchisch systeem (de strijdkrachten), waarin hij van hoger hand bevelen krijgt opgelegd én dient uit te voeren. De huidige maatschappij wordt in stand gehouden door soldaat-achtige loonslaven, die na jarenlange conditionering (onderwijs), propaganda en (wellicht) de drang van het ego om een persoonlijkheid te zijn, braaf hun functie vervullen in het eveneens zeer hiërarchische systeem, dat is gebouwd op leugens en bedrog.

  Wanneer een soldaat besluit te deserteren, dan staat daarop in oorlogstijd de doodstraf. Wanneer een soldaat-achtige loonslaaf weet los te breken uit de (culturele) conditioneringen, propaganda en leugens, dan zal hem dit zijn verworven positie kunnen kosten. De vraag is of hij dat zal riskeren.

  Een warrior heeft zich niet alleen weten los te breken uit de (culturele) conditioneringen, propaganda en leugens, maar zal er alles binnen zijn macht aan doen om deze leugens aan de kaak te stellen, ongeacht wat de (mogelijke) consequenties zouden kunnen zijn.

  Volgens mijn ervaringen zijn helaas de (potentiële) warriors zeer schaars.

 4. Dirk schreef:

  Super bedankt Martin,

  Dit is waarom ik je steun, waarvoor ik in ruil weer steun ontvang doormiddel van een dergelijke upload.

  Dirk

 5. Notis schreef:

  De meeste mensen zijn inderdaad loonslaven en zeker geen warriors. Alleen als de nood, de dreiging heel dicht bij komt, b.v. bij een vrouw met kind, dat wordt aangevallen zal deze vrouw zich als een tijgerin weren en het kind verdedigen, desnoods met haar eigen leven.
  Echter dat we ook in ahum ‘vredestijd’ ons moeten weren tegen dit ons onderdrukkende systeem zien de mensen niet. Ook als je het ze vertelt, uitlegt hoe ze worden onderdrukt hoe dit systeem werkt willen ze niet weten.
  Iemand die ik daarover sprak zei mij: “Ach joh de mensen zitten daar niet op te wachten en dit systeem hoe je ook je best doet zul je nooit,” nogmaal hij zei:’ “NOOIT” kunnen veranderen!’
  Heeft hij gelijk? Of kun je dit fatalisme noemen?

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten