Hoe Facebook steeds meer censuur en sturing toepast en wat te doen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 7 juli 2017 13 Comments

Het was al duidelijk dat Facebook een steeds bepalender rol krijgt in wat u leest of ziet. Het media-spinsel van het zogenaamde “nepnieuws”, waarbij bewust sites opgetuigd werden om dit “nepnieuws” te creëren, gezamenlijk met de vermeende Russische beïnvloeding van het nieuws en verkiezingen (zoals in de VS), zorgde voor het perfecte alibi om staatscensuur via Facebook, Google e.d. op te leggen. Aart Zeeman van het programma Brandpunt had dikke wallen onder zijn ogen en keek beduusd (alsof hij moeite had met zijn eigen leugens) van het zojuist gecreëerde nepnieuws over de “nepnieuwsfabriek” in de Russische plaats Sint-Petersburg. De gehele media deed mee aan het nepnieuws-stigmatiseringsproces. Met dank aan de dames en heren van de media en alle parabelen over het bestaan van “nepnieuws” tekende de Europese Unie een convenant met Facebook, Twitter, YouTube, Google en Microsoft. Het zou gaan om een gedragscode, opgesteld om zogenaamde “haat zaaiende boodschappen” op internet tegen te gaan. Feitelijk komt het erop neer dat de superstaat EU tegen de machthebbers over al uw communicatie hebben gezegd: Gij zult censuur plegen!

En om al deze censuur te kunnen plegen, heeft Facebook bedrijven als NU.nl en (in verschillende landen) nog meer van dat soort mainstream media kanalen, ingehuurd. De superstaat, die de mainstream media feitelijk al in de zak had zitten en via die media al aan zuivere perceptiemanagement deed (het sturen van uw ‘blik op de wereld’), kreeg daarmee nu ook grip op de media van de 21e eeuw. En grote bedrijven als Facebook en Google malen niet al te veel om uw wens, maar wel om de wens van het grote geld (belasting privileges c.q. opgelegde boetes) van superstaten als de EU. Tenslotte is er feitelijk niets democratisch aan die EU (ondanks mooie praatjes die mensen als Frans Timmermans daarover houden). Deze bedrijven zijn sowieso in de basis al opgericht omdat het lange termijn doel was om u in het wereld-wijde-web van de machthebbers te vangen (en nooit meer te laten gaan). Wie nog gelooft dat Bill Gates, Steve Jobs, Mark Zuckerberg, Elon Musk en andere grote namen het echt allemaal op eigen houtje gedaan hebben, gelooft nog in het American Dream sprookje. Deze mensen mogen technologie pushen en mogen dat brengen als een slimme uitvinding van hen zelf. En zij brengen de technologie gefaseerd met steeds een nieuwe update: sneller, kleiner en geavanceerder. Op die manier omarmde u de technologie die u in dat wereld-wijde-web lokte. En we betaalden er met zijn allen flink voor. Het heet niet voor niets www: ‘wereld-wijd-web’. Denk aan hoe een spin zijn web weeft met het doel om vliegen te vangen. Eenmaal in het web wordt het ingekapseld.

Natuurlijk hebben de machthebbers zelf gezorgd voor het opduiken van “nepnieuws” websites. Inmiddels is de strijd tussen de mainstream media en de (door geheime diensten) gecontroleerde alternatieve media sites als Inforwars.com in volle glorie losgebarsten over de claim wie nu eigenlijk ‘fake news’ publiceert. Donald Trump begon zijn carrière praktisch met het beschuldigen van CNN met de woorden “You are fake news!” Ook in Nederland zien we dat vrijwel de gehele alternatieve media gecontroleerd is. Websites als Nine4News, EarthMatters, Niburu, en WantToKnow vermengen complottheorieën en stukjes waarheid met bewust gecreëerde complottheorieën die dan op den duur als onwaar betiteld kunnen worden door de fact checkers van bedrijven als NU.nl. HP de Tijd plaatste in 2014 bijvoorbeeld een artikel over ‘de meest bizarre complottheorieën’, waarin een viertal theorieën besproken werd aangaande de MH17 ramp. Dat artikel typeerde precies wat ‘de bedoeling is’ van al deze websites in de alternatieve media. Is er mogelijk sprake van list en bedrog door overheden (ook wel ‘complot’ genoemd), dan lanceer je via de alternatieve media meerdere versies van complottheorieën. Je stopt er een paar belachelijke (doch nog steeds behoorlijk geloofwaardige) tussen en kan zo de hele complot-scene op 1 hoop vegen en afserveren via ridiculisering.

Weet u waar u eens op moet letten? Alle complotsites die bij naam (dus niet alleen als link) genoemd worden in de mainstream media, zijn waarschijnlijk gecontroleerd (door de geheime dienst). U zult nooit ergens de naam ‘Martin Vrijland’ genoemd zien in een mainstream media artikel. Nergens! Dit terwijl ik toch misschien wel de meest bezochte site heb. Waarom niet? Omdat ze dan de aandacht op de ongewenste speler in het krachtveld vestigen. Uw aandacht moet gevestigd worden op de genoemde namen; de valse sporen die er voor moeten zorgen dat er een woud aan verhalen ontstaat, waardoor u denkt: “Nou, laat maar zitten. Die zegt dit en de ander zegt weer dat..” En dan volgt bijvoorbeeld een tv-programma als ‘Complot or not‘ bij Eenvandaag die keurig de gecreëerde valse complotsporen fileert en de klus is geklaard.

Ziet u hoe het werkt?

 1. Je creëert dus bijvoorbeeld een viertal complottheorieën bij een gebeurtenis van grote impact;
 2. Je hebt een vrije schrijver als Martin Vrijland die misschien wel eens een inschattingsfout maken, maar wel serieus op zoek is naar de waarheid;
 3. Deze persoon maak je helemaal zwart via gecontroleerde smaad en laster websites;
 4. Je verspreid via de door jouw gecontroleerde alternatieve mediasites een paar complotten (waarvan je weet dat je die in later stadium onderuit kunt maaien);
 5. Je ontmaskert de zelfgeschapen valse complottheorieën in de mainstream media en daarmee plaats je ‘het zoeken naar de waarheid’ steeds in de categorie ‘nepnieuws’;
 6. Mensen zullen zo denken: “Zie je wel, die complotdenkers zitten er steeds naast” en zo ontmoedig je mensen nog verder te kijken dan hun neus lang is en schakel je meteen serieuze onderzoekers als Martin Vrijland uit.

De geschapen alibi’s om zo te kunnen censureren op “nepnieuws” worden hierdoor nog meer legitiem gemaakt. Facebook en Google kunnen er dus lustig op los censureren. Het volk begrijpt dat wel nu het gezien heeft dat er zoveel “nepnieuws” is. De rapen zijn gaar.

En Facebook windt er geen doekjes om. Ze zijn volop bezig met hun censuur. Op 28 juni werd zonder opgave van reden zomaar een door mij geplaatst artikel over de Machiavelliprijs verwijderd. Een week later verscheen de waarschuwing ‘gevaarlijke link‘ bij het toen geplaatste artikel en gister postte ik een artikel over de financiële situatie van de middenklasse in Nederland, dat simpelweg niet de volgers aangeboden werd. Normaal gesproken, als ik een artikel post op Facebook, heeft dat binnen enkele minuten wel 500 mensen bereikt. Dat was nu pas na een uur het geval. Dus niet alleen blijkt dat Facebook in haar ‘Richtlijnen van de Facebook community’ heeft staan, dat zij doet aan het balanceren van de behoefte van lezers; in de praktijk voeren ze dit dus uit door simpelweg postings niet meer te laten verschijnen op de tijdlijn van volgers. Hoewel sommige lezers nog wel mijn postings zouden zien, lijkt dat balanceren te gebeuren middels de aangekondigde ‘kunstmatige intelligentie‘. Als je regelmatig artikelen van bijvoorbeeld de pagina van Martin Vrijland een ‘like’ geeft, krijg je dus misschien nog wel eens een artikel op je tijdlijn te zien. Ook kun je naar de pagina toegaan en naar ‘Info’ gaan en dan ‘Als eerste weergeven’ selecteren. Maar zelfs in die gevallen blijkt Facebook bij steeds minder mensen de geposte artikelen aan te bieden. Het lijkt er dus op dat de ‘kunstmatige intelligentie’ voor u bepaalt of iets wel of niet van belang voor u is om te lezen. De selectie geschiedt namelijk zo snel dat daar geen ‘fact checking’ door een partij als NU.nl aan vooraf gegaan kan zijn. Zo’n artikel wordt ‘on the spot’ gecensureerd.

Wat kunnen we daaruit opmaken? We kunnen hieruit concluderen dat de ‘kunstmatige intelligentie’ (ook wel AI genoemd, als afkorting voor het Engelse ‘Artificial Intelligence’) een sturende rol begint te krijgen in datgene wat u wel en niet mag zien. Perceptiemanagement vanuit AI! Kunstmatige intelligentie die (zoals gister) besluit dat het beter voor u is dat een artikel waarin kritiek op de gevestigde politiek en haar beleid, simpelweg niet onder uw neus komt. En als u het niet ziet, komt u misschien niet op het idee om ook kritisch na te gaan denken over het genoemde onderwerp in het artikel. Slim toch? Perceptiemanagement 2.0! Wat natuurlijk wel doorkomt zijn alle leuke feestjes, evenementen, en luchtig nieuws dat de ‘brood en spelen’ slaaptoestand in stand houdt. Facebook doet dus op een hele slimme manier aan het sturen van uw wereldbeeld. Sommige dingen krijgt u wel te zien (‘brood en spelen’) en kritische geluiden worden weg gefilterd. En dat bedrijf, wiens topvrouw Regina Dugan (ex DARP topvrouw), dat er naar streeft (net als mensen als Elon Musk) om uw brein binnen nu en enkele jaren rechtstreeks aan het internet te hangen, gaan mensen dan toegang geven tot wat er rechtstreeks in hun hoofd geprojecteerd wordt? Ja, dat is een keihard streven van deze grote jongens uit het wereld-wijde-web. Zij willen rechtstreeks toegang tot uw brein, via nano-technologische wifi-zendertjes die uw neuronen wireless aan het net hangen! Neuralink heet het bedrijf dat Elon Musk daarvoor recentelijk oprichtte.

Facebook, Google en andere grote spelers hebben heimelijk al steeds meer toegang tot uw brein, omdat het gros van de mensheid de smartphone enkele uren per dag voor de neus heeft. Daar komen de tijdlijn, de news feed, de Google search resultaten, de Instagram en Facebook berichten, in een flits aan uw neus voorbij. Wat denkt u wat dat op subliminaal niveau met uw brein doet. Het stuurt uw perceptie (beeld) van de wereld; zelfs als u denkt dat u er niet gevoelig voor bent. Het is net als reclame. Ziet u een bepaald merk vaak voorbij komen, dan gaat dat merk ongemerkt onderdeel van uw wereldbeeld worden. En nu deze grote wereld-wijd-web-bedrijven uw onderbewustzijn inkapselen zoals de vlieg die in het web gevlogen is, hebben zij dus al heimelijk toegang tot uw onderbewuste neurologische processen. En leg dat naast het feit dat al uw reacties op deze impulsen ook nog eens 24×7 gemeten kunnen worden, dan betekent dit dat de psychologische effecten van deze perceptiemanagement (op individueel- en groepsniveau) steeds fijnmaziger gemeten kunnen worden. Ziet u de geweldige beschikbare tools voor social engineering voor de partijen die de beschikking hebben over al deze middelen? En denk nu niet dat u in Nederland de dans ontspringt, want het CBS koopt al die gegevens bijvoorbeeld gewoon real time in. De Nederlandse staat als onderdeel van de superstaat EU, die weer het voorstadium is van de nieuwe superstaat (het wereldregiem) krijgt zo steeds meer inzicht en sturing over haar populatie. Een populatie die zich stap voor stap via gadgets als de smartphone en social media het wereld-wijde-web in laat lokken.

U en ik laten ons vrijwillig verslaafd maken aan het snoepgoed van de zwarte weduwe spin en worden zo langzaam en ongemerkt steeds meer 1 met de digitale wereld. De samensmelting tussen mens en internet verloopt zo stapsgewijs dat u er geen nee tegen zult kunnen zeggen. Nu is de smartphone al heel handig om steeds bij de hand te hebben als u even wat op moet zoeken. Games of bijvoorbeeld social media kunnen in de nabije toekomst echter rechtstreeks in het visuele spectrum van uw brein geprojecteerd worden, als u een Neuralink van Elon Musk neemt. Augmented reality kan heel handig zijn als u de weg zoekt of even wat extra informatie over uw locatie wilt. En je kunt ook bijvoorbeeld leuk oorlogje spelen met je vriendjes in een bos, met virtuele vijanden. Virtuele porno zal mogelijk zelfs de eerste push van deze technologie geven (zoals wel vaker). Wat is er nu mooier dat al uw zintuiglijke sensatie direct in uw brein gesimuleerd kan worden? En al deze vooruitgang is het voorstadium voor het langzaam samensmelten tussen mens en ‘machine’ (AI). Google’s topman Ray Kurzweil betitelt dit uiteindelijke doel als ‘de singulariteit’. De transhumanisering van de mens wordt dus gepusht door bedrijven als Google en Facebook; dezelfde bedrijven die nu al uw perceptie beïnvloeden via het ‘balanceren van uw behoefte’ en keiharde censuur. Ziet u dat als een hoopvolle toekomst? Wilt u uw blik op de wereld nu al laten bepalen door deze grote spinnen in het web? Wilt u in de toekomst uw brein verbinden met dat wereld-wijde-web en laten bestoken door de informatie van deze grote spinnen in het web? Wat zijn ze eigenlijk precies van plan? (Lees hier en hier)

Het wordt tijd om de spin in het wereld-wijde-web te zien en te ontdekken dat omkeren nog steeds mogelijk is; voordat het ‘point of no return’ is bereikt. Probeer uzelf te ontkoppelen van social media en apparaten als uw smartphone. Leg de telefoon eens een dag of een week helemaal weg om te ontdekken of u ontwenningsverschijnselen krijgt. Ga weer in de “echte wereld” leven en start vandaag weer met kritisch nadenken. Wilt u de artikelen van deze site rechtstreeks ontvangen en de Facebook censuur omzeilen, ga dan in de zijbalk (op pc of laptop) of onder de artikelenlijst (voor smartphone) naar ‘Ontvang nieuwste posts direct’ en vul uw emailadres is. Deel artikelen via social media zoveel mogelijk actief door de link uit de webbrowser direct op uw tijdlijn te plaatsen. Daarmee geeft u een signaal af dat u de censuur niet zomaar tolereert. Denk ook eens na over lidmaatschap van deze website, zodat u een kleine bijdrage van 2 euro levert, waardoor u en anderen geprikkeld kunnen blijven worden met artikelen die u tot nadenken stemmen. Ook kunt u een eenmalig donatie doen. Uw steun is echt dringend nodig. Kiest u er ondertussen voor om het wereld-wijde-web te verlaten, want de zwarte weduwe spin vangt niet alleen vliegen, maar vreet ook diegenen die haar bevruchten met huid en haar op.

Bron linkvermeldingen: quora.comhpdetijd.nl, wikipedia.org

122 Shares

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. brain schreef:

  Je hebt weer een mooi stuk geschreven!

 2. ZandInOgen schreef:

  Big data, uitgelegd en hoe de ‘deep state’ (NSA: Prism) deze inzet in predictive simulation. Denk in NL aan CAS of aan een bedrijf als Palantir dat algoritmes ontwikkeld om real time verbanden te leggen tussen actoren.

  • ZandInOgen schreef:

   Must see film ‘Source Code’, dat indirect uitlegt waar een bedrijf als Neuralink mee bezig is..

    • ZalmInBlik schreef:

     @Martin en ZIO, idd spin in het web. Daar speelt CERN dus ook een centrale rol in:
     Bilderberg en CERN beide opgericht in 1954, toeval?

     Gianotti, Fabiola (ITA), Director General, CERN
     http://www.bilderbergmeetings.org/participants.html

     • ZandInOgen schreef:

      En niet te vergeten dat het moderne internet is mede mgelijk gemaakt door (D)ARPA(net) en CERN (hyperlinking Tim Berners-Lee) of moet ik zeggen Sir Tim Berners-Lee.

      “The first web site was built at CERN. Despite this being an international organisation hosted by Switzerland, the office that Berners-Lee used was just across the border in France.[32] It was put online on 6 August 1991 for the first time:

      info.cern.ch was the address of the world’s first-ever web site and web server, running on a NeXT computer at CERN. The first web page address was http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, which centred on information regarding the WWW project. Visitors could learn more about hypertext, technical details for creating their own webpage, and even an explanation on how to search the Web for information. There are no screenshots of this original page and, in any case, changes were made daily to the information available on the page as the WWW project developed. You may find a later copy (1992) on the World Wide Web Consortium website.[33]”

      Leuk weetje, hij ontwikkelde dit op een NeXT machine gepromoot door deep state front man Steve Jobs.

     • ZandInOgen schreef:

      ARPA bestaat nog steeds en is versplinterd onder 2 diensten nl. DARPA en ARPA-E beide ondersteunend aan het militair industrieel complex.

 3. ZandInOgen schreef:

  Nog een trojaans paard app, snapchat..

 4. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Voor diegenen die een indruk willen krijgen van nepnieuws en ‘de politie je beste vriend propaganda’ op regionaal niveau, zie op facebook ‘Politie Oost Nederland’
  Waarschuwing: De in scene gezette beelden en nepberichten kunnen ernstige misselijkheid veroorzaken.

  • PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

   En dan hebben ze het nota bene over fakebook’s strijd tegen nepnieuws !
   En wat vinden we van de plofkraak met de vraag ‘of we de heren misschien aan de kleding herkennen?’
   Ja, ik geloof dat ik wel iets aan de kleding herken. Zwarte helm en zwarte kleding komt me bekend voor, weet alleen zo gauw niet meer waar ik die eerder zag.
   Dat het fysieke geld over een paar jaar wordt afgeschaft hebben we te danken aan deze flikkers.
   probleem, reactie, oplossing.

 5. ZalmInBlik schreef:

  Wat worden we keihard verraden door beide kamers:

  AIVD mag vanaf volgend jaar het internet aftappen

  De Eerste Kamer heeft vanavond de omstreden wet aangenomen waarmee de AIVD het internet op grote schaal mag aftappen. De verzamelde emails en appjes mogen drie jaar worden bewaard, ook als blijkt dat ze niet van belang zijn voor het onderzoek.

  Op dit moment mag de AIVD alleen maar een gerichte tap plaatsen, bijvoorbeeld op de internetverbinding van een laptop of telefoon. Met de nieuwe wet mag de geheime dienst ook op grote schaal het internet aftappen

  De AIVD verzamelt met deze internettaps metadata, zoals met wie je communiceert, waar je bent en welke sites je bezoekt.

  Als er aanleiding is om de inhoud van communicatie van een doelwit in te zien, kan de geheime dienst onder andere proberen om de persoon te hacken om zo de end-to-end-encryptie te omzeilen.

  De AIVD krijgt drie jaar om verzamelde gegevens te doorzoeken op relevante data. Dat betekent dat gegevens van onschuldige burgers voor maximaal drie jaar in een database van de AIVD kunnen staan.

  Aangenomen
  De wet is dinsdagavond aangenomen. Doordat de VVD, CDA, PVV en PvdA voor de wet stemdem is er een meerderheid in de Eerste Kamer.

  Daarmee lijkt de stemming op die in de Tweede Kamer: toen stemden alleen de SP, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren, Groep Kuzu/Öztürk en Klein tegen. De rest van de partijen stemden voor.

  Plasterk meldt dat de wet vanaf 1 januari 2018 in werking treedt.
  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politiek/aivd-mag-vanaf-volgend-jaar-het-internet-aftappen

  • brain schreef:

   Ach die praktijken worden nu slechts witgewassen door formele wetgeving.
   Die praktijk is al jaren illegaal aan de gang. Maar helaas ambtenaren worden daar niet voor aangepakt. Alles in het belang van de babelonische status quo. Wat zijn er toch meer dan evenredig veel babeloniers werkzaam voor het babelonische Nederland.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten