Hoe kun je overheden tot verandering dwingen terwijl zij de massa negeren?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 8 november 2019 8 Comments

bron: rtlnieuws.nl

We hebben de laatste weken veel protesten gezien en het is duidelijk dat vele boeren, bouwers en vele anderen boos zijn. Als zoiets gebeurt zie je dat de politiek en media aan damage control gaan doen. Met name televisieprogramma’s als die van Jeroen Pauw zijn meester in deze damage control en in het sturen van de perceptie.

Jeugdzorgmedewerkers moeten beschermd gaan worden tegen het geweld van boze ouders in plaats van dat boze ouders beschermd gaan worden tegen de wantoestanden rondom de geld-rond-pomp-machine waarin velen hun brood verdienen, vaak zonder het persoonlijk leed in ogenschouw te nemen. Militairen moeten beschermd worden tegen politici die vinden dat bombardementen eigenlijk moord zijn. Als de boeren boos zijn is zelfs propagandakrant nummer 1 bereid om te melden dat velen in Nederland vinden dat de staat doorgeslagen is in haar groene maatregelen. Als het dan allemaal uit de hand loopt wil je wel zelf het lek dichten. Het lijkt erop dat vele Nederlanders pas wakker worden als het hun eigen portemonnee of veilige baan raakt. Menselijkheid lijkt meestal ondergeschikt aan eigen baan of carrière, maar als de eigen portemonnee of veiligheid geraakt wordt wil men best in opstand komen.

2019 Is vooral het jaar waarin alle beroepsgroepen die direct of indirect voor de staat werken, bedreigd, aangevallen of vermoord lijken te worden. Niet alleen advocaten, maar inmiddels ook curatoren, jeurgdzorgmedewerkers en journalisten moeten staatsbescherming gaan krijgen. Zegt dat misschien iets over hoe veel horror er zich in de maatschappij afspeelt en dus hoeveel persoonlijk leed er veroorzaakt wordt? Journalisten zijn de dupe van zogenaamde criminele bendes, maar dat lijkt vooral ten doel te hebben dat de beroepspropagandisten in de toekomst gewoon ongestraft hun ongefundeerde nepnieuws mogen blijven produceren. Ongefundeerd? Nou, natuurlijk is het wel gefundeerd hoor, want dankzij de verhalen van deze journalisten en perceptiemanagers in de afgelopen jaren, hebben we nu de anonieme kroongetuige of de anonieme bron en kan letterlijk alles verzonnen worden en zorgt trial by media inmiddels voor publieke ophanging.

Als het een beetje te veel uit de hand loopt heb je dan altijd nog de georganiseerde oppositie in de vorm van vakbonden en politieke bijeenkomsten. U weet vast nog wel hoe Wim Kok van vakbondsleider politicus werd. Vakbonden zijn er om de weerstand in de maatschappij gecontroleerd stoom af te doen blazen. Datzelfde geldt voor politieke partijen en hun frontmannen. Elk smaakje in de maatschappij kan worden gemeten via de big data systemen of kijkcijfers en kan worden beïnvloed via radio, tv en social-media-legers die de discussie sturen. En als het dan een beetje fout dreigt te gaan, stuur je er even een politicus op af in zijn dure ministeriële limousine om in pak en begeleid door veel camera’s het volk te overrompelen met wollige gepraat, waarbij zogenaamd begrip getoond wordt, maar de boodschap er eentje blijft van “het is noodzakelijk en we moeten dit zo doen“. Denkt u nu echt dat Mark Rutte zich ook maar één greintje druk maakt om uw portemonnee of uw welzijn? Denkt u nu echt dat er ook maar één politicus of één dikbetaalde perceptiemanager op de buis zich druk maakt over uw welzijn? Nee.

bron: wikipedia.org

Willen we dus fundamenteel iets veranderen in de maatschappij, dan moeten we niet alleen de hooivorken pakken als het onszelf raakt, maar dan wordt het tijd om fundamenteel te gaan kijken wat er mis is. Daarvoor moet u echt eens verder kijken dan de media en de politiek. Verder kijken dan uw neus lang is. Het gaat dan vooral om fundamentele veranderingen in onszelf, in hoe onze perceptie van de wereld is en hoe makkelijk we bespeeld worden. Als we namelijk al die manieren waarop we bespeeld en gemanipuleerd worden gaan doorzien, kunnen we ook de zaak op fundamenteel niveau veranderen. Dat lukt niet door tipp-ex op het scherm te smeren. Daarvoor moeten we de oorzaken stuk voor stuk benoemen. We moeten het list en bedrog en alle lagen van programmering gaan doorzien en ons afwenden van dat list en bedrog. Dan hebben we het in de basis niet alleen over politici, perceptiemanagers in de media (als Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk, enzovoort), maar ook over gecontroleerde oppositie in de politiek, vakbonden en in de vorm van infiltratie in de maatschappij.

In mijn nieuwe boek bespreek ik alle lagen van bedrog en kom ik ook met een duidelijk geformuleerde oplossing. Het wordt tijd om echt in actie te komen en dat echt in actie komen begint met het doorzien van al die lagen van programmering in de werkelijkheid zoals wij die denken waar te nemen. Wil je dan zo graag je boek verkopen Vrijland? Ik schrijf al 7 jaar vrijwillig op deze website en dat heeft me heel veel gekost. Ik kan die 7 jaar echter niet beter samenvatten dan in een boek en daarom heb ik die moeite genomen. Kort en bondig, doch glas helder en met liefde opgeschreven. Daar heb ik veel energie in gestoken, omdat er mijns inziens nu echt eens iets moet gaan veranderen. Het is tijd voor een grote maatschappelijke verandering en die kan alleen komen als de ogen glorieus en op alle vlakken open gaan. Ik heb mijn best gedaan. Stil zitten of in beweging komen. Doet u mee?

 

69 Shares

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Zonnetje schreef:

  Ik vind de protesten die er geweest zijn eigenlijk minimaal.
  Wat hebben de protesten opgeleverd! Nada. Als je protesteert zou je eigenlijk door moeten gaan tot je wat bereikt hebt en dan zwart op wit. Anders lacht de allochtone ‘ elite’ je gewoon uit en dat minimale protest hebben zij al lang al verdisconteerd in hun script die ene dag van protesten.

  • Martin Vrijland schreef:

   Sterker nog..waarschijnlijk hebben ze hun eigen pionnen in de organisatie zitten..

   “The best way to control the opposition is to lead it yourself”

   • Zonnetje schreef:

    Klopt, zo werkt het, maar zoals ik al eerder zei, ‘gelukkig leven wij in een ‘ rechtstaat’. Kuch.
    Vergelijk de huidige situatie maar als een mix van het George Orwell scenario en de new brave world van Huxley. Lekkere mix, cocktail, is niet te versmaden. Proost Jongens lekker doorgaan met jullie script.

 2. Waarom wil je dit weten? schreef:

  Op bezoek bij mijn ouders zag ik het volgende op de televisie voorbij komen:

  https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/actie-bij-belastingdienst-ouders-in-de-schuld-door-wispelturige-fiscus/

  Het duurde een tijd voordat ik begreep waarom er zo fel en emotioneel (en mijn inziens onprofessioneel) op dit onderwerp wordt gereageerd door tweedekamerlid Renske Leijten. Het betreft uiteindelijk een relatief kleine groep van 8500 mensen voor wie het heel vervelend is, maar er zijn wel grotere misstanden in de overheid aan te wijzen. Totdat er op minuut 22:05 door de presentator het huidige trendy mantra in omgekeerde vorm werd herhaald: “Maar hoe erg is dit, dit is echt een overheid die zich tegen z’n burgers keert”. Waarmee ze volgens mij bedoelt dat een overheid de burgers hoort te beschermen maar daarin gefaald heeft.

  Waar kwamen we nou pas ook zo’n minister tegen die dat luidkeels verkondigde? “De overheid is er om haar burgers te beschermen en heeft daarin ernstig gefaald.”

  Soms heb ik bijna bewondering voor hoe efficiënt de gebruikte methodes zijn. Mijn ouders waren helemaal in de “foei!!”-modus. Soms wil ik dan graag mijn ouders uitleggen hoe hun aandacht wordt afgeleid van wat er werkelijk aan de gang is door juist zo diep in te gaan op een relatief klein maar emotioneel onderwerp.

  Ondertussen ben ik gestopt met die pogingen. Als de psycholance zijn intrede doet (te bereiken via telefoonnummer 11-11, leuk, twee keer het gekkengetal, lache!) ben ik bang dat er in een vroeg stadium voor mij gebeld zal worden…

  • Martin Vrijland schreef:

   De psycholance:

   “Passend vervoer is noodzakelijk, omdat mensen die geen strafbaar feit hebben gepleegd, niet thuishoren in een politieauto. Ook is een ambulance in dit geval vaak niet nodig. Door de inzet van passend vervoer worden deze mensen op een veilige, prettige, niet-stigmatiserende manier, professioneel vervoerd. Er is een subsidie toegekend voor een pilot passend vervoer door ZonMW voor de duur van één jaar. Tijdens deze periode zal gemonitord worden hoe vaak en wanneer passend vervoer wordt ingezet. En ook hoe dit ervaren wordt door de mensen die vervoerd worden: de personen met verward gedrag en hun naasten.”

   Kom er maar in George Orwell..bedoelde je dit met nieuwspraak?
   “op een veilige, prettige, niet-stigmatiserende manier, professioneel vervoerd”

   • Martin Vrijland schreef:

    De psycholance is een uitwerking van de opdracht die gemeenten van de overheid hebben gekregen om voor 1 oktober 2018 een goed werkende aanpak te realiseren met betrekking tot de doelgroep Personen met Verward Gedrag.

    • Waarom wil je dit weten? schreef:

     Verrek ik wist niet dat zo’n ding echt al rond reed! Gelukkig woon ik in het westen van het land!

     https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/150789/Psycholance-rukt-in-tweede-jaar-bijna-900-keer-uit

     Citaat uit bovenstaand artikel:
     “Toch moet de politie de psycholance wel geregeld begeleiden. Dan rijdt er een agent mee voor de veiligheid van de medewerkers. In het tweede jaar dat de psycholance rijdt, is een kleine toename van agressie te zien. “Dat komt natuurlijk ook omdat we meer rijden, maar de politie weet ons ook eerder te vinden”, legt Hendriks uit. “En net als in de samenleving is bij ons ook een toename van agressiviteit.””

     Mijn vorige buurman heeft heel zijn leven als ambulancebroeder gewerkt. Ik heb gevraagd of de agressie naar het ambulance personeel gestegen is in al die jaren. Zijn antwoord was helder: “Nee dat is in al die jaren ongeveer gelijk gebleven. Het verschil is wel dat door de smarthpone en social media mijn collega’s nu soms al op de hoogte zijn voordat ik terug op de kazerne ben.”

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten